Tehotná a sama, ako ste to zvládli?
Ahojte mamičky, som v 13 tt, s partnerom sme išli od seba (o tomto nie je príspevok, len napíšem že je nevyspelý a nezodpovedný, žiadna radosť z bábätka, žiadne plánovanie, keď som povedala že sa mi to nepáči, opustil nás. Chcel sa vrátiť- nepovolila som, ja nechcem takého. Bol by len na príťaž. Psa má radšej ako mňa. Bábo neľutujem ani nechcem reči typu- načo si s ním bla bla. To nechajme tak, bábo je na ceste 🙂 )
Chcela by som poprosiť ženy, čo si prešli podobným. Ako to zvládli, či si našli lásku odstupom času. Jednoducho: len si prosím motiváciu a pár milých slov 🙂
Ďakujem
máš niekoho kto ti pomôže? myslím mamu, sestru, kamarátku....samej ako prst je ozaj na figu...😉
@deti95060810 Jasné, mám skvelú rodinu a úžasných priateľov 🙂 trošku ma mrzí že nebudem prežívať moje prvé tehotenstvo tak... emocionálne, pekne, plné lásky....
Necítim sa sama, ale takto to byť nemalo ☹
Jasne ze najdes lasku aj s dietatom. Si silna a rozumna ked si ten vztah ktory pre teba Nebol dobry ukoncila-ked sa chcel vratit.. Teš sa na babatko užiješ si snim vela lasky aj starosti ako kazda mama. Hlavne bud štastna aj sama bez chlapa na zaciatku babatko potrebuje hlavne mamu. Kludnu a spokojnu mamu idealne. Casom stretneš niekoho čo ta bude lubit aj s dietatkom. Len musis spravne vyberat. Zvladnes to nie si prva ani posledna.
Ja sice neviem , nezažila som takú situáciu ale z celého srdiečka Ti želám aby bolo všetko tak ako ma byt a aby si stretla vo svojom živote takého muža ktorý bude poznať ozajstné priority života 💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜
Ďakujem všetkým. Čo sa týka tej radosti z tehotenstva.... chýba mi také...no keď vám partner hovorí ako sa teší, ako vás ľúbi, ako vidíte že plánuje...ako vám po pôrode niekto povie aký je pyšný a tak... Túžila som, aby moje prvé tehotenstvo bolo takéto. Viem.... trošku rozprávkové, ale v mojich očiach správne. A to mi je naozaj moc ľúto.
Jasné že aj na teba čaká ten pravý nemusíš sa obávať dá sa dnes aj takto žiť naviac keď bol tvoj ex takýto vôbec sa neboj keď máš okolo seba milujúcu rodinu. Už teraz si silná, že si ho od sebaodohnala budeš dobrá maminka. Užívaj si tehu venuj sa babetku je to dar. Držím moc prsty a raz možno napíšeš akú máš úžasnú rodinku a úžasného otca pre svoje dieťatko, veľmi ti to prajem. Drž sa krásne tehu💕
@fazulka21 v pohode zvládneš, nemaj strach. Tiež som bola sama, bez bývania, bez peňazí, výpoveď v práci v 16tt,rizikove tehotenstvo, teraz už má 11r. 😉 Ako si nastavíš psychiku, tak bude (pozitív.myslenie,klud v hlave atď).
Nájdeš si niekoho,neboj. Ja mám napr.kamosa kt.by slobodná mamina vôbec neprekážala.
