icon

Tichá vojna kvôli Vianociam, ktoré sú ešte ďaleko

Dnes o 11:30

Ešte len začal nový rok pred cvhilou a u nás doma už začína tichá vojna kvôli Vianociam. Sme manželia 5 rokov, máme jedno dieťa. Každý rok je ten istý problém - moja mama chce aby sme boli u nej (býva sama), svokra zas trvá na tom, že Štedrý večer musí byť v "hlavnom" rodinnom dome u nich. Minulý rok sme boli u svokrovcov a moja mama preplakala celý večer do telefónu. Tento rok som chcela aby prišla k nám, ale svokra spustila scény že im rozbíjame tradície a že sme nevďační. Manžel mi povie že jemu je to jedno, nech sa rozhodnem, ale ja viem že potom bude počúvať blbé reči od svojej matky. Prečo sú tie sviatky také stresujúce? Ako ste to vyriešili vy, aby bol vlk sýty aj ovca celá? Máme sa proste zavrieť doma a nikoho neriešiť?

Strana
z5
anonym_cb599d
Dnes o 11:32

uz je dávno po Vianociach..

mikasa_ackerman
Dnes o 11:33

A keby ide tvoja mama s vami k svokrovcom?

muchotrafka298
Dnes o 11:33

Je na case vytvorit si ako rodina vlastne tradicie. Bez ohladu na to, ci sa to niekomu paci alebo nepaci.

autor
Dnes o 11:34
@anonym_cb599d

uz je dávno po Vianociach..

@anonym_cb599d čitaj s porozumením prosím - u nas sa uz riešia dalsie vianoce.....žial, aj ked mame dva mesiace od noveho roku

anonym_44425e
Dnes o 11:35

Spravodlivo, kolko u jednych, tolko u druhych. Jeden rok stedry vecer s jednym, druhy s druhym. A na druhy den po stedrom veceri navsteva.

lauriik
Dnes o 11:35

Tak ja celkom chapem, ze tvojej mame je to luto.
Bud pozvat mamu k svokrovcom alebo k vam a k svokrovcom pridete na druhy den.

anonym_0d79d1
Dnes o 11:36

Ešte ani marec nie je a ty už riešiš Vianoce. Len Boh vie či tie dve sa dožijú sviatkov.

mladý môže - starý musí.

kvietok2012
Dnes o 11:36

Musíš toto stopnúť, inak ťa picne...24.12.budte doma ako rodina a 25 a 26.12.chodte najprv k mame a potom svokre, a o další rok návštevy vymeníš...

nikolka232
Dnes o 11:38
@kvietok2012

Musíš toto stopnúť, inak ťa picne...24.12.budte doma ako rodina a 25 a 26.12.chodte najprv k mame a potom svokre, a o další rok návštevy vymeníš...

@kvietok2012 presne takto to mame aj my.

svetlonos
Dnes o 11:40

A takto to dopadá, keď sa matky tvária, že nemajú čas na kamošky a vlastný život. Potom deti odídu a idú sa z toho pokakat.
Mužovi je jedno? Hajde na Vianoce na dovolenku. V At v niektorých hoteloch vám aj strom ozdobia na izbu! Pekne niekde do hôr, prechádzky sankovacja a doma povedzte, že ste na Fidži a nie je signál!
Takéto psycho ale hlavne že sviatky pokoja a radosti, aha!
Tento rok je na rade tvoja mama a budúci dovča.
To nedávno som počula jeden vtip od H. Pavlovskej.

Moja kamarátka si brala jedináčik a. Mala spozornieť už pri svokry nej vete synovi - neviem si predstaviť, že bude s nami v spálni spávať cudzia ženská!

Vytvorte si vlastné tradície a Vianoce.

bloger
Dnes o 11:40

presne tak ako píše @kvietok2012 jej odpoved je rozumná

jvasenka
Dnes o 11:42

@anonym_autor majte vianoce doma vo svojom ako rodina a k mamám choďte po vianociach .. buď sa neurazí nikto alebo všetci ale je ti najviac fér 😅

vikusjk
Dnes o 11:42

@anonym_autor sestra to riesi tak, ze chodia jedne vianoce k nasim a druhe k svokrovcom do CZ. My sme na vianoce doma a nechodime nikam, k rodine to mame 400km, cize nie je to tak, ze by sme si neodskocili na veceru. Kazdy je s tymto nastavenim ok a nikto nerobi sceny. Podla mna ako si poviete, tak budete mat, je to predsa na vas, su to vase vianoce

ivik4
Dnes o 11:43

Vsak 24.12 budte doma ako rodina Vy traja 🙄. Potom chodte navstivit ostatnych

lenka.25
Dnes o 11:47

Moja mama od kedy je vdova , tak je na Vianoce s nami . Nikdy by som mamu na Vianoce nenechala samú a svokra by sa mohla aj na hlavu postaviť .

