Syn nechce pracovať, čo robiť?
Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.
@matullienka Presne to je ten problém a snažila s sa to tu vysvetliť ale veľa z užívateliek len útočilo že píšem len "nedá sa". Čo s ním, ako ho prinútim? No nijak. Jedine nechať ho nech sa zadlži, prejde to do exekúcie, odhlásiť ho z pobytu. To je jediná možnosť. Lenže jeho ani toto netrápi.
Myslím,že pokiaľ je syn svojpravny tak s tebou vôbec nebudú komunikovať.Vsade platí ochrana osobných údajov.Niesom si istá že pochodis v tomto.Da sa ale vybaviť plná moc /tlačivo je internete/plná moc na právne úkony a syn to podpise u notára.Tak s týmto papierom by to šlo.Ja mám takto od manžela,keďže pracuje v zahraničí a občas tiež treba niečo vybaviť zaňho.
Exekútor k Vám nepríde a nič Vám nezoberie. Ten tvoj podarený synáčik nič nemá. Takže sa aj keby bola na neho exekúcia, tak čo zmôžu? Nič. Nikde nerobí, nemá žiadny príjem,nemá účet, nemá HM a ani NHM. Na tvojom mieste ak by nechcel ísť na úrad práce, by som ho odhlásila z trvalého bydliska a spakovala mu veci. Keď nebude chcieť ísť, tak zavolaj polišov.
@juja16 Lenže týmto sa nič nevyrieši, je dospely preboha tak nech si svoje veci vybavuje sám za seba. Dokedy ešte veď už nevládzem.
To isté aj s lekárom.Ak si syn postaví hlavu ,tak lekár ho proti jeho vôli nevysetri.Jedine súd to vie nariadiť.Neviem fakt na slucku.
Nechcela som sem prispieť. Ani ti radiť, keďže nevidíme do Tvojho syna. Ale pred 5. rokmi som mala kolegynku, ktorá mala podobného syna. Bol dospelý, nepracoval. Nič ho nebavilo. Asi 2 roky sedel len doma na PC a hral hry. Nemal iný zmysel života. Žiadna priateľka.
Ona sama na neho bola. Vyrastal bez otca. Samoživiteľka. Keď nič nepomáhalo, urobila niečo nečakané. Kúpila im obom all inclusive pobyt do Turecka a takto to vytiahla von. Vravela, ze si tie 2 týždne si neskutočne užili. Že syn sa akoby prebral. Keď sa vrátili, videla na ňom zmenu. Že sa akoby znova vrátil do života. Akoby objavil svet a slnko a vyšiel z tej jeho ulity. Časom si našiel prácu taxikára, lebo vodičak mal. A bavilo ho jazdit autom. A dokonca aj frajerku si našiel. Netvrdim, že toto je recept na tvoj problém. Ale kolegynke pomohlo zmeniť prostredie pre jej syna. Len dodám, že on mal pas aj OP a nemal dlhy.
@evapistovic So synom sme boli minulé leto na takom menšom výlete v Tatrách, muž s nami nebol, on nikdy nebol na dovolenky. Boli sme tam 5 dní, boli sme na túre, v prírode, krásny zážitok. Ale vidíte, u neho to nepomohlo.
no, zial, mozno na to ma dovod, clovek si niekedy musi pozriet do vnutra, ci niekde neurobil chybu...
@minnehaha2005 Myslíte, že syn má na to dôvod?
nie, dcera ... ze sa pred vami uzavrela...
@minnehaha2005 Ju som tiež volala s nami, neskôr som ju zavolala aby sme išli spolu dve na wellnes, ale odmietla. Vymyslela si, že niečo má, že nemôže, ale viem, že sa len vyhovorila. Bolelo to.
Inak sranda, že syn sa stále obhajuje, ale už sa vytiahla na svetlo aj dcéra aká je "zlá" a teraz aj muž je už chybný. Neviem, čo dookola sa tu rieši. Treba ho vyhodiť. On dobre vie, čo robí, keď sa vám obom vyškiera do ksichtu.
Možno by som sa na čas odsťahovala niekam ku kamarátke,k rodine.Mozno by sa v synovi prebudili výčitky svedomia,že rozbil rodinu tým čo vysraja.Neviem,ťažko radiť keď nepoznám akú má povahu,či by to s ním pohlo vôbec.
