Swingers
Tak aby som šla troška od začiatku, s manželom sme spolu už 10 rokov, máme jedno dieťa .. no mám za sebou veľa potratov a veľa veľa snaženia aby sme mali aspoň to jedno.. ten kolotoč snaženia sa a následné potraty a teda sex len za účelom oplodnenia náš vzťah akosi narušil.. po poslednom potrate sme si povedali že stačilo.. nemáme na to už síl hoc by sme chceli súrodenca pre malú. Ide ale o to že cítime obaja že nás vzťah treba troška oprášiť, obnoviť, prebudiť.. už som tuna písala raz tému, že mm je bol mojim prvým mužom a že som pocitovala isté nevybúrenie sa a nedávno sme sa otvorene rozprávali o našom sexuálnom živote a z neho zrazu vypadlo že či by sme neskúsili swingers párty.. Zaskočil ma tým a nevedela som čo mu mám na to povedať.. Je tomu už týžden a ja nad tým stále rozmýšľam.. dúfam že ma tu nik neodsúdi ale mám chuť skúsiť to.. a ak sa nájde niektoo kto ma s tým skúsenosti prosím napíšte, kľudne aj IP .. Ďakujem.
@denisekkk ved ja tiez...ale tu bol tak podany pojem "normalnosti"...takze ja som tiez nenormalna.....a inak suhlasim...som na tom rovnako 😉
este upresnenie pojmov nejestvuje nemoralny clovek. jedine moralne zly a moralne dobry. Neviem preco stale ludia pouzivaju slovo nemoralny ked je bezvyznamove.
@denisekkk a aj zlo je vlastne len nedostatok dobra...;) ....dalo by sa pofilzofovat.... 🙂
@sorciera24 stale tvrdim ked obaja suhlasia tak nech sa oddavaju comu len chcu ak nikomu neublizuju samozrejme...ale fakt tie zoznamy co si dala tak ja som sa v kazdom nasla :D sa totalne vymykam priemeru vo vela veciach...uz staci ze je clovek vegetarian a je naruseny a popritom ja masozravcov respektujem len oni nechcu mna :D
@sorciera24 pri tejto teme urcite :D zapojit krestansku filozofiu :D
@denisekkk my, co vidime do filozofie a tych pojmov hlbsie, mzono preto skor chapeme, respektujeme aj inym veci "len podane" a otesane.....nic nie ej cierno-biele....bodaj by mal kazdy moznost nahliadnut do dejin a vidiet aj ich myslenie, filozofiu, styl......ale ako vravela ansa docentka, nei kazdy ma dar Mysliet.....a to ej fakt to najtazsie...
@moni73 samozrejme, že som mala na mysli morálne mantinely... podľa mňa morálne a etické mantinely sú dosť dôležité. Ak pre teba nie, ok, máš právo na svoj názor a na svoj postoj😉 Každý je iný a to, čo je pre niekoho normálne, pre ďalšieho je už cez jeho osobnú morálnu čiaru. Keďže človek prichádza počas svojho života do kontaktu s rôznymi situáciami a rôznymi ľuďmi, ktorí ho ovplyvnia, je možné, že jeho mantinely sa zúžia, či rozšíria. Ale je na ňom, aby si svoje vnútorne postoje ukočíroval v súlade so svojim svedomím, ak nejaké má 😉 Tiež som vo svojej skorej mladosti urobila pár vecí, ktoré by som dnes už neurobila a keby sa dalo, vymažem ich zo svojho osobného "denníka". Ale posunuli ma tým, že mi poupravovali moje osobné mantinely - a o to ide.
@sorciera24 suhlasim. Kriticky mysliet nas maju ucit na skolach ale u niekt. to zda sa zanedbali .. Mne filozofia vela dala , sice uz teraz si nepamatam skoro nic :D ale dostala by som sa do toho keby som pocitala znovu.
