icon

Svokrovci používajú 40 ročné uteráky

9. apr 2021

Ahoj, téma svokra tu bola hádam milión X.
Chcela by som prispieť aj ja. Som vydatá ešte len krátky čas. Bývame u svokrovcov kým nedostaviame domček cca ešte približne rok. Deti zatiaľ nemáme, ale planujeme.

Môj závažný problém je....
Kúpila som svokrovcom ( aj nám samozrejme ) uteráky a osušky na vianoce. Keďže po mojom zistení, používajú ešte ich uteráky ktoré kúpili po ich svadbe, je tomu už 40 rokov. Viete si predstaviť utrieť sa po kúpaní s uterákom ktorí ma 40 rokov . Ja teda nie. Možno som "parádna" ako sa o mne vyjadrila svokra ale mám určite hygienické základy. Keďže som chcela na dobre, ale skončila som ako nevdačnica a hlavne žena ktorá sa NIKDY nenaucí byť GAZDINNA , keďže vyhadzujem zbytočne peniaze za nové uteráky, ktoré ani z ďaleká nemajú takú kvalitu ako tie jej.. áno som ešte mladá, určite sa mám čo učiť. Ale toto ? Čo si o tom myslíte ,ja viem musím vydržať kým pôjdeme do nášho.
Popravde ani neviem čo chcem od vás počuť ( čítať). Asi sa potrebujem len vyventilovat.

konikkon
9. apr 2021

Bolo by celkom zaujímavé vidieť, ako budú tie tvoje uteráky vyzerať za 40 rokov 🙂 Asi budu rozpadnute na kúsky 🙈 Áno, staré uteráky sú kvalitnejšie, o čom svedčí aj to, že sa ešte nerozpadli. Co je na tom nehygienicke prosím ťa? Ja mam napr. sveter po babke, ktorý má asi 50 rokov, nosím ho roky a stále je ako novy a nepripadá mi to vonkoncom nehygienicke. Veď kľudne si používaj svoje uteráky a svokrovcov nechaj na pokoji. Radosť mat takú nevestu, čo by sa starala ešte aj, do čoho sa utieram. Staraj sa o to, aby si čím skôr mala vlastne bývanie a nezneuzivala dobrotu iných ludi, namiesto starania sa do čoho ťa nič.
,, Nebudem strácať svoj čas TU pri vás." hovorí niekto, kto TU založí tému a príde si TU po radu. Bože môj.

number19
9. apr 2021

@konikkon Tak 50 rocny sveter po babke je ok, aj ja som nosila jeden rolak po babke lebo mi pripadal vtedy cool. Lenze vies si predstavit nosit 20 rocne tricko po svokre? Lebo tricko a uterak su na telo. A je rozdiel po svojej mamke, babke a po svojej svokre...

ukulela
9. apr 2021

Pozri, ak sú oprate na 60/90 tak nie sú nehygienické. Možno neesteticke. Moja babka na 90 rokov a ver, že jej 60r vydržali krásne biele obliečky na vankúše s plachty. Biele, nevydrate. Ak sa ti svokrine osušky hnusia, máš svoje. Ju nenut meniť jej zvyky.

alvaluka
9. apr 2021

1. Treba sa vyjadrit strucne a hlavne jasne, v com je problem, aby sa predislo moznemu verejnemu sporu.
2. Z uvodneho prispevku naozaj nie je jasne kde je problem, nikde sa neuvadza, ze uteraky su dotrhane, flakate, derave alebo ine vady, preto tolko prispevkov, ze aj v inych domacnostiach pouzivaju stare uteraky.
3. Gramatika - “... uterakom ktori ma 40 rokov...”, “gazdinna” - preco zdvojene n?
4. Podla mna ma kazdy clen rodiny svoj uterak, ty si vyber cisty, novy, neflakaty, nedotrhany a svokrovci nech sa utieraju svojimi. Je to ich vec, ak oni chcu take, nech maju.
5. To ze sa nepacil tvoj vianocny dar, otvor si pivo a hotovo. Este sa par krat v zivote netrafis niekomu do vkusu.
6. Pocastovanie od tvojej svokry by som si otvorila druhe pivo a hotovo. Ak mate inak dobre vztahy tak co, Vianoce su helticke a nepochopila tvoj umysel.

