Toxický vzťah - skúsenosti

daniela8765
26. jan 2022

Ahojte. Je to otázka čisto len zo zvedavosti ja osobne skúsenosti nemám.. Známa mi kedysi hovorila že žila v "toxickom vzťahu" vtedy som si myslela že je to len pomenovanie pre nefunkčný vzťah. Nedávno som však náhodou narazila na článok o toxickom vzťahu a dosť ma to zarazilo...vraj ide o psychické fyzické a kadejaké iné ublizovanie. Máte s tým skúsenosti alebo vnímate to vo svojom okolí?

mamina0078
26. jan 2022

Ano, mam s nim osobne skusenosti.

emalka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emalka
27. jan 2022

No, toxicky vztah je taky ktory ta doslova otravi. Predstav si to ako keby ti niekto kazdy den podaval cim dalej tym vyssie davky jedu - citis ze ti je zle, vidis to tiez ale kedze je to podavane postupne tak si na to zaroven aj zvykas a budujes si toleranciu. Preto sa tieto vztahy castokrat tahaju dlhsie. Ci ide o fyzicke nasilie, vzajomnu zavislost jeden na druhom a "stokholmsky syndrom", psychicke a emocne tyranie a akekolvek ine neduhy, takyto vztah na tebe zanecha nasledky, ako ten jed.
V podstate akekolvek spravanie, ktoreho cielom je ublizit tomu druhemu (ci uz vo vztahu alebo aj nie), je toxicke.

modry1985
27. jan 2022

@daniela8765 Toxický vzťah je ako to už povedali , vzťah ktorý ťa pomaly ale isto " zadupáva " pod zem. Ak známa chce nech navštívi odborníčku ktorá sa tým zaoberá , vysvetlí jej - pre ňu možno doposiaľ nepochopené. Nech si naťuká dobrykouč sk . Žiť v takomto vzťahu s patologickým človekom je samovražda. Mne určite sedenia pomohli , vysvetlili mi správanie takýchto ľudí a.....možnosti obrany a i......Nech skúsi......

cialota
27. jan 2022

toxicky vztah moze byt pre kazdy v inom chapani, alebo ako to napisat, pre mna bol toxicky tiez jeden, ale to bolo viac na psychiku a vydieranie a posmesky a taketo.

zuzks5
27. jan 2022

z takeho vztahu podla mna treba co najrychlejsie ujst, lebo mnohoi krat to v takych vztahoch zaslo proste tak daleko, ze islo tak povediac aj o zivot