@fazulka21 úplne ťa chápem, že si si tovysnivala ináč a ktorá nie. No vieš ako sa vraví všetko zlé teraz myslím tvojho ex nie babetko je na niečo dobré. Uňho by si to tak nemala ale už možno čoskoro to tak mat budeš ver. Daj všetku lásku dieťatku aby mu nič nechýbalo a bude všetko oki. Láska príde
Nebudem Ti klamat, urcite je ine ked je pri tebe milujuci partner a ine rodina. Bude ti smutno, ked budes vidiet ine, za ruky drziace sa dvojice s bruskom. K tomu este este tehotenske hormony.....ale este horse by ti bolo v nefunkcom vztahu. Proste sa teraz musis zamerat na seba a mimco, nic nehladat, neriesit. Ak ma prist, pride, ak nie tak nie. Zabudnut na myslienky v tomto smere, ked budes sama v noci v posteli....ja som po rozvode, s 3 ma detmi, byvala som u rodicov. Vzdala som to, ved kto by si zobral na starost 3 male cudzie deti. V svojej podstate som bola spokojna. A ked som to najmnej cakala, stretla som niekoho, este mame aj vlastny dom a dieta na ceste.
Baby, ženy, mamičky- toto som potrebovala. Pár pekných povzbudivých slov 🙂 Zatiaľ sa necítim inak, ako netehotná, žiadne nevoľnosti, ani extra chute, ani hormóny 😁 Keby nebolo ultrazvuku, ani o mojej Fazuľke neviem 😘 Kiež by ste mali pravdu a čaká na mňa láska a niekto, kto mi vynahradí to, o čo som teraz prišla. Neľutujem sa, vôbec nie. Sú aj horšie situácie ako tá moja (bože môj omnoho...) Viete, keď som bola na potvrdení tehotenstva a vyšla som z ordinácie, s úsmevom podala fotku partnerovi, on sa len pozrel a bez slova sme odišli. To ma tak sklamalo. Ale on sa na ,, bábo teší" a vraj som mu splnila sen. Moje kamarátky, ktoré poznám aj 15 rokov, plakali, objímali ma, doniesli mi kvety, píšu mi krásne veci... Mamina je sklamaná z partnera, tiež chce samozrejme pre mňa to najlepšie a mrzí ju že si to tak neužívam ako by som mala. Len pre ujasnenie, nie som už mladá žabka, mám 29 🙂 ale mám s mamou pekný vzťah.
Každopádne... Fazuľke dám toľko lásky, koľko len pôjde. A keď sa niekto objaví, kto nás bude mať rád a my jeho... nebudem sa brániť 🙂
@fazulka21 ahoj, v prvom rade - zvládneš všetko, na čo sa dáš, o tom nepochybuj🙂..a ešte trochu z iného uhla pohľadu - jasné, nepoznám dôkladne tvoju sitáciu - ale ešte by som to nepovažovala za úplne beznádejné s ex partnerom- niekedy mužom trvá dlhšie, než si na novú situáciu zvyknú, nie sú nastavení tak ako my - mamy..podla jeho reakcií sa nedá 100 % posúdiť, čo v skutočnosti prežíva..môže byť problém v tom, že nemáte odkomunikované (resp. neviete spolu zatiaľ efektívne komunikovať) aké má kto očakávania (jasné že my ženy sme romantičky a chceme mať všetko pekné a usporiadané..) a predstavy v tomto smere, svoje robí osobnosť, emocionálna zrelosť a aj rozdielne rodinné prostredia, z ktorých ste obaja vyšli.. môže byť, že sa to časom utrasie tak, že si mnohé vysvetlíte a pochopíte sa a zladíte..to chce snahu oboch..ak nejde u neho o nejakú naozaj fatálnu chybu, ktorá by bránila, aby ste žili a vychovávalali dieťatko spolu, tak sa dá vždy na vzťahu popracovať ,ale to chce snahu dvoch..pokiaľ to nie je možné, tak si samozrejme do života pritiahneš nového partnera, ale odporúčam až, keď to budeš mať vo svojom vnútri usporiadané tak, že budeš už od svojho ex odstrihnutá emocionálne a jeho kontakt s dieťaťom budete mať odkomunikovaný a bude to fungovať.. lebo biolog. otcom ostane pre Tvoje bábo už navždy ..😉
Aj ja som bola sama s dcérkou... lepšie ako žiť s nejakým idiotom, keď mala 3m si nás našiel môj terajší partner snim som 4r máme spolu 1,5r synčeka. 🙂 Takže sa vôbec netráp ten pravý na teba len čaká ;)
@fazulka21 ahoj. V prvom rade si silná žena, takže áno, zvládneš všetko. Napíšem ti realitu. Prvé mesiace ci možno aj roky budú ťažšie, nebudes mat veľmi ani čas sa sústrediť na nejakého partnera. Sú to neprespate noci, celodenná starostlivosť atď. Avšak keď ti ma niekto pomôcť tak o to jednoduchšie. Ale toto že či si nájdeš s malým babom niekoho, ani nerieš, lebo samozrejme ze si nájdeš. Koľko takých poznám a sú šťastní a dieťa milované ajked to nie je biologicky otec.
