Svokra skúšala, či bude náš syn plakať
Pekný deň prajem. Chcela by som počuť názor na situáciu čo sa stala u nás cez víkend. Bola u nás svokra pozrieť nášho rocneho synčeka. Manžel robil kavu v kuchyni, svokra sa hrala so synom a mne trebalo na záchod, tak som išla. Ked som prišla asi o 2 minúty naspäť, svokry ani syna nikde nebolo. Išla som do kuchyne za mužom ale ani tam neboli. Zrazu sa otvorili vchodové dvere a svokra so synom vošli dnu. Že ona chcela skúsiť ci bude plakať keď ho zoberie preč. Ja som bola šokovaná. Mne to prišlo úplne šialene, že niekto berie mojho syna prec od nás lebo skúša ci bude plakať. To nehovorím o tom, že bol iba v domácom, tenučkom oblečení a vonku je zima. Manželovi to samozrejme neprišlo divne. Preháňam ja alebo je to naozaj cez spravanie? Ja som ani nevedela ako reagovať tak som bola radšej ticho, nechcela som robiť scénu zbytočnú. Ďakujem za názory.
@belllinka asi je dosť rozdiel ísť na wcko a zobrať decko von v zime vyskúšať či bude revat.. 😒
To je asi také ako keby si porovnala situáciu ked si dieťa vopchá prsty do práve zatvárajúcich sa dverí so situáciou keď mu do dverí niekto prsty naschvál zavrie..
Podľa mňa celkom chorý nápad, to čo ju akože napadol takýto sociálny experiment na ročnom dieťati? Tiež by som sa vyjadrila a vôbec nepreháňasls, lebo toto asi človeka, čo je úplne ok nenapadne. A kľudne rozoberaj na MK, sú tu oveľa trápnejsie diskusie.
Autorka ja si nemyslím, že je to normálne. A psychiatra odporúčam navštíviť svokre
@babulkomale Nie kabelku, ale auto odtiahnúť 😉😜
Tvoja svokra bude zo skupiny trhbutych babiciek. Ide o princip, ze sa to neopytala vas rodicov, o tom, ze ho neobliekla, ani nevravim. Jasne, ze by mi to vadilo. Este viac by mi to v mojom pripade vadilo, keby to spravila moja mama
@melanta no aj ci v stresuje rodičov.... To je choré..
Svokra je na hlavu
Mne osobne by to nevadilo.
Zobrala ho za dvere. Podotýkam za dvere! Neodišla s ním na vlaku bohviekam..
Neberte sa príliš vážne, je to jeho babka, nie je to zločinec. Kebyže to urobí tvoja mama a nie svokra, tak by si to určite neriešila do takejto miery.
Neberiete slobodu len svojim deťom, ale najmä sebe samým neustálym analyzovaním všetkého.
PREHANAS
Povedala by som jej, či sa necíti ani trochu debilne, že robí na mojom dieťati experimenty. Ok, treba skúsiť reakciu pri odlúčení, ak by mala prísť situácia, že potrebujete s manželom dieťa dať babke na varovku. Ale urobiť tak rozhodne s vedomím rodičov. Manžel má v paži, lebo je to jeho mama a prepáč, toto je typická reakcia syna svojej matky. Moja svokra je tiež často na facku a môj chlap sa ma pred ňou absolútne nikdy nezastane a keď na ňu hundrem, jeho reakcia je: "Čo to riešiš? Vieš aká je, je to mama." 🙄🙄🙄🙄🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️😡
Takže na jednej strane preháňaš, neuniesla ho predsa do Sautskej Arábie, ale na druhej strane to ona prehnala tým, že ho vzala "holého" do tej zimy a bez tvojho vedomia.
Každopádne je to vec, čo by som jej vytmavila pri najbližšej možnej príležitosti, že moje dieťa nie je pokusný králik ani opička a že si neželáš, aby praktizovala podobné veci bez toho, aby ste sa o tom vopred spolu vy dve ako matka a babka nedohodli. Rozhodne to ale nie je vec, s ktorou ti pomôže kôň.
