icon

Svokrovci používajú 40 ročné uteráky

9. apr 2021

Ahoj, téma svokra tu bola hádam milión X.
Chcela by som prispieť aj ja. Som vydatá ešte len krátky čas. Bývame u svokrovcov kým nedostaviame domček cca ešte približne rok. Deti zatiaľ nemáme, ale planujeme.

Môj závažný problém je....
Kúpila som svokrovcom ( aj nám samozrejme ) uteráky a osušky na vianoce. Keďže po mojom zistení, používajú ešte ich uteráky ktoré kúpili po ich svadbe, je tomu už 40 rokov. Viete si predstaviť utrieť sa po kúpaní s uterákom ktorí ma 40 rokov . Ja teda nie. Možno som "parádna" ako sa o mne vyjadrila svokra ale mám určite hygienické základy. Keďže som chcela na dobre, ale skončila som ako nevdačnica a hlavne žena ktorá sa NIKDY nenaucí byť GAZDINNA , keďže vyhadzujem zbytočne peniaze za nové uteráky, ktoré ani z ďaleká nemajú takú kvalitu ako tie jej.. áno som ešte mladá, určite sa mám čo učiť. Ale toto ? Čo si o tom myslíte ,ja viem musím vydržať kým pôjdeme do nášho.
Popravde ani neviem čo chcem od vás počuť ( čítať). Asi sa potrebujem len vyventilovat.

sasa1310
9. apr 2021

nerieš vyjadrenia svokry, ale rieš bývanie. A ďakuj svokre každý večer, že môžeš u nej spávať, dokým si postavíš vlastné. Lebo aj vďaka nej si ušetrila, aby si nemusela niekde platiť prenájom. V živote nepochopím takéto mladé pipiny, čo niekde prídu s holou riťou a idu moralizovať nad životným spôsobom niekoho, kto má také spôsoby zaužívané niekoľko rokov. A ešte napíšeš, že to je tvoj závažný problém. Tvoj závažný problém je to, že si na svokru momentálne na rok odkázaná.
Okrem toho, čo ťa je do toho čo ma ona doma vo svojej vlastnej skrini.

autor
9. apr 2021

@rivini názov si upravilo fórum samo ..... Ale je to v skutku jedno. Nebudem strácať svoj čas TU pri vás. Držte sa a verím že vám nikdy v živote nikto nepodbije dar. Pekný deň ešte prajem 😊😊

number19
9. apr 2021

Tak ked si predstavim, ze sa ma denno denne utierat do uterakoch do ktorych sa 40 rokov utierali moji svokrovci a surodenci mojho muza, tak tiez je to taka divna predstava. Kebyze 1x mesacne ked na navsteve tak to este beriem, ale denno denne neviem ci by mi to sadlo.

Pouzivat 40 rocne uteraky v ramci mojej rodiny, moji rodicia, surodenci nemam problem. Ale muza by som nenutila.

Asi by som si kupila vlastne, so svokrou by som nic neriesila a pre seba a muza by som kupila vlastne.

Inac moji svokrovci kupili nam nove uteraky (ktore pouzivame vyhradne my ked sme tam na navsteve) a to iste aj u mojich rodicov...

Ale kvalita starych uterakov a utierok je fakt neporovnatelna so sucastnymi.

autor
9. apr 2021

@sasa1310 bývať máme kde , mám byť ktorí dávam do podnájmu. Bývame so svokrovcami koli korone od svadby , keďže svokor je vážne chorý. A holú riť nemám. 😉 nebudem vám to tu vešať na nos

stevvvka
9. apr 2021

Ach ženy...

Véd jej nevadí, že majú 40 rokov, ale ze sú viditeľne ponicene, flákate..nevadi jej VEK, ale STAV...

A ty, milá autorka, si uvedom, že väčšina diskutujúcich prečíta prvý príspevok a komentáre len preletí.. Tak stačí trocha pokory priznať, že si sa zle vyjadrila, upozorniť, v čom je naozaj problém.. A neurazat sa...

