icon

Svokra sa do všetkého mieša. Som znechutená

20. máj 2022

Ahojte, chcem sa spýtať či je to normálne. Svokra sa do všetkého mieša a svoj život si neuprace. Ja už na ňu nemám nervy. Proste mi vadí už. Ešte som ako tak kvôli partnerovi bola trpezlivá, lebo predsa je to jeho matka, ale aby jedna žena nevedela dať pokoj svojim deťom a nenechala nech si žijú svoj život, to už je na mňa veľa. Príde sem so všetkým si rozkazuje, s partnerom, chce dirigovať ako vychovávať moje dieťa, človek od nej nemá pokoj....som znechutená až natoľko že už som znechutená z nášho vzťahu s partnerom, lebo mi vadí , že on ju vo všetkom poslúcha, akoby nemal vlastný rozum. A keď mu niečo poviem začne sa so mnou hádať. Čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z2
erdolino
22. máj 2022

@mondolina Nie ja som v praci... Je to len taky ,,verejny" pokus, lebo uz neviem co s tym a normalne debaty ak sa to tak da nazvat nikam nevedu.... Velmi dobre si uvedomujem, ze je to tragikomicke...

ukulela
22. máj 2022

zakladatelka, dostala si zrkadlo - z tejto diskusie vychadzas ty ako ta, co problem hroti a zvelicuje. to je ozaj problem 1 navsteva na 3 hod za 2 tyzdne? 6 h do mesiaca? keby svokra vyvolavala muzovi 5 hod denne a ohovarala ta za chrbtom. ale zjavne to nerobi. a ty zvelicujes a hrotis ... co ti povie? Ze nedas maje dlhy rukav, neofukne ju? Zrejme mas taku povahu ... musis sa skludnit, predychat, ako z napisaneho (nie zmazaneho) tvoji svokrovci fakt nic zle nerobia. A tie 2 piva a chlastanie na zahrade, to ozaj nechapem. keby si si stala za napisanym a bola by to pravda, tak to nezmatzes .... ty ich skratka neznasas a to je cele. Neznasas ich. Pracuj na sebe.

zojkaaa
22. máj 2022

No neviem manzel/partner tu vychadza ako normalny chlap presne typ ktory si na krk zavesi hysterku a cele okolie sa cuduje preco ju nekopne do zadnice
Pevne nervy
@erdolino

miadi
22. máj 2022

Ak toto nepise jeden nudiaci sa troll akoze autorka + partner v jednej schyzo osobe .., tak ozaj prehanas ked je taky problem 6h za mesiac zniest partnerovu mamu, Hadky sa neriesia vyhrazkami odchodom to je emocionalne vydieranie. Ak to je ozaj take zle tak odid ak mas kam nebal kufre koli dramatickemu efektu ale raz a poriadne. Alebo dospej a pracuj na sebe a vztahu lebo inak ti tie kufre zbali on hoci mate spolu dieta. A z takmer svokry ostane navzdy cudzia pani.

autor
22. máj 2022

@miadi nie je to zvelicovanie, nechce sa mi vypisovať ďalšie veci ktoré tomu predchádzali, teraz je to raz za týždeň , alebo dva. Predtým bolo častejšie. Neviem či hystéria, lebo v kontakte sú takmer stále...on to opisuje z jeho strany , zastáva sa tu celej jeho rodiny a mne stále hovorí že zvelicujem a mávne rukou, keby to nebol problém tak si myslím že by sme sa nehádali kvôli tomu, ja mám rada pokoj a nie keď mi ho niekto narúša. Zbytočne nechcem vyvolávať hádky, ale aj keď poviem niečo v kľude čo z toho je, tu hystériu robi z toho môj partner, lebo niečo poviem na jeho rodinu že sa mi niečo nepáči v kľude, nie ja, začne po mne ziapat zavri si hubu a podobne veci.

autor
22. máj 2022

@zojkaaa no to tu, doma po mne vrieska , nech si zavriem hubu keď niečo poviem, nedá sa v kľude rozprávať.

autor
22. máj 2022

@ukulela to nie je že niekoho neznášam ja nikdy bez príčiny na nikoho nič nepoviem, to by si ma musela poznať, radšej s ľuďmi vychádzam a naozaj sa snažím, varím keď majú prísť, pečiem aby bolo čo ponúknuť a snažím sa normálne, ale nechcem tu písať čo tomu predchádzalo. To som bola ešte tehotná, keď to začalo, som to partnerovi povedala a on zasa na mňa, ja nie som jeho rodina..Veď si vsimni ako píše moja rodina a ja, moja rodina a ty.To som cudzí človek tu, aj sa tak cítim popravde...., Potom začne robiť to čo teraz, je to taký bludný kruh....som vôbec nemala zakladať túto diskusiu ale urobiť si sama poriadok , premyslieť si a potom urobiť krok...

