icon

Tehotná v podnájme

15. mar 2022

Ahojte... Dnes, po ročnom vzťahu som zistila že som tehotná s priateľom. Na tom by nič nebolo, teším sa ja aj on, v tomto smere je všetko v poriadku. Ale čo ma trápi, z čoho mám obrovské úzkosti je to, ako to zvládnem v podnájme. Vždy som si myslela, že dieťa privediem do zabezpečeného prostredia, do istoty ... Cítim, že som samu seba sklamala. Antikoncepciu som musela vysadiť zo zdravotných dôvodov, užívala som ju dlhé roky a prejavili sa mi otrasné migrény. Vždy sme používali kondóm , vždy vždy , ale stačil raz nechránený styk a už sa zadarilo. Prosím, povedzte mi že nie som stratený prípad , tuším sa z toho zbláznim ako som mohla takto zlyhať, byť taká nezodpovedná a hlúpa . Máme rodinu , pomôže nám s vecičkami po malých, postieľkou, kočíkom atď , ale čo ak budeme musieť odísť, kam pôjdeme. K rodičom ani svokrovcom nechcem ísť už iba kvôli súkromiu a chcem aby ostali rodinné vzťahy bez ujmy 😢

ladybug138
15. mar 2022

A preco by ste museli odist? Neries veci, ktore zatial nenastali. Ries iba pritomnsot, tvoje obavy sa nemusia nikdy naplnit, zbytocne si len stresom ublizujes. A inak, velmi vela ludi byva v podnajme normalne s detmi, nevidim na tom nic nezodpovedne, aj ked ja sama by som do podnajmu neisla.

sisa_s
15. mar 2022

Hypoteka by vam nevysla?

nenne9
15. mar 2022

Nie si ziadny strateny pripad.skoncila som VŠ a bola som au pair v Britanii.muz skoncil VS, vojnu a zacal si robit phd. A robil asistenta na VS s mizernym platom.vzali sme sa a ja som zacala robit.byvalu sme v podnajme bez sance na vlastnu nehnutelnost( s 2 ucitelskymi platmi sme si neskrkli pred 20 rokmi na hypoteku, v ziadnom pripade.2 roky po svadbe som otehotnela a byt sme si kupili ked malo nase prve dieta 2,5 roka. Vtedy sme tak fungovali skoro vsetci.dieta nas mozno este viac nakoplo a posunulo dopredu.uzivaj si tehotenstvo a neboj sa, raz bude aj vlastne byvanie🙂 my byvame teraz vo vlastnom dome.ja viem ze teraz je trend mat svoj byt, svoje auto a vsetko tip top pripravene kym pride dieta.ale kym toto niektori ludia dosiahnu, moze byt uz na babetko neskoro.drz sa a vela stastia

autor
15. mar 2022

@ladybug138 mám už takmer všetky podnájmy tak zaškatulkované že nikto nechce nájomníkov so psom a dieťaťom 😒

@sisa_s vyšla by nám to áno, len sa bojím toho splácania a či by sme to potom utiahli

@nenne9 áno , všade mi bolo omieľané že najskôr svadba, vlastný byt, auto a potom dieťa. Len čo keď sme to zobrali z opačného konca ... Už darmo banovať

martinmmartin
15. mar 2022

Okamzite Hypoteku! Nemozes nic stratit, ak to nevyde tak to proste predas a ides tam kde si teraz a hlavne si uvedom ze tento rok projektuju 10% inflaciu co ty mozes vyborne vyuzit pre seba. Ak si totiz nieco kupis za cudzie ( Bankine) prachy tak inflacia pracuje pre teba a znehodnocuje tvoj dlh u banky. Ak mas vlastne prachy na ucte tak ti bude znehodnocovat tvoj majetok. A ked je vysoka inflacia ceny nehnutelnosti idu hore takze ked to budes nedajboze predavat tak za vyssiu cenu ako si kupila.

