Svokrovci mi doslova ničia život
Som doslova v koncoch,či psychicky ,začala som mat uz problem so stravou,kvoli nervom a stresu ,ubudlo mi dosť váhy ,vypadavanie vlasov,no všetko asi čo sa dá…
S manzelom a nasim dietatom sme sa pred nedavnom odstahovali z domu kde byvali povedla aj svokrovia …cez den ked som mala kopec prace ,povinnosti ,mala bols chorá alebo som popri aj pracovala,mala som niekolko krat neupratané ,no vzdy som mala doma poriadok,no ako by cert dal vtedy mi tam vošli oni,bud svokor alebo svokra,nikdy nie ked bol poriadok,vždy ,ked som mala na sebe milion povinnosti …Kedze je muz rodinny milacik,a odstahovali sme sa inam ,lebo sme sa kvoli nim nonstop hádali,robili nám zle ,neznášajú ma ,niesom krestanka ako oni,tak ma beru ako vadnu sprostú ženu .
Ako sme sa odstahovali,beru to ako keby som im vzala “dve deti” kedze som s malou sama a maloco im ju davam beru to ako zradu ze sme odišli,zacali mi zneprijemnovat do extremu zivot ,zacali mi neskutocne vycitat ze ked mi vosli dnu,ked som mala neupratane ze im je luto ako zije moje dieta(taký extrém to nebol) ,neporiadok ako neporiadok,ale nase dieta ma vsetko co môže ,dostala som nenormalne slovne urazky na moju osobu,pre to …Nevedia zniest ze sme odisli,tak mi davaju zabrat aka som hnusná matka .ako im je luto ako je s dcerou ,ze oni ju miluju a ze ju prakticky oni vychovali,co je nenormalny blud …Kedze aj chlapova okolita rodina je ciekevne zalozena a neznasaju ma kvoli tomu ako sa ja “neveriaca” prezentuje ako sa ako mama obliekam(obliekam sa normálne ,nič extra) ,som obycajna slusna zena,matka dcéry ,postvali po mne celu jeho rodinu ako nestarajucu sa zenu,bordelarku,lebo akurat vtedy ked nebolo upratané prisli,co sa stalo tak 2/3x ,co bol ale extrem vsetkeho …prestahovavali sme sa do noveho bytu,manzel bol na sluzobnej ceste tak vsetko bolo na mne,nase veci som balila do krabic,vriec,ked som sla k rodicom,im pomôcť ,nechalq som tam tie vrecia a nepotriedené veci,svokor prišiel ,videl to nafotil a poslal to do ich rodinnej skupiny ,nasu izbu,ked sme sa balili do nového…znova som bola za bordelárku.Slovne urazky,neskutocne ataky na moj zivot a moju výchovu,az také ze ma to dohnalo do stavu,ze som prestala jest,prerevala som dni noci ,som citlivy clovek a toto bolo na mna az prilis,mamzel si ma zastava ako vie ,kedze je na sluzobke vsetko som si odskakala sama a nemohol si ma osobne zastať,vsetko je toho na mna tak moc ,neviem čo ako sa mam pohnut ,tie slovne narazky som tak zle zobrala ,ked uz nemali co povedat od zlosti ze sme sa odstahovlai z domu do bytu,povedali mi ze sa boja aby som im nezabila vnúča…z ničoho nič …absolútne bez dôvodu,o dceru mam dokonale postarané a nikdy som nemala ani jednu upomienku…čo mám robiť ,ak toto prežijem znova,asi pôjdem k psychologičke a zbláznim sa…
Poriadky by mal narobiť tvoj muž. Okrem iného aj ty sa pozbierať. Nevieš im napísať niečo od srdca verejne tiež? Ze sú úbohi, a ak toto sú veriaci ľudia, tak dakujem pekne, ze ja nie som. Fotiť pobalene veci, ako bordel, urážať a ponižovat niekoho? Chlap by to riešil okamžite a nie utekal sa schovať do zahraničia, ich by som zablokovala, do bytu v živote Ani do života nepustila. Zmenila si aj číslo telefónne. Všetku správy, urazky, posty na fb zdokumentované, odložila. Prekročia hranicu, dala by som na nich aj trestné oznámenie. Popravde ak by to muž neriešil, opatrenia by nepomohli, ja by som sa asi aj rozviedla a išla od nich na druhú stranu sveta.
