icon

Tie ktoré sa trápite. Je za tým manžel či svokra?

nela82
15. júl 2012

Dost caso tu citam zeny,ktore su zufale zo svojich manzelov...no tusim,ze este castejsie citam aj staznosti na svokri... ☹ 😒 🤐
Sama mam asi najlepsieho manzela,mame pekny vztah-no asi nemoze byt az-tak vsetko krasne...

monika15
16. júl 2012

@makmitka33
ked prides na recept tak mi daj vedeit 🙂)))

chilinkaxxx
16. júl 2012

nezávidím vám baby ☹
ja som mala so svojou budúcou svokrou jeden problém, keď povedala, že bude chodiť k nám na návštevu, len keď tu nebudem, ale chyba bola aj na mojej strane...no všetko sme si vysvetlili a musím si zaklopať doteraz je všetko ok a dúfam, že to tak aj zostane 😉

makmitka33
16. júl 2012

Milé Mamičky, neviem a nechcem tvrdiť, že som bezchybná, ale peklo s mojou bosorkou svokrou je neúnosné. Začalo to už pred 13 . rokmi, keď sa môj mm do mňa zamiloval....bolo to nádherné obdobie, ktoré nedokážem ani popísať....ale nastal problém v tom, že môj otec pochádza z dediny čo aj mm a jeho rodičia boli alkoholici...my žijeme krásne ako rodina, v krásnom dome s najvyšším vzdelaním, ale pre ňu som bola len chudera, čo ešte jej prastarí rodičia boli alkoholici ☹ . Nebrala som to nejak vážne, lebo bolo to tak dávno, že nejako som to nepocítila. Ona však môjho mm vyhodila z domu, lebo sa ma nechcel vzdať a naši napriek tomu, že som mala len 16 ho prijali a 9 rokov sa starali ako keby bol ich. Nikdy mu nedali najavo, že je cudzí, dokonca im nedal ani korunu za tú starostlivosť, lebo moja mama nechcela.....ale celú tú dobu mu jeho manka brala výplaty. Viete, ona nikdy nikde nerobila , ale na invalidnom nie je , je zdravá ako repa a má len 54 r. a 3 dospelých synov. Môj muž je najstarší, tak sa musel starať o tých mladších (zabudla som, že mm otec ju neznášal a ona ho tak ničila, až ho ako 51 r. natoľko zničila, že ho dostala do hrobu) ☹ .
U našich nám bolo krásne a to že ona je najväčšia klebetnica v okolí a ľudia ju neznášajú som nevnímala, lebo doma som bola chránená. Už keď som mala obe výšky skončené sme sa zobrali a mm kúpil pozemok v ich dedine a iba cez cestu od nej....stále mi to nejako nevadilo a korunky sme si šetrili mimo jeho výplat , lebo tie mu brala, tak z našich brigádičiek 😉 . Nakoniec som po svadbe zakročila a povedala som mu, že sú to naše peniaze a predsa nebude chodiť do práce za ňu, tak už jej dával "len " 330 eur mesačne. Zobrali sme úver a začali svojpomocne stavať, ale z úveru sa za 10 000 eur najprv musela urobiť strecha im, čo si vydupala a prišla som na to až keď korunky chýbali. Neviem ako to vie s mojim mm , ale vždy jej ustúpi. Na stavbe nám pomáhal len môj brat, aj napriek tomu, že on ich má 2 a navarené som vozila autom od našich - neuveríte, ale ona a jej dvaja hniláci sa prvý napchali tým, čo som priniesla a ani riady som u nej nepohla umyť, nosila som ich špinavé domov. Ale peklo začalo, keď sme začali bývať. Boli sme v rozostavanej stavbe a nič nemali, naozaj len nafukovačku a krb, ani teplú vodu, ale chceli sme tam ísť, tak sme sa tešili do svojho. Bývala cez cestu, ale nikdy nepomohla, dokonca večer čo večer som ešte z roboty jej chodila upratať po celom dni, lebo ona mala telenovely a "vraj" je to moja povinnosť 😅 .....tak to išlo ďalšie dva roky...stále kontrola, čo , prečo, ako , začo a všetko sme ešte museli robiť dvojmo, aj doma a aj u nich. Napriek tomu nespokojnosť. Po dlhých rokoch snaženia som otehotnela, ale to tehotenstvo bolo peklo - už v 9 tt som mala 22 cm cystu, v 24 tt, kontrakcie a v 27 tt som prišla o obličku, preležala som 4,5 mesiaca v nemocnici, ale od nej žiadna pomoc, len že som na PN, tak nezarábam a doma nerobím a ak Malému niečo bude je to len moja chyba.....aj tak som stále držala a čakala s úsmevom. Náš Anjelik prišiel na svet po vyvolávačkách v 36 tt, mala som 48 štichov, ale na tretí deň nás pustili domov....a tu to začalo....doma bordel a chaos , 9 hodín som žehlila a snažila sa to nejako dať dokopy a ona mi stále zvlekala nejaké cudzie tetky nech idú pozrieť Maličkého. Naozaj PEKLO a k tomu aká zlá som gazdiná, že mám taký BORDEL, všetky tie tetky som aj tak s úsmevom hostila , ale môj trojdňový synček dostal z toho samozrejme angínu. Ľudia, nič nepomohla len kritizovala. 6 tt sme nechodili von, bola krutá zima , Drobček chorý a ja som sa učila žiť so zlyhajúcou obličkou....to boli a sú neskutočné bolesti. Keď sme išli na prvú prechádzku, tak ma pristavovali ľudia a dohovárali aká som zlá matka, lebo všetko okolo môjho syna vraj robila svokra, ešte aj k nemu vstávala a chodila k nám, to tvrdila ona .............taká SOMARINA, Drobčeka mala 2 krát na rukách a aj to len keď sa fotila, dodnes ho ani len nepovozila. Denne k nám chodila a chodí aj 5 krát kritizovať moju výchovu a aká som úchylka, že ešte teraz kojím 😝 .....Mamičky, ale vrchol nastal až teraz, keď môj muž je od nej tak odrbaný, že mi nadáva že nestíham syna, oba domy, dve záhrady, starostlivosť o ňu a to si mám aj na seba zarobiť a nie doma sa nudiť na MATERSKEJ DOVOLENKE, lebo nám chýbajú peniaze, ale JEJ ide stále 330 eur !!!!!!!!!!!!!!!
Stále sa to snažím vydržať, a vždy to prehltnem a urobím čo čakajú, ale v tom strese a s týmy zdravotnými problémami mi zostalo 36 kg....sú dni keď aj 3 dni sa ani raz nevycikám........Jednoducho pre muža som tučná Krava a pre ňu Pracovná sila..............................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Denne sa s mm hádame, lebo už mi z toho šibe, ale on je na jej strane...........zabudol , že 9 rokov sa o neho starali naši ☹
Bojím sa, naozaj sa bojím, že už to nevydržím a vybuchnem a niečo jej poviem, lebo pred ľudmi v okolí som len lenivá chudera z divnej rodiny a to ma mrzí najviac, lebo moja mama je úplne iná skupina ako je moja p.ča svokra 😠