miadi
22. máj 2022

Nepises nic konkretne zas tazko sa to posudi. Nepises co konkretne ti vadi a co konkretne ty povies jemu na rodinu. Akym stylom to povies vies tam moze byt totalne rozdiel. My sme sa s muzom koli svokre nikdy nehadali Aj ked mala kopec reci a vsetko “ vedela “ najlepsie. A vytacala ma milion x . Ale zas reci su len reci a syn nemoze za to co jeho mama vypusti z ust. Ja som mm nikdy nerobila vycitky za to aka je jeho mama Ved on za to nemoze . Ale zas ani on si nedal diktovat ako zit u nas doma to bolo medzi nami dvomi ako co mame. A jeho mama je dominantna talianka zvyknuta dirigovat a mat nazor svoj za top 🔝

autor
22. máj 2022

@miadi no veď on za to nemôže , len mne vadí že keď niečo poviem on mi začne nadávať. Napríklad si zo mňa jeho mama robila posmech a vysmievala sa mi, mňa sa to dotklo, to bolo predtým viac krát, sa to stalo....A také veci ktoré sa možno zdajú niekomu nepodstatné, ale je to také že to zranuje človeka. Keď niekoho máš rád , tak sa z neho nebudeš vysmievať podľa mňa. Potom som si povedala, ok veď teda nemusí má mať niekto rád silou mocou, tak som kvôli nemu to brala tak že je ho jeho mama. Teraz nedávno sem prišla ani poriadne ahoj a už tu kričala , že ako tomu dieťaťu čo mi nedávame a čo robíme a nerobíme a prirovnala dieťa že to je ako šteňa že to tak treba vychovávať., Ja nebudem svoje dieťa vychovávať ako psa, veď to je človek...a minule som jej povedala niečo na to posmievanie to bolo a ona sa urazila a začala plakať a za mnou prišiel partner že padaj sa ospravedlniť... Ale mňa v ohľade nemal že sa ma niečo mohlo dotknúť ani sa má nič neopýtal a nebola som k nej ani drzá, že by to bolo drzo. Proste to sú také veci že to sa nabaľuje iba a potom človek je aj trpezlivý ale neviem niekedy sa to nedá

miadi
22. máj 2022

Zas si nepovedala nic konkretne. Preco svokra plakala? Co si jej povedala? Keby mm rozplakal moju mamu tak by som tiez sla za nim ze chod sa ospravedlnit. Aj Ja keby som rozplakala svokru tak by som sa snazila ju ukludnit Aj ked by som mala pocit ze som nic strasne nepovedala bolo by mi luto ze som zranila jej city. Stala by som za tym co som povedala no ospravedlnila sa jej s vysvetlenim ze som ju nechcela ranit.

autor
22. máj 2022

@miadi nič hrozné sa mi posmievala viac krát aj predtým, tak som povedala že babka si myslí že ta sliepka som ja....to bolo všetko....a keď som bola tehotná, tak povedala že on ma môže napísať na dom jedine cez jej mŕtvolu...dom ktorý si on bral na hypotéku a mu na to nikto nedal. Som bola na záchode a ona v kuchyni so svojou dcérou a potom som vyšla zo záchodu a úsmevy a objatia a ako má majú radi🙂 ja nie som zvedavá na starý hnily dom....proste tak to je tu, to by musel človek zažiť, aby pochopil.... A partner mi hovorí že keby to povedali tak nás netlačia do svadby že potom je dom na oboch , on si tiež myslí že som nejaká tupana naivná a že neviem o tom že čo nadobudol pred manželstvom je jeho a ja s tým nič nemám.... Mne ani nejde o nejaký starý dom, nech si ho nechá, ja mám kam ísť....mne ide o pokoj a stabilitu a nie narúšanie toho niekým.

mikadooo
22. máj 2022

Pozri, a tebe sa nedá jednoducho byť ticho? Nereagovať? Ja som tiež veľmi mierna povaha, keď mi niekto radí s výchovou a nesúhlasím, tak čuším a čakám, kedy milosť pani odíde a ja si budem vychovávať dieťa zas podľa seba a nie podľa cudzích ľudí (občas dokonca poprikyvujem a pohmmmkam, že vyskúšam tento zaujímavý prístup ála dieťa=šteňa 😄). Na ohováranie svokry nemáš nejakú dobrú kamošku? To nemyslím v zlom, len u svokrinho syna sa to nemusí stretnúť úplne s pochopením.... 😁. Ja mám takýto dve kamošky a keď už mi ide dekel vybuchnúť, tak šup deti k mužovi a ja na dlllllhuuuuuuu kávu s kamoškou 🙂. Tá ma tiež svokru-námet na dlhý rozhovor, tak pekne porovnáme, ponadávame, v duchu kopneme do riti a myseľ sa mi vyjasní. Ale mám pocit, že ani s chlapom to nie je úplne ružové, ja si doma môžem trochu jemne na svokrušu pošomrať a muž to vie predýchať. A ozaj, do svadby sa nehrň... Kto vie ako to celé dopadne s takýmto milými príbuznými...

