Svokra s nami nekomunikuje, keď je s našimi deťmi
Príde vám normálne, že keď sú deti (8,10 r.) na prázdninách u svokry (áno, som za to vďačná), tak nám nikdy nedá vedieť, že odchádzajú niekam mimo nášho mesta. Deti mobil nemajú, ona s nami celkovo nikdy nekomunikuje a len náhodou sa dozviem, že deti sú na výlete niekde 100 km ďaleko. Nevadí mi ten výlet, ale to, že ja ako rodič by som asi mala vedieť, kde sú….vadilo by vám to? Už som ju na to inak raz upozornila a ona, že či jej neveríme, ale o tom to nie je….Muža- svojho syna nerešpektuje
Vadilo by mi to. Mne svokra vola (alebo povie synovi) aj ked chce deti zobrat o dve ulice dalej k niekomu na navstevu... ci moze a ci nam to nevadi... Takto toto, ze zoberie deti 100km na vylet a neda vediet, mi pride uplne cez ciaru.
@anonym_autor Ako matka by som rada vedela o výletoch mojich detí so starkymi.Prekazalo by mi,ak by to bolo inak.
@anonym_autor hmm... skor je divna komunikacia v zmysle, ze ked si beru deti, tak by "zbezne" spomenuli, ze planujeme s nimi ist tam a tam (zoo, aquapark, vylet na hrad).. takze by si nejaky vseobecny prehlad mala... denny itinerar by som urcite nevyzadoval... nie su trestanci...
@anonym_autor Nevadilo, svokra zabezpečuje program, kým sú deti u nej. Nemusí hlásiť kde idú a čo budú robiť.
Nie, nevadilo by mi to. Podľa mňa len zbytočne hľadáš drámu a zámienku na konflikt
Podľa mňa netreba hlásiť, že idú na zmrzku, alebo do parku pozrieť kačice. Ale výlet autom, vlakom a pod. 100km od domu, tak to nech sa na mňa nikto nehnevá, to by rodičia mali vedieť. Veď to je minútová záležitosť, poslať sms, či zavolať.
Ale tak zjavne sme každý iný.
Popravde nie. Keď sú deti u starkých, viem, že na nich dáva pozor a robí im program. Oni sú 150 km od nás a sú tam dva týždne. Babka s dedkom s nimi chodia do Zoo, na kúpalisko, na výlety, na zmrzlinu. Robia im program a sú za ne zodpovední. Voláme si každé 3 dni, kde mi deti radi povedia, čo zažili. Starkým dôverujem a nepotrebujú mi referovať kde sa s deťmi nachádzajú.
Nevadilo, pretože sú 300 km od nás. Proste im robí program a ja svokrovcom dôverujem.
Čosi mi hovorí, že tu bude problém niekde inde
Tak su na prázdninách a ty si ich tam dala
Snad im nechceš zakazovať aby niekde chodili
Toto mi príde cez čiaru z tvojej strany
@anonym_autor hmm... skor je divna komunikacia v zmysle, ze ked si beru deti, tak by "zbezne" spomenuli, ze planujeme s nimi ist tam a tam (zoo, aquapark, vylet na hrad).. takze by si nejaky vseobecny prehlad mala... denny itinerar by som urcite nevyzadoval... nie su trestanci...
@anonym_1880ec
@personality
@anonym_ef11f1
@anonym_be36da
@lulana79
@bambulkaaskatulka
deti k svokre davam preto, lebo je ich starka, maju ju radi, venuje sa im…. ale je strasne komplikovana povaha, nevychadza uz s nikym z ridiny a okolia, je tvrdohlava a nevie s nami o nicom komunikovat, preto si so mnou nevybudovala doveru. Samozrejme, ze neriesim, co robia cele dni, nevyvolavam, necham im priestor, ale za deti su zodpovedni rodicia, nepride mi to v poriadku, ze su od domova daleko a ja o tom neviem…..😞
@anonym_0e95ca
Tak su na prázdninách a ty si ich tam dala
Snad im nechceš zakazovať aby niekde chodili
Toto mi príde cez čiaru z tvojej strany
@anonym_f098e6 v ziadnom pripade nehovorim o zakazovani, len o tom dat info, ze v dnesny den budu tam a tam mimo mesta….
