icon

Svokra sa čuduje, že jej nechcem dávať dcérku, nevie sa o ňu postarať

8. feb 2020

Maminky sorry za tento vylev ale dnes uz mi dotiekli nervy totalne..moja 17 mesacna dcera bola dnes cely den u svokry kedze my sme tu mali robotnikov a potrebovala som sa im venovat..svokra sa nayse stazuje ze vnucku jej nikdy nedavame tak som teda suhlasila..prisli si po nu so svokrom rano o deviatej..vratili mi ju teraz o pol siedmej..pritom dohodnuti sme boli na piatu..dcerka mala totalne plnu precikanu prekakanu plienku..cikulu a ritku celu cervenu vystipanu..uplne to vyzeralo akoby ju za ten cely den ani raz neprebalili..krvavu odreninu na ručke,,mastny flak na vlaskoch..asi od nejakeho milačika alebo neviem coho..svokra mi tvrdila ze malá je najedena ze jej dala polievku aj kasu a zjedla aj chlebik....ze ju mozem dat do pyzamka a rovno spat..tak som ju teda prezliekla ale mala bola stale nepokojna uplakana a strkala si ruky do ust..a stale sa po mne nacahovala..nechapal som co je..yzerala akoby bola hladna ale hovorim si ze vsak starka vravela ze si papala naposledy o siestej..ale tak urobila som jej taku riedsiu kasu ze ci nahodou...baby to dieta tu flasu stiahlo behom dvoch sekund..ani som sa nestacila otocit..a podala mi ze chce zase..tak som jej spravila dalsiu flasku aj tu stiahla len sa tak zaprasilo..volam teda svokre ze co malá jedla ked teraz ide zjest kasu aj s flaskou..tak mi povedala ze len trochu polievky ze do chlebika len zahryzla ale zacala mrvit tak jej ho zobrala..a ze tu kasu vypluvala tak tiez jej ju celu nedala..moja dcera ked je kasu lyzickou tak vzdy pre dve lyzicky vypluje..to je u nej pravidlo ale zvysok vzdy zje..a moja svokra to dobre vie!..ale potom sa sakra cuduje preco jej nedavam vnucku..ku nej domov..uz minule mi ju dopratala v podobnom stave a uz vtedy som jej naznacovala ( z ucty knej som nevyletela ani nic na nu) ze sa mi to nepaci a teraz pride a spravi to iste..

ikonica
8. feb 2020

Ale tak snad doma u svokry nebolo to dieta naobliekane ci?
@hindakus

frapper
8. feb 2020

Ja si myslím,že to preháňaš,mám tiež vnúčatá,ale ani jedna svokra,by to neurobila,že neprebalí pokakané dieťa,veď za každým kakaním,treba aj riťku umyť a vysušiť, nielen prebaliť.Papanie môže byť,že odmietalo,ak má svoje maniere a svokra,že malú nemáva často,nevedela ako na ňu,aby jej popapala.

jeliz59
8. feb 2020

Prvý a posledny krát bolo dieťa na výlete.....,( To by som urobila ja...☺️☺️☺️)

sixas
8. feb 2020

Tak toto je cele zle,, moje dieťa je naučené aj na svokru aj na moju mamku a nikdy sa takéto niečo nestalo. Verím obidvom na 100 percent. Po tomto rtu by dieťa už nedostala.

1gabriela13
8. feb 2020

Ja by som už nikdy viac nedávala. Ved to je choré preboha. To keď moja dcéra mala len 3 mesiace a musela som nevyhnutne ísť k lekárovi, tak ostala s mojim tatinom na 2h,co je muž, tak ju aj prebalil aj nakrmil mm co som mu priniesla a ani ma nenapadlo ho na také veci upozorňovať, ved to je dospelý človek co odchov 2 deti tak ma vedieť.

1gabriela13
8. feb 2020

@frapper ale urobí tomu ver, napr ako moja svokra keď sme boli u nej v lete podotýkam, dcéra mala 8 mesiacov, zobrala ju von s kočíkom na 2h keď spala a dcéra sa pokakala ešte v bráne keď ani nespala a jej sa už nechcelo znova zaniesť malú a pre baliť (to boli jej slová) tak nechala ju takto a keď sa vrátili dcérka ešte stále spala, zobudila sa po 3h spánku a jak som ju išla pre baliť tak ma skoro šľak trafil že miestami mala už do krvi vyzratu prdelku. A ona nám to ešte potom aj povedala ved sa pokakala v bránke ale nechcelo sa mi ju už zaniesť dnu lebo suseda čakala 🙂 takže áno, existujú %🙂 a musím dodať že na druhý deň sme šli k pediatrovi s malou, cely zadok vystipany a pýtal sa nás ci tej dcére vôbec meníme plienky. Takže asi tak. No a samozrejme svokre som zo slušnosti nato nič nepovedala, lebo však nech sa zachovajú dobre vzťahy.