mikadooo
22. máj 2022

@erdolino ak svokra sa vysmieva tvojej partnerke, tak môj zlatý, TY si ten, ktorý má zasiahnuť a mamičku uzemniť...

autor
22. máj 2022

@mikadooo keby to bolo čisté tie vzťahy a nie falošné, bolo by to lepšie. Keď vieš do očí že ťa niekto nemusí je to lepšie ako pretvárka, že ešte ťa objíma a usmieva sa ako neviem čo ...to beriem skôr, ako keď je niekto falošný, potom aj ty hráš tu hru a to je hrozné, kto nezažije, nevie čo to je. Lebo potom sa človek dostane do takého kruhu a žije v vlastne v klamstve...

miadi
22. máj 2022

Nic Strasne len si nazvala priatelovu mamu sliepkou 😆😆😆😆akoze sorry to je dost sila.

heleninamama
22. máj 2022

Chápem správne, že Tvoj hlavný problém je v tom, že chceš vlastniť dom, na ktorý si priateľ vzal sám hypotéku a jeho matka to nedovolí?

autor
22. máj 2022

@miadi nie povedala som že ona si myslí že som sliepka jeho mama. To by som si nedovolila jej povedať zasa

autor
22. máj 2022

@heleninamama čo? Nie vôbec......ide o to že to povedala za mojím chrbtom a mne do očí sa tvári že má má rada a že ju také niečo napadlo...Nechcem ani svadbu už nič už...ja tu bývam v prenájme vlastne, tiež prispievam od začiatku čo si myslíš že by som tu mohla byť zadarmo? No to isto nie.... Aj materskú aj rodičak ide do domácnosti. Materská tiež išla ktorá bola dosť vysoká do opráv a podobne, ja nešetrim vôbec nič....Keď už sme pri tom....ja sa viem zariadiť, keď pôjdem preč....

zun
22. máj 2022

Normálne mi je z toho smutno...

miadi
22. máj 2022

“ babka si mysli ze ta sliepka som Ja “ sa da chapat ako narazka ze sliepka je ona.

miadi
22. máj 2022

Keby ta neznasala ako ty ju.. tak by nevravela synovi nech si ta zoberie. Priateliek ci manzeliek moze mat kazdy viac no mama je len jedna. Uplne zbytocna poznamka o sliepke… Keby ta neznasala Tak by mu vravela nech sa stebou rozide.

autor
22. máj 2022

@miadi neviem prečo to vo mne je stále ten pocit z toho všetkého aj z toho vysmievania aj zo všetkého, ja som ju veľmi mala rada na začiatku, ešte že aká super žena, že mám šťastie a potom tak ma toto zranovalo, že som si dala nejakú clonu na srdce., nie je to tak že ju neznášam, alebo že cítim nenávisť, to nie, len ja sa už bojím že zasa niečo....

autor
22. máj 2022

@zun som si myslela že aké mám ja šťastie lásku sveta a vesmíru a všetko sa mi rozpadá pred očami 😔....chyba asi nie je v nejakej svokre, ale v nás oboch aj vo mne, nehovorím iba na iného. Nevieme si to normálne vydiskutovať , prídu do toho emócie, krik a hnev😢😔... Asi by sme to tu nemali riešiť, ale sa normálne porozprávať alebo ísť do poradne...

miadi
22. máj 2022

Moc prezivas vsetko co ti povie .. Skus to pustat jednym uchom dnu druhym von. A zameraj sa viac ci robi ozaj nieco zle tebe alebo su to len otravne reci klasika svokra ktore idu na nervy kazdej ..

autor
22. máj 2022

@miadi Hej to filtrovanie mi vôbec nejde , že pustiť to...neviem to, to sa asi musím naučiť púšťať to preč

miadi
22. máj 2022

To stym domom a hypo neber ako mienene proti tebe ale ona si len chrani najlepsi zaujem jej dietata. To je len jej nazor na vec . To nemusi byt falos ze do oci sa ti usmieva nechce mat boj a zlu krv . Skor sa sustred na to aka je babka ci sa venuje vnucatu a tak .. nemusite byt besties bff ber ju ako babku svojho dietata .

autor
22. máj 2022

@miadi hej snažím sa do toho vžiť....

Strana
z2