@anonym_f098e6 v ziadnom pripade nehovorim o zakazovani, len o tom dat info, ze v dnesny den budu tam a tam mimo mesta….
@anonym_autor Čo sa zmení, keď budeš vopred vedieť, že idú na výlet?
Za mňa nič, len budeš viac stresovať. Šetri svoje zdravie.
@anonym_1880ec
@personality
@anonym_ef11f1
@anonym_be36da
@lulana79
@bambulkaaskatulka
deti k svokre davam preto, lebo je ich starka, maju ju radi, venuje sa im…. ale je strasne komplikovana povaha, nevychadza uz s nikym z ridiny a okolia, je tvrdohlava a nevie s nami o nicom komunikovat, preto si so mnou nevybudovala doveru. Samozrejme, ze neriesim, co robia cele dni, nevyvolavam, necham im priestor, ale za deti su zodpovedni rodicia, nepride mi to v poriadku, ze su od domova daleko a ja o tom neviem…..😞
@anonym_0e95ca
@anonym_autor tak si jej mala dat kilometrovy limit kedy ti ma hlásiť
Ja toto nechápem
Dáš ich na prázdniny a pritom tvrdíš, že zodpovednosť je na rodičoch
Aky je rozdiel 100km a 30 km
Mňa by toto nikdy nenapadlo mať za problém
@anonym_autor tak si jej mala dat kilometrovy limit kedy ti ma hlásiť
Ja toto nechápem
Dáš ich na prázdniny a pritom tvrdíš, že zodpovednosť je na rodičoch
Aky je rozdiel 100km a 30 km
Mňa by toto nikdy nenapadlo mať za problém
@anonym_f098e6 lebo zodpovednosť je vždy na rodičoch? Je snáď rozdiel zobrať dieťa na zmrzlinu a chodiť s ním kade tade pop svete a ani nedať vedieť že haló, zajtra ideme s tvojim dieťaťom na druhý koniec republiky
A to ja ako dieťa tiež som bola s babkou a nikdy sa toto neriešilo,kde sme čo sme,verili si
Tak isto aj ja so.svojou svokrou,v živote by ma nenapadlo aby sa hlásili alebo som mala dávať povolenie aby išli toľko alebo toľko km
Bud verím alebo nie
A ked nie,tak snáď nedám na prázdniny
A ked sa ma niečo stať je jedno či je to 30km alebo 100km
@anonym_f098e6 lebo zodpovednosť je vždy na rodičoch? Je snáď rozdiel zobrať dieťa na zmrzlinu a chodiť s ním kade tade pop svete a ani nedať vedieť že haló, zajtra ideme s tvojim dieťaťom na druhý koniec republiky
@bambulkaaskatulka 100 km je druhý koniec republiky?tak ja neviem o akom štáte sa bavíme 🫣
@anonym_autor odhliadnuc od nie zrovna vhodného správania svokry, ja si neviem predstaviť, že by takto veľké deti nemali vlastné telefóny... Odpadol by ti veľký kus zbytočného stresu.
@bambulkaaskatulka a zodpovednosť v čom
Sú s dospelými? sú
Ešte dokonca aj my ako deti aj mladšie sme brali kamošku na chatu a chodili ma výlety cez prázdniny a to teda bolo hodne km kade/tade
Ok keď niekto to ma inak,tak ma ale ja osobne si to neviem predstaviť aký je problém a v čom
Ked je svokra natolko zodpovedna ze jej date obe decka same na prazdniny, neprekazalo by mi ze si robia vylety kdekade.
Druha vec je, ze by som cakala, ze ak mi nieco prekaza a nieco vyzadujem, tak ocakavam, ze to manzel s matkou vybavi. "Ona ho nerespektuje" pre mna nie je odpoved, a v tom pripade by som decka nedavala. (Ale to beriem ako problem na strane manzela, ze si nevie spravit poriadok podla vasich predstav).