mandragora22
16. júl 2012

@makmitka33 a ty si bola posledne roky slepa? mne je luto, ako a co teraz prezivas, len nechapem, ked sa vam "stratili" peniaze a zistila si, ze sli vlastne k nej, alebo ze jej chlap dava 330 € mesacne... tak nehnevaj sa, to by boli pre mna nie kontrolky, ale priam reflektory!! ze mam on takeho chlapa utekat kade-lahsie. viac k tomu nemam co dodat. ak si chces zachovat normalny rozum, chod aj s dietatom k vasim a vykasli sa na takeho chlapa...

voskovaeva
16. júl 2012

moja zober si všetky veci co mas maleho a utekaj od takych svokru by som poslala tam kde patri a muz bud mu na tebe a malom zalezi a postavii sa ku vsemu ako chlap, laebo bude okolo maminej sukne chodit 😉 mylsi predovsetkym na seba a hlavne na maleho

katushka16
16. júl 2012

ako nemáááááám slov na takéto chovanie,ty nebuď /prepáč/ sprostá a rozmýšľaj!!!!len toľko,držím ti palce,aby si sa spamätala a aby si sa mala v živote lepšie...a nesnaž sa prosím ťa o 2.dieťatko...

makmitka33
16. júl 2012

@mandragora22 úprimne? Je mi trápne to našim vôbec povedať po všetkom čo pre nás urobili, mám z toho zlý pocit ☹

makmitka33
16. júl 2012

@voskovaeva
@katushka16 vie, že som sprostá, viem, že raz to oľutujem, ale prisahala som pred Bohom a toľko rokov len tak spláchnuť...............asi nemám ešte 😖 dosť odvahy