@sorciera24 už teraz je sex všade kde sa otočíš. Reklamy na dlažbu, lešenia, autoumyvárku, zlatníctvo. Kam sa obrátim, vyretušovaná kozatá polonahá našpúlená deva, ktorá je tam len za účelom predaja a zisku. Tebe to možno tak nepríde, ale ja mám 3 dcéry a je mi z toho veľmi smutno, že ženské telo, čoby doslova kolíska života je degradované na úroveň veci. Už žiadna ani bazálna cudnosť, niečo, čo neukazujeme hocikde. Môžem sa ja aj potrhať, selektovať literatúru, bloknúť stránky, vyhodiť TV. S takým obrovským tlakom neviem a ani nedokážem bojovať. A to je presne daň za to, akí sme slobodní, liberálni, rešpektujeme všetko...či len mávneme rukou lebo si myslíme že sa nás to netýka. Mne osobne je ťažko už len pri predstave, že moja dcéra si možno raz ešte aj na fóre o rodičovstve prečíta, že to pravé je nechať sa obrábať naraz desiatimi a že jej mama bola 100 rokov za opicami, lebo si myslela, že pohlavný život si má nechať pre muža ktorého miluje. No ale ako som pósala, môžem si tu akurát napísať, čo si myslím a tým to hasne 😒
@sorciera24 nemyslim ze toto je otazka vzdelania...poznam x vysokoskolakov ktory su v tomto absolutne skostnateny a poznam 90tocneho pana ktory sa ledva podpise, cely zivot prezil na salasi pri ovciach, pecen mu davno odisla vdaka lavorovici na dovolenku a pritom to bol najvacsi "liberalny filozof" akeho som asi stretla
@sorciera24 hura!!! ty si nasla to spravne slovo - RESPEKT, presne o tom to je 🙂
sa tu dokola tocilo o tolerancii (mozno aj ja 😒 ...) . tolerovat, resp. netolerovat mozem len nieco, co sa ma tyka. takze, ked mi bude niekto v kuse vyfukovat dym do tvare, mozem a nemusim to tolerovat; to, ze niekto fajci o ulicu dalej, len respektujem
takze dufam, ze uz sa tu prestane ohanat mierou tolerancie
to, ze moj muz ma frajerku mu mozem/nemusim tolerovat, to, ze ju ma sused, respektujem 😝
@denduska ale ved aj suhlasim, mne sa to tiez nepaci...rpesne ako si popisala, ale ty ukazujes dceram moznosti.....aj v tejto liberlanej dobe....nevyhneme sa tomu, bohuzial, mozeme ich len nasmerovat (podla svojho uvazenia).......dcera si moze citat rozne fora, nielen toto....a ako som pisala.....ine sex. temy rozoberane na MK su v poriadku?......tiez tu nepatria potom nie?...detto x tem o nevere....lebo ta tiez nie ej v poriadku, ci?
na to ej admin, aby to slektoval a bohuzial ak sa dieta dostane k internetu, musis ratat, ze si precita a uvidi kadeco, ale je len na nom aky usudok z toho vyvodi......a na to si ty,a by si ju viedla ako chces (ale bude to tazke, elbo bude ovplyvnovana kamaratmi, inymi ludmi a mediami a presne tym vsetkym naokolo na bilbordoch, uliciach....)....a je rozdiel repektovat a suhalsit...to sut ie pojmy, kt. sa pletu....ja s tym tiez ensuhlasim, ale respektujem niekoho......nesuhlasim s mojim 500E platom, ale respektujem ho.....neviem, ci si pochopila celkom... 😅
Dieta aj tak pojde svojou cestou, ty mu mozes dat ako take zasady ale zas ked zakazes alebo urobis z niecoho uchylku tym skor to bude chciet skusit. Zavisi aj od povahy aka bude, moja skusenost je ze baby kt sa ukazuju byvaju cudnejsie ako sede mysky. Ja chcem aby moja dcera bola hlavne sebavedoma a aby si vazila sama seba. Ked sa s nou budes bavit tak ze ti bude doverovat , uvidis ze bude rozumna a bude vsetko ok. A nemylsim ze ked budes zakryvat to aky svet je ze tym pomozes.. detom by sme nemali klamat lebo potom budu klamat deti nam. Moja mala dostane odpoved na vsetko co chce bez klamstva ale samozrejme umerne k veku. Mas 3 teda vela stastia , dufamze budu take ako chces ale bud pripravena aj na uplny opak teba.
