icon

Svokra si privlastňuje moje dieťa

natalykk
2. sep 2013

Ahojte potrebujem poradit viac menej som rozhodnuta ale zaujma ma aj nazor nezainteresovanej osoby. Takze avokra mi povedala ze je na maleho velmi naviazana. Beriem ale unavuje ma ako si ho stale dobera babicka ti kupi vswtko na svete iba tebw ty si babyckin a ked je s nami aj s malym tak v kazdej vete ci padne rozprava malemu nerob lebo mi tu padnes drz sa mi lebo padnes a stale ppuziva slovo mi. Ako jej. Ja neviem ci som uz z nej xhora ale mala som obdobie ked sme kupili byt a zacali sme prerabat maly siel k nej a kes sme vecer prisli po neho stranil sa nas ze on chce byt s nou a strasne plakal celu cestu domov. Ja som si vever isla dusu vyplakat. Alebo zvykne robit to ze si ho zoberie na ruky a pritisne si ho a zacne ho boskavat predomnou aby som to videla. Najhorsie je zw ide s nami zit. Muz to prehliada vraj si moc veci vsimam

Nezastane si ma muz ani nic je na nu naviazany a je to jej cecek. Mam odist alebo bojovat lebo ja uz nemam silu bojovat s nou... Je vsade

Strana
z2
natalykk
autor
2. sep 2013

A do nedavna nam zasahovala aj do vychovy... Od mala ho poza mojim chrbtom lutovala ked som mu vynadala alebo capla po zadku. Vzdy uteka k nej aj ked sa udrie za mnou ani nejde uteka k nej... Ked byval chory mala tu dezost dojst mi so izby a vytrhnut mi ho z ruky aby som nosila uteraky.;( najviac ma boli ako matku ze moj syn uteka zo vsetkym k nej akoby mamu ani nemal

m_ij_ka
2. sep 2013

@natalykk podľa mňa v prvom rade by si sa mala porozprávať so svojím partnerom, pokiaľ ste spolu tak by mal stáť pri tebe a mal by sa ťa vedieť aj zastať. A čo sa týka svokry tak jej treba na rovinu povedať ako vychovávaš svoje dieťa a ako si ty predstavuješ , aby ona k nemu pristupovala a pokiaľ aj naďalej bude robiť toto čo si napísala tak jej povedz , že ty si to nepraješ, je to tvoje dieťa, ty si jeho matka a proste svokra musí rešpektovať tvoje rozhodnutie a ak to rešpektovať nebude tak na tvojom mieste by som jej dieťa nedávala.

m_ij_ka
2. sep 2013

@natalykk musíš určiť hranice, ktoré by svokra nemala čo prekročiť. Je to predsa tvoje dieťa , ty najlepšie vieš čo je pre tvoje dieťa najlepšie

tatiankaa1
2. sep 2013

ahoj ak tu budes vecer ,mozeme popisat cez postu.

natalykk
autor
2. sep 2013

@m_ij_ka dakujem za radu problemy pretrvavaju uz 4 rok. Dnes som sa z muzom zase bavila a to je to ze on si ju stale zastava aj ked vie ze mam mozno pravdu! On si na nu neda dopusti on za vswrkym utieka k nej. Raz muz vynadal malemu a ona to poccula dobehla ako sup a vravi nahlas co hucis co Vam J*be? Toto si dovoli svokra povedat pred mojim synom ;/

natalykk
autor
2. sep 2013
natalykk
autor
2. sep 2013

@tatiankaa1 ajooj dakujem budem rada

natalykk
autor
2. sep 2013

Jej hranice nic nehovoria ona mas berie vswtkych ako deti muz je jej synacik mojmu malemu hovori synacik a mne dokonca dcerenka ;/ ona nas ma za decka ona nema ziaden respekt

tanja7613
2. sep 2013

Vykricat,vynadat, jej , toto si dovolovat nemoze! Spytaj sa jej ci aj ona mala so svojou svokrou nejake taketo psycho, lebo podla mna to niekto robil aj jej! Ja viem o com hovorim mala som to iste prednedavnom🙂 🙂 teraz sa uz len smejem. Tak som na nu zhukla ze uz mna konecne berie ako MATKU ......

gabkostanka
2. sep 2013

@natalykk z vlastnej skusenosti ti poradim, rob si poriadky hned a aj s manzelom, lebo ak to nechas prerastie ti to cez hlavu a bude to len tazsie. 😎

fidka79
Odpoveď bola odstránená
cerez
2. sep 2013

Určiť si hranice. Porozprávať sa s mužom a povedať mu, že vy ste rodičia a vy vychovávate. Vy musíte byť jednotný ty a tvoj muž a zásah starých rodičov je vítaný iba ak je totožný s vašim. Nastal u vás problém dvojakej výchovy a dieťa čochvíľa bude kľučkovať medzi tebou a starou mamou. Budeš ty tá zlá, lebo ty mu dáš hranicu, ale starká bude podkopávať tvoju autoritu. Za chvíľku si už s dieťaťom neporadíš. Začni to riešiť čo najrýchlejšie s mužom.

