icon

Trápi ma kamarátova nadváha

31. mar 2023

Ahojte baby, mam dlho ročného kamaráta, s ktorým si rizumiem a teda aj on somnou. Už aj padla rec o vzťahu ale brzdí ma, že je obézny. Naozaj obézny, nato ze ma 32r a vazi cez 120kg. Co mam robiť? Mam mu na priamo povedať aby schudol? Alebo radšej to nechať žiaľ tak.. ďakujem.

Strana
z2
yellow28
31. mar 2023

Možno trápna rada, ale nešiel by do nejakého programu napr. Extrémne premeny? Lebo veľa ľudí sa nevie len tak naštartovať, ale pod dohľadom "statného ošetrovateľa" to dajú.... prípadne mu na narodeniny zaplať trénera vo fitku, ktorý ho dá do laty a už nebude môcť cúvnuť...držím palce

ahhola
31. mar 2023

32/120 a výška? Kde býva a pracuje, nechcem adresy ale hrubý popis. Možno tam zrovna ma cyklochodnik a možno máš tade aj ty cestu. Tak ráno to naraficit, ze frnknrs okolo neho bajkom a možno sa aj on uvedomí a rozpohybuje. Môj rekord od kedy mam krokomer je 32000 krokov a viem, ze sú to cca 4.hod.chodze.Na takú túru ho môžes cez víkend niekam pozvať, napr. Kamzík-PK. Ze si už dávno chcela preskúmať tu lokalitu, ae bojíš sa 🐻🐻🐻

svetlonos
31. mar 2023

@ahhola
120kg cloveka s evidentnou nadvahou pozvankou na Kamzik prizabijes. To mu mozes kludne navrhnut rande na bezeckej drahe. Ale nezabudni predtym zavolat sanitku.

ahhola
31. mar 2023

@svetlonos 😄 Molnar by potom pozabíjal vsetkych▪️
hore sa vyveezu od Slamenej búdy a tam je rovinka napr. smerom ku Klenovej.
Dôležité je prísť turam 🌳🌳🌳 na chuť a poddá sa to.

svetlonos
31. mar 2023

Autorka,
treba riesit dovod nadvahy = ti ludia su zamindrakovani s kopou problemov a uplne blbym nastavenim v hlave.
Toto v nijakom pripade nemyslim ako vysmech ci urazku proti ludom s nadvahou, aby bolo hned jasno!! Ako kamarati ci rodina, uplne v pohode, pokial sa ma oni pytaju alebo chcu sa porozpravat, je to ok. Poradim co voem, pomozem.
Ale treba si v prvom rade uvedomit, ze kazdy clovek musi chciet uprimne sam zmenu.
Pokial nema motivaciu v sebe, pre seba sameho, je tostrata casu a energie.
Stazuje sa akoby chcel a pri tom zahlasi, ale ta domaca slanina a bôčik - no nedaj si. A buchry sisky, sedava praca. Tam nie je o com.
To chce trenera, vyzi oveho poradcu a psychologa naraz.
Tiez som mala kolegu, mily zlaty ochotny- tlsty, bol kuchar. Videla som, ze mal zaujem ale nie.
Nepovazujem sa za povrchnu ale toto nedam.
To nie je o stitnej zlaze ale o zlych stravovacich navykoch, zanedbavani sa, slabej voli a nechuti skutocne nieco zmenit.
To by mi prekazalo. Vadi mi to aj u "chudych" - ked ma clovek problem a neriesi ho.
Videla so to u mm. Musel sam chciet aby zacal chudnut - prestat doslova zrat sladke. Mohlo ma rozdtapit, nedosiahla som nic. Len on ma 2
a 120kg, takze nie je vyslovene tlsty, no poznat to.
Ja odmietam byt terapeutom a liecitelom, hlavne nasilu uz dospelym ludom, ktori nevynalozia usilie na zmenu.
Takze odpoved na tvoju otazku - nie, nemala by som vztah s obeznym az tlstym partnerom. Nepritahoval by ma ani trochu. A veeelmi casto byvaju aj zarlivy a nesebavedomi - to uz mas priekak predprogramovany.
Partnera napr. s problemom stitnej zlazy ci pribratia koli liekom by som zas koli pribratiu neopustila.