@acrobaleno Tak primárne riešim syna. Nepíšem, že dcéra je zlá, len že som s ňou boli v konflikte takmer neustále. Muž chybný nie je, ale je pravda, že takéto situácie som riešila vždy sama, možno to má súvislosť, neviem. Už som nahnevaná aj na manžela, obzvlášť po tom včerajšku ako sa k tomu postavil.
Nestratia, poplatky exekútorov ste videli? 🙂 ak sa nedohodne na splácaní nik ho šetriť nebude
@simca06022011 Bavili sme sa o úrokoch, nie o poplatkoch exekútora.
Vieš len
@simca06022011 má pravdu poisťovňa nebude do nekonečna posielať upomienky, keď nevidí žiadny výsledok dlho postúpi exekútorovi a to sú potom iné pálky a z toho sa mladý potom len tak nevyhrabe aj keď začne robiť
@matullienka To ja moc dobre viem, ale čo mám robiť, mám to platiť za neho? Veď by som ho len podporila v nezodpovednosti a len by sa uistil v tom, že mama všetko vyrieši, vybaví, už vôbec nebude mať snahu nič meniť.
chod sa niekam poradit,psychologičke-psychiatričke-alebo prvá moznost obvodny lekar,nech ta odštartuje,lebo podla toho čo pišeš,nie je to iba lenivost,vychcanost,ale myslim,že to bude fakt na diagnozu..exekutor Vam nezoberie nič,iba to co je jeho a kedze nikde nerobil,tak ani tá postel nie je jeho.skus ho vystrašit niecim,čo mu hrozi ked bude takto ignorovat zivot a povinnosti.ale to bude asi nula bodov.ale nesed doma a nečakaj uz prosim na naše pismenká,ale chod,zacni konat,nehanbi sa poziadat o pomoc tam,kde ti aj reálne môzu pomôct. A urob ten prvy krok,napis dcere to co som pisala,nevieš,možno cely zivot na to čaka.neviem si predstavit,ze by mi moja mamička nikdy nepovedala ze ma lubi.u mna neprejde ani jeden den aby som svojim nepovedala ,že ich lubim,milujem,zboznujem a som tu pre nich a nie iba mojim detom tak hovorim,ale aj blizkym v rodine.urob to,aj tebe sa ulavi a mozno sa prekvapiš a dcerka si znova nájde ku Vam cestu.silno ti drzim palce a budem rada,ked si tu precitam od Teba,že uz si sa pohla a riesis.vyrieš alebo aspon zacni riesit na spravnom mieste a uvidis ako sa ti ulavi,ked uz urobis krok a poprosis o pomoc tam,kde ti aj realne aj pomôzu .tu ti nikto nepomôze,my ti tu môzme iba radit...napišem za všetky ktore sme sušastou tejto konverzacie----BUDEME CAKAT ZE SI UZ ZACALA.Prosiiiim
Daj mu termin a potom zacni predavat veci v z jeho izby. Nech mu ostane len matrac na zemi hoci, a jedny nohavice a tricko ako niekto uz pisal. Utrzene peniaze pouzi na platenie dlhu. Vsak on coby nemal vsetko na haku ked absolutne ziadne dosledky svojho konania/nekonania nepocituje
Ja nechápem prečo to riešiš jeho dlh. Ak nemáte vy nič založené, tak by som neriešila. Aspoň sa poučí, keď ho nebudú chcieť ošetriť.
Mňa by len zaujímalo, ako túto situáciu už riešiš. Píšeš tu už hádam od pondelka a teda okrem dohodnutého stretnutia so psychologičkou a keď si dva dni nevarila obed, nepíšeš nič o ďalších krokoch. No aj keď si obed nevarila, chlieb jedol. Takže nevidím, že by si situáciu nejako riešila. No a teda včera manžel zobral router. Ako je to dnes?
Autorka, ale keď si neplati zdravotnú, môžu mu odmietnuť platiť liecbu u psychologa, psychiatra. Treba mu predať pocitac a mobil na úhradu dlhu
@mmoonna Najlepšie by bolo, aby ho odstrihli od všetkého. Jedlo, telka, čisté veci...ale to sa nedá. Čo dajú na chladničku zámok. A kupovať jedlo musia aj tak, predsa len aj oni musia jesť.
