Trapas ako Brno
Takze, cez vikend sme boli u svokrovcov, mala som minuly tyzden narodeniny. No a oni, uzasna rodina, mi dali krasny darcek - sperkovnicu, v ktorej bola nadherna retiazka a mensiu hotovost v karte s blahozelanim.
A moja babka ma ucila jednu vec od utleho detstva, a vcera som sa presvedcila o tom, ako dobre ma to naucila - vzdy ked mi dala peniaze, hovori mi "schovaj si rychlo, nech nestratis". Bala sa, ze peniaze stratim, a to by bola pohroma. No a ja s babkinymi mudrymi slovami v hlave, bez premyslania som vytiahla tu hotovost z darcekovej karty a strcila som si ju do penazenky. A potom este jeho vianocnu obalku do kabelky, aby sme nezabudli/nestratili.
Vecer mi chlap hovori, ze to sa tak nerobi. A ja som si to v momente prehrala v hlave a fakt boze, chovala som sa ako buran. Ale on ze to bolo v pohode, ze rodicia na to uz urcite zabudli a ze oni mali hlavne radost, ze sa tak tesim z darcekov. Ta strieborna retiazka je inak ozaj krasna.
Ako to mam prezit?? :D
Príde mi to v pohode.. vôbec by som sa necítila trápne, veď su to tvoje peniaze .. a hlavne si si to ani neuvedomila, horšie by bolo keby im to vytrhnes z ruky, ešte by ani nezagratulovali😂
@petamich Ja viem boze, uplne to teraz vidim :D Lenze mne jediny clovek, co mi kedy dal na sviatok peniaze, bola babka a ona ma takto naucila. Hlavne rychlo schovat :D
úplne normálne...
teš sa z darčekov, z dnešného pekného dňa...a svokrovci možno zabudnú...
inak som myslela že aké "fopá " sa ti stalo...
Náhodou správne ťa to babička naučila:D
@zorienka333 podla mna sa tym vobec netrap, mne to napr. pride celkom mile 🙂
Nič hrozné sa nestalo, vôbec sa tým netráp. Horšie podľa mňa je, keď niekto dostane darčeky a len ich niekam odloží a počas celej oslavy sa ani nepozrie, čo od koho dostal, nič nerozbalí...
@h2 No to suhlasim. Stalo sa mi to (nie u nich) a dotklo sa ma, ze tu osobu ani nezaujima, co to je. Ja darceku milujem a rozbalujem okamzite :D
@zorienka333 zase, poznam ludi, co peniaze aj s obalkou omylom vyhodili do kosa. Aj takych, co tasku darovali dalej a zabudli, ze tam ta obalka je (a potom ten trapas, ako si ju vypytat spat, ked si obdarovany mysli, ze si ju dala jemu).
To su horsie chvile.
Nabuduce v takej chvili vzdy povedz: Schovame, nech sa nestrati.
@zorienka333 Aj ja som to zažila. A bola som sklamaná, tešila som sa na to, ako si dotyčná osoba darček rozbalí a čo naňho povie... 🙁
Vies co je trapas? Stalo sa to mojej kamoske po mesiaci prace v novej firme. Krasna, mlada, uplne sexi baba, ktora chcela tvrdo pracovat na kariere, aby ju neposudzovali podla vzhladu. Poslala na celu firmu mail: "baby, potrebujem chlapaaaa".
@nique Krasne :D Tipujem, ze si pomylila skupinoveho adresata, stane sa :D
@zorienka333 my sme takto povyberali na svadbe z obalok a davali to na jednu kopu a dve hodiny po tom prisla za mnou kamoska, ze sa citi trapne, ze sa boji, ze nam dala malo, ked videla ako to prepocitavame 🙈🙈🙈. Prisaham, ze som sa ani nepozerala na tie obalky, kolko od koho je, jedine co sme chceli docielit aby boli peniaze na jednom mieste a nestratili sa. 🤷♀️
@nique Prihlasili sa nejaki zaujemcovia? :D
Asi som nechapava, ale co je ten trapas? Ze si odlozis penazny dar do svojej penazenky? Ako to tvoj muz myslel ze"takto sa to nerobi?" Co si mala ine urobit? Prosim uvedte ma do obrazu....