danjelca
2. sep 2013

@natalykk z tohto bude velký problém. Určite to rieš aj ked si myslím že toto bude velmi ťažké riešenie...držím palce. A riešenie je začat sa venovať synovi aby s vami trávil drvivú väčšinu času výlety rozhovory a tak a menej ho dávať babke...
lebo inak si babka privlastní syna a tým pádom on nebude mať priestor budovať si vzťah s vami.
Akože babky ok, ale na prvom mieste mama a otec..potom dlho nič...až potom starí rodičia...a kto by to chcel u nás prehodiť..NEPOCHODÍ

lenka110611
2. sep 2013

nebude ti fungovať manželstvo ani vzťah k malému ak máš takúto svokru. viem to podla seba.

maminuska
2. sep 2013

@natalykk preboha prečo ide s Vami žit ?

klincek
2. sep 2013

@natalykk cim skor sa otvorene porozpravaj s manzelom, ale tak, aby ta nielen pocuval, ale aj VYPOCUL! sadni si s nim a povedz mu, ze to, co sa u vas deje, ta trapi, nie je to v poriadku a ze to tak dalej nechces, a ak ta nebude brat vazne, tak to vazne ohrozi vase manzelstvo..snad po tom uvode pochopi, ze sa deje nieco naozaj vazne. lebo chlapi niekedy s tym mamickarenim su fakt nemozni a nepochopia, az kym nehori 😠
vysvetli mu, ze takto rodina fungovat nema, ze musite byvat aj fungovat sami a pre babku stanovit iste pravidla, na ktorych budete OBAJA trvat, a to za kazdych okolnosti. vas syn je uz asi dost stary na to, aby pochopil, kto mu viac dovoli (babka rozmaznava, tak sa mu to paci, to je normalne🙂), ale do buducna potrebuje vediet, kto je kto a co v jeho zivote znamena. tv prvom rade vychovavaju rodicia..babky su vitane, ale nie takto..ak vas nechce a nebude respektovat, bohuzial ju treba trosku krotit, lebo jej sposob vychovy narobi viac skody ako uzitku, a este vam aj znici manzelstvo. snad sa tvoj manzel spamata vcas..
a rozhodne s nou nezacnite byvat, lebo sa jej uz nezbavis!

patkobo
2. sep 2013

V prvej vete pises "potrebujem poradit viac menej som rozhodnuta ale .." ako si rozhodnuta? Ak to co si myslim, ze odides od manzela kvoli svokre (tak v pripade, ze vsetko ostatne v manzelstve funguje, to nespominas, je podla mna skoda) .. svokre treba dat RAZNE najavo kto je MAMA a kto je BABKA, treba jej, aj ked sa to mozno nepatri neskutocne vynadat, takym sposobom aby to POCHOPILA ... je to proste na Tebe, ide o TVOJE dieta, tym, ze sa stiahnes das len najavo ze sa jej bojis a skladas pred nou zbrane .. hlavu hore a do boja. Ak treba, pridem jej to velmi razne vysvetlit 🙂
Viem poradit aj viac, napis IP ak chces.

jabadaba
2. sep 2013

boze dobrotivy....absencia zaujmu od svokier vam prekaza, prejavy lasky vam prekazaju. To sa velmi zle cita...asi aj skoda dalsieho komentara. 😝

danjelca
2. sep 2013

@jabadaba ty si už svokra čo? 😀

canama
2. sep 2013

@maminuska tak tato skutocnost zaujima aj mna. a za dalsie ma zaujima ako je mozne ze dieta ide skor za starkou ako za mamou. ok, mozno su niekedy situacie vzdoroviteho typu mamina nedovoli, babka ano, tak idem trucovito za babkou, ale aby to bolo regulerne pravidlom to mi pride cudne, ci ja som cudna?

jabadaba
2. sep 2013

@danjelca jasne, moje dvojrocne dieta je uz zenate a ma tri deti. Ty si hotova vestica Teodora.

natalykk
autor
2. sep 2013

Dakujem vsetkym za prispevky...
Zo xaciatku som si nedovolila atakovat na svokru bola som prilis mladunka a syn sa mi narodil ked som mala 20... Samozrejme netvrdim ze teraz som uz stara... Ano rozhodla som sa stiahnut a odist aj za cenu ze nuz prude o syna na ktoreho je taktiez naviazany... Viac menej mi je muza luto lebo on nemoze zato ako je vychivany a ze tak lipne na nej jej vyhovuje! Ja muxovu neustale vysvetlujem a rozpravam len jemu sa to tazko pocuva pretoze to berie ako utok na mamicku! Chudatko no... Nikdy sa nase problemy nijak neriesia. Ale uz neraz som s niu narobila krik. ked povedala pred synom ze nam je*e zmocnila sa na taka zlost ze som jej tak vynadala babulky ja som bola v takom amoku ze sim si i 10 m nepamatala co som jej presne povedala... Ano moj syn ked spadne na zem alebo sa buchne tak uteka za nou plakat a ina mu fuka nejde za mnou dost som kvili tomu aj plakala. Kamaratka mi taktiez radila aby som ho nenechavala s nou sameho ze si ho asi niecim kupuje a balamuti mu hlavicku! Ano ide zit s nami zial... Nema kam ist nema ani muza... Ale co je stastie je to ze je v nojejj domacnosti!!! Nie ja v jej cize moj dom moje previdla! Jani