Za mňa to nie je divné, tak skúšala no a? Vsak nebola preč 3 dní a nekradla ti dieťa... Podľa mňa si prehnane citlivá. Myslí na to, že svokra bude určite aj strážiť tvoje dieťa bez vás... Tak skúšala... By som to naozaj neriešila
No toto by mi asi vadilo. Ja som mala debilnu svokru. Ona chodila k nám keď ja som bola v robote, hukala ako krava že dcéra bude bývať u nej. Pokradla mi veci zo skrine,... Z mužom som sa koli nej hádala furt, zbil ma... A som rada ze ju už nevidim.... 2 roky mam od nich pokoj
@jana_eyre_2 ona ho brala von, aby vyskúšala, či bude plakať bez matky, nie či bude vonku plakať od zimy. Za 1-2 minúty ti dieťa vonku neprechladne. Pamätám si, že som niekedy čítala rozhovor s jedným lekárom, ktorý to potvrdil, že dieťa môže kľudne na chvíľu vybehnúť v zime v tričku na balkón alebo na dvor a že z toho nemôže prechladnúť. To pôsobenie chladu by muselo byť dlhšie.
@belllinka Mama nejde od dieťaťa na záchod, alebo do kuchyne preto, že tam vôbec ísť nepotrebuje a len skúša, či bude dieťa za ňou plakať. Svokra von ísť nepotrebovala. Počkala si, kým mama odíde, nikomu nič nepovedala a vybehla rýchlo tajne s vyzlečeným dieťaťom von. A to len a len za účelom pokusu, či sa rozplače. Autorke by určite nevadilo, keby jej svokra povedala, aby malého obliekla, že s ním pôjde von a keby plakal, tak sa vrátia. Ale toto ona neurobila.
@gertrudaosem tak aspoň malého oblečiem. Mne takto moj foter vzal ročnú von do -4°C, lebo on jej "chcel niečo ukázať" a ja som si potom dávala dieťa 2t dokopy z prechladnutia a zápalu nočových ciest. Nespali sme 12dní, čo plakala pri každom ucvrknutí do plienky. Takže by som povedala, že je na mieste ozvať sa, že sa mi to nepáči a neželám si podobné praktiky. Ale zas kauza na 100 rokov potrebná isto nebude.
Ja nebudem z tych, co budu svokru obhajovat. Za mna jej chovanie bolo nevhodne az chore. Co si tym akoze chcela dokazat? Na druhej strane ju nepozname aka je celkovo...ci je inak v pohode, alebo je schopna mat podobne napady aj nabuduce.
Mame 3 deti a nikdy nic take svokra neurobila poza moj chrbat.
Zobrat dieta von v zime neoblecene a naschval poza chrbat rodicov...to sa zda fakt matkam ok?
Tak ked chcem ist von, tak ho obleciem. Ked chcem zistit, ci pojde aj same, tak sa dohodnem s rodicmi nie? Svokra nema usta?
Nemam nic proti svokram, ja mam dobru. Ked uz deti vedeli chodit, vedela ich v pohode postrazit od rana do poobedia, plne som jej doverovala. Moju mamu som zazila este s malym a jej som veru tak nedoverovala.
@euka210 naša má už 4r a ani k svokre ani k našim na varovku nepojde. Ani jedna ani druhá strana nie su schopne sa postarať bez ujmy na jej zdraví. Jedny sú nepozorní lajdoši a cudujem sa, že ja a sestra sme svije detstvo prežili celé a v druhých zas nemám spolah. Takze tak. A to svokra vychovala 4 deti 😅
@petulda333 Aj z tých 2 minút, bolo v skutočnosti pravdepodobne pár sekúnd. 🙂
Ja ta chapem. Myslim, ze za inych okolnosti by si to vobec tak neprezivala. Lenze zeny realne si predstavte ste doma, domaca pohoda, skocite na WC, syn potichu, aj sa tesite, ze neplace, nedriape sa na dvere, ale je spokojny pri babke. Vyjdete von a babka so synom nikde. A netusite co sa stalo. To staci par sekund a panika je na svete, podla mna malokto by bol v pohode, keby z nicoho nic zmizli dve osoby z domu s tym, ze to clovek necakal a netusi kde zmizli. Hlavne ked ide o male dieta. Stalo sa im nieco? Uniesol ich niekto? Ked niekde sami sli, preco nic nepovedali? Sak prepana nam aj rodicia hlasili vzdy ked niekam sli, aj ked sme uz boli dospeli a sme s nimi byvali. To su zakladne veci.
Nemyslim, ze je to extra problem, ale bol to sok. Svokra to mala povedat. Neodchadzat tajne. Keby sli na dlhsie, prislo by jej zle, ani by ste nevedeli kde ich hladat.