@zooeynka Vyzeralo to, ako keby som hned zhrabla peniaze a to sa pre vela ludi nepatri, co chapem. Proste jeho vychovali inak a mna (babka) zas inak 🙂
@zorienka333 no neviem....co ine s peniazmi ako odlozit do penazenky? Ci este si ich mala pro forma akoze zo slusnosti odmietnut a az po presviedcani prijat? Alebo este zo slusnosti chvilu dar obdivovat? Fakt by ma zaujimalo aka reakcia by bola podla tvojho muza v poriadku.
@zooeynka Aj mi povedal - mala som ich nechat v tej karte :D
ako preco by sa to nerobilo, neviem.. ja som posledne vdaka penazom v karte zbierala penaize po restauracii, podla mna je to ok, podakujem za darceky, peniaze poprehadujem a odlozim. Asi by som to nerobila okato, ze vsetci sa budu pozerat, ale tiez mi to nepride nechavat ich niekde a pohadzovat/prehadzovat. Cize klud, aj horsie sa stava
@zorienka333 a kolko si sa este tych penazi nemala dotykat aby bol tvoj muz s tym v pohode? :D Hodinka, dve a nasledne sup do penazenky by uz bolo ok?;) Ci take az doma sa robi? (Never to v zlom, len mi tvoj muz pride celkom vtipny)
@zooeynka Asi si to predstavoval tak, ze ich necham v karte a dam ich do penazenky az doma. Hlavne, ze on si svoju narodeninovu obalku spred par mesiacov zabudol a preco ju zabudol? Lebo ju nechal na stole, vidis, mal si dat hned do penazenky :D
Inak aj moja babka mi vzdy vravela, rychlo si ich schovaj ❤️❤️❤️. Neboj, nic take hrozné si neurobila, podla mna to bolo milé a hlavne si bola medzi svojimi, nie niekde medzi cudzimi ľuďmi 🍀
@7miriam77 Nase babky zili v dobe, kedy bolo treba akykolvek obnos penazi alebo cokolvek hodnotne okamzite schovat predtym, ako ta sused zo zavisti nabonzoval StB. Tito ludia si tu traumu niesli po skonceni rezimu este cely zivot. Svokrovci nie su Slovaci a nezazili to, nepoviem ze u nich sa nejako plytva peniazmi, to vobec nie, ale ludia tak nelipnu na peniazoch, ako tu. Da sa povedat, ze si ich nestrazia ako oko v hlave.
@zorienka333 naozaj sa netráp, svokrovcov určite tešilo, že sa tešíš TY, aj zo šperkovnice, aj z retiazky. Véd si len dala veci neporiadok 🙂 keby to bola nejaká veľká oficiálna oslava a urobíš to pri hromadnom rozdeľovaní darčekov pred 50 ľuďmi, ktorí na teba pozerajú, to by už asi bolo blbé, no takto v rodinnej uvoľnenej atmosfére. Myslím, že trapasy sú iná kategoria. 🙂
Nevidím na tom nič trápne.
Ale dakujem za vase nazory, celkom sa mi ulavilo :D
@zorienka333 vôbec to nie je trápne. Mne mama dava peniaze do obálky a raz som ich hneď nevybrala z obálky a asi o týždeň som ich vyhodila aj s obálkou do kontajnera. Na druhý deň ma to nejako osvietilo,bežala som von pozrieť smeti a moja taška s odpadom aj s tou obálkou úplne navrchu. Takže peniaze som zachránila 😁
Odvtedy hneď vyberám a dám do peňaženky
Ja som asi mimo, ale čo je na tom trápne? Ze si odložila peniaze (už tvoje keď ti to dali ako dar) do vlastnej penazenky a kartu s blahoželanim tiez?
To je podľa mňa celkom normálne, to isté by som urobila, a ešte aj retiazku by som si dala hneď na krk, a šperkovnicu dala do kabelky, či nazad darčekovej tašky (ak to ju dali v nej)
Co akože iné si mala urobiť?
Vo vyššej spoločnosti sa peňaženka nevyťahuje ak to nie je nutné, na to naráža muž? Ale vy ste boli doma u rodiny tam sa na také veci nepozerá. Spýtaj sa ho či by bol radšej keby si zabudla u nich a potom by ste si to boli vypýtať. To by bol podľa mňa trapas, vyzeralo by to nevdačne.
Môj muž dostal od rodiny peniaze na 40tku a doteraz nevie kde ich dal...cca 300€ dokopy...🤦😄

myslim si, ze aj horsie veci sa stavaju a vsetci to urcite prezijete 🙂 a manzel ma pravdu, takto sa to naozaj nerobi 😂😂