A nápad zbehnúť za miestnym farárom s týmto nie je zlý, nech im pekne prípraviek o tom kázeň:D
Dostali by odomňa jednu stručnú správu kde by som im pekne vyčistila žalúdok. Manželovi by som vysvetlila ako sa veci majú a nech si ich začne riešiť aj on.
A u mňa by takýto ľudia skončili, ku mne domov by viac neprišli, ak by mi ďalej písali hlúposti a volali tak by som si ich blokla a hotovo..... zariaď si svoj život tak ako by ani neexistovali. Manžel keď bude chcieť môže dcéru zobrať na návštevu ale mňa by u nich doma už nikto nikdy nevidel. Bohužiaľ keď sa raz niekto nevie správať a nemá hranice tak čo nič iné človeku neostáva ako k tomu pristupovať takýmto spôsobom.
A ten nápad s farárom od @cacianka je geniálny, nech sa len pekne hanbia za svoje správanie. A bola by to posledná vec ktorú by som "pre nich" urobila.
Tiež dobrý typ, pekne zoštylizovat výživný list, hoci s prestávkami ho písať, pár dní , skladať všetky ich výstupy a prejavy, a na nereagovať, presne v tom štýle
" Vy ste kresťania ?! V kostole lavice deriete, ruky spinate a potom ohovarate, klamete urazate a ponizujete. Vaše správanie a tzv. kresťanský život ? Iba paródia a úbohosť "
1.svokrovci...nie svokrovia
2.svokor prišiel ,videl to nafotil a poslal to do ich rodinnej skupiny
Vy nieste v tej skupine, tvoj chlap, ich miláčik tam nevliezol😃???
Ak tam je, tak odfot miesto, kde stáli mechy a posli do skupiny s nejakou vtipnou poznámkou.... po Luniku ani stopy.... 💦
Nenechaj sa vyhecovat besnymi ateistakami tuná s prevrátením miestnej fary hore nohami a volaním exorcistu na nich, vieš, oni tak nenávidia RKC, ako im to denne káže markíza, ze oni z toho vzišli, cez ich matky, babky to už je úplne mimo nich a aj pedof.islam im je bližší.
@ahhola ale nehovor? :D markíza nám káže nenávidieť rkc? Pedof.islam je čo prosím ta? :D si dobre zadrela...
@simca06022011 čomu nerozumieš? Tak si píš čiarky, koľkokrát poossierajú rkc a koľko is.
Nebudem to rozvádzať, lebo ma zas zmaže admin.
Vsetko co tvrdim máš na Zomri, chod a zvracaj. 🤮
@ahhola Ja zomri ani markíza nesledujem. Narážam na to ako sa tu navazas do diskutujúcich " ateistov". A co ma s touto diskusiou islam netusim ( veľmi rozšírený v SR, naozaj :D )
@simca06022011 niekto si nedal pilulky, tak všetko obracia ako útok na rkc. Ale že rkc robí svinstvá je už ok pre ňu. A ani ja to nemám z markízy, ale z reality života
Prerusit kontakty, uplne
Odstrihni ich. Hotovo. Nech s nimi komunikuje len muž. Zablokuj, telefóny nedvíhaj. Ak budú chcieť čokoľvek riešiť, nech riešia so svojím synom, nie s tebou. Povedz to aj mužovi, nech im to povie, že s nimi nebudeš viac komunikovať, ak budú mať potrebu čokoľvek riešiť, nech to riešia s ním. No a tá psychologička pre teba - áno, dobrý nápad, určite ti pomôže zotaviť sa z toho.
Mňa by zaujímalo čo na to hovorí chlap
To sú tí praví kresťania... Ich nezmení ani ten čo je tam hore. Len veľa síl a kašli na nich, máš muža, dieťa.