Pekný deň vsetkym

sasa1310
9. apr 2021

tak keď si taká šikovná, tak fakt nerozumiem, že nemáš v sebe toľko pokory, aby si toto zahodila za hlavu. Toto nie sú problémy.

sasa1310
9. apr 2021

@stevvvka a aký je problém, zobrať svoj uterák a utierať sa do svojho vlastného?

h2
9. apr 2021

@stevvvka Podľa mňa jej vadí hlavne to, ako svokra zareagovala na nové uteráky, ako dar k Vianociam. Len to tak nešťastne napísala, že sa to tu na ňu celé zosypalo.

melbak001
9. apr 2021

@h2 jeeej ako si ma potesila, ja mam presne tieto iste, 4ks pekne, zachovale, pouzivame ich 😉

autor
9. apr 2021

@h2 👍👍

viestta
Odpoveď bola odstránená
jankalukasova
9. apr 2021

Ja tomu stale nerozumiem. Svokra ma uteraky v zlom stave. Kupila si nove. Ok. Svokor sa potesil, manzel asi tiez. Svokra to ofrflala. Ale nechapem co Ta na tom tak poburuje. Svokra ked chce, nech sa utiera rohozkou alebo handrou na dlazku (obrazne povedane...), predpokladam, ze Teba do toho nenuti. Tak co riesis? Ze su v skrinke? No ved nech su, Ty si zober novy a hotovo. Ci o co ide?
Ak je toto jediny problem, ktory so svokrou mas, tak si stastna zena.

autor
9. apr 2021

@viestta o celú domácnosť sa starám ja , aj čo s týka varenia . 😉😉 svokra varí ak ma na to chuť, ....

hopsadobrandejsa
9. apr 2021

@h2 mam lockdown cize ano mam 😀

Ale neprispievam za ucelom hadania sa s cudzimi ludmi 🙂

babababka
9. apr 2021

Aj ja mám 30 ročné uteráky,osušky.Sú dobré,dobre sajú vodu.Ak nám mladí kúpia,sa potešíme,aj používame.Hlavne keď z niektorí z nás ide do nemocnice apod.

terezka1947
9. apr 2021

Ja mam cca 30r utetaky,co mi babka kupila do "vybavy".zopar z nich vzdy zaradim medzi nase"modernejsie".
A musim povedat,ze tie starsie utetaky uolne v pohodicke "davaju"aj 80°,90°.
Tie nove,darmo kupujem kvalitne uteraky,nevydrzia tolko prani....stracaju bud na farbe,ci kvalite.
Cize....ked ich nechces,posli ich mne.
S,radostou prijmem😊😁

lubiss
9. apr 2021

priserne zavazny problem normalne na nervovy kolabs.....tie uteraky to je trochu ina kvalita tak sa nediv ze sa ich nechcu vzdat aj my mame doma stare uteraky a s nimi sa mi najlepsie a najradsej utiera lebo su hrube huste a hlavne narozdiel od tych smejdov teraz saju vodu....takze nechaj svokru tak nech sa utiera cim chce a ty si kup aj kazdy rok nove nech si neni za spindiru 😉

123andy123
9. apr 2021

no tak si sa urazila na to ze svokra ofrflala tvoj dar, mozno si ju tym urazila. Mala si sa jasnejsie vyjadrit v prvej sprave ze ti vadi ze su spinave a potrhane. Ale na tom ti vadit nema co ved pouzivas tie svoje... ty si napisla "ja som mlada mam ine hygienicke navyky".. To sme mali akoze pohopit ako? Ze je tvoja svokra humusacka? A to ze mas byt a ho prenajimas, tak mas prachy z najmu a stale vdaka tomu ze u nej byvas vlasne zarabas. A ano viem si predstavit utriet sa do 40 roneho uteraka, ak by bol opraty samozrejme. Nabuduce sa vyjadri jasnejsie v prvej sprave a nie sa tu do kazdeho osocujes ze nevie citat s porozumenim.

78787878
9. apr 2021

Ja by som Ti mohla byt uz aj svokra, a mna by si novymi uterakmi na Vianoce veru potesila 🙂
Moja mama je tiez zberatelka. Nove odlozi a pouziva aj 50 rocne, kym sluzia. Ked som jej pred rokmi kupila nove obliecky, ktore mam doma odskusane a cela rodina ich zboznujeme, odlozila ich do skrine. Po 5 rokoch som ich od nej vypytala s tym, ze ked ich nepotrebuje, u nas sa im doma potesime. Dobra gazdinka som teda, zbytocne neminam... Skus to na svokru, mozno ju vystrie 🙂

vendulka80
9. apr 2021

No pozri. Tu nepochodís v žiadnom prípade s akoukoľvek sťažnosťou akurat zostanes za debila. Takze vobec to neries, nech sa utieraju do coho chcu a nabuduce bude stačiť káva a čokoláda. Bohuzial ľudí nezmeníš. Moja starká mala plnú skriňu nových veci, uterákov, spodného pradla, mama jej nakúpila nové tielka, bombarďáky, zastery... a moja starká si poobsivala stare roztrhané gate, zaplátali stare zastery, pančuchy. A nosila take. Ani za boží svet sa jej nedalo vysvetlit ze ma tam nové a ked aj k lekárovi treba ist tak aby mala pekne ciste. Cize ty to nezmeníš, je to ina generácia kde iba vsetko stare bolo dobre a my mlade nevieme nic. Neries, robte si svoje bývanie a čím skor do vlastného.

