Tehotenské kontroly a pôrod v odlišných nemocniciach?

vinyan
18. júl 2011

Ahojte maminky. Chcela by som sa opytat, ci mate skusenost v SR, ze ste chodili posledny mesiac inde na kontroly a potom ste isli rodit inde - ze ste to tak aj planovali?
Ja by som rada rodila v Trencine a som zo Zahoria. Nechce sa mi kazdy tyzden cestovat na kontroly do Trencina (mozno len na niektore kontroly - pocitam, ze aj 6 tyzdnov by to mohlo byt, nie iba 4 kontroly). Teraz chodim na kontroly k lekarovi, co ma v BA iba klasicku ambulanciu s ultrazvukom, teda ten posledny mesiac, ked sa kontroluje aj CTG, mi starostlivost asi nebude moct poskytnut.
Rozmyslam, ci by sa dalo chodit na kontroly ku nemu, na CTG do nejakej nemocnice v BA a potom (asi 2 tyzdne pred porodom - ak sa to bude dat odhadnut, ale prvy raz som po termine rodila a tusim to bude tak aj teraz) vycestovat k Trencinu (mame tam rodinu) a zotrvat tie posledne dni/ tyzdne tam.
Viem si predstavit, ze by mohol byt problem s poistovnami...
S primarom Trencina som uz hovorila, ze chcem ist rodit tam a idem na konzultaciu coskoro (zaciatkom 8.mesiaca). Lekarov som sa este nepytala na moznosti takychto kombinacii.
Do Trencina chcem ist najme kvoli tomu, ze by som rada rodila vaginalne po cisarskom, ak to bude zo zdravotneho hladiska v poriadku a Trencin je ustretovy v tomto smere.
Moja otazka je, ci mate skusenost s tym, ze by ste PLANOVANE oficialne chodili niekde inde na kontroly/ pripadne ich nejak kombinovali s vami vybranou porodnicou a isli rodit do vami vybranej porodnice.
Dakujem za odpovede.

bobocka
18. júl 2011

ja som tak nechodila,no myslim,ze by to nebol problem.vsak maminka si neazmluvnuje nemocnicu.a ak nechces ani precifikovat porodnika,tak "ta odrodia" hocikde podla mna.ja ked som rodila,tak bola so mnou v nemocnici mamina,co mala rodit vo zvolene,ale nestihli by tam ist,tak ostali v bystrici.pokial ma maminka so sebou papiere od lekarov,tak podla mna v tom problem nebude.ja by som si ale asi zavolala do nemocnice najskor ako by som tieto cachre machre zacala robit a tam by som sa popytala,ze ako to je.ale tak ti poviem,ze ked prides do nemocnice rodit,ze uz mas kontrakcie atd,tak ta nik nevyzenie,ze tam rodit nesmies,lebo na poradnu si inde chodila 😉

fomarik
18. júl 2011

No, ja som z vK. Tu som chodila len na poradne do 33tt. Kedže u nás nie je porodnica, tak posledné týždne chodím do poradne do Lučenca, kde mi robia aj kardiotokograf. Ale kedže sme otehotneli cez CAR Helios v Martine, tak velké soná a soná na samo zač. tehulkovania sme absolvoali tam. Aj tera, v stredu idem do Marina prietoky. Takže ja to čím VK-LC-MT. A rodiť budem v lučenci.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre