icon

Svokra verzus ja

veronickamirko
13. máj 2017

Mamičky prosím poradte už som zúfalá...
S manželom sme spolu 4 roky. Keď som ho spoznala tak sa naňho vykašlala mama v najhorších chvílach a musel si všetko budovať sám. Keď sme sa spoznali zarábal 300-400€ keď sa poplatil nájom a ostatné kolko krát sme vyžili len tak tak... Svokra sa ani raz nezaújmala či máme čo jesť, ako bývať a že máme malé na ceste. Všetko čo sme vtedy mali obstarala moja rodina. Veci pre dieťatko, postielku a nám zariadenie. Nikto od neho nepýtal ani cent a som za to nesmierne vdačná. Len časom sa manžel vypracoval nemá problem zarobiť 3-4 tisíc € mesačne.. A odvtedy ako to zistila svokra začala sa mu ozývať a pritom zarobí okolo 800€ mesačne. Manžel jej začal kupovať nábytok, zaplatil jej už viac krát nájom, chodí jej robiť "sluhu". Ona si nakáže nakúpiť drahé veci ako napr. Gauč, televízor, lampy, stolíky, postel. Skriňu ktorú jej manžel kúpil, Teraz jej prišla na sklad a ona nemala ani tolko chochmesu aby si zaplatila dovoz ale samozrejme zavolala manželovi ani prosim ani dakujem len mu nadiktovala že jej to má doviezt a poskladať. Vôbec ju nezaújma že on chodí do roboty a má aj rodinu. Ona proste niečo chce, pískne a manžel hneď ide. A takto je to zo všetkým. No vrchol už premňa bol keď mi volala s tým že ho JA iba využívam pre peniaze, že som zlatokopka a postará sa o to aby ma jej syn opustil. Že nás nebude ON živiť že sa mám o seba a nášho syna starať sama. Pritom som stála pri manželovi keď nemal nič a snažila som sa mu zo všetkým pomôcť a ona sa vtedy nezaújmala o nič . Keď sa snažím s manželom o tom porozprávať tak ma iba odbije že to by jeho mama nikdy nepovedala/neurobila. Už sú to celkom vysoké výdavky a začína to uberať na komforte malému. Ako s ním pohnút bez toho aby som zas nebola za najhoršiu a ona za najlepšiu?

Strana
z7
veronickamirko
autor
21. máj 2017

@ipetka ráno to máme ako prechádzku nalý ma vela energie musí ju niekto z neho nejako vybiþ lebo bi mi nespal cez obed.
A cez obed spať sa mi nedá keď viem že mám doma tolko roboty 😀 keby nepoumývam tie podlahy strašne zle by sa mi nadychovalo. Sice na alergiu užívam tabletky ale aj tak je to zlé. A to že varím každý deň. No.. ono to má byť myslené tak že to bude na 2 dni ale manžel kolko vidí tolko zje 😀 a čo ostane je tak porcia pre malého na druhý deň pred obedným spánkom. Minule som urobila 32 parených domácich buchiet. Ráno boli v chladničke 3 😀
A večer vlastne malý papá to čo cez deň len jemu pod chvílkou idú zúbky tak sa budí na to ale tiež som písala že nie každý deň . Teraz sa (klop, klop,) nezobudil už viac ako týžden v noci. No už keď sa zobudí hned pýta aj papať.
Ale kolko krát bolo tak že sa o 2 v noci zobudil a do 9-10tej nešiel spať ani za svet tak velmi ho to bolelo a také vysoké horúčky pri tom mával .

ipetka
21. máj 2017

@veronickamirko chapem aj ja som alergik dost silny o to horsie ze teraz lieky nemozem..ale skus si toho menej na seba nalozit vazne mi tvoj harmonogram pride ako pre Herkulesa 😃 uznavam ta zato ale mala by si fakt spomalit ver mi su veci ktore neutecu. Moj muz tiez zje toho vela hlavne ked sa nestihme naobedovat v robote ale mame to vymyslene tak, ze mam predrobene rezne napr. v mrazaku a ked viem ze s malym dame obcas obed niekde mimo domu tak predtym nez idem okupat maleho vyberem z mrazaku a ked doriesim maleho tak uz vysmazam lebo je to rychlovka uvadzam len priklad aby ma tu niekto nezozral za predpripravene jedlo ☝🏼 naozaj mam pocit ze si toho vela nakladas na seba len dokedy to chces utiahnut..aj clovek ma svoje limity a musi oddychovat trochu a ty sa zoderes kym bude maly prvak na ZS 😉

