Svokra sa stará do varenia
Zdravim,tie čo viete variť sle nevarite lebo sa vam nechce alebo vás to nebavi,ako na to reaguje vaša svokra ? My sme bezdetní pár a keď je priatel doma z Nemecka tak si varime alebo chodime jesť do reštauracie a keď som sama väčšinou si objednavám ,no svokra stále ma také nenapadne poznamky čo sme varili a o šetreni atd ale akože čo jej je do toho ? Ja proste nerada varim a donášky si platim sama tak nechapem čo jej do toho čo ja jem alebo ako.Mne sa zda že aj na navstevu ked je priatel preč chodi iba z dovodu aby skontrolovala ako tam fungujem
@anonym_autor ja by som jej povedala ze ked sa svokra prilis stara do toho do coho ju nic tak to nikdy nerobi dobrotu a ze ked sa tolko nudi asi nema co robit a nech kludne donesie navarene :D vsak ju normalne zrus, ja toto tak neznasam ked si svokra alebo mama mysli ze ma nejake pravo sa starat do toho ako ziju mladi :D ja som si svoju svokru natrenovala, ta sa ma uz aj boji nieco opytat :D ale tak ona hrotila vela veci tam sa inak nedalo
Moja sa vždy pýtala detí či niečo obedovali a kto to varil 😂😂😂 postupom času jej vždy povedali že jedlo a varil to sporák 😂 teraz bývame u nich kým dostaviame dom a to je už úplne o inom 🤦🏼♀️ veď jej povedz že samej sa ti variť moc neoplatí a keď ju to trápi tak ti denne môže nosiť obed a budeš tým pádom aj šetriť 😉
Svokru nezmeníš, kľúč bude v tvojom prístupe a ako celú problematiku odkomunikujes. Skus byť asertívna, predpokladám, že chceš si zachovať so svokrou dobré vzťahy, nechceš byt s nou na nože ale zároveň chceš aby sa nestarala do toho, či varíš, a koľko a kedy a čo.
Povedala by som, že rozumiem tomu, že pre ňu varené jedlo ma iný význam, ako pre dnešnú mládež, ďakujem ze sa stara a asi teda sa vypytuje, aby vedela, že sa vieme sami o seba postarať alebo aby mala pocit, že o jeho syna je dobre postarané. Zároveň však by som dodala, že ja nerada varím, rada si objednávam, môžem si to dovoliť a nech sa nebojí, viem rozumne zadeliť peniaze, ktoré si zarobím. A dodala by som, že je v poriadku, ak ona ma na to iný pohľad, nie sme rovnakí, ale to neznamená, že ty začneš variť jazdy deň , lebo podľa nej je to tak správne
@anonym_autor A si si ista, ze je to rypanie alebo vycitky? Moze to byt len konverzacna tema, aby rec nestala. V niektorych rodinach je to zvykom, bavit sa o jedle. Ja som mala jedneho byvaleho, bol to sice cudzinec, no ale vzdy sa ma pytal, ci som jedla a co som jedla, v podstate v kazdom telefonate, u nich to bolo proste zvykom.
Moja svokra uz nezije. Ale mam na ñu pekne spomienky co sa varenia tyka. Ked bola u nas doma napriklad 2-3 tyzdne (byvala daleko-2 lety cca 6 hodin dokopy), tak ma pozorovala pri vareni komentujuc, ze sa takto nieco nove nauci a ze som perfektna😅. Vtedy sme mali este male deti, a boli sme dost pracovne zaneprazdneni, a ked sa ponukla, ze navari, boli sme vdacni a radi. Tak ako sa inspirovala ona odo mña, tak aj ja od nej. Vzdy ale respektovala nas ako rodicov nasich deti bez blbych komentarov.