Vyser sa na nich, henti “kresťania” v štýle “celý deň sa búcham do pŕs, lebo som krestaň, kto je viac”, to je taky mentálny suterén, to iné nebude. Úplne sa odstrihnite a tvoj muž by mal do tej ich skupiny napísať, že keď oni si balia veci pri sťahovaní do ružových obláčikov, ktore im naprdeli jednorožce, ty sa ako skromný človek balis do kartónov a vriec. Podstatne je, aby stal pri tebe muž. Ver, že u nich sa nezmení nič, nedosiahneš nič, musis ich len eliminovať. Nastaviť ignoráciu na level milión. Aj tak už si za špinavú suku, čo im vzala dieťa, už v tej “rodine” nemas čo stratiť.
Na toto je jeden jednoduchy recept.
Nepustit ich do svojho byvania.
Snad nemaju kluce🙈
Stačí si uvedomiť jednu vec…to že ta nemajú radi je ich problém nie tvoj. Máš manžela čo stojí pri tebe…kašli na nich a proste sa v tom nerýp a nezamyslaj sa nad tým.
V tych zhodach nahod, ktore sa ako naschval udeju prave vtedy, ked ti najmenej potrebujes, nie si sama.
X-krat sa mi stalo, ked boli deti male, ze som nestihala do detailu doma upratat. Trebars taky prach som narychlo stierala na najpouzivanejsich plochach. Ale napriklad take parapety ostali aj mesiac neutrete. A ked prisla navsteva (pre mm doleziti ludia), tak na just slnko zasvietilo sikmo (po celom dni, co bol dazd a mraky!) a uplne presne na ten centimetrovy prach na parapetach. Az tak veselo zaiskril.
Keby som to bola chcela, tak to tak nezariadim. 🙂
A aj teraz sa mi stane, ze ked mam upratane, az sa tak so zalubenim pozriem po tom poriadku, tak nikto nic.
Ale akonahle niektore dieta rozhadze obyvacku, dalsie zaprasí kuchynsku linku, topanky v predsieni lezia kazda inde, miesto do kosa na pradlo mi hodia spinave veci z vyletu do chodby, tak na 110% zazvoni neohlasena navsteva. A samozrejme to vyzera, akoby sme zili v bordeli.
Navyse toto sa mi kolkorat stane u kamosiek, ked tam ideme s detmi sa hrat za ich detmi. Proste klasicky "prevadzkovy bordel". Neda sa stale zit, akoby sme cakali kazdu chvilu anglickeho krala.
Citis sa zle, lebo svokrovci z toho robia aferu. Ale v realite nie si sama. Takto to ma kopec zien.
Svokrovcov k sebe viac nepustaj, ked si doma sama. Na drzovku im s humorom povedz: Mam neporiadok ako vzdy, zase by ste to nepredychali, radsej pridte inokedy. Alebo: Nema zmysel, aby ste chodili dnu, dnes sa nedaju urobit ziadne fotky do vasej rodinnej skupiny, budete si musiet vystacit so starymi.
Alebo im proste povedz, ze po tom vsetkom si ich pritomnost u seba doma nezelas za ziadnych okolnosti a urcite rozumeju, ze farizejov nikto nema rad. Ani krestan, ani neveriaci. A zabuchni dvere.
Ako píšeš že ty nie si veriaca, a ony sú veriaci ! Veriaci ľudia takto nerobia potom ako milujú svojho syna že ide ku synovi a všetko vás ponižujú ako chcú a ešte odfoti.Veriqci ľudia sú laskave,štastne sú vo všetkom skromné,ale pozor ony nie sú také ja by som ich vyhodila z domu.
Prekvapuje ma ze svokrovci maju kluc od Vasho bytu !!!
Alo ti mohli len tak vojst do domu? Neviete zamknut, zmenit zamok?
Ja by som ich velice rychlo upratala, no pockaj kym sa odstahujete a bude lepsie, urcite vyhladaj aj pomoc psychologa. Hlavne si tie recy neber osobne, ty vies ze to nie je pravda.
To vážne? Tu ste pohoršene z toho že jej svokor o nej písal v rodinnej skupine a ju posielate za farárom? Týmto im akurát tak dokáže že klesla na ich úroveň a ohovára ako oni. A ak by boli svokrovci ateisti tak ju za kým pošlete? Za starostom?
