Svokra sa mi stará do výchovy syna
Dost sa mi svokra stara do vychovi syna! Niekedy po malom krici a ja mam nato strasne nervy niekedy pre uplne malickosti! Zije s nami takze pohnevat si ju by nebolo naj. Niekedy je taka dotierava a pride mi ako keby sa hrala na mamu ako keby ona bola jeho mama pred kazdym sa ukazuje! Niekedy mam strach zr syn bude mat ju radsej ju ako mna. Moj priatel jej to povedal x krat chvilu dala pokoj a iz zase to tak je. Ako jej mam dat na javo ze ja som ta ktora riadi vychovu dvojho syna?
@tehulka21 tak ako písala tea, svokra určite zle znáša, že jej syn sa ešte ani nerozbehol v kariere a už bude mať doma dieťa, pričom ste ešte nič nezažili, nič v živote nedokázali atd.... Asi by som ani ja nebola nadšená, ak by moja dcéra otehotnela ako 20 ročná, pričom má celý život ešte pred sebou... Ale to naozaj neber v zlom, pretože ak si svoj život vezmete za pačesy, toto všetko ešte môžete dosiahnuť, aj školy, aj karieru.. Dieťa vyrastie, môžete sa vzdelávať dialkovo, obaja, aj skúsiť zamestnanie, neskôr úver, byt atd....
Inak s tým kočíkom, ty kokso, to by ma taaaak nas...lo, že až.... Aby kúpila kočík a ani na farbu sa nespýta... Toto si jej ale mala povedať... Skús zatlačiť na priateľa, aby povedal mame, že ak chce pomôcť, nech vám dá peniaze a vy si kúpite veci podľa svojich predstáv... Ved ked predsa míňa peniaze aj sama na veci, tak by mohla vám dať trošku volnú ruku...
Vieš moja svokra je tiež prípad, aj ked ja som od teba podstatne staršia 😉 takže ku mne si svokra naozaj nemôže dovoliť nič a ešte som aj dávno osamostatnená... Ale aj tak si ani moja svokra nedá povedať a kupuje malej také somariny, že až 😀 Lenže mne je to jedno, lebo ja tie veci, pokial sú naozaj nenositelné, proste hodím do skrine a basta 😉
ahoj,neprečítala som všetky príspevky,ale ak môžem,poviem ti svoj názor,aj moju skúsenosť....najprv sa priznám že sa mi nepáči,že tvoj priatel nie je na tvojej strane,že dá na mamu....to by som si vydiskutovala,aj s ním,raz je on otec a ste rodičia,a vy sa spolu máte rozhodovať o tom,čo je pre vaše dieťa najlepšie,ale ja som zas taká povaha,že by som si zbalila veci a dala mu čas,nech sa spamätá...ja som to aj urobila a to je môj príbeh,ani ja som si so svokrou zo začiatku nerozumela,ked mal malý 2 mesiace,tak nás vyhodila z domu-je to jej dom...ale mala som tú výhodu,že muž bol vždy na mojej strane,ja som bola proste taká,že mám predstavu,ako vychovávať svoje dieťa,niečo som si doniesla zo svojho detstva a ona proste nemôže čakať,že ho budem vychovávať tak podobne ako ona svojho syna,lebo som s ňou vtedy nebola,čo je logické...a tiež som jej dala najavo,že každý mal príležitosť porodiť a vychovať dieťa,tak nech sa u nehrá na matku,ale už je starou mamou,tak nech to rešpektuje...bývali sme v podnájmoch skoro 2 roky,aj muža volala aby sme sa vrátili-on jedináčik,takže dom prázdny...ale mne to nikdy nepovedali,až raz sa nejhak lady prelomili,ja som si tiež čo to uvedomila a tiež sme mali krízu s peniazmi ....proste toho prišĺo naraz vela,a tak nás privítali s otvorenou náručou,začali sme prerábať,ale máme výhodu,že v dome sme sami a oni bývajú vo vedlajšom malom domčeku,ale to je nepodstatné,s nimi by som nechcela bývať ani teraz,ale som rada že som s nimi,aj ona sa zmenila,zmenila svoje správanie voči mne a to je dosť dôležité....tak teda v skratke-daj najavo hned čo chceš,nedus to,a možno by aj tebe pomohlo,urobiť tam nejaký šok...nielen pre tvoju svokru,ale aj tvojmu priatelovi vela šťastia
baby a ako riesite nazorovu odlisnost so svokrou v spolocenskych otazkach? Myslim rasizmus, mensinovu neznasanlivost, atd a ako ste jej dohovorili aby sa pred detmi tak nevyjadrovala?
