icon

Svokra sa urazila, že som dala pokrstiť dieťa len kvôli nej

bobana297
15. nov 2019

Ahojte. Chcem radu, je podla Vas urazlive, ked napisem komentar ohladom krstu ze som krstila kvoli pokoju v manzelovej rodine, nakolko my sme neni veriaci a teda nerobime taketo zvyky? Moja svokra sa na to neskutocne urazila, ze som z nej spravila p**u, a pritom uz ked sme sa pri prvom synovi bavili o krste som povedala na co, ked bude starsi a bude chciet byt vedeny touto cestou neni problem a hned bolo ale to sa nepatri, dieta ma byt krstene a ako by to vyzeralo a bla bla

Strana
z2
viva13
Autor odpoveď zmazal
montemotherone
18. nov 2019

@bobana297 takže neodmietla? A načo by si tam akože šla keď nie si veriaca? 🤔 to by si sa akože tvárila že si? 🤦‍♀️

miadi
18. nov 2019

@viva13 ked byvate v jej dome tak jedine sa odstahovat. Urcite sa nezabije to je len citove vydieranie.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
19. nov 2019

@viva13 snáď srandujes😂😂😂😂15 rokov nie ste schopní sa osamostatniť. Bývate v cudzom doma a fnukas. Toto nepochopím.... A inak sa mi páči ako sa píše, dokola a dokola, že svokram sa nezavdacite, vy asi s okry nebudete😉😂😂

bobana297
autor
20. nov 2019

@montemotherone nie moja netvarila by som sa ze som veriaca. Ale fascinuju ma kostoly a neodsudzujem zdravo veriacich ludi, ktori to beru uprimne a nie len ako povinnost. Poznam x parov, ktori sa zosobasili v kostole a neboli veriaci, len preto, ze sa im pacilo byt v kostole a obrad s fararom. Len preto tam boli. A vsak ja by som preto nemala svadbu v kostole len preto ale preto, ze ja som nikdy nebola k tomu vedena, ale ako povedal farar, vidi nieco vo mne uz len tym, ze ja ako neveriaca som mu odpovedala na otazky ako krestanka az sa mi smial ze manzel nie a ja ano

brita7777
20. nov 2019

No bohuzial nabozenstva su postavene tak, aby manipulovali ludi. Tiez milujem kostoly i kostolnu hudba, organ a tak...no to co sa tam deje nie je ok, specialne rimsko-katolicka viera, napr. taka spoved, aby sa 12rocne dieta spovedalo z hriechov, ktore ani nerozumie, co to poriadne hriech je, pred niekym cudzim ? V 12roku je sviatost prijamania a pred nou sa musia prvykrat vyspovedat a ked sa vyspovedas ako odpustenie sa pomodlis urcitu modlitbu pre odpustenie..bohuzial to nie je ok.
Verit sa da aj inak a nie takto organizovane.

dejka77
20. nov 2019

@brita7777 1.svate je v 3.roc. takze to su 9-10 rocne deti. Pre mna osobne DETI. Neverim, ze tomu rozumeju, preto dceru ani nedavam. Ak tam ma ist "z povinnosti", tak to radsej vobec. A manzel to podstupil v 1.roc. 😅 a ako hovori: nic si z toho nepamatam.

montemotherone
21. nov 2019

@bobana297 toto že si k tomu nebola vedená nie je prekážka aby si bola veriaca

bobana297
autor
25. nov 2019

No vidite, ja som to tu riesila jak taka tapa, nestastna z toho, ze sa somnou nebavila a aj tak prerusila somnou kontakt. Takze mam po starostiach 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😂

hefo
23. dec 2019

@brita7777 No, ak si myslíš, že 10-ročné dieťa (ak chodí na náboženstvo) nerozumie pojmu hriechu (všeobecne), tak to máš potom o (aj svojich?) deťoch dosť nízku mienku. Samozrejme nejaké zložitejšie "skutkové podstaty" by mohli byť problém, ale tým základným ako krádež, klamstvo, fyzické ubližovanie druhým atď. musí porozumieť aj poloop.

lubkavargova1
23. dec 2019

mozte ma ukamenovat, al epodla mna ste rovnake..aj nevesta aj svokra. Svokra riesi nevestu na FB a nevesta riesi svokru na modrom konikovy.takze ste si kvit :D

Strana
z2