mirgenah
9. apr 2021

Spor svokra/nevesta tu bude vzdy a za rozne drobne/velke situacie. Urob si ako chces, nechaj ju zit jej zivot ako chce, aj s jej 100 rocnymi uterakmi a ty si zi svoj zivot s novymi. Respektujte sa a teste sa z drobnosti kazdeho dna... Mysli na to - ze raz pride den, ked budes potrebovat jej pomoc... ked budes mat deti.... v skolke/skole a ty budes chodit do prace... A nebudes moct ostat s nimi pri kazdej chorobe, pri kazdych prazdninach.... Vies kolko je to dni do roka....??? budes potrebovat postrazit, pomoct.... Pestuj si s nou dobry vztah, boze... zeny to vam nedochadza????.....Potom ti ani len nenapadne takato kravina... Inak ja mam 35 rocne utierky a nedam na ne dopustit, pouzivam ich len 10 rokov, ale su dokonale, nove mi vydrzali 3 roky a neboli lacne.... A predstav si mama mi darovala nove 40 rocne uteraky a su TOP, krasne, hrube, save... Mam mnozstvo novych ale najradsej siahnem po tych co maju tolko rokov co ja.

euka210
9. apr 2021

Ked je dobry, nevadi ze ma aj 40r. Aj moja ma stare, mne vadi ked uz maju dieru. Minule som nasla zasobu nepouzitych peknych hoci starsich uterakov, tak som si povedala, ze ked mi bude treba nove, popytam od nej, nech tam zbytocne nestoja dalsich 10r 😆 Moje tvrdnu ani neviem preco a uz su take vseliake.
Nevidim dovod preco by si si nemohla pouzivat vlastne. My mame svoje, svokra svoje, na ruky aj aj, ale mam ich na starosti ja. Ja som vyrastala v bytovke, kde sme kazdy mali svoj uterak aj na ruky. Ked mas problemy len s uterakmi, tak to je este dobre. Ten rok vydrzis, potom si viac budes vazit svoj dom 😀

dundulica
9. apr 2021

@0silvia0 inak aj my máme pár ručníkov, ľanových, vyšívala ich ešte mužova babka, a stále sú ok

scila
9. apr 2021

Bývala som u svokrovcov a ver tomu, že sú aj oveľa oveľa oveľa horšie veci ako používanie starých uterákov 😂😂😂

sara07
9. apr 2021
sticker
sara07
9. apr 2021

@viestta to vieš to bude tá buduca mamička čo sa JEJ nikdy nestane aby sa dieta hodilo o zem a nebude na obed ešte v pyžame, dokonalost sama proste 😝

sara07
9. apr 2021

@stevvvka ale však ked svokra také chce nech má proste , do toho ju nič nie je
proste ich má chce ich také bodka
má svoje nove nik ich nenuti sa utierat tym "humusom"
v čom je probém v tom že sa stara do toho čo nemá , nechaj žit
a čo čakala ako tu baby začnu na svokru nadavat , no nie drvivá väčšina jej naložia
a ak sa sprava ako tu tak to sa k nej svokra ešte pekne sprava

leuchtturm
9. apr 2021

Si myslis, ze ked sa nasackujes ku svokrovcom a budes im tam zavadzat nove poriadky, ze sa im to bude pacit? 40 rocne uteraky sluzia rovnako dobre ako tie nove. Myslim, ze ich aj pravidelne peru, takze no problem.

euka210
9. apr 2021

No a k tomu co o Tebe povedala...jednym uchom dnu a druhym von...inak sa budes zbytocne trapit nad vyjadreniami druhych o tebe. Je to ina generacia, moja mama mi hucala svoje k detom...toto rob, toto nemozes...bola som rada, ked odisla domov. byvame so svokrou 8r, vychadzame dobre, s mojou mamou by som ale nevedela byvat spolu. Vela zavisi od povahy.

bluka2
9. apr 2021

Tieto 40 ročne uteráky z rodiny dôverne poznám a ja aj keď sa snažím eko, sú také draplave, na pohľad nevábne, .... No nič, keď sa tým niekto chce utierať, jeho vec