icon

Toxický vzťah - skúsenosti

daniela8765
26. jan 2022

Ahojte. Je to otázka čisto len zo zvedavosti ja osobne skúsenosti nemám.. Známa mi kedysi hovorila že žila v "toxickom vzťahu" vtedy som si myslela že je to len pomenovanie pre nefunkčný vzťah. Nedávno som však náhodou narazila na článok o toxickom vzťahu a dosť ma to zarazilo...vraj ide o psychické fyzické a kadejaké iné ublizovanie. Máte s tým skúsenosti alebo vnímate to vo svojom okolí?

mamina0078
•
26. jan 2022

Ano, mam s nim osobne skusenosti.

emalka
•
Autor odpoveď zmazal
•
emalka
•
27. jan 2022

No, toxicky vztah je taky ktory ta doslova otravi. Predstav si to ako keby ti niekto kazdy den podaval cim dalej tym vyssie davky jedu - citis ze ti je zle, vidis to tiez ale kedze je to podavane postupne tak si na to zaroven aj zvykas a budujes si toleranciu. Preto sa tieto vztahy castokrat tahaju dlhsie. Ci ide o fyzicke nasilie, vzajomnu zavislost jeden na druhom a "stokholmsky syndrom", psychicke a emocne tyranie a akekolvek ine neduhy, takyto vztah na tebe zanecha nasledky, ako ten jed.
V podstate akekolvek spravanie, ktoreho cielom je ublizit tomu druhemu (ci uz vo vztahu alebo aj nie), je toxicke.

modry1985
•
27. jan 2022

@daniela8765 Toxický vzťah je ako to už povedali , vzťah ktorý ťa pomaly ale isto " zadupáva " pod zem. Ak známa chce nech navštívi odborníčku ktorá sa tým zaoberá , vysvetlí jej - pre ňu možno doposiaľ nepochopené. Nech si naťuká dobrykouč sk . Žiť v takomto vzťahu s patologickým človekom je samovražda. Mne určite sedenia pomohli , vysvetlili mi správanie takýchto ľudí a.....možnosti obrany a i......Nech skúsi......

cialota
•
27. jan 2022

toxicky vztah moze byt pre kazdy v inom chapani, alebo ako to napisat, pre mna bol toxicky tiez jeden, ale to bolo viac na psychiku a vydieranie a posmesky a taketo.

zuzks5
•
27. jan 2022

z takeho vztahu podla mna treba co najrychlejsie ujst, lebo mnohoi krat to v takych vztahoch zaslo proste tak daleko, ze islo tak povediac aj o zivot