icon

Svokre všetko na mne vadí

26. jan 2022

Ahojte, na úvod napíšem že je mi jasné že takichto tém je tu asi milión a viem že mi nepomozete ale jednoducho potrebujem sa trochu vyžalovat lebo už nemám komu..nikoho nenutim aby tento príspevok čítal alebo naň reagoval ale samozrejme za každu reakciu budem vďačná..ide o moju svokru a to ako sa ku mne správa..zo začiatku keď som sa dala dokopy a manželom bol náš vzťah veľmi dobrý svokra sa nemiešala do nás keď mohla pomohla dokonca až tak že nám darovala pozemok na ktorom dnes stojí náš domček....samozrejme ale za určitých podmienok ktoré sme radi splnili..lenže odvtedy ako sme dostávali dom čo sú asi 4 roky sa jej správanie voči nám a hlavne mne veľmi zmenilo..zrazu jej začalo na mne všetko vadiť ci už to ako sa obliekam ako vediem domácnosť vadí jej moja práca ( som zdravotná sestra) že som tam celé dni nemám čas na dcéru (5r) za každým keď sa stretneme musím počúvať jedovaté a ustipacne poznámky či už na to ako chodí malá oblečená jednoducho stále nejaký problém akoby celé dni nerobila nič iné len hľadala na mne čo mi môže vytknúť.. nič čo poviem alebo spravím nieje dobre nedávno mala 60 te narodeniny a upiekla som jej tortu torta sa mi podarila krásne každý v rodine ju obdivoval urobila som ovocnú lebo viem že takú má najradšej..baby tak ju ofrflala že mne bolo do revu..prilis veľká prilis nazdobena zlá poleva krém mal divnu chuť a neviem čo este. Samozrejme ja musím všetky jej poznámky a urážky brat s úsmevom lebo však nám dala pozemok a nemám byť nevďačná..ja som nikdy ženy moje neprejavil vya ani náznak nevďačnosťi ale už toho začínam mať plné zuby už som v režime vyhýbania sa čo samozrejme mi je zas vytknute..teda aj mne aj mužovi..ja neviem ale to naozaj ak vám niekto niečo daruje má potom právo vás urážať a znepríjemňovať vám život?

jaass
26. jan 2022

Ja byt na tvojom mieste, tak sa nestretávam vôbec so svokrou. Tak ona vám darovala pozemok(predpokladám, že ste nepýtali) a odkedy bývate vo vašom dome tak sa k tebe takto správa? Ja by som sa jej ešte opýtala, čo si to dovoľuje sa takto správať, keď ona sama sa rozhodla darovať vám pozemok. A k tomu je aj nevďačná. Všetko ofrfle. Nekupuj jej nič, nepec. A super, že muž drží pri tebe. Ale tá svokra 🤦‍♀️ Čo sa ma čo starať ako chodíš ty oblečená. Bože, normálne som znervóznela 🤔

autor
26. jan 2022

To nieje len oblečenie..vie že som zdravotná sestra a som teraz dlhšie v práci resp.kto robí alebo robil v nemocnici vie koľko hodín musíme teraz odmakat..a to už počúvam že.mala ide o chvíľu do školy a kedy sa s ňou mienim učiť keď chodím domov až večer..plus mňa nočné smeny ..že tá malá nebude nič vedieť..bude zaostávať a podobne ..

cubo2
26. jan 2022

Ten pozemok je niekde blízko kde býva svokra? Nehovor že to je hneď vedľa svokrinho domu.

pbra40
26. jan 2022

Ak spravne chapem, pozemok vam darovala a dom ste postavili bez hypoteky.
Priklanam sa k nazoru, ktory tu uz bol, zobrat hypouver a pozemok jej pekne vyplatit. A potom by som uz nebola dobra nevesta, najprv by som jej slusne vysvetlila, ze sikana konci a pri najblizsom naznaku blbych reci sa zdvihla a odisla z navstevy. Ak by sa to nezlepsilo, nechodila vobec

jaass
26. jan 2022

Kľudne jej povedz, že ju to trápiť nemusí a že ty si mama malej, tak nech sa nestará. Ale vieš čo, ona musela byt taká cely život len si si to nevšimla. Lebo to sú takí ľudia, čo im stále všetko vadi, radi rýpu a pritom majú so sebou problémy🤦‍♀️ A skrývajú ich práve týmto.