mandragora22
16. júl 2012

@makmitka33 nuz, aj moja matka prisahala, silou mocou ostala vydata a vlastne mali pokazeny cely zivot obaja. i mama i otec, lebo sa k sebe aaaaaaabsolutne nehodili. to na margo toho, ako si prisahala... nasi su dodnes spolu, stale su tam hadky, vsetko sme si to "odniesli" my, decka, utekali sme z domu kade-lahsie..
druhe dieta rozhodne nie. uplne sa tym zakopes u svojho chlapa a jeho matky, budes ako taka hlupa sluzka, vlastne uz si. a podla tvojho prispevku usudzujem, ze tvoji rodicia by pre teba nasli miestocko i pochopenie, ked ho nasli pred x rokmi pre cudzieho cloveka, urcite prijimu vlastnu dceru. hanba-nehanba, chod od neho prec, uvidis, prejde rok-dva, po dedine prebehnu ine chyry, na teba sa zabudne a ty budes napokon spokojna, ze si z takeho vztahu odisla...

makmitka33
16. júl 2012

@mandragora22 ale je to tak, že ......vlastne je to tak, že hľadám výhovorky prečo nie a nie dôvody prečo to urobiť..............no sama dobre cítim, že tá chvíľa nášho odchodu sa blíži, aj keď si to nechcem priznať ☹

mandragora22
16. júl 2012

@makmitka33 nuz, vela stastia a odvahy prajem. ten pocit poznam, ja mam silny pocit, ze teraz som uz dlhodobo vo faze "odchadzania", ale ani zdaleka to tu nie je tak, ako ty pises, jedno vsak mame spolocne. aj tvoj, aj moj kolotoc trapenia a nervov, rozputala partnerova matka. takze preto ti radim, ako radim, lebo byt v tvojej situacii, tak nevaham ani sekundu..

makmitka33
16. júl 2012

@mandragora22 mrzí ma, že si to obe musíme odžiť ☹

mandragora22
16. júl 2012

@makmitka33 hm, akurat ja na rozdiel od teba konam. ja uz mam pomaly rozbehnuty svoj zivot, s tym svojim som este stale v kontakte, ba aj byvame spolu, aj nebyvame, je to zlozite a nemam chut to rozmazavat tu, verejne, ale ja pre to, aby som sa odtrhla od niekoho, kto je zavisly na matke, aj nieco robim. a dost aktivne 😉

nela82
autor
16. júl 2012

@makmitka33 teraz uz su to aj tvoje peniaze-nie len manzelove 😨 😕 Mate syna-hypoteku....nedajte jej viac ani euro..ved 330 to je kopka penazi...to chyba v rozpocte,nie?Asi si len kludne sadni s manzelom a poriadne mu prehovor do duse 😒

Svokre by som zakazala co i len vstupit na moj pozemok... 🙄

Niektore matky naozaj porodili synov len a len pre seba....

nela82
autor
16. júl 2012

@zmrzlinkams vies u nas je to tak,ze sa stara do vsetkeho-aj kupi detom nieco ak idu na nakup...no po kratkej dobe to hned vykrici...este aj ten keksik po case vykrici,ze si to necenime a co vsetko pre nas robia...toto pocuvame takmer denno-denne.Ja uz od nich nic nechcem-nechcem aby davali mojim detom keksiky...oni preziju aj bez nich.Mam svoju hrdost-uz nedokazem pocuvat tie vycitky,ako si necenime ich ochotu a tu ich pomoc ako nam vo vsetkom pomahaju.. 😠 Ci pride jedna dcera s rodinou-ci pride druha dcera s rodinou-riesia nas..Kolko moj manzel/ich brat-syn/zaraba..vsetko chcu vediet 😕 Ja mam dvoch bratov-no do dnes neviem kolko zarabaju-neviem,no nezaujima ma to-co z toho by som mala???

No nam bolo uz davno povedane,ze tym ze sme tu ostali zit-maju pravo sa do nas starat 😔 Ked sme im povedali,preco sa do dcer tak nestaraju ako do nas-tak oni s nimi neziju....

katren
16. júl 2012

@nela82 pridaj sa ku kockam sem..... urcite ti budu vediet poradit 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/moja-svokra-uz-nevladzem-2/

nela82
autor
16. júl 2012

@katren dakujem za typ,ale ja ani nehladam radu....v tom sa radit ani neda 😉
Len mam dni,kedy sa potrebujem niekomu zdoverit..vyrozpravat sa... 😔
Tato diskusia nie je myslena len ciste o svokrach-nevestach a ich vztahmi.Su zeny,ktore maju problemy s manzelmi a su zeny ktore sa trapia kvôli svokram... 😒

voskovaeva
17. júl 2012

@makmitka33 niekedy staci len postrasit aby si uvedomil on teraz vie ze ta ma istu 😉

maznacik007
17. júl 2012

@makmitka33 uprimne si sp....a a ihned sa spamataj mas dieta to ta potrebuje zivu a nie mrtvu a to v pase ze snazime sa je hadam vtip.... nechapem co tam v tom dome este robis ... vrat sa k rodicom straty hod za hlavu a dufaj ze si odisla vcas na to aby malo tvoje dieta mamu na stuzkovej ...

