icon

Svokra zbila dieťa varechou, vidí ho raz za rok na tri dni

9. júl 2022

Nie som ten typ matky, ktorá ma dieťa na piedestáli, nikdy ho nezbila, občas dcérka dostala 1-2 rukou po zadku aj odo mna, možno 1x za pol roka. Ale v živote som na ňu nebrala varechu. Dcérka ma 4 roky, muž ju zobral so sebou na 4 dni ku svokrovcom, ja som ostala s menším bábätkom doma, lebo tu dlhu cestu by nezvládlo, celkovo zvladne max 20 min. v aute, potom nastáva horor, pochopia to iba matky, ktoré majú rovnaký problém s cestovaním. Svokra od malička rada kritizovala dcerku, raz malo rozprávala, oproti chlapčekovi od susedov, potom zas bol problém, že mala ešte plienky v 2 rokoch. S vychovou mi nikdy nepomáhala, všetko bolo na mne. Zato teoretik ako robím všetko zle z nej bol vynikajúci. Raz mi na dcerku povedala, keď mala 3 roky - ty si už veľká kofa. Na čo som jej povedala, že si neželám aby mi dcerku oslovovala kofa, je to nadávka. Tak zo mna hlúpu urobila, že u nich to je pochvala. Pýtala som sa aj od nich z rodiny či je u nich kofa naozaj pochvala, každý povedal, že v žiadnom prípade, je to urážka. Na posledy dcérka mala zápal očných spojiviek a nechcela si kvapnut do oka kvapky. A svokra sa tam zjavila s varechou v izbe, kde bol muž s dcérkou. Muž sa s jeho matkou pohádal či je v poriadku, že raz za čas si vidí vnúča, teraz tam prišla dcérka po roku aj pol na návštevu a ona hneď na ňu varechu vyťahuje. Keď pricestovali domov, muž mi všetko povedal, ale ze ju vraj nezbila. Dcérka mi tvrdí, keď sa o tom rozprávame, ze ju babka aj zbila. Aj môjmu manželovi povedala, tatik, ty klameš, mna babka zbila s varechou. O mesiac tam chce ísť s nou opäť a ja tŕpnem, čo sa zas stane, lebo od svokry som už zažila veľmi veľa nemilých prekvapení. Ako by ste reagovali vy?

Strana
z4
svetlonos
10. júl 2022

@andreafa no ty budes urcite top svokra, sa ta tema dotkla, vsak? Inak by si take blbe poznamky nemala. S odpovedou sa unuvat nemusis, ako citam, uz tu maju o tebe svoj nazor.

ilianalu
10. júl 2022

Nie, uz ju tam nepustaj! Na co chces cakat? Kym ti malu zasa zbije a ta z toho bude mat traumu? Akoze ja by som tak tej svokre vynadala, len co by sa do nej zmestilo. Svokra nema na tvoju dceru ziadny pravny narok, ide len o tvoje moralne rozhodnutie ci ju uvidi, alebo nie. A ty ako rodic si zodpovedna ju chranit, aj v pripade, ak ide o jej vlastnu babku

maminkasisa
11. júl 2022

@svetlonos ty asi tiez neznasas svoju svokru, vsak? Vsak autorka pisala, ze vnucka si nechcela kvapnut kvapky do oka, tak prisla s varechou, urcite by ju nebila a este ked tam bol syn... neboj aj 4-rocne deti vedia byt riadne certiky....

svetlonos
11. júl 2022

@maminkasisa svoju svokru osobne nepoznam, podla rozpravania mi ani nechyba, komplikovana story. Zato s mamou byvaleho sme mali super vztah aj s jeho babkou. To bola svokra na pohladanie aku si kazdy praje ❤️ Takze nie som z orincipu proti svokram. Ale tato zlomila varechu na vlastnom synovi. Vies, ja toto nenavidim. Ani zastrasovat deti varechou s hrozbou bytky. Doteraz si pamatam, tiez nas mama bila -koli blbostiam! Nezvladala situaciu. A to sme boli dobre deti a nerobili nejake hrozne veci.
A viem, ze stvorrocne deti su spekulanti velky aj ze hovoria veci, ktore za pravdu povazuju. Ale zachovala sa hrozne.

autor
12. júl 2022

@maminkasisa
Tie tvoje domnienky, ze určite by ju nebila, ešte keď tam bol syn…. No mne muž sám povedal, ze keby nezasiahol a riadne jej nevynadal, nemala by s tým najmenší problém.

autor
12. júl 2022

@svetlonos
Svokra je veľmi arogantný človek, tiež som povedala mužovi, ze teda nabudúce, keď jej 10x poviem slusne, ze si toto neprajem a nech to nerobí a bude v tom pokračovať, ze tiež mám na ňu vytiahnuť varechu? Ze to je jediný jazyk, ktorému rozumie?

maryetta
12. júl 2022

Hmmm kazdopadne to chce rozhovor s muzom. Kym je dcera pod jeho dohladom tak… a hlavne ze keby nieco nech svokru upozorni ze toto teda nie. A ak to nemieni akceptovat ze mozu ist prec a viac tam nepridu.
Na vychovu su rodicia. Ja ano. Dam detom na zadok ked ani opakovane upozornenie na nich nefunguje. Ale nik iny z rodiny si nedovoli dat im na zadok. Max zvysia hlas ked robia nieco zle ale takto…
Myslim ze keby tam bolo nieco zle tak by dcerka absolutne nechcela ist.
Daj tomu poslednu sancu. A uvidis. Kazdopadne musis verit aj muzovi ze na dcerku vo vsetkom dohliadne.

autor
12. júl 2022

@maryetta
Áno, dám tomu poslednú šancu.

svetlonos
12. júl 2022

Autorka, ja by som jej naozaj plestila bez varovania, profilakticky. Treba hovorit recou jej kmena, krava stara. Vobec osobne nepotrebujem takychto parchantov v mojom zivote, ani rodicov pokiakial sa nevedia chovat. Prajem vsetko dobre.

enigmaenie
12. júl 2022

Trosku sa stracas v po toch dcerka ma 4 roky a 2 roky ju predtym nevidela ale ked mala 3 povedala jej ze je uz velka kofa ....... 4-2 je 3 ?????
No pekny vztah evidentne nemate svokra prehana svoje spravanie rovnako ako ty jej vyobrazenie pred druhymi . A jediny kto si to odnasa je tvoja dcera

autor
12. júl 2022

@enigmaenie
Svokra jej to povedala cez skype, ja som pri tom bola.

autor
12. júl 2022

@enigmaenie ak ju poznáš osobne, mozes to tvrdiť, ale z rodiny som ešte ja tá, ktorá sa tu o nej vyjadruje v norme. Jej neter ju vola stara jezibaba napríklad.

enigmaenie
12. júl 2022

Ja pisem svoj dojem z tvojho prispevku . A napisala si ze jej povedala takze to vyzeralo ako osobne nie zavolala cez skype 🙂 .
Ja osobne tvoju svokru nepoznam ja mam svoju a ta mi staci lebo je to najuzastnejsi clovek na svete 🙂

Strana
z4