Tikajú mi biologické hodinky?

stephie333
24. feb 2020

ahojte, tento rok budem mať 30. Mám priateľa a sme spolu cez 4 roky. V lete sme začali spolu bývať. On má 33. Veľakrát rozprával, že si vyskúšame spolu bývať pár mesiacov v podnájme a keď to bude okey, tak budeme hľadať niečo vlastné a riešiť ďalší krok v našom vzťahu. Vôbec naňho netlačím. Je to na ňom kedy sa rozhodne pre vážny krok. Ale vo svojom vnútri sa vo mne bijú pocity, kedy by som už naozaj veľmi chcela, aby to už prišlo s pocitom, že je to fajn tak ako to je. Párkrát som mu aj naznačila, že by som už aj chcela.
Nikdy som nikomu vo svojom okolí nezávidela, to nie. Som rada, keď sú ľudia v mojom okolí šťastní. Ale už to je pre mňa také ani neviem opísať "smutné?", keď moje známe sú už všetky vydaté a nečakajú iba prvé bábo, ale poniektoré už aj druhé. Veľmi by som chcela aj ja toto všetko. Ale nebudem do svojho priateľa "hučať", že kedy konečne.
Je tu nejaké kočka, ktorá bola v rovnakej situácii ako ja?
Neviem, či by som sa s priateľom mala o tom porozprávať, že už naozaj chcem zásnuby, svadbu a potom aj bábo alebo kašlať na to a čakať ďalej?
Len niektorých chlapov treba asi do toho "dokopať" čo som si myslela, že môjho netreba. Ale priznal sa mi, že má strach, ale chce byť so mnou.

gagik
24. feb 2020

je uplne samozrejme ze mu o svojich pocitoch povies.

strapec
24. feb 2020

@stephie333 určite čím skôr spolocne bývanie, kľudne podnájom a hneď uvidíš či si vieš predstaviť s nim žiť alebo nie, ono chlapom dakedy treba na rovinu povedať, čo a ako a nezvyknú to brať ako tlačenie. Ja som po 4 rokoch mávala rukou, že mi je zima na ruku v podobne rovnakom veku ako si ty, takže je to normálne. Ty ho poznas, vieš ako naňho, pokecajte🙂

valeri80
24. feb 2020

@stephie333 chápem tvoje pocity. Sice my sme s mužom už byvali spolu po roku, ale po 4 rokoch som mala presne take pocity ako ty. My sme sa o tom aj vela rozprávali, tiež sa bál aj keď sám nevedel prečo😊 Potom sa nakoniec odhodlal a dostala som prsteň. Rok na to sme mali svadbu a na ďalši rok sa nám narodil synček. Odvtedy mi hovori, že nevie prečo vlastne váhal bolo to jeho najlepšie rozhodnutie a keby to vie do predu tak už máme skor aj kopu deti 😀 každopádne to myslel vážne lebo o pár dni sa nam už narodi treti synček 😊 ja si myslim, že chlapi funguju trochu inak ale keď sa už odhodlaju potom zase lutuju, že to nespravili skor. Tlačiť na neho netreba ale otvorene sa porozprávať o tvojich pocitoch určite áno.

stephie333
autor
24. feb 2020

@strapec práveže už spolu bývame od minulého leta 🙂 a je to fajn. Zatiaľ sme sa ani nepohádali. Bola menšia výmena názorov a hneď sa to vyriešilo. Fungujeme spolu, preto by som už vážne chcela, aby sa to niekam posunulo. Vravela som mu, že do 30-ky sa chcem vydať (tú mám v novembri). Ale zase nechcem naňho vyvíjať žiaden tlak.