autor
26. jan 2022

@cubo2 nie ona býva v meste a my cca 10 km od mesta

pbra40
26. jan 2022

A na obranu tvojho povolania, by som je fakt slechla do tvare, ze aby este nebola v buducnosti rada, ze jej "len nejaka" zdravotna sestra bude v starobe rit utierat.
Ja sa hlboko sklanam pred kazdym zdravotnikom, lebo pracovat na zmeny, v podmienkach ako su v zdravotnictve je narocne. (To len na margo toho, ak by chcel niekto rypat a pochopil moju prvu vetu urazlivo)

autor
26. jan 2022

Bože keď si spomeniem ako som sa jej po Tom čo na nás ten pozemok napísala snažila odvďačiť chodila som jej pomáhať upratovať vozila som ju hore dole ako kráľovnú Alžbetu vybavila som jej vyšetrenia nakúpila milión vitamínov vybavila 2x kúpele .ja neviem že som bola taká blbá ..

autor
26. jan 2022

@pbra40 áno je to náročné ale svokra vždy zahlási že však dostanem aj slušne zaplatené že my zdravotníci sa nemáme na čo fakt sťažovať..lebo ona ako učitelia do mala katastrofu..🙈

cubo2
26. jan 2022

Ak býva 10 km od vás tak potom to nerieš obmedz stretávanie s ňou a ži si svoj život. Keď bude chcieť pomáhať tak pomôž ale daj jej na javo že nech si tie tupé poznámky nechá pre seba lebo nabudúce neprídeš.

0kristina0
26. jan 2022

Ja byt na vasom mieste si vezmem uver na ciastku aku mal v tej dobe hodnotu pozemok a hodila by som jej tie peniaze do ksichtu a budes mat svaty pokoj.

kulumulu123
26. jan 2022

Vieš ku každému si ini dovolia len toľko koľko im dovolí daná osoba sama.... Pokiaľ sa neohradis tak to neprestane iba sa to bude stupňovať... Kľudne by som jej super poznámky s úsmevom na prach obrátila proti nej napr s tou tortou mohla si jej s úsmevom povedať ze ona nenapiekla žiadnu na rozdiel od teba a ak jej tak veľmi nechuti nie je predsa povinná ju jest....

kulumulu123
26. jan 2022

@ivkazba ja si myslím ze práv eo to ide vystavať ich z jej pozemku ale možno sa mýlim... Tie prachy za pozemok by som jej dala a bol by pokoj... Nevidím dôvod utekať z vlastného domu lebo svokra s tým má problém po x rokoch....

vilma7
26. jan 2022

A čo na to jej správanie tvoj manžel? Prečo ju neuzemni?

autor
26. jan 2022

Ja sa vyhýbam baby ako sa len dá len som teraz kôli tomu vyšetrovana..v rodine..že čo sa robí

oldcountryroses
Autor odpoveď zmazal
hope87
26. jan 2022

Tak povedz kazdemu uprimne, co sa robi. Nech kazdy vie, co je za problem...

lala123
26. jan 2022

Prečo si ani raz nezareagovala na komenty vyššie, že si zoberte hypo a vyplatiť jej ten pozemok ? Je to nereálne? Či muž by nesúhlasil? Lebo mne toto príde ako jediná možnosť ako jej zobrať vietor z plachiet....a ešte ju aj fajne strapnit pred rodinou.

simca06022011
26. jan 2022

Ako si vyšetrovana v rodine, kym? Ja by som prerušila kontakty s nou a viac by som ju neriešila. Rodina nech si vravi ci chce. Vystvat vas nemá ako, akntrn pozemok raz darovala, nic jej nedlzite, sestru ste vyplatili... Ona bude proste ufrflana povaha a podla mna ani to vyplatenie by tieto reci nezastavili. Ak ste doma s manželom ok, viete fungovať, nerobte si viac problémov. Iste nás toho dosť aj bez "svorka-starostí".

autor
26. jan 2022

Ja viem že by bolo riešenie to predať ju vyplatiť ale keď je to náš vysnívaný domček toľko sme.sa na ňom s mužom narobili aby sme.mohlo bývať a teraz keď je dokončené všetko sa ho máme vzdať?