spageta85
9. apr 2021

Ruky nohy jej bozkávaj že tam môžeš byť pokiaľ si urobíte svoje bývanie. Ja mamine nekupujem nové uteráky hoc ma svoje tiež už kadejaké ale sú kvalitné raz som jej dala dva nové a na ďalšej návšteve rozsteihane na handry... Reku mamina co je nelubia sa? No ze neosvedcili sa a idú preč aj ako handry... Tak snimi umýva už len pomník na cintorín keď ide... A ja retro milujem najradšej by som vzala tie jej staré a mala ich doma 😁

autor
9. apr 2021

@konikkon u svokrovcov sme koli korone už skoro rok. Keďže na tom niesu zdravotne najlepšie. Prišli sme k nim dočasne ( aby boli " pod dohľadom keďže svokor už niekoľko krát skolaboval) . Tak si tieto slová typu : "staraj sa o vlastné bývanie" môžte odpustiť.
Ja sa nestarám do čoho sa svokrovci utierajú. Keďže sme prišli k nim dočasne kým sa situácia nelzpší bývať, a samozrejme kupem sa , všimla som si že by potrebovali nové uteráky (keďže môže nastať situácia že budú musieť byť hospitalizovaní , aby mali nové) -ANO chcela som im na dobre . Nie niekoho kontrolovať, určovať, a podobne veci ktoré tu už boli spomenuté.
Osobne nemám noc prosto 40 ročným uterákom ktoré spĺňajú svoju funkciu . Aj moji rodičia majú niekoľko podaných kúskov doma a používajú sa plnohodnotne. Takisto mám košeľu po mojej babke ktorá má 40 rokov a veru vyzerá ako nová. A nie , nemám problém si ju obliecť. Tak si vyprosim takéto slová na moju osobu , keďže ma vobec nepoznáte. Ak by ste si prečítala moje predošlé správy, zistila by ste že tie uteráky (poniektore) sú v zlom stave. A keďže sme sa s manželom zhodli na kupé nových, tak sme ich zaobstarali (pre potesenie , NIE PRE ZMENU VŠETKÝCH NÁVYKOV MOJÍCH SVOKROVCOV). Rešpektujem jej spôsob života maximálnou mierou. Pretože každý z nás je vychovany inak a taktiež ma každý iné zvyklostí. Ja som chcela počuť nazor na svokrino vyjadrenie sa ohľadom týchto uterákov. Ano je to totálna banalita, ale mne záleží na mojom vzťahu so svokrou. Preto som chcela počuť nazor skúsenejších ( už aj svokier). Ano možno som sa vyjadrila zle v prispevku , neobjasnila som poriadne situáciu. Fórum si zmenilo názov podľa seba. Tak na mňa idete hneď útočiť. Aká som strašná nevesta, aká bude zomna hneď zlá matka. Trošku sa ma to dotklo, keďže ma ani jedna z vás osobne nepozná. Ale ako som čítala aj iné články tu to majú ženy vo zvyku, zhadzovat iných pre počet likov pod komentárom. Prajem vám všetkým to najlepšie čo od srdca môžem. A verím že až raz vám nevesta kúpi niečo nové ( samozrejme s tým najlepším úmyslom) bude to pre vás potešením , nie myšlienkovými pochodmi, čo asi tým chcela vyjadriť. Lebo v tomto sme my ženy skutočne na nejaké ocenenie . Vytvárame si hneď názor a prikrašlujeme situáciu ako nam najlepšie pasuje . Verím že som týmto nikoho neurazila.