Mne teda bývalého rodičia nedávajú vedieť kam idú so synom. Občas spomenú že aké majú asi plány, ale nepýtam program každého dňa. Ale zasa už z výletu alebo večer posielajú fotky a videá a píšu zážitky. Ja im ale na 1000% so synom verím, takže mi to nevadi. Syn s nimi chodieva pravidelne aj na dovolenky do zahraničia a nikdy problém nebol.
@anonym_autor vadilo by mi to.Teraz je za nich zodpovedná ona tak to nepovažuje so svojou povahou za dôležité.Deti by už mohli mať mobil už nie sú mali a boli by ste viac v kontakte
autorka, ja ti trošku rozumiem. mne by to tiež vadilo, lebo som mala dosť zlú skúsenosť v dávnej minulosti. moje dieťa chcel vziať dedo z druhej strany (nie môj otec) bez môjho vedomia autom na výlet asi 20 km mimo mesta. šťastie, že to bolo tak, že náhodou som volala s nimi (on a jeho družka), keď mi toto povedal, že už sú nachystaní a bla bla. dieťa malo cca 6 rokov a on nemal v aute autosedačku. trasa, ktorou mali ísť, je roky dlhodobo vysoko nehodová, ani lienka netuší, prečo. rovná pekná cesta a časté smrteľné nehody. okamžite som to doslova zakázala. pindal, ale mala som čosi na neho, tak keď ma totál nasral, povedala som mu, že nech sa len opováži vziať bez autosedačky a bez môjho súhlasu dieťa na ten výlet, tak to vytiahnem. okamžite zavrel ústa a bol pokoj. ALE, od daného momentu som už nikdy viac nedala dieťa k nemu (on nežil s "babkou", boli rozvedení a mal inú - družku).
@anonym_1880ec
@personality
@anonym_ef11f1
@anonym_be36da
@lulana79
@bambulkaaskatulka
@anonym_0e95ca
@anonym_autor píšeš stále len o svokre, svokor nie je?
Bud svokre doverujes, lebo jej das deti na prazdniny a potom je lauter jedno aky maju program a kde. Alebo jej nedoverujes a potom jej ich nedavajte. Ruku si moze zlomit aj u nej na dvore aj na vylete 100 km dalej. Dokonca si ju moze zlomit aj doma.
Len by ma zaujimalo, preco v dnesnej dobe mobilnych telefonov nezavolate kazdy vecer detom hoc aj na svokrin mobil a neporozpravate sa s nimi co robili a co planuju? Bud ty alebo ich otec. Ked je moj u mamy alebo u svokry, tak si telefonujeme kazdy vecer.
@anonym_autor píšeš stále len o svokre, svokor nie je?
@tiezjedna nie, svokra nemám
@anonym_autor odhliadnuc od nie zrovna vhodného správania svokry, ja si neviem predstaviť, že by takto veľké deti nemali vlastné telefóny... Odpadol by ti veľký kus zbytočného stresu.
@tiezjedna telefony maju, ale nie u nej, zakazali k nej nosit, aby mali prazdniny bez mobilov, ak ich dobesu, zoberie im ich, cize detom sa nedovolam
OPAKUJEM: ja neriesimich program, nic nezakazujem, ani to, kam idu, lem chcem vediet ako rodic, ze moje deti su mimo nasho mesta
Dakujem tym, co pochopili moju otazku, aj ked maju iny nazor
Ach, toto sú problémy. Zbytočné. Ja som bola celé leto u babky a dedka, vtedy neboli ani telefóny, nie ze ešte mobilý. A prežili sme. Nerobili sa žiadne cirkusy okolo toho.

Prečo dávate deti na starosť človeku, ktorý vás nerešpektuje? Ak by to spravila raz, veľmi dôrazne v som jej vysvetlila, že si také správanie neželám. A že za každých okolnosti musím vedieť, čo sa deje s mojím dieťaťom. Ak by to spravila opakovane, už by moje dieťa videla len za mojej prítomnosti, ak vôbec