@fazulka21 tiež som 2 týždne po rozchode a 4 týždne po pôrode.. Ver tomu, ze radšej koniec teraz ako potom po pôrode 🙂. Bol to väčší šok jednak a mala ma jeho priezvisko, čo hrozne ľutujem.. Takto sa pripravis na to lepšie 🙂 a chlapa nájdeš, neboj sa :D tých je milión a už v dnešnej dobe nie je dieťa prekážka 🙂
Čaká na teba najväčšia láska tvojho života - tvoje dieťa. Daj mu to najlepšie čo vieš. Je super ak máš ľudí okolo seba, ktorí ti pomôžu. Teraz to možno všetko vyzerá komplikované, ale "žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa navarí". Držím palce, bude dobre, nájdete si svoju cestu.
@fazulka21 ahoj ja normálne nereagujem na takéto diskusie ale keď som našla tvoj príspevok a celý ho prečítala a zároveň aj komentáre od iných žienok tak mi to nedá 🙂 ak chces môžeš mi napísať do súkromnej správy budem veľmi rada lebo viem v akej si situácii keďže som si tým istým prešla aj ja teda aspoň podľa toho čo píšeš 🙂 nejdem ti písať ako som sa ja netrápilo a tak ... Veľa som sa naplakala po večeroch že to malo byť inak a tak ale ver že je všetko tak ako má a nám bude 100 krát lepšie samým s babom ako by sme mali byť s nezodpovednym a nespoľahlivym chlapom... Aj keď to budeme mať ťažšie ale veď sme ženy a pod srdcom si nosíme tie najkrajšie a najväčšie lásky a kôli ním to dáme 🙂
Ahoj ja som si nič takým neprešla takze asi ta nebudem vedieť povzbudiť keďže reči typu : to určite zvládneš “ sa ľahko hovoria . Ale , máš u mna velky obdiv aj poklonu že si partnera opustila napriek tomu že si tehotná . Naozaj obrovský obdiv nakoľko väčšina žien takéto niečo nedokáže spraviť a ostávajú s partnerom i napriek problémom len preto že sú tehotné , alebo sa boja samoty alebo finančných problémov atd atd . Naozaj klobúk dole 🙏🏼 A držím moc palce 🍀❤️
@kikaaa444 Vieš, byť s otcom môjho dieťaťa by bolo stresujúce a náročnejšie ako byť sama. Je veľmi nezodpovedný, nesamostatný. Všetko som vždy vybavovala ja, on nebol schopný ani vybaviť nejakú chatu na víkend. Naozaj, všetko som robila ja. Neboli sme spolu dlho a keď som premýšľala nad rozchodom, zistila som tehotenstvo. Tak som prestala riešiť. Asi mesiac sa mi darilo byť ticho. Potom už nie. Závidela som všetkým ženám, ako hovoria čo pre nich partneri robia. Ten môj mi nekúpil ani kvietok. Ani sa nerozprával so mnou o bábätku, ako sa cítim, žeby niečo plánoval,... keď som mu povedala že mi chýba všetko to, čo robia iní muži pre partnerku, povedal ,,tak si nájdi iného" a odišiel. So všetkými svojimi vecami z môjho bytu. V ten deň som mohla potratiť. Taký stres že som nemohla dýchať, triasla som sa, neverila som... Na druhý deň mi napísal ,,Ahoj, ako je v práci?" Po rozchode s tehotnou!
