Svokrovci
Ahojte žienky chcem sa vás opýtať ako by ste riešili takú situáciu a či by ste ju vôbec riešili? Moji svokrovci majú zatiaľ iba jedno vnúčatko moju dcérku tá bude mať v marci 3 roky. Oni k nám veľmi nechodia, im sa zdá cesta dlhá 40 min autom, tak chodíme my k ním aby dcérka poznala starých rodičov. Lenže vždy keď tam prídeme tak svokra stále kritizuje mojú dcérku. Napríklad povie malej aby nakreslila stromček, alebo snehuliaka mala nakreslí a ona že to nie je stromček, ani snehuliak, že nevie vôbec kresliť, alebo mala s nou hovorí a ona povie vôbec nevieš hovoriť, nerozumiem ti, nič ti nerozumiem a to jej opakuje celý čas, mala je potom smutná.Keď mala 2 roky a nosila plienku tak stále vravela že fuuuj ty nosíš plienku to je hanba. Alebo povie malej či jej zatancuje malá tancuje a ona povie ty vôbec nevieš tancovať, stalo sa že na ňu aj kričala čo mi prišlo divné veď babka by mala lúbiť vnúčatko a nie iba kritizovať. Inač svokrovci sú čiperní majú 65 rokov. Ale s malou sa vôbec nechcú hrať. Manžel povedal, že on nič na tom zle nevidí ak babka chce vychovávať vnúčatko ale niektoré veci mu vadia. Upozornili by ste svokru alebo by ste sa robili že nič nevidíte?
Ja by som sa nerobila, že to nevidím, ja by som to nevidela. Lebo by som tam nechodila 😀
Nepoľav a dcéru ani s manzelom. Dcera ešte 2-3x od nich zažije take poníženie a môže mat doživotný problém vystúpiť pred ľudí. Nie je to v poriadku a s muzom na pár dni nehovor, on si to rozleží v hlave. Stoj si za svojou dcérou, ty si jej ochranca. A oni ak chcú predstavenie, nech idu do divadla. A od teraz vždy pekne aj pred muzom poukaz na ich chyby. Neboj sa im povedať vety typu - no to by ste vy neboli, keby ste tam nejakú chybu ZAS nenašli a podobne. Začni ich sekať. A muž musí tiež pocítiť, ze karta sa obrátila a tebe pretiekla trpezlivosť. Povedz mu, načo posiela fotky osobe, ktorá ma to decko u prdele a ani cokoladku mu nedonesie, však je to slušnosť. Nedaj sa. Robíš správne a máš na to plne právo .
Svokre povedz, ze sa z nej stava obyčajná stará ubrbľaná baba ak bude čokoľvek kritizovať. A nech sa urazia. To nie je len, ze oni si budú urážať najzraniteľnejší článok rodiny, ktorý sa ešte brániť nevie. Tam, vráť im slovnú facku za dcéru hneď späť
@katkami123 Ja som iba prekvapená z muža ktorý mi povedal že ja som nenažratá, že od jeho sestry načo chcem aby niečo kupovala malej že či ja nemám dosť. Ja som ostala iba pozerať pre boha veď ja nechcem od jeho sestry pre seba niečo ale pre malú, aspoň posraté lízatko, alebo knižku detskú. Sklamal ma aj on. A to že sa smejú že mala nevie hovoriť tak on ich obraňuje že nerozumejú lebo nie su často s nou, ale prečo nie sú? Lebo nemajú záujem to už on nevidí.
@katkami123 Proste aj tie fotky bežal ako debil posielať a jeho sestra si do tých fotiek utrela riť veď ju naša malá vôbec nezaujíma.
@katkami123 Od svokry ako nerozumiem, nevieš hovoriť, nevieš tancovať, nevieš spievať som nič normálne nepočula. Vlastne počula že jej deti vedeli už všetko na 2 roky, zato doteraz jej syn 26 ročný nevie ani písmeno R a keď s tebou hovorí tak sa ti ani do oči nepozerá.
