Svokrovci sa zbláznili - bezhlavo míňajú peniaze
Ahojte, mám taký problém menší. Pripadá mi to ako keby mojim svokrovcom na staré kolená preplo. Keď dostanú dôchodok bežia rýchlo do obchodu a bezhlavo nakupujú zbytočne predražené veci v potravinách. Najdrahšie Švajčiarske čokolády vraj pre vnúčatá ale myslím ze úplne zbytočné čo sa týka nanukov to isté a ani ďalej už radšej rozprávať nebudem. Dôchodky nemajú nejaké extra veľké spoločný príjem majú možno dokopy 700€. Ale tak mňa do toho nič lenže najhoršie je to ze prve 2 týždne všetko minú na potraviny a hlúposti a potom chodia vypytovať peniaze po svojich deťoch. Nepríde mi to v poriadku aby takto bezhlavo narabali z peniazmi veď sú to predsa dospelý ľudia. Prosím poraďte ak máte náhodou nejaké podobne skúsenosti. Najhoršie je však že keď im manžel dohovorí jedným uchom dnu a druhým von absolútne im je to jedno lenže myslím že by bolo fajn ak by si nejaké peniažky aj odložili ako železnú rezervu a nie všetko po míňať na hovädziny.
@evamarek77 to je pravda, ja tiež mame hladam najlepšie varianty, v Lidli maju dobre ceny na nanuky.
Ale je pravda, že ak niekto malo zaraba a kupuje najdrahšie veci, nevie hospodariť..
Treba najsť obdobnu variantu v nižšej cene
Ja tiež nie som za to, aby chudobny človek jedol odpadky
Ale ked raz na to nemaju dóchodcovia, musia hladat ine sposoby
Pepco, Kik, Kaufland robi dobre akcie, Lidl ma lacne nanuky, treska a parižsky su o 2 € lacnejsie ako v Terne
Odkedy som začala mame robiť nakupy ma viac jedla
Ona išla do obchodu a kupila prvu drahu vec čo videla Ked jej nakupim v Lidli Kauflande ma ovela viac veci v chladničke
Teraz napriklad -
Lidl 60 vajec 5€
melón 0.33 za kg
zmrzlina Bolino 1.29€
kukurica 0.39€
múka 0.33€
Terno zemiaky 0.40€
olej 1.10€
toaleťák 2.00€
niekedy robia akcie na bóčik 3.50€/kg
čokolady Milka,Studentska pečat v akcii 1€
Za dvacku maju nákup
@evamarek77 áno je pravda že lepšie míňať na takéto veci ako na hazard a na alkohol lenže výdavky ich vyjdu tak možno 400 a a ostatných 300 minú na stravu. Dakedy im na nákup skočím aj ja alebo muž ale na sprostosti míňať teda nemusia 😉
@katka1998dubovska 300 eur ba stravu je LTT a nie na sprostosti, ved to ledva vyziju. Kde su este pracie a cistiace prostriedky, sampony sprchace a ina i ked len nevyhnutna drogeria.
@katka1998dubovska jedine co mozete spravit je im nepozicat peniaze a rovnako aj tvoja svagrina. Ked im nepoziciate budu musiet zacat hospodarit inak.
Moja mama obchod na dedine nemá už asi 4roky. Chodíme s ňou nakupovať keď si povie do 10km od nej vzdialeného mesta. Keď som chodila ja minula každý týždeň asi 70eur na potraviny. Teraz chodí sestra s ňou nakupovať a míňa 300eur. Nedá si od sestri povedať, že nemôže toľko míňať. Už ide do debetu na účte. Je to asi tým, že rodiča si myslia, že deti im nemajú čo hovoriť do života. Stále si myslia, že vedia čo robia. Ono to tak ale nieje a treba ich kontrolovať a pomáhať im aj v spravovaní financií.
@evamarek77 sorry, ale mne moji svokrovci v živote nekúpili k narodeninám ani čokoládu, nevidím žiadny dôvod, prečo by som im mala ja finančne pomáhať. Nech si pýtajú od švagrinej, ich dcéry, ktorej stále pomáhajú aj finančne. Trošku treba rozlišovať. Moji rodičia peniaze odo mňa nepotrebujú, sú zabezpečení. Ale odmietam finančne ani nijako inak pomáhať cudzím ľuďom, ktorí mi v živote nedali ani cent ani nepomohli osobne.
@katka1998dubovska a koľko si chodia požičiavat, vrátia? Deti majú koľko roko,?
@evamarek77 starali ale len tolko aby neumrel od hladu a bola to ich zakonna povinnost predsa ked ho splodili. Vysoku skolu si musel hradit sam. A za to im ma davat v starobe peniaze? Tak taku este nehrali. Na to aby si mali za co zaplatit byvanie a jedlo im dochodky stacia. To ze nemaju na zahranicne dovolenky nas nezaujima. A zakon predsa hovori o vyzivovacej povinnosti deti voci rodicom iba vtedy a iba v takom rozsahu ak to nevyhnutne potrebuju. Kym dieta ma pravo na rovnaku zivotnu uroven ako rodicia, tak rodicia na to pravo nemaju. Boli take pokusy hlavne zo strany svokra ze im mame dovolenku platit. No tak to ani nahodou. Ked maju na to aby ich vyzierala svagrina aj s deckom, nech si pytaju od nej.
@maciatkolulu mesačne tak od nás asi 300 € a ako kedy vrátia nechcem byť chamtiva sviňa že všetko do posledného centa vrátiť ale tak ide hlavne o princíp že i ja i manžel im sem tam zbehneme nakúpiť a peniaze neberieme
@karolinakr ježiši vážne matrac za 2000 eur to aj lieta sám .Pána ved to kvalitnejšia dovolenka môže byť za toľko a nie matrac na posteľ.

@tosomja vieš za komančov nebolo čo kupovat , a ani moc za čo , zase tie platy nejaké neboli extra, potraviny na dnešny prepočet neboli lacnejšie
takže oni to dnes doslova dohanaju, moja mam dve skrine doslova narvaté oblečením ale naštastie aspon zo sekača ,niektore veci v živote nemala
ale zase si pamätám ako sme cestovali cez pol republiky aby sme napr sandale kupili moje čislo do mesta kde bola podnikova predajna, šaty a podobne
detské oddelenie bolo jedno na mesto a ked tam nebolo tak proste moje čislo nebolo