0silvia0
Dnes o 11:49

@anonym_autor každá mladá rodina v našej rodine vždy po svadbe si robila vlastné Vianoce, čiže 24. 12. si mladá rodina vytvorila vlastné zvyky podľa seba. 25. 12. a 26. 12. sa navštevovali rodičia. Ak niektorý starý rodič ovdovel, Vianoce trávil u niektorého svojho dieťaťa podľa vlastného výberu. Nikdy sa nechodilo k rodičovi s celou mladou rodinou, vždy sa prispôsobil ten, čo zostal sám/sama.

michaela329
Dnes o 11:51

@anonym_autor už dávno ste mali tráviť vianoce u seba ako nová rodina, k rodičom jedným a ak druhým chodiť na návštevu a mať pokoj.

anonym_487f2f
Dnes o 11:53

Ved to mas super, ze muzovi to je jedno, snad ti je matka viac ako svokra.

alickapusinka
Dnes o 11:54
@anonym_autor

@anonym_cb599d čitaj s porozumením prosím - u nas sa uz riešia dalsie vianoce.....žial, aj ked mame dva mesiace od noveho roku

@anonym_autor ešte je do dalšich Vianoc veľmi daleko a druha vec nemusi každý ostať s vami na Vianoce môže vás niekto náhle navždy opustiť v priebehu roka človek nikdy nevie .Takže zbytočne sa stresovať.Vy ako rodina by ste nikam nemali chodiť ale biť spolu ako rodina a na dalši deň ísť k rodinám.

sara07

ostat doma pokial máte vlastne byvanie
vysvetlit že to tak bude , jednoducho aj mame aj svokre povedzte že ste sa rozhodli takto že nebude u nikoho pretože aj jedna aj druha chce to isté , vy sa rozdvojit neviete a vyvadzaju obe - proste pomenuj situaciu ako je . tak ako si tu napisala .... nerieš dalšie sceny, nevšimaj si ich , môžete ešte losovat u koho budete ale to by sa urazili
model - párne u mamy , neparne u svokry je schodný či ani to nie ?
ak nemate vlastne byvanie šla by som niekde do hôr, tatry prenajala byt apartman

aurnae

Ste mladá rodina. Urobte si Vianoce vo vlastnom a kašľať na rodinu. Keď sa nevedia zmestiť do kože.

sense
Dnes o 11:55

Nech príde svokra a mama ku vám.druha možnosť 24.12 ty, manžel , dieťa ako rodina spolu, 25. Svokra , 26 mama a o rok opačne 25 mama a 26 svokra

anonym_5c5a8f
Dnes o 11:58

Prečo "u koho máme byť?"..snáď doma, ste rodina

oblecenieavecicky
Dnes o 12:05

Nerozumiem prečo chodíte na vianoce niekam. Odkedy sme začali spolu žiť s manželom, ešte aj pred deťmi, trávili sme štedrý deň spolu pekne u nás doma. Ďalší deň sme išli pozrieť jednu, aj druhú stranu.

maminkadeticiek
Dnes o 12:06

Rodina ma travit Vianoce sama.Nemate absolutne ziadnu povinnost plnit priania panovacnych matiek.Ostante doma a pozvite ich.Kto pride pride,kto nie jeho problem.Urcite by som so sebou nenechala takto kyvat.Stare baby a take hlupe kednrobia takrto tlaky a rozbroje.

anonym_e8aa19
Dnes o 12:06

Máš byť doma zo svojou rodinou,či ti vyhovuje navariť a navštevovať?Vytvorím si svoje a koniec.

anonym_139735
Dnes o 12:09
@anonym_autor

@anonym_autor Mam svokru skvelu. Take peklo by nerobila. Ale ja, ak by som chcela ist ku svokre tak jedine beriem aj mamku. Ak sa rozhodnem ze nejdem ku svokre tak beriem mamku k sebe alebo idem k nej a sme spolu...Kazdopadne nenecham mamku samu nijak raz. Myslim ze mama mi je bližšia ako svokra.

nikushka8
Dnes o 12:11

my sme to kedysi striedali, jedny Vianoce tam, druhe tam. Ako sa narodilo druhe dieta, sekla som s tym. 24. sme doma ako rodina v pokoji a bez hadok a potom 25. ideme k rodicom (jedni 200, druhi 500km). Zavolajte mamu k Vam 24. nech nie je sama a svokrovcom chodte 25. Neboj, zvyknu si ;)

prasiatko30
Dnes o 12:15

Jeden rok u jednych, druhy rok u druhych a byt neoblomni a velmi striktni v plneni

anonym_8c8994
Dnes o 12:16

Ak by svokra tak veľmi chcela, išli by sme k nej, ale s podmienkou, že s nami príde aj moja mama. Len by som videla náznak v jej tvári, že sa jej to nepáči, tak by som jej povedala, že si idem vytvárať vlastné tradície a to su Vianoce podľa mojej rodiny, nie podľa nej. Ideálne hy bolo, ak by ste mali Vianoce iba vy, ako rodina, ale chápem, že mamu nenecháš samu. Nemáš súrodencov aby prípadne išla k nim.

Strana
z5