Tlak na rozhodovanie o druhom dieťati
Prosim nepripominajte ludom ze maju mat druhe dieta. Nevycitajte im ze prve dieta potrebuje surodenca. Potom sa rodia v poradi druhe deti, ktore su “z povinnosti”. A ked to rodicia nezvladaju trpia vsetci. Dnes je tazka doba a rodicia maju vyssi vek tak im nepridavajme starosti ked im ani nepomozeme
@anonym_autor neviem, kde to žiješ. Ja mám opačný problém. Keď sme oznámili, ze čakáme druhé, tak v najbližšej rodine sme dostavali divné otázky, že či to bola nehoda... Najhoršie to niesol môj otec, že či som sa zbláznil, že ide vojna a ja a žena v nej zomrieme a naše deti si aj tak adoptuju gayovia, lebo on sa be starať nebude... No čo vám poviem, úplne keci. Nikdy sa o prvú dcéru ako dedko nemusel vôbec starať.
@anonym_autor na ktorej planéte žiješ? Či po.nivom v akej bubline?
Mňa nikto do ničoho nenútil. Mám opačne skúsenosti. Keď som prvý krát otehotnela ,mala.som 28. Náhodou spadla mojej mame kartotéka a zostala.otvorena pri strane kde píše jej psychiater že podľa nej je to príliš skoro, a pri druhom dieťati som mala reakcie okolia ako píše
@pr85
Vzdy bude mat niekto nazor a vzdy sa najde niekto kto ma potrebu hovorit ho nahlas aj ked nie vsetko treba okomentovat.
My sme chceli maly vekovy rozdiel medzi detmi, jasne ze nic ine ako kecy ze sa stala nehoda som nepocula. Mam v okoli dost ludi co nevedia ani trosku o slusnom spravani ze by povedali gratulujem a zavreli usta.
Kto ťa donútil mať druhé dieťa ? Ten čo založil túto čudnu tému je chorý človek. To sa ako da donútiť aby si mala druhé dieťa? Už som tu asi všetko čítala . Ja žasnem nad hlúposťou ľudí, ktorí tu píšu neskutočne hluposti. Choré toto.
@anonym_9b288c ja zasnem nad ludmi co nemaju kusok empatie a nevedia citat medzi riadkami.
Ja má detí viac ako je norma v spoločnosti , v živote som nekomentovala počet detí v inej rodine ako je moja , či bolo nula alebo 1 alebo 10. Zato ja sa stretávam s pravidelným komentárom vo vzťahu ku mne a verte tomu že niekedy nie sú vôbec príjemné, veľakrát sú priam urážlivé , obzvlášť od matiek čo majú jedno dieťa. Počet detí v rodine je každého osobná vec, ktorá nemá byť predmetom žiadneho nátlaku , nútenia , zosmiešňovania, zhadzovania.
@anonym_autor no ak nejaký rodič sa rozhodne mať dieťa z povinnosti, lebo rodina na neho tlačí, že má mať dve tak je to nesvojprávny jedinec ktorý nemal mať ani to jedno. Snáď sa riadim tým, či dieťa chcem a viem uživiť a nemám ho preto, lebo rodina chce.
Veru je to tak ľudia často komentujú životy iných. Ešte aj v robote som sa stretávala so sprostými momentmi, keď som dostala výpoveď, tak treba ísť aspoň na materskú . A to žeby som nemala žiadnu materskú to nikoho nezaujímalo. To bola strašne zlá situácia, lebo som mala 30 a už by si podľa okolia aj patrilo, ale to by. Ale to by boli momenty že mám len rodicak 200 euro. Ja som si chcela nájsť prácu, zapracovať sa a až potom a mať akú takú istotu že po materskej sa mám kde vrátiť.
Uz to citam 10minut ako bezim na páse. Vidim ze niekto nevie 3tyzdne stravit ze mi nechuti stedrak . Ale prvy koment ma pobavil, netvarim sa ze nie , ja mam rada srandu a bizar na koniku milujem. Mimochodom, temy o detoch su fajn ale konkretne Tato ma az tak neoslovila. Nik pricetny si nespravi dieta skrz spolocnost a tlak okolia. Tu nieje o com diskutovat.
A k tej profilovke, ze niesom spokojna ? Preco ? Ze si zmenim po par mesiacoch foto a potom 2dni menim lebo neviem ktoru nechat hovori o zivote cloveka ? A to ze Vy sa tu bezne smejete na druhych ( dnes som to ja ) a este aj anonymne, nehovori o Vasej spokojnosti nic ? Ked sa musite smiat na druhych? Ze tu den co den vidim komenty od anonymov na druhe zeny ze su : pi, ku, je... a dookola.Ja ked uz nieco pisem aspon si stojim za tym, nemazem to a chcem aby ten clovek vedel ze som to pisala ja. Mne tu za tych xy rokov nadavali par krat uz ozaj nechutne a ja som bez akejkolvek skaredej odozvy bud nereagovala alebo odpovedala normalne. Toto je nic.