h2
9. apr 2021

@number19 Prepáč, trošku od veci píšeš. Tu nejde o to, že by ju svokra nútila používať svoje staré uteráky. Autorka kúpila nové, aj ich používa.

autor
9. apr 2021

@spageta85 u svokrovcov sme koli ich zdravotnému stavu , nie že nemáme kde bývať. Ano momentálne je náš byt v podnájme,,, ale to nemení nič na veci že nebývame u svokrovcov koli tomu že nemáme kde ísť....

terezka1947
9. apr 2021

Tak ak si ich kupila pre radost....preto,aby mali do nemocnice trebars,neries.
Ono svokra to ani nemusela mysliet zle.
Ver,ze ked pride na lamanie chleba a bude ich potrebivst,potesi sa.
Starsi ludia su setrnejsi....a casto nechcu,nepotrebuju,naco....
Ale osibne si myslim,ze sa aj potesila.
Mne by sa nevesta,kt.kupuje prakticke darceky pacila.
A asi tiez zareagujem raz:nacoooo....odlozim....a budem sa tesit😊

number19
9. apr 2021

@h2 Nemyslim si ze sa vyjadrujem od veci. Nikde som netvrdila, ze ju svokra nuti.
Autorka napisala: "Viete si predstaviť utrieť sa po kúpaní s uterákom ktorí ma 40 rokov . Ja teda nie. "
S autorkou suhlasim. Ja si to uprimne u svokri tiez neviem predstavit (u mamki ano) na dennodennej baze. A na stastie to ani nemam.
Riesila by som to ale inac, a to tak ako som autorke napisala v mojich predoslych prispevkoch.

viestta
Odpoveď bola odstránená
martina2ve
9. apr 2021

Stareho psa novym kuskom nenaucis... to je svata pravda...
Kasli na nu, nech sa utiera aj do 100rocnych a vy si dajte "nove"....ale musim povedat, ze u mojich rodicov je to takto isto. Derave skarede uteraky, asi milion krat vyprane ale stale ich pouzivaju. To je proste tak.

h2
9. apr 2021

@number19 Myslela som to prirovnanie s tričkom. To, čo písala autorka, že si nevie predstaviť utierať sa s takým uterákom, som ja pochopila, že sa s ním utiera svokra a jej to príde nepredstaviteľné.

whatever1
9. apr 2021

"Môj závažný problem"..."musim ešte vydrzat"...Aky problém a co musíš vydržať? To že ma svokra 40rocne uteráky? Čo to má s tebou spoločné? Ako ta to obmedzuje? Ak je toto jediná vec čo ti na nej vadí, tak buď rada za taku bezproblémovú svokru. Skôr mi je jej ľúto, že si ta nastahovala, pomohla vám a ty ju takto ohovaras. Aj keby mala 100rocne uteráky, teba do toho nič.

kittykat22
9. apr 2021

Je velmi tazke dohodnut sa so starymi ludmi. Obzvlast ak su vo veku ked uz cokolvek nove odmietaju a vedia vsetko najlepsie na svete. Ak to chces prezit bej ujmy tak jednym uchom dnu, druhym von. Nemozes brat vazne tie reci o gazdinej a o tom ako zijes, lebo budes nestastna. Ja by som ti napisala, aby ste sa vratili spat do bytu ak je to mozne.

evaachesa
9. apr 2021

Ach jaj, dobre sa to tu zvrhlo...chcela si vypustiť paru, ale myslím že sa stal práve opak 😵 kašli na tie uteráky a choď si dať pohár vinečka, veď je piatoook 🙋🥂 myslim že čítanie týchto komentov ti k duševnej pohode neprispeje 🤷🙄

number19
9. apr 2021

@h2 To triko bolo prirovnanie. Boze sila ze sa tu bavime o 40 rocnych uterakoch...akekolvek pozadie tam je 😉 Neznasam koronu!!!