A neda mi poznamenat, ze sa strasne vsetci snazime tvarit, ze sa nas nic netyka a ked su nezvestne osoby, nikto to nenahlasi, lebo nechce byt za trapenho, ze robi paniku. Ked niekomu je zle na ulici, kazdy ho obchadza, lebo nechce robit paniku. Ked sa nieco deje, odvraciame pohlad, aby sme neboli za trapnych zvedavych. Lenze takto sa ucime nicim sa netrapit, nikdy nebyt opatrni, nepomahat a potom ked sa nieco stane, zrazu su otazky, ze preco si neriesil skor, preco ste nenahlasili to a to, preco ste sa nespytali co sa deje a nepomohli... A tu je to iste. Nepripada mi nijak normalne, ze ktokolvek odide z domu a nepovie ani pol slova. A uz vobec nie, ked berie aj dieta. Svokra to mozno myslela dobre, ale zvolila nevhodnu formu a treba ju na to upozornit, nech nabuduce povie co ma v plane.
@petulda333 však ok, chodili,aj jej syn bude chodiť so starkou, to všetko je ok,tu ide o tú situáciu, prečo by mala čakať a vystihnúť situaciu keď tam nik nebude a skúšať niečo....však o všetkom sa dá dohodnúť a rozprávať
No mne to normálne nepríde, a zarážaju ma tieto reči typu zeby ste mali ist na liecenie a podobne ze prehánate. Ak vaša svokra, chcela vyskusat ci vas syn bude plakat mohla sa spytat nato pred tym ako ste odisli na zachod ci to moze skusit. Nie potajomky. Alebo aspon to povedat vasemu muzovi ked s malym odchadzala. A nie nepride mi normalne ze to skusala zato ze ho chce zobrat na prechadzku alebo podobne. Kedze vas syn moze uplne inak reagovat krd ho raz niekedy bude brat na prechadzku, moze mat ine obdobie akurat v tom momente bude chciet byt s vami ked ho ona bude chciet zobrat a bude plakat.Myslim si ze malý zostal sam z toho zaskoceny ze preco ho bere von tak narychlo. Tak mozno jej ani neplakal lebo si ani nestihol uvedomit ze co robi. A taktiez to ze je jeho babka ju neopravnuje robit takego veci a ani ine veci bez vasho vedomia. V dnešnom svete mam pocit ze niekedy stary rodicia su nieco viac ako vlastny rodicia.
@petulda333 A to, že sa mu nič nestalo, znamená, že je to v poriadku? Ani keby ho odniesla preč, napríklad k sebe domov a mala by ho tam 3 hodiny, by sa mu nič nestalo. A napriek tomu by to nebolo normálne, keby to urobila. A ešte raz už toľko opakované: nikto drámu nerobí. Autorka sa opýtala na naše názory na situáciu. Ani ona sama to nijako neriešila. Práve preto, že sa nič nestalo a o nič nejde. Chcela poznať len pohľad iných ľudí na tú situáciu. Ja fakt nechápem, prečo tu niektoré reagujú, ako keby sa z toho išla autorka psychicky zrútiť. Nešla. Je v pohode.
@h2 nedramatizuj preboha 🤦♀️
@petulda333 Kde konkrétne dramatizujem, prosím?
Tiež mi takýto experiment nepríde normálny. Čo zistí za 2 minúty? Pokojne mohol začať trvať po 10 minútach. Stačí že bude vo fáze napr. rastu zúbkov a hneď bude nervózny a revať môže aj doma len čo ho babka vezme na ruky. Aj dospelí máme rôzne obdobia keď sme v pohode ale aj keď nie sme veľmi v pohode. Úplne zbytočný experiment. Sama evidentne vychovala prinajmenšom jedno dieťa, tak je zvláštne že nevie, že dieťa je robot a nereaguje vždy rovnako podľa šablónky. A už vôbec nevravím o vyparení sa bez slova... to je také detinské...
Je to divne a nevhodne, mala sa najprv s tebou dohodnut, ze to chce skusit a hlavne by na to mala mat dovod...by som ju poziadala nech taketo pokusy uz nerobi, a uz vobec poza tvoj chrbát.
Opýtaj sa same seba , či by to bol problém , aj keby to urobila tvoja mama .. jeho druha babka ;)
@h2 riesis to,akoby ho uniesla minimalne na tyzden

Čo sa týka skúšania podľa mňa to nemá význam, o týždnen už môže pri nej plakať
My sme boli pri rodičoch malý bol v pohode, a o týždeň keď prišli k nám tak celý čas preplakal stačí keď len pozreli na neho