ahoj..no ja tiež žijem zo svokrou a nieje to slava,,pokazilo to vztah medzi mnou a mojim priatelom...svokra je svokra a tak to aj bude..je to ako trest božíí...
Poradte prosim. Nebudem zakladat novu temu. Myslim ze sa hodi pod tento nadpis. Cim je moja dcera starsia (ma 18 mesiacov) tym sa mi svokra ale aj svokor (i ked spolu neziju) staraju do mojich metod starostlivosti a vychovy. Napr. nieco jej chcu dat jest (napr. vyprazane) alebo nieco s nou chcu robit s cim ja nesuhlasim (navsteva bazena) a aj to zdovodnim (svoje dieta si poznam najlepsie), avsak to zdovodnenie nestaci a zacina vysluch: a preco nie? Ale ja som to robila takto a takto. Alebo: nase druhe vnuca uz to jedlo, robilo a pod. Opat si to zargumentujem (ze je to moje dieta a kludne druhe vnuca a nech si to robi...pripadne ze to bolo pred 30 rokmi) Ale ono to nestaci a pokracuju dalej. Naposledy sa to prevalilo doslova az do slovneho utoku ktory som len odrazala a debata nemala koniec. Ja uz som vobec nereagovala bola som rozrusena mala to citila nakoniec sme neboli schoni sa ani bez nervozity pobalit. Co by ste robili v tej chvili? Uvazujem ci som mala tresknut do stola a povedat dost? Alebo sa zdvihnut a odist? A ked to bude u nas co potom? Nechcem robit teatralne vystupy ale prestava ma to bavit a myslim si ze nie som povinna nikomu nic zdovodnovat. Manzel reagoval dost submisivne doma to potom olutoval ze to tam nechal zajst. Nemam vobec chut sa s nimi stretnut no nebudem dceru oberat o babku ci dedka. Musim este povedat ze sa vidime tak raz za 2 mesiace (castejsie nemaju zaujem) a aj tak tie chvile dokazu pokazit.
@lilitela tak tento problem mame aj my a je ešte dost horuci.Manžel sa pohadal s mojou mamou lebo tiež si nedala povedat a to sme jej to hovorili už vyše roka aby nam maleho nebrala na ruky a ona nie a nie si dat povedat.Manžel to už nevydržal a pustil sa do nej.Mame rovnaky nazor na vychovu takže v tomto stojim pri nom.Mne sa tiež nepáči že 2ročný chlapec sa chce stále nosit na rukach a to sme sa chceli tomu tak vyhnut .Teraz ked vidi starku tak sa hned pyta na ruky lebo vie že ona ho vždy zoberie a vtedy sa ja s mužom stavame v jeho očiach neviditelny.A ked od nas odchadza to je hotove utrpenie.plače za nou ako zmyslou zbaveny
@merynka121 Zase mas istotu ze ma babku naozaj rad. Inak ju obdivujem ze dokaze nosit 2 rocne dieta. Ale chapem- naco je dobra takato citova zavislost? Vlastne pokazde ked babka od vas odchadza tak maleho trapi. To jej robi dobre?
