icon

Toxické rodiny a ich vplyv na Vianoce

Dnes o 13:48

Všetci, ktorí sa ešte spamätávate z Vianočných návštev, prehrávate si rozhovory, ktoré bodli presne tam kde mali, nie ste sami 🫂😄

anonym_eb0674
Dnes o 13:54

@anonym_autor presne pre toto som prerušila osobny kontakt so svokrou. Naposledy, keď u nás bola na pár dní, normálne som z toho ochorela...dávala som sa dokopy dva týždne. Bohužiaľ, narcisticka povaha je sviňa a povedala som si dosť...nebudem robiť zle sebe ani svojej rodine. Muž spraví jeden telefonát raz za čas, vypočuje si kopec dristov ale zhasne telefón a máme pokoj. Bohužiaľ, vekom sa to len zhoršuje...

lizatko1009
Dnes o 14:05

kazdy den boli navstevy aj my aj u nas a nastastie nic take sa u nas nikdy nedialo ani nedeje 🙏

autor
Dnes o 14:24
@anonym_eb0674

@anonym_autor presne pre toto som prerušila osobny kontakt so svokrou. Naposledy, keď u nás bola na pár dní, normálne som z toho ochorela...dávala som sa dokopy dva týždne. Bohužiaľ, narcisticka povaha je sviňa a povedala som si dosť...nebudem robiť zle sebe ani svojej rodine. Muž spraví jeden telefonát raz za čas, vypočuje si kopec dristov ale zhasne telefón a máme pokoj. Bohužiaľ, vekom sa to len zhoršuje...

@anonym_eb0674 tiež mám skúsenosť s narcitom.Na oko úplne super rodina a pod povrchom ľudia, ktorí sú schopní druhého totálne zničiť 🫨

autor
Dnes o 14:26
@lizatko1009

kazdy den boli navstevy aj my aj u nas a nastastie nic take sa u nas nikdy nedialo ani nedeje 🙏

@lizatko1009 to je super 🙏

anonym_4033f4
Dnes o 14:34

@anonym_autor v lete som prerušila úplný kontakt so svojou rodinou. Krajšie Vianoce som nikdy nemala.

anonym_849999
Dnes o 14:34

Ja doporucujem kazdemu, kto si vazi sam seba, aby navstevy a stretnutia s ludmi, ktori mu cielene ublizuju, ci uz slovne alebo spravanim, jednoducho ukoncil. Ja sama som na zaklade negativnych skusenosti ukoncila stretavanie sa s urcitou castou rodiny, nevidela som ich 25 rokov a nechybaju mi. Z kazdej navstevy u "pravdovravnych a mudrych" som mala neurozy, zvracala som a po kazdom stretnuti som sa davala dokopy niekolko dni az tyzdnov.

ariannazara
Dnes o 14:44

Nie lebo som nikde nebola, cele vianoce sme prelezali doma na gauci ;)

insider555
Dnes o 14:57

Ja som toto zažíval skôr u niektorých dedinských príbuzných, to je tam úplne iný svet. Iná mentalita. Tam majú proste ľudia pocit, že starší sa má právo starať do života hocijakému mladšiemu a poúčať ho hlava nehlava a mladý musí len tiško počúvať. Čo z toho, že ten starší je v podstate neúspešná troska s minimálnym vzdelaním a chce poúčať rozhľadeného vysokoškoláka, ktorý pocestoval svet. Ale najlepšia obrana proti nim je, keď ste spustili témy o ktorých nemali ani šajnu, napríklad niečo o vašej práci, dovolenkách a cestovaní atd. tam sa zrazu nevedeli chytiť, lebo ich témy boli akurát tak to, čo bolo v kauflande v akcii, čo ide v telke prípadne ponosovanie ako bolo kedysi lepšie, lebo dnes je všetko drahé.

majlo1234
Dnes o 15:16
@insider555

Ja som toto zažíval skôr u niektorých dedinských príbuzných, to je tam úplne iný svet. Iná mentalita. Tam majú proste ľudia pocit, že starší sa má právo starať do života hocijakému mladšiemu a poúčať ho hlava nehlava a mladý musí len tiško počúvať. Čo z toho, že ten starší je v podstate neúspešná troska s minimálnym vzdelaním a chce poúčať rozhľadeného vysokoškoláka, ktorý pocestoval svet. Ale najlepšia obrana proti nim je, keď ste spustili témy o ktorých nemali ani šajnu, napríklad niečo o vašej práci, dovolenkách a cestovaní atd. tam sa zrazu nevedeli chytiť, lebo ich témy boli akurát tak to, čo bolo v kauflande v akcii, čo ide v telke prípadne ponosovanie ako bolo kedysi lepšie, lebo dnes je všetko drahé.

@insider555 ach jo🫣

My nemame taketo vztahy doma. Ano, povadime sa, ale nikto mi nepije vylozene krv. Ale som z rodiny, kde mame nenarocne povahy, vieme vychadzat s ludmi. Manzel sa napriklad momentalne nebavi so svojou mamou, ani ona s nim, ram je to tazsie.

viestta
Dnes o 15:30

Nastastie mame v rodine normalnych ludi a normalne vztahy takze ani pri navstevach sme netrpeli

anonym_5392b6
Dnes o 16:11

@anonym_autor Co take vam hovoria?

anonym_fba330
Dnes o 18:22

@anonym_autor ja som z toxickej rodiny a každé Vianoce bývali u nás katastrofa .. ale už je to celkom dobre odkedy mám muža.