liljana
15. mar 2022

Clovek mieni,... 🙂
Hájek: „Výchozím bodem je samozřejmě svatba. No a potom už jsou jenom samá pozitiva a sociální jistoty. První dovolená v Jugoslávii, následuje první dítě, pak již výše zmíněný automobil, zde se stávám zástupcem ředitele, druhá dovolená v Jugoslávii, druhé dítě.”

nenne9
15. mar 2022

Nebanuj.neboj, aj vlastne byvanie casom bude😉nemoze mat clovek vsetko hned.mne sa zda ovela frustrujucejsi velky prazdny dom bez deti ako byt s dietatkom nacas v podnajme

portret7
15. mar 2022

Vies kolke sme tak zacinali? Ste mladi, sustred sa na dieta, vlastne byvanie sa da riesit za pochodu, prip.neskor😀

nikolka1986
15. mar 2022

Tu mnohé ženy riešia to, že nemôžu mať vlastné deti, hoci majú dom, auto a všetko čo ty nie. Menila by si s nimi? To čo riešiš je nepodstatné. Prvoradé je dieťa. Dom, byt a všetko potrebné nadobudnete časom, toho sa neboj.

deti95060810
15. mar 2022

prečo by si mala byť stratený prípad? Ja som mala prvé bábo ešte ako študentka.... a nebyť rodičov tak ani neskončím školu - mama sa musela starať o bábo kým ja som si študovala. Samozrejme bývať som musela o rodičov... Prežili sme všetci v zdraví.... držím palce.

gloria31
16. mar 2022

Teraz sú este dobre hypotéky, kym to není vidno rýchle vybavte hypotéku. Dobry finančný poradca pomoze, ak robíš tak sa bude počítať hypo z prace. A materskú mas 75%hrubej mzdy, teraz od 12tt do porodu dostávaš min 200€ tehotenské ak splnas pidmuenky, pi porode mesiac dostaneš kocikove vyse 800€,určite sa to da zvládnuť. Ja som bola v rovnakej situacii, cise sme nekupovali byt ale prerabali, stahovalu sme sa mesiac pred porodom. Skúste to, pri skromnosti sa to da. Držím Vam palce.

andreatytler
16. mar 2022

Ale ved vy mate vlastne byvanie. Podnajom je uplne v pohode. Ine by to bolo ak by ste byvali u rodicov. Je velmi velka sanca ze majitel bytu nebude mat ziadne problemy z toho ze cakate dieta ak ste doteraz boli skveli najomnici.
Ja ale nemam rada podnajom z toho dovodu ze davam peniaze von, kdezto ked si platim hypoteku tak prinasam peniaze domov.

irusa
16. mar 2022

Buď rada,že sa podarilo...v dnešnej dobe pri cenách nehnuteľností, ak by si riešila najprv dom...a až potom dieťa,tak by si mala dieťa dávno po prechode prípadne vôbec.....

annamalaga
16. mar 2022

Ak vám vyjde hypotéka, tak si ju zoberte.

20erika07
16. mar 2022

Bolo ti to dané teraz a takto, gratulujem 😊 myslim, ze zvládnete aj hypoteku ,ved podnajom stoji tiez dost. Neboj sa, dobre bude 🍀😊

vilma7
16. mar 2022

Vlastné... vlastné... žienka ak by v zahraničí rodili len matky, ktoré by bývali vo vlastnom, tak ver tomu, že Európa by pomaly ale iste vymrela, keďže sú tu nehorázne ceny nehnuteľností.
Keď si budete nájomné podmienky plniť, nehrozí aby vás vyhodili. Alebo?
Zas na hypotéku máte, ale tak prečo sa bojíš, či by ste to utiahli? Veď nedáte pomaly za nájom toľko, koľko by išlo na hypotéku?
Myslím že ty sa aktuálne bojíš akejkoľvek formy, alebo?
Ste dospelí ľudia, tak sa snáď viete o svoje dieťatko postarať. Prajem veľa šťastia. A trochu pozitívneho myslenia.