@lilitela ved prave to je najhoršie ked odchadza moj muž vždy pred tym radšej odide von aby nepočul ako maly plače.Momentalne mame klud lebo muž s mamou sa nerozpravaju takže mama ku nam nechodi.Možno je to tak lepšie aspon pre maleho ale neviem či už v takomto veku dokaže zabudnut na to že starka mu vždy vo všetkom povoli.Ved na dobre sa rychlo zvyka.
@merynka121 Vies babky su asi aj na to aby povolovali obcas to co rodicia zakazu. Ale malo by to mat rozumne hranice. Ja nie som zastancom toho aby sa prerusovali kontakty pre taketo dovody ale kratka prestavka v navstevach moze prospiet.
tiež si myslim.Ja som ani varit nemohla bez toho aby nereval že chce ist na ruky.To bolo strašne.A vieš nebolo to jedine s čim sme mali problem.Zle bolo aj to že maly ma iba ponožky a nie štrinflačky hoci doma bolo tak teplo že ja som chodila s holymi nohamy a to som dost zimomrava a kooopec dalšich vyčitiek.Pripadala som si ako totalne neschopna matka
@natyadko
@merynka121 ahoj,starsi prispevok,ale ako keby som citala presne moju situaciu...naobliekat poriadne maleho vo vnutri je 24stupnov a kontrola vsetkeho co robim a neustala buzeracia....napriekntomu zr som ju slusne poziadala,nech ma necha starat sa o MOJHO syna podla mojho uvazenia....totalne bez odozvy.neskutocne nervy mam a tiez si pripadam ako totalne neschopna
Ziadna zena by nechcela aby svokra sa montovala do vychovy😔😒kazda nevesta v jej blizkosti tym musi prejst ,keby mam este babo ,hodila)by som jej ho a isla s muzom sa zabavit nech sa stara ked tak chce
Zatial nie som jej nevesta a pokial to pijde tajto dalej ani nebudem
@zuzana0114 ach to fakt?boze aj ja som truba ,niekedy si pripustam k sebe vela co)povie a ako to povie som taka ticha a muz sa ma nezastane ,ano po tolkych rokoch no strasne ,mam to preglgnut a usmiat sa ,,
Aaaach to fakt....Nic netreba len preglgnut a povedat si svoje,v kazdom pripade by bolo fsjn keby ti nasi chlapi tresli po stole a povedali kto je matkou toho drobca a kto tu urcuje pravidla jednak vo vychove a jednak v systeme fungovania 🙂 ale to sa asi nacakaaaame ;)
Zuzu preco to je tak 😒preco sa nas nezastanu😫😖
Tak lebo na to nemaju gule postavit sa matke....hlavne ze na ine veci su mudri az prilis

@natyadko ked sa mieša svokra do výchovy, je to veľmi zlé, lebo narúša systém, ktorý si určila matka dieťaťa... a tu dochádza ku konfliktom, že áno... ale ja tvrdím jedno, každá žena si má vybrať takého muža, ktorý už bude od mamičky odpútaný a samozrejme bude vo všetkom podporovať svoju partnerku ....
tu by mal zaúradovať tvoj partner a sám povedať svojej mamičke, že sa nemá miešať do výchovy, respektíve určité konkrétne veci, ktoré sa vám nepáčia na jej správaní, by jej mal vytknúť on sám... ver mi, že žiadna svokra si nepripustí od svojej nevesty nejakú kritiku, ale od vlastného syna áno, teda aspon nad tým bude trošku uvažovať...
Bývanie so svokrou, to je dosť častá realita... Niektorí musia bývať so svokrou na začiatku, pretože sú mladí a ešte nesamostatní, ale sú aj prípady, že si musí pár vziať k sebe svokru na starobu, aby sa o ňu mohli postarať... To vieš, sme ľudia a tí majú rôzne názory, vždy je to tažké, ked v dome býva viac generácií.... Držím ti palce 😉