icon

Téma pre ženy, ktoré majú veľmi zlý vzťah s matkou alebo s otcom

25. nov 2020

Ahojte, su tu zeny, ktore maju velmi zle vztahy s vlastnou matkou, alebo otcom? Nemyslim bezne hadky, ale naozaj rozvratene rodinne vztahy, kde rodicia (alebo jeden) su alkoholici, narkomani, gambleri, bezdomovci, kde je sexualne nasilie, rodicia nenavidia vlastne deti, nepovedali vam pekneho slova za cely zivot, nepohladili? Ako moze jeden rodic nenavidiet vlastne dieta, opustit ho, nadavat mu, tyrat ho, alebo dovolit, aby bolo tyrane? Ako ste sa s tym v zivote vyrovnali? Da sa to vobec? Nemate nasledky, napriklad uzkostne stavy? Ako tak zit, ze pomoci, bez opory rodiny? Preco to taki ludia robia, su psychicky chori?

Strana
z2
1fifinka1
5. aug 2021

@soldi to sa velmi zle cita. Mas aspon nejaku dobru kamosku?

januarova
5. aug 2021

@soldi , och to sa už len strašne číta, nie to prežíva 😥
Prajem ti veľa síl 🙏

soldi
5. aug 2021

@1fifinka1 ano. Nastastie mam a vela ludi, aj cudzich, ma podrzalo, pomohlo mi 🙂

soldi
5. aug 2021

@januarova dakujem. V konecnom dosledku som za to vdacna, lebo az ked som ju odstrihla (resp ona mna) tak som zistila, ze mi je bez nej ovela lepsie. Chyba mi ten pocit materinskej lasky, ale ten mi vlastne chybal vzdy

janulik2008
5. aug 2021

@soldi tak ťažko sa to číta veru ... A to je to ako sa dokáže život zmeniť keď som čítala akí ste šťastní atď. Veľa síl prajem 🙂

soldi
6. aug 2021

@janulik2008 dakujem. Ano, zmenil sa mi zivot uplne necakane. Ale v konecnom dosledku sm za to rada

michkat
6. aug 2021

@1fifinka1 zelam vela sil a nervov, na 99% idem vyhladat psychologa od septembra, stratit nemam co... Je to komplikovane no....

1fifinka1
6. aug 2021

@michkat ja som bola uz, rada bola odstrihnut sa celkom. Urobila som to a je to lepsie. Hoci pocit samoty je stale, ale nie vycitky, ze mohla som este nieco urobiť. A samoty v zmysle mama a dcera. Taka ina samota. Pre nas vlastne uz akoby rodicia umreli a s tym sa je tazke vysporiadat. Ale ide to.

michkat
6. aug 2021

@1fifinka1 presne toto, ze aj sa bojim, ked raz tu uz nebudu, vzdy som sa bala a vlastne ani teraz ako keby neboli uz...

1fifinka1
6. aug 2021

@michkat ano to je problem. Ja casto myslim na to, ze ked tu ozaj nebudu ci to bude ine, alebo vkastne take iste. Mne uz tolko ublizili, ze navrat je prakticky nemozny. Od brata viem ako sa maju, ale ani si nevolame, ani sa nestretavame. U nas je to o tom, ze mama vela pije kvoli otcovi, ktory ju tyra a nadava jej atd. Otca mi luto nie je, lebo je to velmi zly clovek. Luto mi je mamy, ktora si vybrala jeho namiesto vnuceniec a deti a dobrovolne sa sama upija na smrt. Ale kym som pochopila, ze je to jej volba dlho mi to trvalo. Ale ulavilo sa mi. Je dospela, vybrala si taky zuvot, a ja som urobila vsetko preto, aby to tak nebolo. Ale kedze to nestacilo, sustredim sa teraz na seba a moju rodinu. Trapenie ma dohnalo az do nemocnice a to uz nikdy nechcem zažiť.

Strana
z2