Tehotná a sama, ako ste to zvládli?
Ahojte mamičky, som v 13 tt, s partnerom sme išli od seba (o tomto nie je príspevok, len napíšem že je nevyspelý a nezodpovedný, žiadna radosť z bábätka, žiadne plánovanie, keď som povedala že sa mi to nepáči, opustil nás. Chcel sa vrátiť- nepovolila som, ja nechcem takého. Bol by len na príťaž. Psa má radšej ako mňa. Bábo neľutujem ani nechcem reči typu- načo si s ním bla bla. To nechajme tak, bábo je na ceste 🙂 )
Chcela by som poprosiť ženy, čo si prešli podobným. Ako to zvládli, či si našli lásku odstupom času. Jednoducho: len si prosím motiváciu a pár milých slov 🙂
Ďakujem
@fazulka21 nemyslela som to v žiadnom prípade kriticky voči tebe, to vôbec nie, skôr som sa len zamyslela nad všeobecnými psychologickými zákonitosťami, ktoré platia..preto ja ani nedávam konkrétnu radu, iba popisujem situáciu z rôznych uhlov a každý sa rozhoduje vždy sám a na vlastú zodpovednosť..😉prajem veľa šťastia v každom smere..🙂
Ahojte žienky, viem že to je staršia konverzácia, ale veľmi ste ma povzbudili svojimi správami. Som v 5mesiaci a partner mi už teraz píše aké má výhrady, a že si mám hľadať iného. A potom zase naopak, že mu chýbame. Je toho už na mňa veľa. Celé tehotenstvo len plačem a mám depresie. Len by ma zaujímalo, kde ste si dokázali aj s bábom nájsť tak rýchlo partnera? Že by osud? Či nejaká zoznamka? Nikdy som nemyslela, že budem musieť niečo takéto riešiť. Za odpovede ďakujem. 🙂
@fazulka21 keď mi to sám otec dieťaťa hovorí.. Nemám vlastné bývanie, ani len spoločné nemáme, bývam u rodičov s bratom v jednej izbe. Nechcem sa tu sťažovať, ale jednoducho na výchovu byť sama nechcem. Dieťa je stvorené z dvoch a dvaja by ho mali aj vychovávať. Obdivujem ženy, čo to zvládajú samy. Ale nepríde mi to správne pre rozvoj dieťaťa. Aj jeho vychovávala len mama, nemal mužský vzor. A tak to aj teraz vyzerá.
@melanie9 dieťa do celkom vysokého veku otca nepotrebuje, iba mamu. Ono to znie strašne...ale dieťa chytá tieto mužské vzory až od približne 6 rokov, dovtedy chlap pomáha pri výchove skôr mame ako dieťaťu. A vieš...niekedy je lepšie žiadny vzor ako zlý vzor. A zlý chlap ti je len a len na obtiaž. Urob ako chceš, ja by som to nestrpela. Som sama s dcérou a je mi omnoho lepšie. Je pravda že mám svoj byt a auto, takže mám život ,,,,,, jednoduchší""""" (haha).
Tak či tak sa rozidete. A ak on má byt, tak požiadaj o striedavu starostlivosť. Ak máš kde ísť, ostávať s ním je do neba volajúca hlúposť. Rodičia ti pomôžu. Vždy je cesta.
Alebo trp aj s dieťaťom niekoľko rokov, kým budeš skákať okolo neho, dod*be ti kompletne sebavedomie, bude z teba nervózna, smutná, frustrovaná ženská. Výborný vzor pre dieťa.
@fazulka21 zaujimalo by ma, ako sa mate po dvoch rokoch od tohto prispevku. Ja zazivam uplne nieco podobne, ale silu mi dodavaju prispevky pod tym vasim. Dufam, ze ste stastna aaj s dietatkom a dari sa vam.
@mrkvaneskora dobrý deň, mám sa veľmi dobre 🙂 mám priateľa, s otcom dcéry vychádzam super, všetci spolu dobre vychádzame, dokonca chodievame občas aj von v zložení ex, ja, partner a dcéra 😀 trochu divné, ale funguje to. Dcéra je naročnejšie dieťa, voláme ju že je vysokorýchlostná 😀 ale všetko je fajn. Finančne to tiež zvládam (aj bez partnera).
Zmierila som sa s tým, aký je môj expartner, pozerám sa iba na to, že je dobrý človek. Je ochotný aj pomôcť, malú má veľmi rád.
