Tešila sa vaša svokra rovnako na všetky vnúčatá?
Dobrý deň rada by som vedela vaše skúsenosti moja svokra veľmi túžila po vnúčatku čo sa jej aj splnilo minuli rok priateľova sestra porodila prvého vnuka. Ja som momentálne v 6tt a radosť svokry nieje vôbec rovnaká ako pri prvom bábätku... Im počas tehotenstva prispievala stále finančne nakúpila im plno veci a nám nič stále len počúvam ako to finančne nezvládneme a že nech nečakám že ona nám bude prispievať. Zostala som tehotná neplánovane tento rok budem maturovať priateľ má dobrú prácu ja brigádujem a moji rodičia nám zatiaľ tiež dosť pomáhajú... Jej sa to nepáči stále ma tlači do toho aby som po pôrode bola doma len 5 mesiacov a potom šla pracovať že o dieťa sa bude starať ona čo sa mne ani priateľovy nepozdáva. Nechce aby sme kupovali niečo malému že sak podedime po jeho sestre...Nemám problém aby dieťa malo obnosené veci ale jej vadí aj že chceme novú vaničku kočík postieľku napríklad. Už som z toho zúfalá mam pocit ako by sa netešila na ďalšie vnúča prosím boli ste niekto v podobnej situácii ako ste to riešili? Ďakujem
@nataly3087 tak buď zaťať zuby zvládnuť a ukázať že sa mýli alebo odísť , no to by ste šli sami proti sebe vzhľadom na to že ste tam vrazili peniaze. Tie rozdiely pri vnucatach niekedy sú. Mám to doma viem aké to je. Ale ber to jedným dňu druhým von.
@nataly3087 v prvom rade ty budes mama.
Do prace by si mala ist v tedy ked budes chciet ty ,alebo ako sa dohodnete s partnerom .Ako co sa ma do teba starať.
Dam ti jednu fakt dobrú radu do života stopni to hned na začiatku taketo staranie sa a ked bude vraviet o tom,ze Vam nebude prispievat trena len skludom povedat,ze vy to nepotrebujete .
@nataly3087 nerozumiem tým slovným spojeniam že - svokra stále rozpráva toto a toto ohľadom tehotenstva. Ako stále? Veď si len v šiestom týždni. Svokra to môže vedieť maximálne týždeň, tak kedy ti už stihla liezť na nervy tými rečami? Či u vás sedí každý deň od rána do večera nonstop?
Neber si to tak osobne, do pôrodu je ešte dlho, ešte sa napocuvas....
@nataly3087 Takze Ty este len budes maturovat a ocakavas, ze Ta niekto bude nosit na rukach zato, ze si otehotnela? Si v 6. tyzdni, moja svokra ani netusila, ked som bola v 6. tyzdni, ze som tehotna. A rozhodne som v takom case ani ja nic nekupovala.
@nataly3087 to nie je o tom, že sa neteší na vnúča. Podľa Tvojich ďalších komentárov je viac ako jasné, že s Tebou ako s "nevestou" nepočítala, kým ste spolu len randili a hoc aj bývali, tak s tým bola ok ale pravdepodobne očakávala časom Váš rozchod. Teraz však čakáte dieťa a hoci nie ste zobratí, tak to dosť mení situáciu. Ona sa teraz musí zmieriť s tým, že tam zostaneš. Predpokladám, že keď sa dieťatko narodí, budeš mať zo života peklo. Nič nebude dobré čo urobíš.
@nataly3087 podľa mojho názoru to nemysli zle. Budeš len maturovať a si tehotná. Jasne, že sa boji ako to zvládnete. Mna by zaujimalo čo je to dobre platená brigáda v tvojom ponímaní? A to, že sa viac zaujímala o svoju dcéru je snáď pochopiteľne, keďže je jej matka. U mna v 6tt ani moja mama nevedela, že som tehotná nie ešte svokra. Moja svokra sa o malého poriadne ani nezaujíma a tu som 😁 je to jej vec, ja od nej nepýtal nič, s mužom sa vieme o neho postarať sami, sme jeho rodicia.
@nataly3087 ahoj, tak v prvom rade velmi gratulujem.
Toxickych ludi je plny svet, aj na takychto slnko svieti....svokra s jej nazormi 🤦♀️...no tak toto je iny krok do jaskyne 😳🤔🤷♀️.
Prosim ta usmej sa nad tym, ved vasa laska, radost nestoji na jej debilnych zatpknutych reciach, tak sa nedaj ovplyvnit.
A co by som robila? No to co vzdy ked ma svokra stiplave chvile...hodim na to v duchu bobek, otocim sa a idem do prdele. Najcastejsie neutralne frazy davam na sposob:
Ako poviete.
Moze na tom nieco byt.
Neviem, uvidime.
Hmmmm...
Idem porozmyslat...
Ak by bola vyslovne uz hnusna, tak razne vymedzujem hranice s takymito stylom: Takto sa so mnou bavit nebudete. Otocim sa a idem do kelu.
Hranice su vo vztahoch velmi dolezite a je potrebne ich vymedzit ak to druhemu nedobija a prekracuje.
Snad si hadam dobrovolne nenecham otravit den jedovatymi ludmi co maju blbu naladu alebo takto nastaveny mindset. Lebo ak to druhym dovolis, si si sama zodpovedna pokial ich pustis a aj za svoju naladu.
Vy s partnerom ste rodicia, milujete sa, mate svoje predstavy, vizie a aj vztah.
Ona nema co dirigovat ako mate zit. A ani vychovavat vase dietatko, ma fakt drze sposoby. Ak jej chyba dieta, nech si spravi vlastne alebo ide opatrovat a buzerovat dceru s jej deckami.
A ani by mi nenapadlo ju posluchat v tom, ze jej dam opatrovat dieta a ja hybaj na jej rozkaz od dietatka v 5-6 mes do roboty...🤦♀️...ved je to az smiesne... totiz za komancov hnali zeny do prace 6 mes.po porode, nemali dlhsiu matersku.
@lucka_ke su iste komunity, kde je to bezne😉
@dskjhfdlkdjhl tak potom je rozprávkové, že všetci pracujú a študujú 😉
neries vobec ako sa sprava svokra a co, to proste neni idealne nikde si myslim. Rob proste vsetko preto aby ste sami vedeli dat dietatu vsetko, co bude treba. Nespoliehaj sa na inych, necakaj nic. Bude ti aj lepsie na srdci.
Tak ja v 6t som nikomu o tehu nevravela oznámilo sa až keď sme vedeli ze všetko je v poriadku cize až po 12t svokra rozdieli samozrejme robí svagrinej tej kupuje malej všetko o čo si len pyskne to proste ma našim deťom nekupuje max na narodky meno vianoce a to za smiešne ceny co o svagruninej dcéra sa povedať nedá tej kupuje nonstop niečo nám sa nedávno narodilo druhé a im sa ešte len ma druhé narodiť a už toho má viac nakúpené než co dala nášmu takže tak je to o tom keď chce kúpu keď chce pomôže ja ju nepotrebujem časom uvidí ktoré dieťa jej ešte pomôže a to ze ti káže ísť do roboty je len na tebe prvorade ty budeš mama je to tvoje rozhodnutie