@denduska
@denduska súhlasím s tým, že naša doba je dekadentná a ostáva to len konštatovať a uchovať si svoje osobné presvedčenie o tom, čo je správne napriek vonkajším vplyvom. Skutočná sloboda sa totiž nosí v duši a nič ťa o ňu pripraviť nemôže. A v rámci tej slobody uznávam ostatným to isté právo uchovať si to svoje presvedčenie, ktoré trebárs vôbec nekorešponduje s mojim. To je najviac, čo si vzájomne môžme dať. A naopak - posudzovanie a odsúdenie nás morálne nikam neposunie, nevylepší to momentálny trend, na ktorý máme nabehnuté - ako si spomínala napr. všadeprítomný sex ako marketingový nástroj. Môžem to vnímať ako úplny úpadok a môžem to brať ako šancu ostať napriek špine dookola, čistá a učiť tomu svoje deti. Je to svojim spôsobom výzva. Treba byť pozitívny, na svete je ešte stále aj veľa krásy a dobra 😉
@sorciera24 no mohli ste štrajkovať tvrdšie, ale boli by ste potom takí istí hajzli ako my 😀 to je presne to, že by sme museli byť niekde na lazoch. Takto väčšina berie, však čo by som sa ja namáhal, keď je to všade a po mne nech príde potopa. Lenže to nie je všade len tak z ničoho nič. Majú to na svedomí tiež len ľudia a nik iný. A co sa týka tém o nevere..neviem prečo ju tam 99% ľudí hrubo odsúdi a je to ok. Ale odsúdiť sw, to už je človek konzerva a na smiech.
@denduska nehnevaj sa, ale pre mna celeeee zle. uz som pisala aj ja som trapna skostnatela konzerva 🙂 , ale ja nebojujem, ja to respektujem (vdaka, @sorciera24). nechcem, aby moju dceru nieco v zivote prekvapilo... ja som ta, ktora jej ma podat prvotne info o svete. neblokujem, neselektujem, netrham.... som vzdy po ruke, a ak treba vysvetlim. znova som pri tom ako na zaciatku. preco ludom tak malo verite? dokonca vlastnym detom? 😕
@alaguema nesuhlasil len s tym ze nasa doba je dekadentna, nie je o nic dekadentnejsia ako bolo staroveke grecko, alebo doba osvietenstva, okrem toho v saudskej arabii by si v tomto zmysle dekadentnost nenasla ani teraz, aj ked na druhej strane ktovie co sa deje za murmi palacov...inak mas pravdu...ja budem slobodu obhajovat stale aj ked s mnohym nesuhlasim , alebo sa mi to bridi, a robim to prave preto aby som cojaviem o 30 rokov nebola povazovana za menejcennu len preto lebo "moralna" vacsina za take povazuje vsetky neobrezane zeny
@denduska denisekk to vysvetlila...a ja teda nebudem detom azkazovat, to robi potom opacny efekt...budem vysvetlovat....aj ty s tou vodkou....neviem, co si urobila v danej chvili....ale dufam, ze vysvetlila....
@denisekkk keď sa to napr.aj tu verejne prezentuje, že je to ok a v pohode a dokonca super, prestáva to byť len o nich dvoch. Môže to utvárať a formovať názor aj iným ( samozrejme ako všetko čo je tu). A že zistia že ten pohľad nezvládajú, až keď je neskoro a môže to napáchať nenávratné škody...to dopredu nikto nevie. Ale aj odolávať pokušeniam rôzneho druhu je to, čo nás odlišuje od zvierat..ako vravím - len môj názor,že existujú určite duchaplnejšie aktivity na svete.
@adusska1209 psychicky silni a vyrovnani partneri na take nieco ani pomyslat nemusia. Ti su v pohode tak ako su a experimenty tohto typu nepotrebuju.
@bambulka317 bez urazky, ale hromadny grupak ci podobne hokusy k svojmu zivotu potrebuje len niekto totalne znudeny a pomyleny. Vy teraz, ked uz mate konecne dieta, hadam mozte naskocit na prirodzenu vlnu, ze sa parite lebo chcete a nie preto, aby ste pocali potomka. Nie? V com je problem? Ak jeden druheho nevzrusujete, mozes si nacpat tam dole aj stolnu lampu alebo sa nechaj obrabat dalsimi styrmi chlapmi. Nepomoze to tvojej atraktivite v ociach muza. A plati to aj vice versa.
@alaguema však veď má obdobie princezien 😝
@moni73 blokujem. Po tom ako mi na youtube keď som zadala názov Barbie filmu v ponuke vyskočila kamasutra s asi sto ľuďmi. Ako sorry, to vyrazilo dych aj mne. Bohužiaľ. Už vidím všetky liberálne matky, ktoré by to neprekvapilo a neznechutilo.
No nič, idem ja žiť svoj konzervatívny skostnatený život 😉

@sorciera24 podla tvojho zoznamu som totalne nenormalna :D . ale mas pravdu v tom ze baby tu predtym mozno prestriedali x partnetov a teraz su svate. Ja som mala a mam len jedneho a aj napriak tomu nemam klapky na ociach....no neviem ono je to asi dane alebo co