lujza123
17. júl 2012

@makmitka33 no ocividne ta tvoja svokra ma cvicenu opicu nielen s tvojho muza ale aj s teba. Vazne som tvoj prispevok citala s otvorenou hubou. Dievca mala by si zacat v prvom rade od seba a nenechat sa manipulovat (a teraz nemyslim len svokru ale kohokolvek)
Tvoja svokra je striga ako vysita ale v tej situacii v akej si mas prsty z velkeej casti aj ty. Beries si na svoje plecia hypoteku a nevies kam tie peniaze idu? Do kelu vsak ked sa nieco chystam xxx rokov splacat tak si dobre premyslim kam ide kazdy cent. Tvoj manzel ta podviedol a oklamal lebo sa v prvom rade mal spytat teba. Nesies jedlo dvom ludom na stavbu? Tak preco nesies 5 porcii aby sa aj svokra najedla?Pride mi xxx cudzich ludi bez pozvania na navstevu hned ten den ako sa vratim s porodnice? S dialky im ukazem babo a slusne ale razne im vysvetlim ze mozu prist po sestonedeli. Chodila si a este aj chodis jej dobrovolne makat na dom ? Preco? Preco sa radsej nevenujes svojmu dietatku? Co je tvoja svokra a jej dom prednejsi ako vlastne dieta?

Necakaj ze bude mat tvoj MANZEL (a aj svokra) uctu k tebe ked si nevazis ani ty samu seba.

Mimochodom chlapske mudrovanie o povinnostiach zeny na MATERSKEJ DOVOLENKE ma vela novopecenych oteckov, vylieci ho dvojdnovy pobyt doma sam s drobcom a zoznamom beznych povinnosti.

cat
17. júl 2012

@makmitka33 prečo si to všetko necháš?? Máš sa kam vrátiť, máš rodičov. Máme len jeden život, uvedom si to,lebo ten keď si necháme niekým dodrbať, čo nám ostane?.. a tiež: druhí ludia si k nám dovolia len to, čo im dovolíme my sami.. A to v tvojom pase je čo? Vážne chceš do takých podmienok priviesť aj druhé dieťa??

bonaquaba
17. júl 2012

@zmrzlinkams jednoducho uz ich vymaz zo zivota a budes kludnejsia a spokojnejsia

lilialienka
17. júl 2012

Ja sa čudujem ako si to vydržala za tie roky!!! Máš maličkého tak mysli na seba, lebo on ťa ešte veľmi potrebuje. Je smutné, že čo niektorý ľudia dokážu!!! Držím palce aby sa ti to podarilo úspešne vyriešiť, a aby si bola veľmi šťastná aj so synom! No neviem ale taký muž si ťa nezaslúži, musí byť veľmi slepí!!!

bonaquaba
17. júl 2012

@makmitka33 na tvojom mieste by som manzela postavila pred hotovu vec, ze odchadzas,lebo jednoducho takto sa zit neda, po prve 330 eur davat svokre - co vy ste povinni davat svokre na zivobytie, to kde sme, ked by ste na tom boli financne super a mali by ste hcut obcas svokre dat peniaze tak ok,ale vyzijete len tak a vlastne ty svoju rodicovsku vyplatu aj s pridavkami na dieta davas svokre plus manzel dopalti nejakych sto eur, takto to musis brat, jednoducho su to vase peniaze a vy musite dret, aby ste ich mali, to rovno prid za mm a povedz mu vies co ja sa zriekam mojej rodicovskej a dam mi cislo uctu svokry a tam nech idu peniaze, ZOBUD SA MOJA, to vlastne akoby si vlastnemu synovi nedavala jest ale miesto toho svokru zivis na to ze mas dve vysky, a zazila si aj svet intelektualny, tak sa ti cudujem, ze si este pre takom skvelom mm,ktory len rype do teba, ja viem je to tazke odist, ale radsej odist a mat klud ako byt znicena na smrt,kedze pises,ze mas 36 kg a problemy s oblickami, tak to musis vyzerat ako anorekticka sorry za vyraz, ale vasi ti nepomozu, vsak keby som bola tvojou mamou a vidim, co sa mi deje s dcerou, tak sama ju beriem domov, urcite ta mama prijme s otvorenou narucou a bude sa radovat a tesit z vnucatka, no som totalne vytocena zeny z vas ako mozete nechat takto so sebou zaobchadzat, mali by sme tu radsej zaloizt nejaku pomoc pre tyrane zeny nielen fyzicky ale aj psychicky, lebo ked tu citam ako niektore zijete, tak my je na zaplakanie, takto to dalej nemoze ist, ze niekto si bude na nas vybijat zlost a my to budeme trpiet,nie sme v nejakej dobe kamennej,ani v AFRIKE alebo Pakistane, kde zena nic neznamena, mame rovnaku hodnotu ako muzi a same to vieme, ze dokazeme vsetko tak ako oni a nedajme so sebou narabat ako s handrami
a to ze si mm slubila lasku az za hrob neznamena, ze budes chodit svokre dom upratovat a starat sa o nu jednoducho ked to neklape tak ako ma dovidenia a viem,ze je to tazke, lebo pred Bohom si to slubila, ale radsej sa budes tyrat az kym ta neustvu k smrti akoby si mala zit normalny zivot