@anonym_autor Len raz sa ma to opýtala, keď bola u nás na návšteve, tak vravím, že "holubky", či nechce ochutnať..Tak, že na malý tanierik, len jeden šúľok. Tak som jej doniesla a že idem ešte pre smotanu do chladničky, že kúsok pokvapkať. Nestihla som sa ani otočiť z kuchyne a tanier bol prázdny😝 Nikdy viac sa ma na varenie nepýtala😝
moju svokru to absolútne nezaujímalo,v nedeľu vždy piekla a posielala nám,ja som bola rada.Koľkokrát si ex od nej niečo doniesol,alebo sa tam najedol,keď varila jeho obľúbené jedlo.
U nás varil,kto chcel,čiže som mohla aj mesiac nevariť,ex navaril.
Varenie nikto neriešil.
Možno je to len konverzačná otázka. Moja mama sa vždy pýta, čo som varila a ja jej tiež 😅
V sobotu vie že nevarime, vždy jeme v reštike a v nedeľu varí muž. A aj to sa spýta, čo varil v nedeľu… alebo kde sme jedli v sobotu …
Svokra už nežije, ale aj ona keď sme volali sa pýtala, že čo sme varili 🤷♀️
Jasne že sa stará 😀 ešte si dovolí mať aj také poznámky ako - a toto by ste mali lepšie, prečo varíš tak zdravo , A to ste namiesto reštaurácie nemohli ist ku mne 😀
@anonym_autor Táto téma tu už bola, ale bez svokry (ty ju ale nemáš). Vtedy sa to nepozdávalo frajeríkovi.
Neber to útočne, zvyčajná konverzácia téma, varenie počasie zdravie. Nehladaj za tým viac. Iba normálny záujem a pokec.
Ale len ty vieš ako to funguje u vás, keby to hrozila, zasiahni a pouzi rady ako tí hore napísali.
@anonym_autor
To vážne príde k tebe frajerova mama, keď tam nemá syna?
Mám mladú nevestu a tiež sa jej na to pýtam. Nie že by ma to extra zaujímalo, ale už neviem o čom sa s ňou baviť. Ona sama nevie konverzovať a tak sa naše stretnutia po chvíli zmenia na výsluch lebo keď sa jej nič nepýtam tak je len trápne ticho. Keď jej rozprávam niečo ja tak len prikyvuje, nerozvíja diskusiu. Ja som u nich ani nikdy nebola, len oni občas zájdu. Pouvažuj nad tým či nesúdiš svokru príliš prísne.
Nema sa s tebou o com bavit, tak nadhodi co ste varili a okolo toho…aj mija mama to robi. A stale chce poznat detailny recept a postup - pricom recept mam od nej…chapes? Proste si predstav ze si starsia pani na dochodku, tvoje spektrum podnetov sa desivo zuzi a ty zrazu mas problem nadhodit temu v beznom rozhovore. Zacnes vytahovat varenie, pocasie, zdrazovanie spravanie pubertakov a podobne pre mladych ludi samozrejme a otravne veci na rozhovor. Ale v ich situacii je to zial uz tak..neni o com vela krat…
Ach tie svokry🙈. To už fakt každý deň musí byť téma o svokrach? Ženy, ved sa trochu premôžte, není to ťažké 🙏
@anonym_autor ved normalne v klude odpovec, ze nic.
Presne takto ako si to tu napisala by som jej to povedala😄Svokricka, nehnevajte sa, ale kedze si donasku platim sama za svoje peniaze, tak vas ale ze absolutne nema co trapit, co jem. Nabuduce bude lepsie keby miesto tychto narazok mi poprajete dobru chut😄
Moja svokra uz nezije. Ale mam na ñu pekne spomienky co sa varenia tyka. Ked bola u nas doma napriklad 2-3 tyzdne (byvala daleko-2 lety cca 6 hodin dokopy), tak ma pozorovala pri vareni komentujuc, ze sa takto nieco nove nauci a ze som perfektna😅. Vtedy sme mali este male deti, a boli sme dost pracovne zaneprazdneni, a ked sa ponukla, ze navari, boli sme vdacni a radi. Tak ako sa inspirovala ona odo mña, tak aj ja od nej. Vzdy ale respektovala nas ako rodicov nasich deti bez blbych komentarov.