biela_sova
8. feb 2020

Na hanbu sveta by som tej zene dala prednasku o hygiene zenskych vonkajsich i vnutornych genitalii v sponitosti so stolicou a spytala by som sa jej, ci aj ona sa v takomto perfektnom stave udrziava. Neobstoji vyhovorka, ze ona tieto novodobe plienky nevie pouzivat. Nepustim mamu dietata prec, kym mi mevtsvetli, ako sa prebaluje, kde co mam prilepit, co ide dopredu, co dozadu a ako dieta umyva. Neobstoji ani to, ze necitila, ze je mala pokakana. Obzvlast ak varujem cudzie dieta, neustale ho kontrolujem. Nic, fotodokumentaz plienkovej casti a nanuduce, ked bude vydierat, losli jej ako odpoved mms-ku.

fkata
8. feb 2020

Ja bežne dávam syna mojim rodičom (mamina má 57 rokov), aj svokrovcom (svokra 60 rokov), ale viem, že sa o neho postarajú.
Keďže rodičov aj svokrovcov mám na 200 km od seba, občas mi pomôže jedna známa s malým, ktorá má 69 rokov, ale tiež sa o neho postará.
Nie je to o veku, ale o človeku.

diablikovci
8. feb 2020

Moje deti by ju zožrali aj s kosťami. 👨‍🍳

saskia_98
9. feb 2020

@frapper moja svokra mojmu synovi ani najest neda, ani len flasku s cajom mu nepoda nie este dupu prebalit. Cize ver tomu, ze existuju este horsie svokricky. 😉

juliet86
9. feb 2020

ja ked ako bezdetna som varovala ci uz netere ci krstnu dceru kontrolovala som kazdu hodinu ci nie su pokakane... a jasne ze clovek moze vela veci nevediet nebyt si isty tak vtedy zavolam a overim radsej.snad mi ti vydrzi aj ked babka budem

maciatkolulu
9. feb 2020

Nuž, ja neviem, pamätám sa, keď som raz išla s dcérou z ihriska, po kakala sa, nemala som rezervu, boli sme. Blízko, asi do 10 min, možno menej, prišli sme a mala totálne vystipanu ritku, takže ono sa to stať môže aj doslova za pár minút. Nuž, ale kľudne rob takto, len dieťa nebude bábätko naveky, budeš potrebovať pomoc, keď nastúpi do prace a ver tomu, že nebudeš už riešiť mastný fľak na vlasoch a odreninku na ruke👍😉

simona92101
9. feb 2020

@martinajurkechova stale sa mi tym vyhraza,ona sa tomu smeje,ale viem ze to urobila vsetkym detom.vysvetlenie ze tak jej vlasky nezosilneju,nezabera.tak ako ani ostatne vysvetlenia,ze keby zje pribinacika tak ma do rana ukrutne bolesti bruska a kaka aj 20 x a skoncila by na infuziach...cize nie,nedavam jej dieta domov.ked pride k nam,ma jest nachystane,cize tam nehrozi ze jej da nieco co nemoze..len toho strojceka sa obavam.ostrihala by raz,a v zivote by nas nevidela uz.

snowflake07
9. feb 2020

Cize decko ti vcera doslo osrate ,vystipane a namiesto toho aby si ho riesila a potom svokru,tak zapinas kona a riesis tu romany?Co si nesvojpravna,ze v tomto potrebujes ich nazaor?

thoughtfulweirdo
9. feb 2020

Ze sa niekde udrela, zaspinila a nechcela jest by som ja neriesila, lebo to je u mojej bezna realita aj doma 😄 ale ze ju neprebalila, tak to by si mila svokra riadne vypocula a presne ako bolo vyssie pisane, ritku aj s plienkou by som odfotila a ukazala svokre a komukolvek inemu zakazdym, ked by nariekali, ze k nim malu nedas.

janaochi
9. feb 2020

myslím, že vedome zavádzaš...hľadáš si zamienky, jednoducho ti neverím, ty potrebuješ len odobrenie, aby si dieťa svokre nemusela dať, zažila som to, aj preto sa potrebuješ obhajovať na fóre, aby ti ostatné držali stranu a brojili proti svokre. Toto ťa naplňa. A nie, nie som svokra, ani nemám vnúča, len čítam medzi riadkami. A mamičky plne zapálené ti to zožerú. Tak nedávaj tam dieťa a budeš mať o jednu pomoc menej.

jana_eyre_2
9. feb 2020

No a nemohla sa pokakat niečo predtým ako ju naložili do auta k vám, že si to svokra nevšimla a tak ju vystipalo riťku? Ono to vie rýchlo podráždiť pokožku.. ak by ju neprebalili od 9do 19 tak sa na 100% precika už o 5tej... Určite existujú ženy čo niečo zanedbaju, ale akosi si neviem predstaviť že by ju neprebalila celý deň..

biela_sova
9. feb 2020

@jana_eyre_2 Hm, ak nic alebo minimalne pila cely den, ta plienka sa svokre nemusela zdat tazka a mozno vyhodnotila, ze ju tym padom netreba prebalit. Takto kamoske mama vratila dieta po celom dni, ze plienku chytila (jej vyraz bol omakla) a nebola velka, tak naco prebalovat, ked nie ej pocikana. Takze ano, existuje to 🙂

saskia_98
9. feb 2020

@jana_eyre_2 no moj ked vypije 2 flasky po 340 ml ma az fullku plienku. Cize ked dakto len "chyti a citi" ta kludne ju nemusela vobec prebalovat. Ja podla toho viem kto mi prebaloval dieta, ako su lepky na plienke nalepene. A presne vidim ci bol maly prebaleny alebo nie.