zmrzlinkams
17. júl 2012

@makmitka33 presne za tie roky čosi prežila sa divim že si ešte stale tam a všetko si si nechala, podla toho čo pišem som vycitila že muž na začiatku stal pri tebe len teraz ťa nejako buzeruje, už vtedy si to mala riešiť a ja by som zbalila všetky veci a išla k rodičom - to moj nazor vždy vám aj tebe pomohli a neverim že teraz v takejto chvile zlej ti nepomožu, u nich ti bude lepšie a postaraju sa o teba a zas sa tam budeš citiť bezpečne čo bolo už nezmeniš ani to ako sa vaši o nho starali to on by si mal vyčitať a nie ty - ty za to nemožeš a hlavne by si mala myslieť na dieťatko alebo chceš aby bolo na tom tak ako si ty?? určite nie tak čo najskor zbal kufre a odiť ....!

makupcik
17. júl 2012

makmita rozumiem ti moja...ale...prepáč muž ktorý sa nevie od matky odpútať.. azlvášť od takej hnsunej....no komment....jedna vec je pomahat druha je nechat sa vyuzivat.....ma svoju rodinu svoje povinnosti..a stara ked sa jej nepaci nech ide robit... 🙂

drzim ti palce

@makmitka33

makmitka33
17. júl 2012

@bonaquaba práve naopak, ja mám 36 kg navyše a preto ma môj muž neznáša ☹

makmitka33
17. júl 2012

@bonaquaba práve naopak, ja mám 36 kg navyše a preto ma môj muž neznáša ☹ mala som cca 60 až 65, teraz mám 96, lebo telo mi drží vodu a tá tuky ☹ , jednoducho som pre neho neatraktívna

bonaquaba
17. júl 2012

@makmitka33 vsetko raz zovsednie,ale to neznamena,z e si ta nebude chlap vazit,a psychicky ta deptat, to je uz o inom, nema to s laskou nic spolocne, myslim si,ze jeho mama si ho dobre obkrutila okolo prsta,ked ju pocuva na slovo a do teba hudne, ze nestihas dve domacnosti a este aj svokre peniaze nosi tak toto fakt nepochopim, 😝 😝

anksunamonka
20. júl 2012

@makmitka33 ja by som začala hneď pri koreni toho všetkého - kto by sa nasťahoval hneď oproti takej šalenej svokre?
škoda, z veľmi veľkej časti si za to môžeš sama. Daj ultimátum, jeho matka alebo ty ako matka jeho dieťaťa. Kto to kedy videl dávať 330 eur len tak preč, veď to je za rok 100 000 korún, si predstav že na konci roka by si to mala na stole a niečo by ste si kúpili, alebo išli niekam na dovolenku za to..... ach jaj.
mne tá moja šalená tiež ničila život, teraz sa už rok nebavíme ani nevídame, lebo sa odula kvôli hlúposti a svojej nenažranosti, tak dopadla ako chcela. Keby som si ju pripustila k telu, trpím ako ty.
Svokry sú ako pijavice, akonáhle si ju pripustíš ku koži, prejde ti až pod ňu a spôsobuje ti bolesť.
Predajte dom, presťahujte sa inam, daleko od nej. Jedine tak budeš mať pokoj a možno sa aj tvoj muž spamätá, keď nebude pod jej nadvládou.
a súhlasím s babami, nesnaž sa o dalšie bábo. Alebo aspoň zatiaľ nie.