@valeri80 my by sme už tiež po roku vzťahu začali spolu bývať, ale v tom čase mi zomrela mamina a nechcela som nechávať brata a otca samých + do toho sme sa sťahovali do nášho vytúženého domu, ktorého sa už žiaľ mamina nedožila a keďže som mala prácu na dobu určitú do konca roka 2019, tak som si vravela, že ešte toľko ostanem s otcom a bratom, pretože som sa chcela sťahovať do iného mesta cca 100 km od domova a nájsť si tu novú prácu (odchod od nich bol pre mňa veľmi ťažký a stále aj je, ale vždy som túžila bývať v meste, v ktorom momentálne bývam a otca s bratom navštevujeme takmer každý víkend). Síce to prišlo trocha neskôr ako sme plánovali, ale bývame spolu aj prácu mám, takže už není o čom 🙂

0kristina0
24. feb 2020

Nieco podobne som zazila. Keby nie je mojej iniciativy dodnes nie som vydata a nemam ani dieta. Boli sme spolu 9 rokov a z toho 2 sme spolu zili, spolocna hypoteka. Mala som 28 rokov a zapacila sa mi predstava svadba v zahranici. Muz suhlasil, ze on tiez radsej uprednostni takuto svadbu pred klasickou. Vsetko nechal na mna, sama som vsetko vybavovala. Po svadbe som zatuzila po dietati, tahalo mi na 29 a tak zrazu to akosi prislo, velka tuzba. Tak sa o tom povedala uz vtedy manzelovi. Jemu sa to moc nepacilo, ze on este nie je pripraveny a podobne kecy, az nakoniec z neho vyliezlo, ze on asi nechce deti. No nasral ma riadne, zobrala som sa a odisla z domu. Pri odchode som mu vykricala kolko sa do neho zmestilo, ze ma cele roky tahal za nos (lebo on deti chcel) a ze som s nim len stracala cas a ja bez deti zit neviem, bola by som nestastna. Po par minutach mi volal aby som sa vratila, ze sa porozpravame. Suhlasila som. Urobili sme kompromis, ktory obom vyhovoval len manzel necakal ze sa to podari tak rychlo. Dceru nadovsetko miluje a ja si obcas neodpustim poznamku, ze keby niet mna tak ju nema. U mnazela bol problem v tom, ze si zvykol na svoje pohodlie, mali sme svoje byvanie, sukromie, no skratka zlenivel a predstvava dietata ho zrazu desila. Tymto ti chcem povedat, ze niekedy treba tych chlapov dokopat k niecomu lebo keby mam ja cakat na svojho muza kedy bude konecne pripraveny na dieta, tak ho nemam dodnes. Ak po dietati tuzis, povedz to priatelovi, urobte si plan, napr. tento rok bude svadba a buduci sa budete snazit o dieta. Chlapi velmi rychlo spohodlneju a uz si tazsie potom zvykaju na zmeny.

albiva
24. feb 2020

@stephie333 Ahoj 🙂 my sme spolu "chodili" 8 rokov kým sme sa vzali. Ale boli sme spolu od 18stich, čiže stále mladí 🙂 Väčšinu väčších krokov v našom vzťahu som iniciovala ja (spoločné bývanie, prvé dovolenky, kúpa spoločnej nehnuteľnosti, zásnuby, svadba, deti atď), ale nie že by som tlačila. Len som mu proste povedala, že momentálne to cítim tak, že je na toto a hento už čas, nech nad tým popremýšľa, či by to už nechcel aj on. Sám uznal, že sa väčšiny obaval, ale nakoniec všetko dobre vypálilo 🙂 Nemyslím si, že ide o nejaký nátlak, žiadne ultimáta sme si nedávali, ale ani sme vážne rozhovory neodkladali. My sme rovnako starí, chlapi len možno uvažujú o takých vážnejších krokoch sami od seba neskôr...

stephie333
autor
24. feb 2020

@0kristina0
@albiva ďakujem baby. No asi fakt treba tých chlapov len trošičku ťuknúť, aby sa odhodlali. 🙂

