icon

Svokrovi nemajú záujem o vnúča

15. aug 2023

Svokrovci nemajú záujem o vnúča, ja nechcem aby ho strážili aby som mohla ja niekam ísť. Ide o to, že svokrovci bývajú v zahraničí, chodia na Slovensko tak 4-5 krát do roka a veľa krát sa stalo, že k nám ani neprišli. Nejde o mňa a ani o ich syna. Ide o ich jediné vnúča. Má len dva roky. To si chcú nechať ujsť toto najkrajšie obdobie?
Keď sa ich aj manžel spýta že či prídu tak povedia že nestíhajú 🤷🏽‍♀️ akože nechápem. Máme im aj niečo povedať alebo to nechať tak?
Manžel je z toho smutný, radšej idú za kamarátmi ako pozrieť vnúča. Mňa to mrzí hlavne kvôli nemu…

uhnakova
•
15. aug 2023

Keď nemajú záujem, nemáš veľmi čo urobiť. Z vlastných skúseností ti poviem, že postupne sa prestaneš trápiť. Stačí, aby prešlo pár rokov.

januska12323
•
15. aug 2023

Dieťaťu chýbať nebudú preňho sú to cudzí ľudia.

luccija
•
15. aug 2023

Asi vzťahy nebolo dobré?to nech si rieši muž, keď nemajú záujem vidieť svojho syna určite ich netrápi vnuk.Aj takí sú ľudia...

nikpa
•
15. aug 2023

Čo by ste im chceli povedať? Vnucovať sa nemá význam. Ak nechcú, je to ich rozhodnutie. Je to síce smutné ale zrejme majú iné priority.

pinkgirl
•
15. aug 2023

Nuž, nedonútiš ich. Nevytvorili si puto s vnucatkom a teda ich to za ním neťahá. Kamarátov majú už celý život, a majú ich radšej - v zmysle že s nimi radšej budú tráviť čas.
Môžeš skúsiť viac na nich tlačiť a to tak, že keď prídu na SK tak nebudeš čakať kým prídu k vám, ale zbališ rodinu a zájdete za nimi tam kde budú - pozrieť ich, ukázať im vnúča. A počas roka budovať vzťah cez videohovory, komunikovať s nimi denne, alebo pravidelne v nejakej schéme aby sa z toho stal zvyk.
Ale v konečnom výsledku, ak nebudú chcieť, nevymôžeš si ich pozornosť.

simsalabim
•
15. aug 2023

Je to smutne, ale nic s tym nenarobis. Moji svokrovci boli taki tiez. Moje deti to oplakali, mne to bolo vzdy luto, ale nic ich nezmenilo. Ked zomrel svokor, z 3 deti ani jedno ani slzu nevyronilo… chybal tam citovy vztah 🤷‍♀️

mandzula
•
15. aug 2023

Úprimnú lásku a záujem si nevyprosíš ani nevyhrozíš. A ako tu už bolo napísane x-krát, nie všetci starí rodičia vnúčatá potrebujú, chcú si konečne žiť svoj vlastný život podľa svojich predstáv, nie podľa predstáv iných.

andrea_82
•
15. aug 2023

Evidentne nemaju zaujem nielen o vnuca, ale ani o vlastneho syna. Kaslala by som na nich, ich skoda.

euka210
•
15. aug 2023

Nezmenis to a zmier sa s tym...poznam babku, ktora byva v rovnakom meste ako dcera s rodinou a deti postrazit jej pride svokra 100km vzdialena. Su taki, ze zaujem o vnucata nula bodov...

blancheporte
•
15. aug 2023

Teba to prestane trápiť po pár rokoch.... nemôžeš ich nútiť,aby mali záujem o vnúča. Tam nie je láska k vnúčaťu. Poznám to z vlastnej skúsenosti. Najprv ma to stálo,tak som začala hucat do muža,že prečo sa tak svokra správa a teraz? Teraz ju ..... A tiež má len dvoch vnukov,mojich synov. No čo už!!!