@ivik4 neviem, čo si písala predtým, ale toto si pekne a slušne napísala. A nemať foto neznamená vždy nespokojnost, s týmto si dovolím nesúhlasiť 😀
Ja má detí viac ako je norma v spoločnosti , v živote som nekomentovala počet detí v inej rodine ako je moja , či bolo nula alebo 1 alebo 10. Zato ja sa stretávam s pravidelným komentárom vo vzťahu ku mne a verte tomu že niekedy nie sú vôbec príjemné, veľakrát sú priam urážlivé , obzvlášť od matiek čo majú jedno dieťa. Počet detí v rodine je každého osobná vec, ktorá nemá byť predmetom žiadneho nátlaku , nútenia , zosmiešňovania, zhadzovania.
@subartic Ty máš deti? Koľko ich máš? Lebo si v nejakej diskusii spominala, že muž má vazektomiu, tak toto je pre mňa prekvapenie.
@ivik4 neviem, čo si písala predtým, ale toto si pekne a slušne napísala. A nemať foto neznamená vždy nespokojnost, s týmto si dovolím nesúhlasiť 😀
@zajinkakoni ja som to tak ale nemyslela. Ja rozumiem ze niekto foto nema. Ale to ze ja si zmenim foto po par mesiacoch tak komu to ublizuje .. Ako ma moze mat v zaludku cudziach vyrovnana osoba skrz to ze nemam rada suche kolace, ze 2dni menim foto alebo ze DO TEMY o JEDINACIKOCH pisem o jedinacikoch. Kam to mam inak pisat. Do temy o kolacoch hadam nie. Bolo by divne keby prispievam do tem pocetnych rodin. Tak sa tam nepcham
A predtym som pisala ze mi nechuti stedrak lebo je mi suchy
Ale to je jedno ja len ze nepatrim medzi nase MK celebritky s milion foteckami ktore nezvladnu neprajne zeny ci nie pekne komenty a druhy nazor, neodidem ako hviezda a po par mesiacoch sa zas vratim.
Som tu dlhe roky, beriem vsetko 😃
Bože, zas nejaká chudera založila na MK ,blbú tému a stavím sa že nemá ani len to jedno dieťa. Obyčajná závisť. Kto by ju už len nútil mať druhé dieťa. to sa ako dá nech mi to niekto vysvetlí.
@zajinkakoni ja som to tak ale nemyslela. Ja rozumiem ze niekto foto nema. Ale to ze ja si zmenim foto po par mesiacoch tak komu to ublizuje .. Ako ma moze mat v zaludku cudziach vyrovnana osoba skrz to ze nemam rada suche kolace, ze 2dni menim foto alebo ze DO TEMY o JEDINACIKOCH pisem o jedinacikoch. Kam to mam inak pisat. Do temy o kolacoch hadam nie. Bolo by divne keby prispievam do tem pocetnych rodin. Tak sa tam nepcham
A predtym som pisala ze mi nechuti stedrak lebo je mi suchy
Ale to je jedno ja len ze nepatrim medzi nase MK celebritky s milion foteckami ktore nezvladnu neprajne zeny ci nie pekne komenty a druhy nazor, neodidem ako hviezda a po par mesiacoch sa zas vratim.
Som tu dlhe roky, beriem vsetko 😃
@ivik4 kto su MK celebritky?
@anonym_autor a ty si to druhe dieta, ktore vzniklo z donutenia?
Ľudia vám to už hrabe
Mňa by zaujímalo, ako.ma môže niekto donútiť mat dieťa? To niekto niekomu stojí so zbraňou pri hlave, keď sexuje?
@marhulka13 spoločenským tlakom, každodenným vyrývaním a odsudzujúcim správaním…
Ty si to druhe dieta? Rodic? Stary rodic?
@anonym_18fa94 samozrejme že mám deti , mám 6 pôrodov a 5 detí . Potom sterilizácia na obidvoch stranách .
@subartic 6:pôrodov a len 5 deti? To všetko s jedným mužom?
@anonym_365b7f si zabudol doplniť, ze je to ta, ktora si dennodenne mení profilovky. Chuda😅
@anonym_af3177 A čo to teba tak strašne irituje? Srší z teba závisť, darmo sa oháňaš vyrehotanými smajlíkmi 😀 A k tom ešte nemáš ani gule napísať to pod sebou, nespokojná budeš skôr ty, chúďa jedno.
@marhulka13 spoločenským tlakom, každodenným vyrývaním a odsudzujúcim správaním…
@biba_18 to ano, tym si asi prešiel každý, ale aby som kvôli rečiam robila deti to nie. Mam syna, aj dcéru, čiže som splnila spoločenskú normu. Teraz po 15 rokoch cakame tretie a tiež su to výživné reakcie. Načo v našom veku, naco ked mame parik,, či to mám s druhým. Čerešnička je téma stužková a nás vek v tej dobe😁
@subartic 6:pôrodov a len 5 deti? To všetko s jedným mužom?
