icon

Trestný čin - problémy s otcom

27. sep 2022

Ahojte, dnes sa stala mojej mame nepríjemná vec. S otcom nežijú už vyše pol roka spolu, manželstvo bolo vždy zlé, on je závislý alkoholik, tyran, agresor. Hrozný človek. Sú pred rozvodom a on to nezvláda. Dnes sa nabúral mame do mailu, kde má správy z bánk, výpisy, faktúry a podobne a zmenil jej heslo, stratila prístup. Vyhráža sa jej správami, že jej zničí život, že ju oberie o všetko. Popravde, on už nemá žiadnu súdnosť, nevníma realitu ako je (objektívne hodnotenie). Neustále si vydobýja pozornosť, vždy negatívne. Ostal úplne sám. Ak pôjde na políciu, pomôže to nejako? Má z neho opodstatnený strach, vyhrážky v sms, priznanie, že jej zmenil heslo a že tým to nekončí. Má nejaké možnosti ako mu už konečne klepnúť po prstoch? Bude to stačiť? Raz už bol vykazaný z domácnosti, keďže ju zbil. Nedostal podmienku ani iný trest. Ďakujem

pukina
•
27. sep 2022

ak ma dokazy uchovane, urcite ano, treba ist na policiu a nenechat sa nimi odbit

matullienka
•
27. sep 2022

Každý záznam na polícii, ktorý na neho podá bude mať ona k plusu pri rozvode tak určite áno

liljana
•
28. sep 2022

Naburanie do mailu, sieti,.. by uz mal byt dnes trestny cin. Je to kradez osobnych udajov. Vyriesit mail, pripadne zalozit novy, zmazat jeho cislo, nereagovat, nestretavat.

autor
•
28. sep 2022

@liljana keď on je typ človeka co si počká za rohom. Človek je radšej keď vie na com je keďže v jeho hlave je riadny chaos a tým ze sa vyhráža a píše aspoň vieme co môžeme čakať. Je to šialenec. Darmo je to môj otec ide z neho strach. Na polícii bol už 2x pre iné veci a vždy to zhodili zo stola ze sa s tým nedá nič robiť. Rodičia spolu nežijú ale on mamu čaká hocikde chce sa rozprávať dookola niečo vyčíta dožaduje sa pozornosti. Ono ani tak nejde o samotný email ako o to ze zasa urobil niečo čím prekročil hranice a co bude nabudúce? Xkrat jej lozil do mobilu kontroloval kade chodí spehoval. Aj keby niekoho mala tak co? Nežijú spolu a toto manželstvo neplní funkciu manželstva už dlhé roky. S rozvodom je to s nim ťažké nespolupracuje nechce dokladat papiere a mama všetky potrebné nemá. Klame vymýšľa si domysla robí z ničoho veľkú drámu. Nedá sa s ním poradiť už sme zúfalí :( už moje maloleté deti cítia z neho napätie (lebo však dedo ma pravo s nimi hovoriť) kedykoľvek telefonuje ociernuje pred nimi celú rodinu tak už som zatrhla hocijakú snahu kontaktovať moje deti. No len čo ďalej

autor
•
28. sep 2022

@pukina dnes išla. Držím palce lebo fakt už nevieme co s nim

mariaveronikag
•
28. sep 2022

držím palce aj ja 🙏

isis234
•
28. sep 2022

Držím palce. Verte, že sa to vyrieši vo váš prospech. Nedajte sa odradiť, trvajte na zápise u policajtov.Skústei v mieste bydliska na úrade sa o tom porozprávať s kompetentným človekom. Isto pomôžu. V niektorých mestách sú i právne služby zdarma.

elysiacik
•
28. sep 2022

Ak má dôkazy, tak jednoznačne smer polícia. Tam sa tak isto proste nesmiete nechať obdiť, nech spravia zápis a potom to už budú musieť riešiť. No ak máte správy a podobne, tak právo je na vašej strane