Toxický človek – čo keď ním je najbližšia rodina?

tamiii8
3. dec 2018

Ahojte,

hovorí sa, že ak vo svojom okolí máte toxického človeka, snažte sa od neho dostať čo najdaľej. Ale čo v prípade keď sa jedná o vášho súrodenca, syna, dcéru? Poraďte, je možné sa od takého človeka vôbec odstrihnúť? Ako?

warholette
3. dec 2018

Zavisi ci spolu byvate alebo nie. Ak ste v jednom byte, je to takmer nemozne. Ale aj ked je to brat, sestra, dospele dieta, da sa prerusit kontakt, aj ked to nie je jednoduche.

katren
3. dec 2018

@tamiii8 vazne veris tomu "hovori sa"????

eva8
3. dec 2018

čo sa myslí pod toxickým človekom?

tamiii8
autor
3. dec 2018

takí ľudia, ktorý Vás svojim správaním totalne vyčerpajú... v mojom prípade ide o človeka, ktorí je absolútne nezodpovedný a je egoista

eva8
3. dec 2018

@tamiii8 ďakujem, Dá sa stým človekom o tvojich pocitoch porozpávať? Myslíš si to len ty, alebo je to o ňom všeobecne známe?

dskjhfdlkdjhl
3. dec 2018

@tamiii8 kazdy Ta vycerpa natolko, nakolko mu to dovolis.

hivanik
3. dec 2018

Ked som citala,ze toxicky tak ma napadlo niekto kto robi v ortutovni....ale ak sa jedna o niekoho kto ti ubera energiu tak sa s nim nekontaktuj, pokial to nieje niekto s kym byvas

tamiii8
autor
3. dec 2018

@warholette nebývame, ale tym ze je to blízka rodina, musíme spolu komunikovať

eva8
3. dec 2018

@tamiii8 je to súrodenec, syn, dcéra. Ak nebývate spolu, komunikácia sa dá minimalizovať. Nikoho blízkeho by som od seba neodstrihla, aj keby to bol toxický človek. Komunikáciu by som premenila na zdvorilostné frázy, ale zaujímala by som sa či nepotrebuje pomoc V tom prípade by som mu nebadane pomohla. Inak len stručné nevyhnutné rozhovory

asia83
3. dec 2018

@tamiii8 Nepochopila som, aký je to "toxický" človek. 😵

pribinak
3. dec 2018

Stanov si hranice, odkiaľ-pokial. To je jedno ci je to rodina, alebo nie. Proste stráž si hranice.

tamiii8
autor
3. dec 2018

@pribinak co ked nerespektuje hranice odkial pokial?

hivanik
3. dec 2018

@tamiii8 ....nechces byt konkretnejsia o koho sa jedna? Asi tazko niekto poradi ked strielame na skepo

pininka
3. dec 2018

Sú ľudia, ktorí dokážu tak vysať energiu, že sa človek neubráni ani keby najviac chcel a pritom to ani nemusia byť zlí ľudia. Zažila som to viackrát a domov som chodila ako zbitý pes, total vyčerpaná s bolesťou hlavy. Žiaľ aj moja mama je taký vysávač energie, a vyslovene privolava negatívne veci. Verím v silu myšlienky a z sa dá privolat aj choroba.

hivanik
3. dec 2018

Ked mam niekoho v blizkosti alebo ja napr.stretavam jednu starsiu pani a viem, ze taha zo mna energiu tak si prekrizim nohy, ruky alebo staci si prekrizit prsty a nevytahne dotycny/a moju energiu.

dskjhfdlkdjhl
3. dec 2018

@hivanik A to fakt veris tomu, ze ked si prekrizis nohy, ze z Teba nevytiahne energiu?🙉

hivanik
3. dec 2018

@dskjhfdlkdjhl ...vyskusaj a uvidis.....mne bolo tiez casto zle ked som stretla dotycnu pani a niekto mi to poradil a funguje....energia koluje a proste ju nepustis😉

kapustovafliacka99
3. dec 2018

velmi dobre poznam co to je toxicky clovek.ziadny zamestnanec vo vyrobe kovov,ani prekrizene ruky,ani nikd y by som toto a nikdy by som tamto nepomaha.toto hovoria iba ludia,ktori nikdy neprisli do styku s toxickou osobou.
tami a nie hovori sa,ze sa treba odstrihnut.jednoducho TREBA sa odstrihnut a nic ine ti nezostava.alebo zostavat v tej kasi dalej.pociatocny pocit je ambivalentny, najrpv ti ta blizka osoba bude chybat a budes smutna,potom ti padne kamen zo srdca a uvedomis si,ze takto ti je lepsie.
presla som si tym,chce to cas.ale opakujem,ak chces zit pokojny clovek,musis sa odstrihnut,nic ine ti nezostava.uz to urobili tisicky ludi,vyhladaj si na reddite ludi co mali toxickeho clena rodiny a presne vedia o com to je.
nenechaj sa zatiahnut do citov a uz vobec nie do citovych vylevov tychto ludi,ktori ani nevedia takeho cloveka definovat.
a pre ostatne,budte radi,ze ste to nemuseli riesit a ze neviete co to obnasa.
tami ak chces viac,vypis sa mi sukromky,poradim ti presne co a ako.takto verejne to vypisovat nebudem,prepac.