autor
10. feb 2020

@jana_eyre_2 keby si videla tu jej plienku a vystipanu ritku to neverím ze sa stalo za 10 minut

biela_sova
10. feb 2020

Anomynka, nehnevaj sa na ne, co neveria. Budme za ne rady, ze nastatie nevedia, ako taka plienka a ritka vyzera, lebo to pre ne znamena, ze maju na koho pleciach nechat svoje dietatko a ten im ho vrati v poriadku.
Pre ostatne baby oponentky, bohuzial to, ze ste take nezazili, neznamena, ze take neexistuje.
Autorke nepomozete, ze budete spochyvnovat plienku, ktoru ste nikdy nevideli. Je to trufale.
Ak je per absurdum tema vymyslena, ako niektore tvrdite, mozno pride poucna dobuducna nejakej mamine, ktorej sa pripad zanedbania stsrostlivosti o maloleteho blizkymi osobami stane. Konik je dnes (bohuzial) mienkotvorny, tak nechajme tu aj tento emblematicky priklad, ako sa rodina NEMA starat o dieta.

jana_eyre_2
10. feb 2020

@anonym tak to je hrôza, ak ju fakt neprebalila..

@biela_sova ja deti nedávam nikomu, lebo nemám a nemala som komu 😉 ja nič nespochybňujem, len vravím, ako sa to mohlo stať a že to že bola zaparena nemusí nutne znamenať, že ju neprebalila od rána do večera.. a teda neviem ako.vy baby, ale mne sa deti párkrát zaparili aj keď som ich prebalovala, tak som asi neschopacka teda..

saskia_98
10. feb 2020

@jana_eyre_2 no mne sa dieta teda nikdy nezaparilo.

jana_eyre_2
10. feb 2020

@saskia_98 no vidíš a mne áno, ako vravím asi som neschopná

biela_sova
10. feb 2020

@jana_eyre_2 ale nie, ja som nechcela v zlom, len som chcela upokojit, jasne, zavisi aj od typu priedusnosti plienky aj od agresivity mocu, podla tohp co dieta jedlo, co pilo a kolko pilo, kolko sa potilo. Mne tiez nestrazia, max na 1,5hod ako napr teraz, ked idem k zubarovi. Ale na nase si nikto metrufa sko sa naucil chodit je to tajfun, vsade ho je vela, tazko ho je ustrazit. Moja mama sa ho aj boji prebalit, lebo ho po kazdej plienke umyvame v umyvadle a to su teda ine akrobacie. Tak ked treba pocikanu plienku vymenit, urobi to nasucho a ja ked sa vratim, umyjem si ho sama. Verim aj, ze sa stari rodicia boja ze im spadne, ze zle zapnu plienku, ze bude pri tom plakat a ine. Ale teda kef maju dieta v opatere cely den, mohli by mat ten effort a naucit sa aspon s utierkami alebo mamocenou plienkou ho utriet 🙂

autor
10. feb 2020

@janaochi jezisis kriste..ake odobrenie?..ja som sa ptrebovala len niekde vyrozpravat ato ze ste to tak zazili vy neznamena ze to vzdy tak chodi u kazdeho..a ci mi verite aleb nie to je vas problem..co si myslite ze nemam nic na robote len si vymyslat hsitorky a potom to vešat na internet???..ako fakt nepochopim..

zuba1987
Autor odpoveď zmazal
zuba1987
10. feb 2020

uz by som jej ju nedala strazit... nech sa nehneva ale az mi bolo malej luto ked som to citala... mas byt preco nahnevana... ja by som to dlho predychavala

moja mamina je presny opak, maleho stale prebaluje, asi si mysli ze kolko plienok nachystam vonku, to musi minut 😂, natrety sudokremom je az za usami... akurat sa jej dari dat plienku naopak (lepky dozadu)... a nakrmi ho na tri dni... napcha don co nachystam (neviem ako lebo mne tolko nezje) a vzdy aj donesie nieco... naposledy mu napiekla plech bublaniny (bez bielka, lebo nemal rok)... a to ho strazila nieco vyse hodiny... jedli sme ju doma dva dni 😂❤️

maciatkolulu
10. feb 2020

@biela_sova
@saskia_98 mne sa zaplatila mala za doslova pár minút, dievčence, bežte zaboediatrom a spýtajte sa, či je to možno a uvidíte, že je... Niekedy je hovienko nesmierne agresívne. Hold, kto nezažil, nevie, ja som zažila....

saskia_98
10. feb 2020

@maciatkolulu cele je to nepodstatne, ci tam bolo hovienko 2 minuty abo 5 minut. Ide o princip a starostlivost celkovu. Mne keby tak dakto vrati dieta, ma po rici. Viac ho neuvidi bezo mna.