taminka1986
31. mar 2023

Neviem co chalan robi nerobi ako kde pracuje atd. Napisem to z mojho pohladu. Prebehla som komentare,mam pocit ze vsetky su tu za ano povedz mu to,na to su kamosi. Ale presne preto by som sa mu do toho nestarala. On to vie a mozno je mu to jedno. Aj ja to viem ze nemam 90-60-90. Ale zas nemam 120,tam sa snad nedopracujem nikdy😅A keby som mala kamku co mi toto otiera o usi,tiez uz nie je kamkou. Je to moja vec a moje zdravie. Uz mam OP,nepotrebujem a nechcem pestunku. Nie som ochotna jest zdravsie a ani jest menej ako jem a tiez po 10h v kancli prist domov po 17 tej,cestou nakupit,doma s dietatom sa ucit a dalsi den to iste,poslala by som ju kadelahsie keby mi povedala schudni alebo pod cvicit. No na nic ine fakt nemam chut ked pridem vypluta z prace,velakrat si ju nosim aj domov.

svetlonos
31. mar 2023

@ahhola
no vie co, mne stacil vytrieskany zasobnik zeleza, biedna kondicia napriek praci v pohybe a prizabilo by to aj mna 🤣
Ale vyviest sa hore a potom kracat po rovinke, to som davala s prehladom 😁

fineta
31. mar 2023

@taminka1986 rozumiem čo tým chces povedať, ale otázka - keby trpis čisto teoreticky morbidnou obezitou, aj tak by si neuvitala od blízkeho človeka nakopnutie s tým niečo robiť? Ja asi áno, hoci tiež moc nemám rada, keď sa druhí starajú.... Toto je také špecifické hraničiace so zdravím...
autorka - skús sa ho spýtať, ako sa cíti po fyzickej stránke, či necíti nejaké obmedzenia... Ak ich necíti teraz, vekom pravdepodobne prídu... Navrhni mu, či sa nechce k tebe pridať so zmenou životného štýlu.. už jeho reakcia ti veľa napovie smerom k budúcnosti.. inak poznám pár ľudí, ktorí sa kvôli láske zmenili, schudli, dokonca si našli vášeň k behu, zdravej strave atď. Môže to byť aj kamošov prípad.. ale aj nemusí... To je na každom z nás, či vykročí zo svojej zóny pohodlia, pokiaľ nechce človek sám, nikto ho nedonúti ..

savanna
31. mar 2023

Tazko tu radit. On o sebe urcite vie, ze je obezny, otazne je, ci s tym nieco chce robit. Na tvoj prikaz ani prosby to urcite neurobi, musi to chcenie vychadzat od neho sameho. Poznam ludi, ktori nikdy neschudli a aj takych, ktori sa o to nikdy ani nesnazili, lebo jednoducho jedlo bolo v ich zivote na prvom mieste. Ja by som tiez asi nesla do vztahu s niekym, kto je obezny a necakala by som, ze sa kvoli mne zmeni. Mozno by som sa ho opytala, ci so sebou chce nieco robit a podla toho by som sa zariadila.

mandzula
1. apr 2023

Ak odhliadneme od toho, ze obezita je bezpochyby zdravotne riziko, nerozumiem zmyslaniu "padla rec o vzťahu ale brzdí ma, že je obézny". Bud toho cloveka chcem a beriem ho takeho, aky je tu a teraz, alebo nie a nedavam si v hlave podmienky, ktore by mal splnit, aby som ho lubila.
Keby tu padlo, ze chlap uvazuje o vztahu s kamaratkou, len mu vadi, ze ma male prsia, to by bolo kriku, ze aky je sviniar povrchny a ze ju ma chciet taku, aka ja, alebo si hladat obdarenejsiu.
Rozumiem tomu, ze obezita nie je pre vacsinu ludi pritazliva, no potom by si mala autorka jednoducho priznat, ze ten clovek ju taky, aky aktualne je, nepritahuje.
To nie je Molnarova show - ak na 3-mesacnom vazeni dosiahnes ciel, chytim ta za ruku, po 6 mesiacoch ti dam pusu a po 9 mesiacoch bude mozno aj sex, ak si to zasluzis.
@autorka Ak ti vadi jeho vaha, nechaj ho niekomu, kto ho bude chciet takeho, aky je, kto oceni ine jeho hodnoty a kto mu bude stat zato, aby so sebou nieco robil.

kukuk29
1. apr 2023

skus mu navrhnut ze by si chcela zacat sportovat a ci by sa nechcel pridat aby ste sa mohli.jeden druheho motivovat a pomahat si a pri tom budete aj viacej casu spolu travit 🥰🥰🥰

lauricka
17. sep 2024

Povedala by som mu, že chcem začať cvičiť a dať sa trochu dokopy, či sa nechce pridať. Môžete spolu chodiť cvičiť alebo behať, zajednať si trénera.

Strana
z2