@autorka Dospelí ľudia by si mali svoje nezhody vyriešiť pekne medzí sebou. Keďže ste sa už odsťahovali tak predpokladám že manžel stojí pri tebe, ale ako poslušný, vychovaný synček sa neozve proti rodičom. Takže buď prerušiš kontakty s nimi ty, alebo obaja. Určite by som sa s ním o tom porozprávala, úprimne, všetky svoje pocity a trápenia. Určite mu v prvom rade pôjde o to aby mal doma spokojnu a šťastnú manželku.
Ziadny kontakt s nimi...ked je to pravda, tak je to fakt psycho...nepis s nimi, nevolaj...hoci ich zablokujes. Neviem preco mozu len tak vojst do vasho noveho byvania...to maju akoze kluce?...zobrat im alebo vymenit zamok.
Davno si sa mala od nich distancovat a nechapem, ze nevies co robit. Je to tvoj zivot, rodina, nemozu ta takto nicit.
Ja by som napríklad takýmto … vnúča ani neukázala , nerešpektujú ťa , ty si im vynosila a porodila to vnúča ktoré oni lubia a chcú ho vídať.
“Nebudete ma rešpektovať a správať sa slušne - malú už neuvidíte” bodka.
Vôbec by som s nimi nediskutovala o ničom. Si dospela svojpravna osoba , matka , manželka máš právo spraviť poriadok a nastaviť pravidlá, keď to tvoj muž nevie.
Ak sa jej nepáči nech pride poupratovat a rovno by som ich niekam poslala. Svokrovci alebo nie vypočuli by si svoje.A manžel by im tiez mohol povedať, ze ak sa nespamätajú tak k ním uz nebude chodiť ani on s malou a preruší kontakt s celou rodinou a ze sa bude venovať len tej svojej. Hned by sa ukludnili.Urcite by som prerusila akýkoľvek kontakt jedine ak by sa ospravedlnili ale to sa asi nestane.
Kašlite na svokrovcov nenicte si zravie kvôli hlupakom.Venujte sa malej ,stretavajte sa so svojou rodinou ,priateľmi aby ste mysleli na prijemne veci a nie na svokru.

Trochu neurčito napísané s tým bývaním, preto tie reakcie.
Asi bývali u svokrovcov v dome, muž asi často cestuje kvôli práci, a keď sa teraz sťahovali, tak vtedy svokrovci nafotili balenie, prevádzkový neporiadok či vlastne ani neporiadok nie, a prezentujú to ako bordel.
Oni sú nie že kresťania, ale úbožiaci.
Ja by som zobrala tie správy a fotky čo rozosielajunpo rodine a okolí, išla za farárom aj keď som ateista, pekne na pokec. A položila by som mu zásadné otázky, či sa svokrovci správajú ako kresťania a či toto je to povestne miluj blížneho svojho ?!. Ja som už vyrovnaná, silná žena, tak by som aj farárovi odporučila nech si s nimi, cirkevnými oveckami spraví poriadky lebo keď ich začnem robiť ja, vymetiem svokrovcov, farára aj celý kostol a všetky ovečky !
Si mladá žena, matka krásnej šikovnej dcérky , tak sa vzchop, vyhľadaj kľudne psychológa, pomôž si ako sa dá, postav sa za seba, dcérku chce to aj dôkladný rozhovor s mužom. Nech sa postaví ako chlap, otec, manžel, hlava rodiny a narobí poriadky aj on. Spravodlivo, po celej rodine. Keby si bola moja dcéra, kamoška,suseda, tak aj ja vytmavim tvojmu mužovi a jeho rodine pekne dôstojne ale od pľúc že sú falošní kresťania a tvoria v pekle.
A ešte drobnosť - vyhľadala by som ten citát z biblie že ako po svadbe muž opustí otca svojho,matku svoju a s manželkou budú jedno telo,jedna duša. A pekne na Pc by som to dala na A4, vytlačila 100x, rozdala do schránok po rodine, a svokrovcom by som to hádzala do schránky každý deň ,!
Držím ti palce aby si to zvládla, aby si sa stala silnejšou, mudrou a zdravo sebavedomou ženou.