veronickamirko
autor
21. máj 2017

@ipetka uznám občas "zhreším" a malého na chvílku pichnem k starkej ja sa u nej rozvalím na gauči a poobednú prechádzku s malým nechám na nu. Dokonca niekedy mi zavolá že nemám variť že si mám odýchnuť a ona nám navarí ale to len občas ;) celkovo to viac-menej zvládam ale poznámky k tomu že nič nerobím mi prekážajú 🙂

ipetka
21. máj 2017

@veronickamirko ty nic nerobis???😂😂😂 ved ja oproti tebe asi levitujem od rana len..keby som vsetko stihala tak ako ty tak uz davno som sediva 👌🏼😂 a co je na zhreseni??ved kazdy mame narok na chvilku vypnut a ked ti to ide vyhukovat henta stara vyžirka tak prepac ta ti moze vyskocit na hrb akurat..ty si nerob hlavne vrasky z hentej osoby ved si uvedom ze vy dve ste absolutne odlisne typy charakterov..

veronickamirko
autor
21. máj 2017

@ipetka čo ti poviem keď som bola mladšia mala som s bráchom dohodu že za neho všetko porobím a on mi kúpi cigarety a "nenabonzuje" ma 😂😂 mala som vtedy asi 15-16 rokov a samozrejme mladá skúšala :D tak odvtedy som bola zvyknutá robiť v domácnosti všetko okolo upratovania. Varenie/pečenie ma vždy bavilo čiže to som robila zo zábavi a voláko mi to ostalo do teraz :D ale keby nebolo brácha asi by som nezvládala tolko vecí nejako by sa mi určite nechcelo si myslím 😂
A čo sa svokri týka... no veru to je iný level :D najlepšie aby za ňu všeci všetko robili ale ona je "najdokonalejšia" a všetci si to musia o nej mysliet a tvrdiť :D

ipetka
21. máj 2017

@veronickamirko neblaaaazni..naozaj..za hentu harpyu sa ty absolutne nestresuj ved ju ani nevidis a muz uz snad dostal "facku" v podobe otvorenych oci od svagrinej tak snad to bude mat na pamati ☝🏼 a hlavne radsej spokojna a kludna nez vystresovana lebo som nieco nestihla 😉😃

matazirafa
8. jún 2017

@veronickamirko ahoj ako sa vám teraz dari? Už mate pokoj od nej?

comatsu
11. jún 2017

V skratke-ona sa na neho vykasle a ked zisti ze uz sa postavil na vlastne a je na tom dobre,tak sa ozve ako keby nic a chlapik beha,vybavuje nakupuje...
Len na pripomenutie-stara bola ta co sa vykaslala na neho,aj ked teda dospelemu muzovi by to malo byt jedno a mal sa vediet o seba postarat,no horsie je to ze taka harpia nema vztah ani k vnukovia este sa ide vyhrazat ako znici manzelstvo len aby bola zas vyhoda na jej strane ?
Bez urazky-chlapik je riadny idiot.
Ako bol dole a je hore,tak moze byt opat dole a co potom ?
Zas sa stara ozve az budu prachy ?
Usmevne je ked muzi,resp.mamankovci vyuzivaju domaci hotel,no este trapnejsie a ubohejsie je ked si jeden chlap nevie spravit poriadok s dvomi zenskymi.
Pri vsetkej ucte-aj v dobrych rodinach-raz si rozhodne muz vziat zenu a matku svojho dietata,tak od toho casu je to to najviac,uz jeho rodina a musi byt pre neho prioritou c.1,nic ine,nikto iny !
V dobrej rodine udrziavat zdrave vztahy s rodicmi,starymi rodicmi,surodencami...
Ak to ma byt ako v tomto pripade,chlapik mal nekompromisne poslat staru do pecka.
Uplne najhorsi su ti co si nevedia vybrat medzi matkou a vlastnou zenou a snazia sa o neake blbe kompromisy,riesenia,okecavania a vlastne tam len tak stoja medzi nimi dvomi,hlava zvesena,ramena pokrcene...
Este raz-ak sa muz rozhodne pre rodinu,nikto nieje viac ako ta jeho.
Howgh !

cacianka
6. jan 2019

Uz uplynuli nejake tie mesiace...ako sa cam vodii ?

Strana
z7