zoeeoz
16. mar 2022

Keď by vám vyšla hypoteka tak choďte do svojho, inak na teba budu pozerať v banke keď budeš mať dieťa a rodičák ako teraz...a splácať to budete zvládať, veľa nás tak žije, všetko sa dá keď sa chce

autor
16. mar 2022

@gloria31 máme príjem tak v priemere 1800€ , zvládnuť by sa to hádam dalo...
@irusa hlavne u nás toho moc na výber nie je, drahé sú tie byty a ešte keby tam chcem niečo prerobiť ani nehovorím ... Hrozne
@20erika07 ďakujem 🙂

@vilma7 báť sa nebojím. On bol skôr bojko, že moc ešte vlastné bývanie nechce. Teraz viac menej nemá na výber 🙄🙂
@zoeeoz ďakujeme... Skúsime čo to dá. 🙂

sante81
16. mar 2022

Čím neskôr budete brať hypotéku, tým budú nehnuteľnosti drahšie a radšej platiť svoje ako cudziemu.

ladybug138
16. mar 2022

Neboj, vezmu aj s dietatom a psom, pod nami byvali tak extremni debili, aj som to sem pisala do jednej diskusie, ktori robili kazdy tyzden party do rana a majitel si ich este zastaval 🤦😂 takze by som sa uplne nebala

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
bilancia
16. mar 2022

najmy su drahe tiez, uz je jedno ci budete splacat najom alebo si zoberiete hypoteku a ked uz cakate babatko, tak podla mna sa cim skor rozhybat a tu hypoteku zobrat, aj ked len na 2izbovy bytik. tie nehnutelnosti pojdu este velmi hore, takze cim skor, tym lepsie.

deginko
16. mar 2022

Kým nie si na materskej vziať hypotéku čím skôr,keď už bude dieťa na svete..zas by ste dostali o niečo menšiu hypo...či splácate podnájom alebo splátku hypo ..tak asi je výhodnejšie splácať svoje

marca12
16. mar 2022

Ked budete musiet odist,najdete si iny podnajom. B tom problem nie je. Ak ste obaja zamestnany,zacnite vybavovat hypoteku a hladat vlastny byt. Vsetko sa da,len musite ist a nebat sa. Z takychto veci nemusis mat hlavu v smutku,to nie je az take nezvratne,vzdy sa da byvanie nejako vyriesit.

marca12
16. mar 2022

Mate kralovsky prijem,ludia s ovela nizsimi prijmami maju hypoteky. Ked sa k tomu budes takto stavat,tak nikdy nic nebudete mat. Vsade su drahe nehnutelnosti a malo ponuk.

gloria31
16. mar 2022

Urcite hypotéku s takýmto príjmom hravo dostanete. Tak hor sa do toho.
My sme spolu s partnerom mali príjem nižší ako vy pred mojou materskou. Samozrejme nebrali sme hypotéku na kúpu bytu ale iba na prerobenie bytu. Ak ti mozem poradiť určite to urob cim skor tu hypotéku a fix co na najdlhsiu dobu. To som teraz riešila ja,prefinancovavala som.

sasa1310
16. mar 2022

tak keď sa bojíš hypotéky, tak ju radšej splácaš niekomu inému. A bývať sa v cudzom byte nebojíš?

sari24
16. mar 2022

Báť sa zobrať si hypotéku? Nerozumiem občas ľuďom s týmto zmýšľaním. Rozhodne lepšie ako platiť niekomu cudziemu, ktorý si tým platí svoju hypotéku alebo niečo iné.
Budete platiť vlastné bývanie a aj keby sa neviem čo stalo, tak prinajhoršom byt predáš. Zatiaľ čo podnájom je ešte menšia istota ako hypo. Rovno vám zajtra môže majiteľ zavolať, že musíte uvoľniť byt, lebo sa napríklad rozvádza s manželkou. To sťahovanie s dieťaťom z bytu do bytu nie je tiež nič úžasné.