Ženy ja som dnes maximálne sklamaná, znechutená, zničená, psychicky som na dne už aj ja, dalšia vec ak poviem nech malú nefotí lebo jeho brat ju fotil ako blázon milion fotiek tak vyskočili na mna že prečo by nemohli fotiť že budú si robiť čo chcú. A aj tak bolo, šla som na WC a fotili. Ale som si povedala že ak ma vôbec nerešpektujú ak mne niečo vadí a pekne poprosím nech to nerobia a robia to, takže tu cesta nevedie, viac tak nepôjdem hoc sa somnou muž rozvedie.
Ja som akurat dnes nadtym zamyslala ako moja mama len kritizuje vnucata. Ked sa s niekym stretne hovori len aki su zli,ako sa nevedia spolu hrat a vsetko negativne spomina. Nikdy ich nepochvali potom si naozaj ludia musia mysliet,ake ma zle vnucata. Pritom su to vynimocne,sikovne deti,slusne,zabavne. Velakrat som ju hresila,preco len zle na vsetkom vidi,ale nemalo to ziadny efekt. Len sa urazila.
A to čo máš muza za debila? To in nevie, ze slušnosť káže vždy pre to dieťa vždy nejakú drobnosť priniesť? A ešte sa on ide rozvádzať? Lebo neskace ako milosť pani pískne a nehodis im svoje aby sa na ňom odbavovali? By som aj mužovi rovno povedala, ze ty nepotrebuješ, aby ti dcerku tak dodeptali ako jeho brata, ktorý sa pri rozhovore boji do oci pozrieť človeku. A ze to, ze jej nerozumejú im nedava právo na to sa jej vysmievať. Všetci starí, rozum kde nechali? Však deti sa majú povzbudzovať, chváliť. A keď ti fotili dieťa, povedať, ze je to tvoje dieťa, ty si zákonný zástupca a keď ty nedáš súhlas, tak keby si chcela byt svina GDPR a môže za to skončiť aj na súde. A ako sa zatvárila, keď si im povedala, nech si fotia svoje dieťa? 😀 to bolo super. Inak svokra ju kritizuje naschval preto, lebo ti chce dať najavo, ze si neschopná matka a nič si ju poriadne nenaucila.
@katkami123 Neviem čo mi svokra chce dať najavo, ale ani ona tie svoje deti, starú dievku a starého mládenca veľa veci nenaučila a kebyže ja nespratam jej syna z dráhy tak by aj on ostal starý mládenec.Ona by mi mala dakovat. No zvýšili mňa hlas že prečo by ju nemohli fotiť. Šla som na Wc a fotili ju a to že má nerešpektovali sa im dnes stalo osudným. Fotky majú takže si ďalšie spravia až o rok 😂
Pozri, ty máš na vrch, nabudúce, keď do teba zarypne zase s dcérkou, jej mozes povedať, ze do 2 rokov vedeli všetko, ale už dávno majú vek na vlastne rodiny s deti a to nevedia.
Muž je neschopný ťuťko, jeho mama je zlá bosorka, ktorá uriekla ( v roku 2025 tvoje dieťa a čistec ho očistil-už len toto veľa hovorí o tebe a nie v dobrom), svokor je zlý, mužova sestra je zlá. Len ty a tvoji rodičia ste dokonalí. Tak sa rozveď a nasťahuj k svojim dokonalým rodičom. Dieťaťu daj červenú šnúrku na ruku, kúp ho 3 x denne v čistci , umývaj ocikanou plienkou a púšťaj uhliky do vody! Mužovi aj svokrovcom spravíš veľku službu. Keby sa takto o mne môj muž vyjadruje, tak uz je ex. Si chorá hysterka! Pani dokonalá, ktorá má dokonalých rodičov. Predpokladám, že jedináčik a ideš do explozie, že tvoje decko neni jediny vnuk a stredobod vesmiru. Normalny človek neumyva decko v bylinkach. Vyhladaj pomoc odbornika.

@katkami123 Kašlem na nich nebudem im volať, nebudem ich navštevovať pre mňa už neexistujú, nezaslúžia si moju ani dcérinu prítomnosť. Ešte jeden na polovicu normálny je svokor, síce ked tam prídeme na návštevu tak sa venuje radšej počítaču :D