icon

Tichá domácnosť

8. nov 2022

Ako ste najdlhšie vydržali

Strana
z2
beronsche
8. nov 2022

Tzv. silent treatment, cize "ticha domacnost" je druh psychickeho tyrania a manipulacie.. teda za predpokladu, ze je to typicka reakcia jedneho z partnerov na konflikt.
Aj ak to skusi partner, kt. ma pocit, ze je zahnany do uzkych, kedze nic ine nefunguje a konflikt vyrieseny nie je , tak tym AJ tak trpi najma on a problem sa Len odklada..

Ja by som s takym clovekom fungovat nemohla. Neexistuje.. je to hlupe, manipulative spravanie. Vyrovnany dospely clovek saa ma snazit komunikovat otvorene.

ikka204
8. nov 2022

Boze, my snad ani minutu. U nas sa nevie nikto ofukovat. A vela spolu komunikujeme. Ani jeden z nas neostane nikdy na pochybach, co tomu druhemu vadi presne v tej sekunde. Niekedy je mozno hlucnejsie, ked ostaneme sami.. Vacsinou vsak stacia usecne poznamky alebo ironia. Ale ticho? Toto u nas fakt nehrozi. To by jeden z nas praskol 😆 sme spolu uz 20 rokov... Toto ja neznesiem ani na kamaratkach, ci kolegyniach, nieze u partnera. Ako sa vravi: nememu telatu ani vlastna mat nerozumie.

sweetie35
Autor odpoveď zmazal
mimikarol
8. nov 2022

S mužom sme spolu 14 rokov, nemali sme nikdy obdobie, ani len jeden deň keď sme sa spolu nerozpravali. Ja som taká, že keď sa prestanem s niekým rozprávať tak to už je koniec. S mamou som sa nerozprávala 3 roky. Ale to bolo dosť komplikované životné obdobie. Vlastne ona sa prestala rozprávať somnov. Aj sa potom ona začala.

anabel2341
8. nov 2022

15 minút potom sme sa pozreli na seba začali sme sa smiať 🤣 bolo nám to smiešne že sa ignorujeme aj keď prešiel okolo mňa atď..nikdy sme nemali tichú domácnosť moja mama s otcom sú spolu 30 rokov a vydržali mesiac cca😀 ja proste sa nedokážem na človeka dlho hnevať a som ten typ že nedokážem zavrieť ústa a rozprávam v kuse takže bohužiaľ aj keď sa chce hnevať nemôže sa 🤣

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
morgane1975
18. nov 2022

3 mesiace. Potom som odišla. Definitívne. On možno mlčí dodnes, neviem…

mikadooo
18. nov 2022

Vždy do večera, kým deti nezalezú spať. A potom dávame vážny tichý rozhovor, buď idem za ním ja, alebo on za mnou, ako kedy. Ináč by sme od jedu a nervov ani jeden nezaspali, našťastie sme časom pochopili, že takto je to lepšie 😉. Na druhý deň je to ešte také všelijaké, čo sa komunikácie týka, ale komunikujeme spolu. Tretí deň väčšinou je už zabudnuté/strávené. Ak by sa môj muž nechcel so mnou rozprávať, ja by som mu povedala aspoň to svoje/prečo som reagovala tak ako som reagovala, čo sa ma dotklo atď./ a išla by som spať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2