princeznasevera
24. feb 2020

@stephie333 ja ti poviem tak ak budes do neho hucat su dve moznosti kopne ta do riti lebo si zufala hysterka (bez urazky) alebo si to vezme k srdcu a bude sa snazit. 4 roky je vsak uz dlha doba aby vedel co chce. Ja ti poviem tak ja som s mojim cca 3 roky a preskakali sme si ozaj vselicim. Zacali sme spolu byvat po roku lebo som mala doma problemy s rosicmi a dal mi moznost byvat u neho a mat pokoj. Poviem ti tak trvalo dalsi rok kim sme sa zosuladili aby sme fungovali. Aktualne uz zijeme v druhom byte kde mame svoj pokoj klud. Zo susedmi sa pozdravime max. Do sukeomia nikoho nepustame a fungujeme omnoho lepsie ako na zaciatku. Tiez som mala pocit ze uz je treba svadbu atd. Ale zistila som,ze ak ho budem tlacit skor povie nie tak som to nechala tak a zrazu o svadbe zacal vypravat on a svadba bude buduci rok. Takze bud trpezliva ak ale neuvidis z jeho strany zaujem alebo nieco tak tu temu opatrne vytiahni ale nie aby mal pocit ze je pritlaceny k muru a nemoze sa rozhodnut

1didiana1
24. feb 2020

@stephie333 myslim si, ze by si mu o tom mala rozpravat. niektorych chlapov fakt treba do toho "dotlacit" lebo sami sa nevedia rozhybat. uz mate vek na to, takze nie je na co cakat!

lucyluv
24. feb 2020

Vela chlapov naznacovaniu absolutne nechape. Ked mu povies, co by si chcela, nie je to ziadne dokopavanie. Muzi chcu jasnu komunikaciu. Podla mna bude rad

lucilaines
24. feb 2020

Uplne kludne otvor konverzacii, da sa to aj tak, ze nemusis hned hovorit, ze ty uz by si chccela babo. Prodte zacni riesit nejake prakticke veci s tym suvisiace, co ja viem kde ny ste dali detsku izbu, alebo ked sa budete bavit o kupe spolocneho byvania, tak prehodit len nieco v style, tuto je dobre prostredie pre deti, blizko skola a pod. Alebo co ja viem zacat riesit, ze ako si nastavit praci, aby ti vysla materska. Uvidis ci sa chyti a ako zareaguje a od toho uz potom mozte rozbehnut vazny rozhovor.

dominikatomas
24. feb 2020

@stephie333 ja som aj pripominala od zasnub po dieta a vzdy bola iba hadka z jeho strany potom som to nechala tak , a neskor som zistila ,ze to uz nechcem ani ja ,lebo dlhu dobu nato kaslal , a uz nie sme ani spolu. Takze sa to ,,poriesilo".

oli18
24. feb 2020

Nechcem sa ťa dotknúť, ale denne čítam, ako vaši dlhoroční partneri nie sú ešte pripravení mať po rokoch chodenia, dokonca aj spoločného bývania, s vami deti. To čo máte za partnerov? Robíte im full servis, dokonca si ničíte zdravie HAK, aby mali dokonalý sex, mnohokrát si ich doslova vydržiavate a ešte hľadáte spôsob, ako im šetrne naznačiť, že by ste už chceli dieťa? To čomu ste ich naučili? Kam ste sa to až dopracovali? Úprimne takéto ženy ľutujem. Nad tým, čo ste ochotné dnes robiť pre vašich partnerov, sa mi rozum zastavuje. Hlavne, že pri každej téme sa doporučuje sa s partnerom rozprávať, problém vydiskutovať. Len na tému budúcnosti a detí vám tie témy viaznu.

stephie333
autor
25. feb 2020

@lucyluv máš pravdu. Chlapom nestačí niečo naznačiť a naivne si myslieť, že im to dopne. Treba ísť na nich priamo 🙂

@oli18 neviem, či si týmto konkrétne narážala na mňa, ale ja napr. žiadnu HAK neberiem.
A chlapi sú rôzni, tak ako aj ľudia no. Preto to pri niektorých ide ľahšie a pri niektorých nie. Asi toľko k tomu.

lucyluv
25. feb 2020

@stephie333 odo mna je to osobna skusenost, overene a som uz aj vydata aj deti mam :D

hefo
25. feb 2020

Ak v tvojom a jeho veku budete so založením rodiny otáľať, tak sa aj tak po nejakých rokoch rozídete. To "netlačenie" chlapovi môže vyhovovať, ale pre teba je to veľmi nevýhodné. Tu je článok od psychológa:
http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/pr...