Nepopieram, občas to je ťažké, ale to je ajbez detí, aj bez partnerov, s deťmi aj s partnermi. Treba sa zmieriť so situáciou a snažiť sa vyťažiť maximum. Ak máte otca dieťaťa naozaj hulvata, ktorý nechce s dieťaťom tráviť čas, netlačte. Neproste, neriešte. Je to jeho vec. Ak neplatí, určite riešte súdne (chvalabohu ja s týmto nemám vôbec problém, všetko sme vyriešili mimosúdne). Čo sa lásky týka, venujte ju dieťaťu. Usmievajte sa, smejte sa, dávajte všade pozitívnu energiu. A verte mi, keď budete usmiata, láska si vás nájde 🙂 Viem aké je to ťažké, hlavne psychicky. Ak máte možnosť a dobrý vzťah s kýmkoľvek (váš orec, mama, babka, brat, sestra) skúste či vás občas nezaskočia v starostlivosti a vy choďte kam chcete. Aj keď len raz mesačne. Ja keď som ešte nemala partnera, kupila som si kameru do bytu a keď dcéra spala, chodila som sa prejsť večer. Nie ďaleko, ani dlho, ale dá sa 🙂 alebo ak máte kamošku blízko, môžete ísť pokecať von na lavičku a dieťa máte stále na kamere. Fakt odporúčam. Najdite si koníček. To je jedno čo. Knihy, puzzle... Keď bude dieťa spať, vypnite ,,mama mozog" a venujte sa sebe.
Šťastná mama= šťastné dieťa. Nechcite byť perfektná. Keď je pekné počasie, prádlo počká. Choďte von. Jednoducho robte tak, aby ste boli hlavne vy a dieťa šťastné. Materská dovolenka by sa mala užívať,nie preplakať alebo byť stále v strese. Keď je málo peňazí, tak kupujte veci z bazárov. Ja tiež tak. A máme všetko. A dovolím si povedať že máme nadbytok a všetko pekné.
Držte sa 🙂 Držím palce
@mrkvaneskora tak pravdupovediac u nas sa stali dost velke zmeny nastastie. Po porode este asi 2-3 mesiace manzel zil len sam pre seba, ale ako zacala korona, rok nastali naozaj velke zmeny. Manzel uz po praci nebehal kade tade, ale musel byt doma pri nas kedze sa nikde nedalo chodit, zacal si vsimat nase deti, ich potreby a zacal sa starat aj ked nebolo to este 100% ale ze dal na inkaso a sem tam na stravu tak uz to bolo pre mna dost. Ale potom nejaky mesiac, dva zase nechcel dat na inkaso tak som mu povedala ze koncim ze ja tak dalej nebudem zit a poziadam o rozvod lebo mam toho dost a nebojim sa ho, ze mam rodinu ktora stoji pri mne a nebude ma tu do konca zivota trapit a deti takisto. Povedal, ze sa na polroka odstahuje, aby sme zistili ci naozaj to chceme rozvod, ci budeme vediet fungovat bez seba. Tak si zacal hladat ubytovanie, povedal ze do tyzdna sa odstahuje, ale nejak stale odsuval obhliadku bytu a stale vravel, ze teraz nie je nic volne a ked som sa pustila do hladania ja a nasla mu par byvani tak zistil ze to myslim naozaj vazne. Tak asi sa zlakol ked videl ze naozaj si bez neho poradim a ze si viem predstavit aby nebol s nami. Ostal byvat s nami s tym ze budeme kazdy v svojej izbe a bude davat peniaze na inkaso a stravu. Este potom bolo dost aj bolavych chvil, ale vdaka Bohu uz rok zijeme ako rodina, tesi sa detom, vsima si ich potreby ci uz to ze sa im venuje ako milujuci otec alebo financne potreby co sa tyka skoly a obliekania. Ja som sa zacala viac starat aj o seba nielen o deti, podarilo sa mi schudnut peknych 10 kg a tym som si pozdvihla aj moje nizke sebavedomie a iskra do zivota. Co manzelovi neostalo nepovsimnute a zacal sa snazit, aby o mna neprisiel a takisto spravil zmeny, ci uz prestal uplne pit kedze dost zlych veci bolo aj kvoli alkoholu, aj ked pil len na oslavach, ziadny alkoholik. Aj na dome co treba tak sa snazi a uz zarobi aby aj zveladoval nase byvanie. Vidim aj na detoch, ze je pre nich oporou a otcom. Takze boli to tazke roky, ktore sme si prezili, ale uz je nastastie dobre a verim ze bude tak aj nadalej

@ljzozv ja viem, vidim to takisto aj ohladom tych poziciek som zistovala, ze do nejakym 20000€ ani partner o tom nemusi vediet a tyka sa ho to takisto, bohuzial som to zistila len nedavno 😕 len ako som vravela momentalne som dost precitlivena a aj ked to co sa deje teraz nie je ok, rozvodom by bolo vacsie dusno a to by som teraz v tomto stave nedala, radsej vezmem dcerku a ideme na vikend k rodicom alebo kamoske a on to neriesi, co inac ak by som riesila rozvod tak by mi nedal spat cele tyzdne nakolko uz taka situacia bola a aj ked mam uzasnych ludi okolo seba, ale na dlhy cas sa neda mi k nikomu nastahovat kedze priestorovo to neide a ist s dcerou do podnajmu na niekolko mesiacov tak na to financie nemam, nakolko uz pol roka nepracujem kvoli rizikovemu tehotenstvu a to malo co mame tak staci mi na stravu a veci okolo tehotenstva😕