Ja by som Ta chcela trosku podporit lebo uz Ti tu bolo nalozene dost, snad uz aj stacilo, co bolo uz sa neda napravit, odcinit. Je mi luto ze manzel sa zbavuje zodpovednosti..Teraz je ale dolezite co bude dnes, zajtra, pozajtra.
Ten blok je dobry napad..bola by som zvedava na synove reakcie...napr.predat pc,,nechat mu v izbe len madrac na zemi a zopar ponoziek a triciek...povedat ze vsetko predavas kvoli dlhu..aj tie dvere na izbe by som dala dole, nech vidi ze sa nieco deje,,,musis byt silna ty uz nemas co stratit..
Pisala som Vam, pretoze moji rodicia su v podobnej situacii a bratovi uz ide na 40tku.
Sice nebyva uz u nasich, ale rodicia to vymysleli "genialne" - kupili mu byt, neskor auto, platia reziu na chod domacnosti, dovolenky, no je toho vela. Aby naoko pred okolim vyzeral normalne.
Mne nie - ja to nepotrebujem, podla nich, lebo som samostatnejsia. Uz roky toto ich ponimanie vychovy neriesim, a nestojim s nimi o kontakt. Zbytocna energia. Chore hlavy.
Pytate sa preco dcera s Vami nechce komunikovat.
Ja nie som v kontakte s nasimi, lebo to nema zmysel, brata miluju osprostenou opicou laskou a nic ine ich nezaujima. Vlastne je mi brata obcas luto, on nezije, nasi ho takto pretvorili na nepotrebnu babku uplne zavislu na nich. Myslim, ze ich predstava bola, ze ja prevezmem ich ponimanie vychovy a postaram sa o neho. Ups nevyslo.
Zijem si svoj normalny zivot s manzelom, detmi, ked som bola na materskej podobne poznamky, ze som leniva, nechavam sa zivit. Brat vulgarny, nadaval mi do pi.., ku.. len tak zo srandy. Nasi na to reagovali, ze nerozumiem srande. Je mi to jedno. Nenecham sa nimi strhnut na dno. Viete preco, pretoze lubim svojej deti.
Reaguju uplne ako vy, polutujte ma, co mam teraz s nim robit, pochopte ma, ako sa na mna okolie pozera, psychologicka sem, psychologicka tam. Otec sa len prizera, akoze nerozumie a plati. Mama vyplakava po susedkach, rodine, prakticky uz nikto s nou nic nechce mat.
Akekolvek "pomahanie" a "lutovanie" chalana je len predlzovanie agonie.
@evkano1402 tak toto je strasne a odkial rodicia beru tolko penazi ved kupit byt, auto platit rezie 2x to stoji vela plus zivit ho,,,,ako nagrc mi je...
Ale moja sestra ma svagrinu ktora rozvedena so synom sa pristahovala k rodicom,,nic robota ledva, ledva,,rodicia sli do garzonky dcere nechali byt,ona ho nie je schopna platit tak este za nu rezie a dlhy,,,jej syn uz dospelak tiez bez prace zivia ich teda ti svokrovci hoci tiez nemaju vela...ja to nechapem a viem ze takychto rodin je dost...a pre mna totalny odpad nasej spolocnosti, take zvieratka ktore potrebuju len spat a zrat...
@apolka77
takto, nasi (najma otec) zdedili po svojich rodicov polia, nehnutelnosti, nikdy napr. neplatili hypoteku, tak z toho plus ich prijmy a cakali, ze ja to budem tahat dalej, ja som s nimi nejaky cas hrala tuto hru, kym som to cele neprekukla 😢
skoda reci, ale podla mna, s tym sa neda nic robit, iba ak, by autorka bola velmi razna k obom muzom v jej zivote
@evkano1402 Ale vy stále nerozumiete, že som dcére nijak neublížila. Mala viac povinnosti než syn, ale neublížila som jej tak, aby so mnou nekomunikovala. Nikdy sa nesťažovala, v puberte to ňou trieskalo, tak ma neznášala, len som ju chcela dostať na správnu cestu.

@fokuska čo som to mala nechať zájsť až tak ďaleko? On nemal a nemá záujem, všetko mu je jedno