natalykk
autor
2. sep 2013

Ja som sa dost zmenila a vsimil si to aj mux aj ona ;D ale viete preco lebo uz neskacem ako ona zapiska ;D

natalykk
autor
2. sep 2013

@canama
Tomu nerozumiem ani ja... Kde som urobila chybu??? On sa udrie a bezi za nou nie za mamou teda mnou... Preco to tak je? Neviem sama a myslim ze sa to ani nedozviem. Ale ja budem tvrda!

jajatko
2. sep 2013

@natalykk ajajáááááááááááááááááááááááááááj... utekáááááj... veľmi dobre toto poznám.. ja som dala patrične najavo, že nech si môj milovaný vyberie.. je to stále nahnuté, lebo predsa je to jeho mama, no ja k nej v živote nebudem mať vzťah.. je to na veľmi dlhú debatu, no viem svoje a viem aj to, že kvôli nej by som bola schopná svojho chlapa nechať.. len aby som amla od nej pokoj...

jajatko
2. sep 2013

@natalykk a nezabúdaj.. je to TVOJE dieťa, Tvoje a manželove.. nie jej.. ja by som ju nechcela u seba ani za milion ani za ziadne modre zelene ruzove z neba ani duhove ci cokoladove.. musis si stat za svojim a ked to takto pojde dalej, prides dobrovolne nasilu o svojho potomka pred vlastnymi ocami..

marissenka
2. sep 2013

@natalykk ahoj.necitam cele...ale toto presne mam ja doma.ale bohuzial s mojou mamou 😢 ale uz par krat som narobila krik,bolo mi to aj luto,ale je to predsa moje dieta..my nieco s muzom zakazeme a babicka dovoli...a najhorsie je to,ze ked aj bezi za nou s placom,ze my nedovolime,,tak babka hned kaleraby: oni ta biju (dostane sem-tam vychovnu),ty si dobry chlapcek,...a bla bla...a decko je zmagorene! keby mu povedala,ze musis pekne pocuvat,ale nie ona sa len opeknuje,nic mu nezakaze a maly je jak odtrhnuty z retaze.presne viem ako sa citis...a kamarat-psycholog mi radil urobit poriadky cim skor. a to takto,zevraj to funguje...ja som neskusala,ja ked som v amoku spustim len krik 😀 no: ze babku popchvalit,ze ti pomaha,trallala,ze si jej vdacna,ale....ty si chces syna vychovavat takto,a bola by si rada,keby to respektovala,...a hned nato zase pochvalit,ze budes rada ked ti bude aj nadalej pomahat...no proste taketo kaleraby...tak vyskusaj a daj vediet..a este s muzom sa porozpravaj,mali by ste byt jedna ruka.svokru treba aj respektovat,ale zase odkial pokial...drzim palce 😉

oktobermimi
2. sep 2013

@natalykk Tchýne do domu ? .. :O nikdy :D ... neh si synovi hovorí synáčik ale mala bi pochopit že Váš syn je len jej vnuk a že ak Vy u za nniečo plesknete po riti tak si zaslúži a nie ho utišovať...ale hlavne manžel bi Vám mal bit po boku aj keď je to jeho mama...
moja mama mala tendenciu my skontrolovať našu domácnosť či mam oprané požehlene a pod...
diktovala čo si mám pre malú kúpiť no ked to spravila 10krát že ym otvorila chladničku a povedala preč máš toto mlieko a nie hento tak som po nej nakričala a mam klud 🙂 príde pokecá dopije kávu a ide preč 🙂 skuste to aj Vy 🙂

canama
3. sep 2013

@jabadaba @danjelca podla mna je najvacsim problemom babiek (nevravim ze vsetky su take) fakt ze ked pride vnuca, stavaju sa ich deti druhymi v poradi a na prve miesto sa dostavaju vnucata. tieto babky vnimaju svoje vnucata ako svoju druhu sancu a casto si na vnucata narokuju. a to casto este pocas tehotenstva svojej dcery/nevesty. a to uz vobec nejdem hovorit o tom, ako stari rodicia niekedy vychovne dezorientovavaju dieta tym ze mu dovolia presne to co ma doma zakazane a naopak....samozrejme vsetko poza chrbat rodicov. tam je potom jedno ze dotycna babka ma pomaly 60ku na krku. nezrela je ako male decko. 😠

ejmi25
3. sep 2013

no moj ked piskne jeho maminka tak utekaaa pomahat,a doma ani hovno,ked som pov,ze treba dat dvere na obyvacku,mame male babo,a ide z chody zima,ze ci mi doteraz nechybali,ked teraz hej..nenaaaaaaaaaaaaaaavidim svokry

Strana
z2