@tenerifka raz chcem byť taká svokra.
Moja svokra keď bola pri mne, keď som varila, tak skúšala také, že ja to varím inak, naučím ťa ako to varím ja. Odpovedala som, ďakujem netreba, takto to varí moja mama a ja to chcem variť ako ona. Potom už prestala. A nie, nevarim ako mama, varím podľa seba a ako nám to chutí.
@anonym_autor a o čom sa s Tebou ma svokra baviť?
O jedle je to také neutrálne, ako o počasí. Podľa mňa len hľadá tému, lebo ich nemáte moc spoločnych.
@anonym_autor Tak možno sa to pýta len tak, aby reč nestála. Skôr je povážlivé, ak chodí na návštevy bez ohlásenia. Takú kontrolu by som si vyprosila aj od vlastnej matky, nie ešte od svokry. O tom by sa s ňou mal vážne porozprávať jej syn.
@anonym_autor 1. máš priateľa čiže svokru nemáš žiadnu
2.na neohlásene návštevy by som ju dnu ani nepustila a zvlášť keď je partner preč
2.na neohlásene návštevy by som ju dnu ani nepustila a zvlášť keď je partner preč
@pikachu999 to fakt? A čo ju má vyhodiť zpred dverí, ci poslať do... bože tieto názory. Autorka si matku svojho priateľa môže volať svokrou koľko chce, ty do toho nemáš čo hovoriť.
@pikachu999 to fakt? A čo ju má vyhodiť zpred dverí, ci poslať do... bože tieto názory. Autorka si matku svojho priateľa môže volať svokrou koľko chce, ty do toho nemáš čo hovoriť.
@simcas75 evidentne ju nevidí rada ;)
@anonym_autor to nemusi byt ani svokra .....obdivujem ludi ktory to neriesia a maju to.....,spravne 👌👌👌
Nemyslím si, ze chce rypat. V našej generácii bolo bežné baviť sa o tom čo sme varili. V pondelok v práci prvá téma, varenie sa rozoberali napr. u kaderníčky. A bolo to dobré, u kaderníčky som získala mnoho nových výborných receptov, overené postupy, dobré rady.
Vôbec sme nemali pocit že niekto chce iného zhadzovať, či ponižovať.
Za seba môžem napísať, že jesť v reštaurácii, či donesene jedlo som ochotná len pod tlakom okolností.
Chápem, že časy sa menia, život beží inak, ale otázky o varení by som nechápala ako snahu ubližovať.
@anonym_autor Ja ti to vysvetlím... My rodičia sme tu na to, aby sme tie svoje deti pripravili do života. A keď mi raz moje vlastné decko povie, že nevie uvariť ani základné jedlá, ale vie si objednať niečo cez telefón, tak to tiež budem považovať za svoje zlyhanie. Si proste neschopná a svokru to štve (oprávnene)
@anonym_autor Ja ti to vysvetlím... My rodičia sme tu na to, aby sme tie svoje deti pripravili do života. A keď mi raz moje vlastné decko povie, že nevie uvariť ani základné jedlá, ale vie si objednať niečo cez telefón, tak to tiež budem považovať za svoje zlyhanie. Si proste neschopná a svokru to štve (oprávnene)
@anonym_autor
@yosi nieje to pravda ale ze vobec,mna to neucil nikto nikdy a som v tom mozem povedat perfektna,ci vo vareni alebo pecení😁🙏nieje to len o tom !!!treba to mat v rukach,chciet,bavit vas to, no a hlavne v zaludku😂.nieje vsetko len vrtanie sa v kuchyni,nieje to priorita zivota.a starat sa,ci len nieco povedat ,no to by skusil niekto!!!!co sme male deti?toto hadam nie🙄😬🙈🙉🙊a ro som.si myslela ze som citala vsetko😂😂😂nic v zlom teda.

Jasne.. vola ze co sme varili a “kto” varil🤣🤣🤣a mam to tak akurat u prdele🤣