h2
9. apr 2021

@number19 😁

zdena1990
9. apr 2021

Prosím ťa odfoť aspoň jeden uterák nech sú spokojné

kofa77
9. apr 2021

si vydata kratky cas... a v tom je jadro pudla. tebe sa to zda divne, nehygienicke, neviem ake....
svokru nezmenis a zvykaj si na rozne odlisnosti, este ich bude dost. ty sa utieraj do svojich novych, svokre nechaj jej stare, neprerobis ju. moja svokra to iste, aj stare postelne pradlo, kupila som jej nove, ani ho nevybalila. mne je to fuk, jej domacnost, jej pravidla. ale ja som vydata skoro 20 rokov, tak veci ako stare uteraky ma nerozhadzu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
hanka1505
9. apr 2021

Neboj fuuuj ani ja by som také nepouzivala😂a tiež sa cudujem ako sa tu bijú do pŕs za 40ročne uteraky😂😂😂😂🤦‍♀️holky keď také mate doma voooobec mi to nevadi ani si nič zlé o vás nemyslím, 100 ľudí 100 chuti🙂 áno bývali kvalitou fajn ale prat 40 rokov možno 6 osusiek je aj na mňa dost🙂 ja si aj v dnešnej dobe viem kúpiť uteráky co niečo vydrzia😂ale myslím ze 40rokov používať dokola tie isté fujky no😂osobne mne vadia aj veci zo sekaca od svokry pre deti. Konečne po 8 rokoch to pochopila a uz to nekupuje🤦‍♀️👏😂takze je náš viac fajnoviek🙂 neboj autorka😍

janinka007
9. apr 2021

@h2 ďakujem za pripomenutie, mali sme aj inú farebnú kombinaciu😍

rik01lulaka
9. apr 2021

Zabudli ste v príspevku spomenúť aj stav uterákov...veľa žien nečíta komentáre a reaguje iba na príspevok!!!😉 Potom sa nečudujte.

h_petra
9. apr 2021

TOP nevesta 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣👏👏👏👏

dskjhfdlkdjhl
9. apr 2021

Tu sa evidentne niekto nudi, lebo riesit v tomto storoci to, ze svokra povedala, ze niekto nebude dobra gazdina, to je minimalne smiesne😀 No, ale aby nuda presla, tak tu su napady, co so starymi uterakmi:
https://vychytavkov.cz/nevyhazujte-stare-rucnik...
Pri kreativnej cinnosti clovek prestava mysliet na hovadiny😉

katarka_tatarka
9. apr 2021

@0silvia0 ja odpadnem, riadne som sa pobavila 😂😂😂...ale máš recht

katarka_tatarka
9. apr 2021

Ak ti môžem poradiť, ako by som situáciu riešila ja....svokre by som sa ospravedlnila (aj keď si nič zle neurobila), nech mám ja aj ona pokoj na duši. Ak by sa správala normálne a pekne ku mne, tvárila by som sa, že nič také sa ani nestalo. Keďže píšeš, že ti na spoločnom vzťahu záleží.
O chvíľu budeš vo svojom domčeku a budeš mať kľud. Držím palce, nech to zvládneš a nech zostane tvoj vzťah so svokrou v pohode 👍❤️

andreatytler
10. apr 2021

Problem tvojho prispevku je v tom ze si presvedcena ze si robila pre svokru dobro ale v skutocnosti si ju zhodila a ponizila ked si ju oznacila za spinduru.

Velmi by ma zaujimalo ako presne prebehlo to darovanie uterakov. Lebo darovat niekomu uteraky je skvely napad bez ohladu na to ci ma uteraky stare alebo nove... oni sa vzdy zidu. Ak si im tie uteraky dala ako vianocny darcek a nemala si vobec ziadny komentar o kvalite ich uterakov, tak bola reakcia svokry urazliva a nevdacna. Ale ak si co i len nepriamo naznacila ze sa ti ich uteraky hnusia, tak sa svokra len branila a zasluzis si co ti povedala.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená