icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
bdalibor
20. feb 2020

@mimi1237 no je to proste kokot a rodiča, tiež nie sú čistí.....

evkano1402
20. feb 2020

Su rodicia, ktori su presvedceni, ze ich dieta je doslova ich majetok, ze maju pravo na cokolvek, co sa tyka dietata. Pravo na jeho bezpodmienecnu lasku, oddanost, pomoc, dokonca lasku jeho deti teda vnucat, partnerov, pravo na akekolvek informacie o nom, aj jeho majetok...je toho vela. Toto je prirodzene a normalne, pokial su v rodine vzajomne vztahy v poriadku. Naschval pisem vzajomne. Nie, ze jeden taha ako kon a zvysok sa vezie s nim. Niektore "deti" sa uvedomia v puberte, ine neskor a niektore nikdy.
Ak sa Vam nedari s dcerou skontaktovat, nemozete robit nic, mozete cakat a mat nadej. Zial s Vasim postojom k nej je pre nu lepsie, ak sa nestretavate. Vedela by ste byt stastna, ak viete, ze Vasa dcera je spokojna a stastna, aj ked sa s Vami nestretava?

23121974
20. feb 2020

"chcela som aspoň z jedného dieťaťa vychovať samostatnu a schopnú osobu" Toto vážne si mohla napísať? 🙊 Zo syna si chcela vychovať neschopáka? Mám pre teba dobrú správu,podarilo sa ti to! 🙄 Fakt neverím,čo tu čítam.Sa nečudujem,že sa dcéra od teba dištancuje,urobila by som to tiež...No nič,komu niet rady,tomu niet pomoci...Aspoň táto 45-stranová diskusia poslúžila ako odstrašujúci príklad pre nás ostatné.Viac k tomu neni čo dodať...

23121974
20. feb 2020

@perdulka7 No asi mu ten internet zapla a navarila...Keďže nechce odpovedať.Však si sa normálne spýtala na to,na čo sme všetky zvedavé...

dopolbokaodrata
20. feb 2020

@perdulka7 ja by som dala hlavu na to, ak to teda ozaj nie je troll, že matka sedí s monoklom v obývačke, potom mu konečne zapla net a synáčik už sedí napapaný za PC. Preto to komentovať nechce.

henamichal
20. feb 2020

V živote NIKDY vám nebude robiť keď už teraz nechce. Prepáč, že píšem kruté veci, ale keď už nebude mať vás - rodičov, kto ho bude živiť? Bude radšej bezdomovcom? Žiadna žena ho nebude chcieť, veď ako vyzerá ked žena živí lenivého muža? Musímte vy - rodičia spraviť radikálny krok- treba mu povedať že vy ho živiť nebudete, potrebuje tvrdý prístup z vašej strany, inak vy - rodičia prehráte v jeho "hre"

autor
20. feb 2020

@23121974 Nie,nemám problém odpovedať. Internet je vypnutý, ale manžel si mnou nedrží a navaril. Včera sme sa zase vytočili, syn má bol zaviesť do práce a nechal zapnuté svetlá na aute, muž si to všimol a požiadal ho aby išiel zhasnúť a on nechcel, tak syn schytal od muža. Zase syn nadával a hundral si a smial sa

acrobaleno
20. feb 2020
sticker
panda21
20. feb 2020

@henamichal keď sa rodičia pominú, tak zdedí byt. Predpokladám, že dcéra nedostane nič, lebo ona predsa ma a ona nepotrebuje (ako s vodicakom). Ale keďže má už teraz dlhy, tak byt automaticky zoberie exekútor 🤔 takže áno, ten chlapec raz skončí na ulici.

autor
20. feb 2020

Nevieme to skrátka riešiť, tie jeho reakcie sú na facku, takto nikto normálny nereaguje.

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
autor
20. feb 2020

@panda21 Nie, dediť budú obe deti rovnakým dielom.

evkano1402
20. feb 2020

A tie svetla bol nakoniec vypnut kto? Dufam, ze syn.
A za to hundranie a smiatie sa prask dalsia. A von. Smiat sa mozes aj vonku.
Inac ozaj sa mi pozdaval jeden nazor, dat mu peniaze na mesiac, dva na stravu, zaplatit ubytovnu na rovnaky cas a dovtedy si mlady musi nieco najst. Cokolvek. Aj "nocnika" v tescu.

dopolbokaodrata
20. feb 2020

Jeho reakcie sú na facku, ale tie tvoje tiež. Vy ste stratený prípad. Celá familia, okrem dcéry.

acrobaleno
20. feb 2020

Koľkokrát mám opakovať..ZRUŠIŤ TRVALÝ POBYT A ZA DOPROVODU POLICAJTOV MU DAŤ PÁPÁ, veď ono ho ten smiech prejde.

acrobaleno
20. feb 2020

@dopolbokaodrata Celá fajta je divná. Ak je toto pravda, ona si ešte pohundre a aj tak nakoniec nič nebude. Syn bude hniť doma zaživa.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
panda21
20. feb 2020

Vie niekto ako sa postupuje, keď sú dvaja dediči, a jeden z nich má exekútora na krku? Predá sa byt, a z jeho polovice sa vyplatí exekútor? Čiže ostane bez bytu, aj bez peňazí?

acrobaleno
20. feb 2020

@panda21 V podstate áno.

autor
20. feb 2020

@perdulka7 nepíšem že som podporovala jej potenciál ale videla som že je šikovnejšia ako syn. A chcela som mať aspoň jedného ako sa hovorí "na poriadku"

autor
20. feb 2020

@evkano1402 Áno išiel syn, ale protestoval, nadával a búchal dverami. Naozaj nechápem jeho reakcie.

acrobaleno
20. feb 2020

A ako si sa teda k nej správala, keď si videla, že je šikovnejšia? Nebolo to náhodou tak, že si jej dobre naložila, že var a upratuj, "veď môj synáčik je predsa chlapec a to oni nerobia a vidíš, že mu to nejde". 😂

panda21
20. feb 2020

@acrobaleno dobrá perspektíva do budúcna 👍 ak toto nenakopne autorku urobiť rázny krok vpred tak ja už neviem 🤦‍♀️

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
evkano1402
20. feb 2020

Jeho reakcie sa ani nesnazte pochopit, nie su normalne a "ludske". Toto nie je o Vas, ale o nom. Sam si musi chciet pomoct. Ale zatial nemusi, preto nenastalo ziadne zlepsenie.

acrobaleno
20. feb 2020

@panda21 Aj tak neverím, že by ten byt išiel na polovicu. Teda za predpokladu, že je toto reálna téma. Ale prestala som veriť od 20 strany. Buď je to trol alebo je ten syn taký po nej.

evkano1402
20. feb 2020

@acrobaleno
urcite nepojde byt na polovicu...tomu neverim, ze pol na pol
Rodicia budu musiet pomoct synovi a inac ako prepisom bytu to ani nejde.
Ale ma to aj dobru stranku pre dceru, nebude sa citit zaviazana.

acrobaleno
20. feb 2020

@evkano1402 Tá sa podľa mňa vôbec necíti zaviazaná. 😂

perdulka7
Odpoveď bola odstránená