Žiť s ním by sa nedalo. Je mi ľúto že moje bábo sa nenarodí šťastným rodičom čo sa milujú....ale s ex to význam nemá.
@fazulka21 myslim si, ze si spravila dobre. Pre ujasnenie situacie, ja som zacala rozmyslat nad rozvodom/manzel bohuzial pred svadbou sa ukazoval inac, po svadbe same problemy s peniazmi,pozicky bez mojho vedomia ani neviem na co kedze som ani euro nevidela, exekucie, co som myslela nakolko ja som v zivote take problemy nemala ze to poriesime a ideme dalej, ale tahalo sa to asi 6 rokov a stale ziadna zmena/ hned po svadbe sme mali dcerku, ktorej sa velmi tesil a pomahal mi, ale v zivote mi pre nu nedal ani ba oblecenie ani plienky a nic, len ze ved mas marersku,ked som po materskej zacala robit tsk stale jeho vyplata stacila len jemu kebo stale nal nejake podlznosti a ja som si vystacila s mojou pre mna a dcerku a kam sme isli tak som to financovala. Zili sme nastastie u rodicov. Az ked sme sa osamostatnili tak som si povedala dodt, sice neskoro ale predsa, bud bude sa tiez delit s vyplatou alebo koncim hoci ostanem s dcerou sama. uz som volala aj pravnikovi a do tyzdna som zistila, ze som tehotna cakame druhe babo, na ktore mi povedal ze som to spravila aby od nas neodisiel, na co som mu povedala ze nech je v klude, ze ja ostanem radsej sama s dvoma detmi ako s muzom ktory sa vobec o nas nestara. Uz asi 2 povedal,ze hlada byt a uz konci so mnou, ale uz som v 6.mesiaci a stale je pri nas. Je to pre ma velmi ubijajuce mat vedla seba, muza ktory sa ani raz nespyta ako dopadla poradna, ci je babatko aj ja v poriadku, nakolko som vlastne 4 mesiace zvracala, ani raz mi nepomohol a nebol mi oporou len ked som zvracala dal si sluchatka a hudbu naplno. Aj by som sa rozviedla keby nerobil problemy a teraz ani vela sil nemam, snad ked bude babo na svete a nic sa nezmeni tak naberiem sily a spravime ta tym trapenim bodku. Este ze mam dcerku ktore mi dodava silu a rodinu, ktora mi pomaha. Tym len som ti chcela povedat, ze ked ti bude teraz tazko, tazsie by ti bolo cele tehotenstvo prezivat s takym blbcom a len by ti bral radost z babatka a tehotenstva, co je nakrajsie co moze byt. Drzim palce
@nella.5 prosím choď od neho preč. A hneď daj žiadosť o rozvod.
Ak doteraz mu bolo jedno ako to finančne zvládaš, nebude to inak riešiť ani keď budeš mať dve deti s ním. A keď ťa zadlži, budeš mať obrovský problém potom vychádzať s financiami . Ste manželia, v tomto prípade žiaľ, a nikoho nebude zaujímať, že o pôžičkách ty nevieš a ty si z nich s deťmi nič nemala.
Poznám veľmi zlatú mamičku, ktorá ostala sama v tehotenstve. Asi v 7.mesiaci bola, ked sa zoznamila s uzasnym clovekom. Bol jej oporou pri porode. A na krste ho neskor uz predstavila ako oficialneho partnera. Dnes su manzelmi a majú aj spolocné dietatko. Žijú spolu krasne a sťastne.

@fazulka21 ahoj, jasne, ze si dokazes najst lasku aj s dietatkom🙂 len to budes mat sama teraz trosku narocnejsie ale dobre bude🙂 drzim palce;)