0kristina0
26. jan 2022

Nic nemusite predavat, iba ju vyplatte z pozemku.

cubo2
26. jan 2022

"A teraz keď je dokončené všetko sa ho máme vzdať?".

Nie. Dolezite je uvedomit si, ze svokra ti nic nemoze. Pozemok je vas, dom je vas (dufam ze to mate na katastri zapisane spravne), muzovu sestru ste vyplatili. Koniec, bodka.

Vies co by ti naozaj pomohlo? Kurz asertivity. Ty mas iba psychologicky problem, nie materialny. Treba sa naucit povedat nie a treba sa naucit postavit agresorovi, ktory ta sikanuje. Treba sa naucit jej odporovat, pripadne prevziat kontrolu nad konverzaciou - ohovara ta priamo pred rodinou? Ostatnym povedz, ze to nie je pravda a svokre sa pozri do oci a ponukni jej, ze ju buduci tyzden zavezies doktorovi, lebo ma vidiny a moze ist o starecku demenciu a bojis sa o nu. Treba jej dat okostovat jej medicinky.

drahomirrra
26. jan 2022

Preco by si sa mala niecoho vzdavat? Ved vsetko nechaj ako je, vezmi uver, a vyplat jej tolko, kolko mal hodnotu pozemok v case darovacky.
Len to uz vam asi nevonia, co?

katyl
26. jan 2022

Môj názor je nič neplatiť a milú pani ignorovať vo to len ide. A keď aj voľačo bude hovoriť tak jedným uchom dnu a druhým von. Aj mne moji rodičia darovali byt pred rokmi a to mi nebránilo aj niekoľko rokov sa s nimi nebavit keď mali blbe reči. Dala? Dala. A čo? Keby nechcela dať tak nedá. Nikto jej pištoľ pri hlave nedržal. Vy si žite svoj život v dome. Moja mama to tiež občas skúsila, vydieracky, že my sme ti dali byt, buď nám vďačná. Ja vďačná som a neznamená to, že cely život budem prispôsobovať ich potrebám a predstavám

autor
26. jan 2022

@drahomirrra manžel je onko pacient a veľmi nechce brat úver..má strach..

drahomirrra
26. jan 2022

Tak uz to musi vykomunikovat so svokrou muz. On je jej dieta, dar bol aj tak primarne pre neho, tak uz si musi matku upratat on.

simca06022011
26. jan 2022

Praveze to by vobec nebolo riesenie ho predat a ju vyplatit, suhlasim s @cubo2, to ze ona ma problem kadejaky iny = lebo tie kritiky co si opisala, nie su o "pozemku", to je proste jej povaha. Ty sa hlavne ukludni a neries, nemusis sa s nou ani stretavat. Nemusis nic.

letfenixa
26. jan 2022

@autorka moja mama na mne skritizuje všetko od mihalnic až po päty, takisto moju výchovu, synove oblečenie aj obutie, ale našťastie je to mama, takže 'odpapuľujem' naspäť. Lepšie to nebude.

nevestamary
26. jan 2022

Precitaj si nieco o asertivite, niektori ludia naozaj idu pokial ich pustime a toto je ten pripad a ide aj o sikanu. Moja mama zila so svokrou a tiez ju sikanovala a uz ma skoro 60 a myslim, ze stale ma z toho traumu a dopomohlo jej to k hlbokym depresiam ale nastastie sa lieci a ma antidepresiva. Skus to riesit napr. aj s psychologom, oni vedia krasne cloveka naviest, aby sa situacia riesila tqk, aby to aj tebe vyhovovalo, lebo zrejme nechces byt rozhadana so svokrou, ale takemuto spravaniu treba dat stopku.

ivangeline
26. jan 2022

Ja by som sa spytala,co je vo veci. Nieco jej vadi...a uz urazu vsetko. :D V case,ked budes psychicky obrnena by som sa jej narovinu spytala,v com je problem,ze stale tak negativne sa vyjadruje. Ci si nieco spravila/nespravila alebo sa nieco stalo jej. Aj ked nic nepovie...skutocne jej daj cas a rozvi to...nech popremysla nad tym,ako sa spravala presne vtedy a vtedy...tak aspon sa sama nad sebou zamysli.