@anonym_18fa94 Hádam ti nemusí viac vysvetľovať. Ty máš koľko detí? A koľkými mužmi? Isto sú to tvojho muža deti ? Takéto otázky primitívne sa pýtaj mamy nie cudzej ženy. Čo by si z toho mala keby ti to povedala ? A ešte anonymne hrdinka 😃
@anonym_af3177 A čo to teba tak strašne irituje? Srší z teba závisť, darmo sa oháňaš vyrehotanými smajlíkmi 😀 A k tom ešte nemáš ani gule napísať to pod sebou, nespokojná budeš skôr ty, chúďa jedno.
@tatiana288 samozrejme tatianka, mas pravdu :*
@ivik4 kto su MK celebritky?
@anonym_2c9a77 viesco neviem kolko rokov si na MK ci budes vediet, ja uz velmi vela ale co si pamätam tak taku mladsiu Nataliu a este manzelku tusim Araba 🤔. Potom uz take kočky co pridavali denne fotky na profil a po hejtoch alebo nie peknych nazoroch na ne odisli a zas vo velkom prisli. Z tych novsich neviem ako sa ,,volali" ani keby ma rezali. Ci su tu teraz neviem, ja velmi malinko pozeram plochu.
Vseobecne to bolo myslene na zeny ktore to nezvladnu. Ja uz beriem mk so vsetkym vsudy . Ano, nieje prijemne citat vysmech ale ked Ti to casto krat pise ustavicne dookola zbabelo anonym tak je to ine ako ked Ti to niekto povie osobne a vies si z toho nieco zobrat ak je to na mieste a skutocne ide o problem s Tebou a nie somariny ako suche ci kremove kolace a pod.
@tatiana288 samozrejme tatianka, mas pravdu :*
@anonym_af3177 ty si dnes vstala hore zadkom ?😄
Niektorý ľudia majú deti lebo sa to patrí no vôbec to nedávajú. Poznám ženy čo majú 1-2 deti a vkuse na deti vrieskaju aj nadávajú. Chúďatka deti.
@marhulka13 hm, spoločenskú normu? o tomto sa tu hovorí. o tej spoločenskej norme 😏
@marhulka13 hm, spoločenskú normu? o tomto sa tu hovorí. o tej spoločenskej norme 😏
@biba_18 naschvál som to tak nazvala. Ak máš syna a dcéru, otázky skončia
@anonym_2c9a77 viesco neviem kolko rokov si na MK ci budes vediet, ja uz velmi vela ale co si pamätam tak taku mladsiu Nataliu a este manzelku tusim Araba 🤔. Potom uz take kočky co pridavali denne fotky na profil a po hejtoch alebo nie peknych nazoroch na ne odisli a zas vo velkom prisli. Z tych novsich neviem ako sa ,,volali" ani keby ma rezali. Ci su tu teraz neviem, ja velmi malinko pozeram plochu.
Vseobecne to bolo myslene na zeny ktore to nezvladnu. Ja uz beriem mk so vsetkym vsudy . Ano, nieje prijemne citat vysmech ale ked Ti to casto krat pise ustavicne dookola zbabelo anonym tak je to ine ako ked Ti to niekto povie osobne a vies si z toho nieco zobrat ak je to na mieste a skutocne ide o problem s Tebou a nie somariny ako suche ci kremove kolace a pod.
@ivik4 vidím, že ťa má niekto v zuboch a závidí ti pekne vyšportovanú postavu na fotkách 🙂

Uz to citam 10minut ako bezim na páse. Vidim ze niekto nevie 3tyzdne stravit ze mi nechuti stedrak . Ale prvy koment ma pobavil, netvarim sa ze nie , ja mam rada srandu a bizar na koniku milujem. Mimochodom, temy o detoch su fajn ale konkretne Tato ma az tak neoslovila. Nik pricetny si nespravi dieta skrz spolocnost a tlak okolia. Tu nieje o com diskutovat.
A k tej profilovke, ze niesom spokojna ? Preco ? Ze si zmenim po par mesiacoch foto a potom 2dni menim lebo neviem ktoru nechat hovori o zivote cloveka ? A to ze Vy sa tu bezne smejete na druhych ( dnes som to ja ) a este aj anonymne, nehovori o Vasej spokojnosti nic ? Ked sa musite smiat na druhych? Ze tu den co den vidim komenty od anonymov na druhe zeny ze su : pi, ku, je... a dookola.Ja ked uz nieco pisem aspon si stojim za tym, nemazem to a chcem aby ten clovek vedel ze som to pisala ja. Mne tu za tych xy rokov nadavali par krat uz ozaj nechutne a ja som bez akejkolvek skaredej odozvy bud nereagovala alebo odpovedala normalne. Toto je nic.