mamina7070
•
15. aug 2023

nedonutis moja dcera ma uz cez 20 a nespoznala by ich keby ich stretla a nechybaju
a muza podpor objim ho on nemoze za svojich rodicov

prasiatko30
•
15. aug 2023

A kolko krat ste boli vy u nich v zahranici? Preco nechodievate ku nim aj vy? Ono ak pridu na sk na par dni a maju nejaky program naplanovany tak asi fakt nestihaju. Na kolko dni su na sk ked pridu? Na sk byvaju pri vas alebo musia este cestovat po sk aby k vam dosli? Ono je nieco ine prist na sk 5x na 15dni a 5x na2-4dni. A nieco ine za tie 2-4dni precestovat este dalsich 200 km po sk cestach aby mohli aj vnuka pozriet. Vsak si na rd sadni do auta/na lietadlo a chod ich pozriet aj s vnukom

luccija
•
15. aug 2023

@prasiatko30 to sú výhovorky sú starí rodičia čo letia pol sveta kvôli rodine a vnúčatám.Ked prídu 5x na SK je trápne nenajst si deň, dva. Ale nič neostane len to akceptovať.

blancheporte
•
15. aug 2023

@prasiatko30 snáď pre starých rodičov by malo byť vnúča prednejsie ako kamaráti. Ale to už je ich voľba.

prasiatko30
•
15. aug 2023

@blancheporte aj nevesta ich moze ist navstivit do zahranicia dieta je uz dist velke aby zmaklo cestu. A stari rodicia asi nie su taki stari aby nemali aj ine zaujmy a mozno fakt chcu navstivit aj svojich kamaratov a ako hovorim je nieco ine ak avokrovci ziju v blave a mladi su v kosiciach a stari rodicia pridu na 4dni na kamaratove narodeniny

rebrambora
•
16. aug 2023

Jasne. Svoje si uz odchovali, teraz si zasluzene uzivaju vylety.
Plus, nie kazdy je rodinny typ, mozno Su travit cas len v dvojcii a to, ze som s niekym rodina neznamena, ze sa musime navsetvovat. Aspon su uprimni.

ahhola
•
16. aug 2023

Ach jaj, bolestna situácia vo vašej rodine💔aspoň tvoji rodičia sa k vnukovi majú? A o to viac to tvojho môže trápiť. Boli aspoň na krstinach, dôjdu na Vianoce?
Implantovat im starorodičovský cit zatiaľ nejde...
Nech len užívajú a seru na rodinu, však raz...
Moja babuška (1911) mala 7 vnúčat a na káre nás v lete styroch viezla, tlačila do kopca🤕do vinohradu😄a kamarátky sa jej prihovárali...Maryskaaaa to sú secky tvoje a ona... To sú len nékeré😄

oranzovyvevericnik
•
16. aug 2023

Poviem ti to z pohladu decka, ktore vyrastalo bez babky a dedka. Nechybalo mi nieco, co som nemala. Moze to zamrziet, ale deti su silne, ked mu to neskor vysvetlis, urcite pochopi. Hlavni ste pre neho vy-rodicia. V rodine sme mali vselico, a viem, ze ked sa diala nespravodlivost tak moji rodicia na to upozornili a riesili, nebolo to tak, ze budme aj cez mrtvoly za dobre, lebo sme rodina. Som im velmi vdacna, lebo ma to naucilo vela, a nenecham sa citovo vydierat len preto ´´lebo rodina´´.

mara66
•
18. aug 2023

Je to smutné, ale asi si vystačia sami. Kamarátka bola jedináčik a stále bola doma sama, rodičia sa nepohli jeden od druhého, stále niekam labzovali, ale bez nej. My sme jej hrozne závideli, že má dom pre seba a nikto ju nesekíruje, ale ona závidela nám ten domáci ruch, ktorý ona nepoznala.

hrasocek12
•
3. sep 2024

Nanutila by som ich. Potom keď bude dieťa staršie tiež im povie že nemá čas..

martin96321
•
23. feb 2026
@prasiatko30

A kolko krat ste boli vy u nich v zahranici? Preco nechodievate ku nim aj vy? Ono ak pridu na sk na par dni a maju nejaky program naplanovany tak asi fakt nestihaju. Na kolko dni su na sk ked pridu? Na sk byvaju pri vas alebo musia este cestovat po sk aby k vam dosli? Ono je nieco ine prist na sk 5x na 15dni a 5x na2-4dni. A nieco ine za tie 2-4dni precestovat este dalsich 200 km po sk cestach aby mohli aj vnuka pozriet. Vsak si na rd sadni do auta/na lietadlo a chod ich pozriet aj s vnukom

@prasiatko30 Maju ine plany a nemaju cas prist za vnucatom? Uz by nemali ani moje cislo. Nech si ziju v zdravi, pohode a nech sa staraju o ludi na ktorych im zalezi.