icon

Svokra sa stará do varenia

9. júl 2025

Zdravim,tie čo viete variť sle nevarite lebo sa vam nechce alebo vás to nebavi,ako na to reaguje vaša svokra ? My sme bezdetní pár a keď je priatel doma z Nemecka tak si varime alebo chodime jesť do reštauracie a keď som sama väčšinou si objednavám ,no svokra stále ma také nenapadne poznamky čo sme varili a o šetreni atd ale akože čo jej je do toho ? Ja proste nerada varim a donášky si platim sama tak nechapem čo jej do toho čo ja jem alebo ako.Mne sa zda že aj na navstevu ked je priatel preč chodi iba z dovodu aby skontrolovala ako tam fungujem

Strana
z2
katica78
13. júl 2025

@anonym_autor nenechajte sa,nech sa stara kazdy o seba,niesme male deti ,co toto ma.znamenat ze sa vobec ozvu??pana beka a ja ze som uz fakt vsetko tu citala.ludia moji NIE!!!!presne dobre ste povedali,ja milujem varit aj piect,ale.keby som bola sama ci bez detí,tiez by som NEVARILA!!!robite dobre a nedajte sa !!!nieste nesvojpravna ze vam budu do niecoho kecat a basta!!!

katica78
13. júl 2025
@spenat9

@anonym_autor ja by som jej povedala ze ked sa svokra prilis stara do toho do coho ju nic tak to nikdy nerobi dobrotu a ze ked sa tolko nudi asi nema co robit a nech kludne donesie navarene :D vsak ju normalne zrus, ja toto tak neznasam ked si svokra alebo mama mysli ze ma nejake pravo sa starat do toho ako ziju mladi :D ja som si svoju svokru natrenovala, ta sa ma uz aj boji nieco opytat :D ale tak ona hrotila vela veci tam sa inak nedalo

@spenat9 presne tak😁

cacianka
13. júl 2025
@yosi

@anonym_autor Ja ti to vysvetlím... My rodičia sme tu na to, aby sme tie svoje deti pripravili do života. A keď mi raz moje vlastné decko povie, že nevie uvariť ani základné jedlá, ale vie si objednať niečo cez telefón, tak to tiež budem považovať za svoje zlyhanie. Si proste neschopná a svokru to štve (oprávnene)

@yosi 🤦🤦🤦

yosi
Autor odpoveď zmazal
yosi
13. júl 2025
@katica78

@anonym_autor
@yosi nieje to pravda ale ze vobec,mna to neucil nikto nikdy a som v tom mozem povedat perfektna,ci vo vareni alebo pecení😁🙏nieje to len o tom !!!treba to mat v rukach,chciet,bavit vas to, no a hlavne v zaludku😂.nieje vsetko len vrtanie sa v kuchyni,nieje to priorita zivota.a starat sa,ci len nieco povedat ,no to by skusil niekto!!!!co sme male deti?toto hadam nie🙄😬🙈🙉🙊a ro som.si myslela ze som citala vsetko😂😂😂nic v zlom teda.

@cacianka
@katica78

Tu nejde o to či sa to človek učil alebo nie. Normálny človek má mať v rukách isté kompetencie. Mňa tiež nikto neučil vareniu a dovolím si tvrdiť, že som lepší kuchár ako moja mama či manželka. Až raz príde vojna alebo nejaká veľká prírodná katastrofa, tak takí ľudia ako autorka pôjdu ako prví lebo Bolt neprinesie nič na jedenie. Ja proste neznášam keď sú ľudia leniví alebo neschopní

cacianka
13. júl 2025
@yosi

@cacianka
@katica78

Tu nejde o to či sa to človek učil alebo nie. Normálny človek má mať v rukách isté kompetencie. Mňa tiež nikto neučil vareniu a dovolím si tvrdiť, že som lepší kuchár ako moja mama či manželka. Až raz príde vojna alebo nejaká veľká prírodná katastrofa, tak takí ľudia ako autorka pôjdu ako prví lebo Bolt neprinesie nič na jedenie. Ja proste neznášam keď sú ľudia leniví alebo neschopní

@yosi autorka nepíše, že nevarí, nevie vôbec variť, ale chápem ju že keď je doma sama, nechce sa jej/ neoplatí sa jej variť. Ja to mám takisto. A nemachrujem ako ty, ani neodsudzujem. Naučila som sa variť až časom, u mami ma to nebavilo, teraz varím dobre, mužovi chuti a aj jeho som naučila základy varenia, do 50r nevarila nič, iba párky a praženicu. A nepovažujem nikoho za neschopného a lenivého, nevyvysujem sa ako ty !

cacianka
Autor odpoveď zmazal
anonym_f4ae88
13. júl 2025

Ja by som si tiež nevarila keď len sama pre seba. Nebavilo by ma to keď len pre mna. Buď len niečo rýchle nachystala alebo kupila.. a asi by som sa pred svokrou tvárila že ani nie som doma keby zvonila 🤣

liptacka81
6. nov 2025

Vidím že dobrá téma, zapojím sa. Včera a teda aj každý deň toto riešime a mužovi som včera akurát vravela, že každý deň je táto otázka u nás, čo idem variť a že chce ona variť a mne to už vadí. Keby sa aspoň každý deň nepýtala tak by som jej aj sem tam povedala nech navarí. Niekedy len dvere otvorím a otázka čo zajtra idete variť? Ja by som deťom toto uvarila. Dcéra jej už cez týždeň povedala že sa to nemusí celý týždeň pýtať a aj tak na druhý deň prišla. Ja viem že to nemyslí zle ale vadí mi to.

anonym_c4db67
6. nov 2025

@anonym_autor vždy som hovorila ze byť doma sama nevarím len nieco kúpim alebo objednám....moja mamina napriklad aj ked je sama doma vari proste su to staré skoly boli naučené aj šetriť aj uvariť z nicoho ...neber to az tak zle

cacianka
6. nov 2025
@liptacka81

Vidím že dobrá téma, zapojím sa. Včera a teda aj každý deň toto riešime a mužovi som včera akurát vravela, že každý deň je táto otázka u nás, čo idem variť a že chce ona variť a mne to už vadí. Keby sa aspoň každý deň nepýtala tak by som jej aj sem tam povedala nech navarí. Niekedy len dvere otvorím a otázka čo zajtra idete variť? Ja by som deťom toto uvarila. Dcéra jej už cez týždeň povedala že sa to nemusí celý týždeň pýtať a aj tak na druhý deň prišla. Ja viem že to nemyslí zle ale vadí mi to.

@liptacka81 aj mne by to išlo na nervy, akoby sa nedalo rozprávať o niečom inom. táto veta by ma privádzala do riadnej vývrtky, lebo len o bachore vyprávať 😖

nikha2809
6. nov 2025

Mam asi šťastie ze moja svokra nevarí rovnako ako ja 😂 takže su jej ukradnuté naše donášky

Strana
z2