kapustovafliacka99
3. dec 2018

a este chcem povedat,ze ziadne urci si hranice,ani mudrosti typu kazdy ta moze vycerpat len tolko,kolko dovolis v tomto pripade nepomaha. takeho hranice si mozes dovolit voci susede,znamej alebo nejakej byvalej kolegyni napr.ktora ta irituje.tu ked stretnes,prehodit par pro forma slov a ides dalej.
toxicka osoba sa vam dostane pod kozu a pomaly ale isto,hlavne pokial je to blizka osoba.toxicky clovek dokaze druheho priviest az k liekom..ba este horsie,ak to nestopnes vcas.opakujem tamii,ak potrebujes pomoc skuseneho cloveka s tymto problemom,urcite nevahaj napisat mi sukromnu spravu.viac sem nenapisem.

dskjhfdlkdjhl
3. dec 2018

@hivanik nemam preco skusat, ja neverim na to, ze zo mna niekto vycucne energiu. Ja s tym problem nemam, problem s tym maju len taki ludia, co tomu veria.

hivanik
3. dec 2018

@dskjhfdlkdjhl ...nechapem preco reagujes a bud rada, ze si taku osobu nestretla...Pekny vecerr

dskjhfdlkdjhl
3. dec 2018

@hivanik nemusis chapat preco reagujem, ani ja nechapem, preco niekto takemu niecomu veri.

kapustovafliacka99
3. dec 2018

@dskjhfdlkdjhl nic v zlom,ale hivanik ma naozaj pravdu.Ak nemas co k teme,nereaguj.Predpokladam,ze autorka ma dost problemov sama so sebou,ked sa uz k tomuto odhodlala.Naco este rypes?

dskjhfdlkdjhl
3. dec 2018

@kapustovafliacka99 nerypem a tema je verejna, moze si sem napisat kazdy, co uzna za vhodne. Predpokladam, ze to tu neriadis, tak neurcuj, kto ma co pisat a ako pisat.

dskjhfdlkdjhl
3. dec 2018

@kapustovafliacka99 a celkom by ma zaujimalo, ako by si mi chcela dokazat, ze dotycna ma pravdu.

kapustovafliacka99
3. dec 2018

@dskjhfdlkdjhl Ak niekto napise,ze ma blizku osobu toxicku a uvazuje o tom,ze sa odstrihne,je to preto,lebo nad tymto uz ta osoba musela dlho premyslat.Taketo rozhodnutie clovek neurobi z jedneho dna na druhy..Aj samotne rozhodnutie ublizuje a je bolestive. A niekedy to trva aj roky,kym clovek k takemu niecomu dospeje.Dokonca niekolko rokov.Vela ludi nedokaze okolo seba toxickych ludi vobec identifikovat aj preto,ze clovek zvycajne toleruje svojim blizkym ovela viac ako by toleroval ostatnym.Ja to medzi jej riadkami citam a presne viem o com pise.Presne tak ako ty to nevies.Preto aj ziadas aby som ti nieco dokazovala.Je to preto, lebo tejto teme nerozumies a tiez preto,lebo tebe dokazovat skutocne nic nemusim.
A ano naozaj to tu neriadim,ale mam dost empatie a zivotnych skusenosti na to,aby som vedela odhadnut, kedy je vhodne nieco napisat a kedy radsej drzim jazyk za zubami.

anabella111
3. dec 2018

Nevidím dovod na to...aby dskjhfdlkdjhl ..nemohla napisat svoj nazor..ktory je z podlozitelneho hladiska viac uveritelny..ako ten opacny. Moj nazor je podobny a podlozeny. Este som sa nestretla s tym, ze by vyrovnany clovek pocitoval energeticky utlak od ineho cloveka. Slova a prejav mozu byt unavne a casto sa stretavam s tym..ze labilný clovek nezvlada pritomnost vsetkych ludi. Uz ste poculi o psychologovi..psychiatrovi..knazovi..ktory by odmietol nejakeho cloveka..lebo mu siaha na energiu?..respektive....ze ho svojou ohrozuje?...Nie...ale o ludoch co maju paniku z mysi ste uz poculi..ze ?....a nebude to toxicitou mysi..ale naopak..problemom u prijimatela energie z mysi. ....☺moze byt?...moze..tak ako Vasa skusenost..za ktorou si stojite...☺

kapustovafliacka99
3. dec 2018

to vazne porovnavas napriklad. niekoho toxicku sestru alebo matku a fobiu z mysi?uz sa necudujem nazoru mojho manzela na toto forum.pre boha....

pribinak
3. dec 2018

@tamiii8 obmedz kontakt na ultra nevyhnutne minimum. Ale je to aj o tebe, vediet povedat dost, nie, stačilo

pribinak
3. dec 2018

@anabella111 ano počula. Slušne a rázne povedal tomu človeku, ze uz s nim nemoze spolupracovať a odporúčal ho dalej. Nie je to nic výnimočne