Trnava vs Trenčín, kam ísť bývať?
Ahojte baby. S priatelom sa budeme buduci rok brat. Byvame v BA,ale chceme odtialto odist. Vyberame medzi TN a TT,nakolko odtial pochadzame. Mozno by aj mne osobne pomohlo v rozhodovani pocut nejaky nestranny nazor...niekoho,kto obe mesta pozna,resp nejaky cas zil,studoval v tom druhom...porovnat moznosti,prostredie,ludi,kulturu,sportove vyzitie atd
Ahoj, ja zijem v Trencine a studovala som v Trnave...a teda asi by som si osobne vybrala Trnavu, nakolko pracovnych prilezitosti je tam viac ako v Trencine 🙂 tiez sa mi paci, ze TT ma vynikajucu polohu 🙂
Tak ja som z Tn a TT poznam sice len zbežne,ale mne sa tam nepáči,je pravda,že v Trnave najdete skor lepsie zamestnanie ako v TN a kam to tebe skor ťahá?
@fantaandsprite urcite TT
@fantaandsprite Tiez som za Trnavu. + - poznam obe. Trencin je skvely . Cele to okolie ak to vezmeme zosiroka . Milujem to panorama Trencin, Nove Mesto, Povazska... Je tam naaadherne. Milujem to tam. Ale Trnava je perspektivnejsia. Dostupnost, kvalita ciest, skoly, celkova obcianska vybavenost. A taktiez sa mi zda ze byvanie je cenovo dostupnejsie v Trnave a okoli.
@fantaandsprite ak pracovať zostávate v BA, tak jednoznačne Trnava, vlakom za 30 minút rýchlikom v BA.
Trnava, v Trenčíne zdochol pes.
Tt ma super lokalitu aj voci ba, povedzme do buducna kvoli studiu deti a vasej praci. A stale su tam super akcie 🙂
Chceme si najst pracu tam,kde budeme. Ved to,mne sa zda,ze Trencin je krajsi. V Trnave su cyklotrasy,ale co ked sa da bicyklovat len popri ceste,ziadna priroda. Tiez mam pocit,ze v TT je v poslednom case vela pristahovalcov a vselijakyh pochybnych ludi. Hovori sa,ze ludia su tam taki aka ich rec - tvrdi 🙂. Neviem,ja som z TT,podla mna ludia uplne super. Aj moznosti a perspektiva v Trnave je lepsia. Mam strach,ze v Trencine je sice krajsie ale ked budeme neuspesne hladat robotu,tak to bude nanic. Dakujem vam za vase nazory,je fajn precitat si nezaujaty nazor.
@fantaandsprite tak ja som žila (žijem) v oboch a nepochádzam ani z jedného 🙂 Ale ak vyberáte z týchto dvoch, za mňa TN. Hlavne kvôli prostrediu, prírode... Trnava a okolie je pre mňa rovina, v lete desná horúčava, prašnosť, kopec alergénov (topole ako vetrolami všade dookola)... Nechcem sa nikoho dotknúť, mne to príde celé také špinavé, prašné... Čo sa týka zamestnanosti, myslím že Trenčín na tom nie je o nič horšie. Dookola povznikqlo kopec nových podnikov, je to vidieť na desných cenách za nehnuteľnosti, za služby, zubárov... Drahšia už je len Bratislava. Vznikajú stále nové obchody, všade je plno... Ľudia sa tu fakt nemajú zle 😉 Som tu vyše 10 rokov a za ten čas sa mesto ohromne zmenilo. Nebolo to zlé, ale je to ešte lepšie. Prerábajú sa cesty, opravujú budovy, centrum... Toto mesto má veľmi dobrý potenciál stať sa naozaj zaujímavým turistickým miestom. Nie je veľké, má zaujímavú "esíčkovú" polohu, ktorú určuje rieka a lesopark, po hrádzi sa dá presúvať na bicykli skoro cez celé mesto, je tu krásny Ostrov, kde sa dá oddýchnuť, zašportovať, funkčná plaváreň pre verejnosť, konečne aj kúpalisko, v blízkosti Trenčianske Teplice, kopec vecí na vyžitie, v Brne si za 2 hodky...
Príď sa pozrieť túto sobotu na Noc múzeí a galérií 😊 Je to tu vtedy nádherné, mesto je plné ľudí... Keď som to zažila prvý krát, bolo teplo (dúfam že to do soboty vyjde 😁) večer sme kráčali po osvietených uličkách pod hradom, všade plno ľudí... Cítila som sa ako na dovolenke 😀❤️
Neviem, či tu zostanem, pochádzam z úplne iného kúta Slovenska, ale Trenčín sa zapíše v mojom rebríčku dosť vysoko 😉
@fantaandsprite trencin neodporucam a to som rodena trencianka....
@montemotherone ja som rodena trnavcanka teda moj nazor bude asi subjektivny ale nemyslim si ze trnava je prasna alebo nebodaj spinava ale fuka tu casto, v porovnani s inymi mestami sa mi zda ze ma ovela viac zelene ako ine mesta, velkou vyhodou pre mna je jej poloha a dostupnost, prakticky vsade v meste sa clovek dostane peso max. do 40 min z jednej strany mesta na druhu
@zuj @montemotherone tiež si myslím ze Trnava nie je špinavá a zaprasena. Keď sú horúčavy,sú všade, nielen v Trnave, možno okrem Popradu 😉. Dá sa tu športovo, kultúrne vyžiť... Parkov na prechádzky máš taktiež veľa, mamičky sa často chodia prechádzať do promenády, Kamenného mlyna, staničného parku na Kalvariu. Ako som spomínala nie sú tu "veľké hory" ale napr. za 20 min si v Smoleniciach na Majdane, kde sa dá super napla turistika,dokonca vhodná aj pre deti. V Brne si z Trnavy taktiež do 2 hodín 😉.
@lucinika tak dostupnosť vrámci mesta je v pohode aj v TN, dokonca už aj bicyklom a celkom bezpečne... no a teda nechcela som vytiahnuť tromf, ale je tu stredoveký hrad a všetky tie hradby a atmosféra podhradia k tomu ... A to je teda po Bratislave jediné mesto s takouto špecialitkou 😊
Mňa na Trenčíne odrádza tá parkovacia politika. Vyrastala som v TN, tá atmosféra v meste je super. Zbožňujem hrad týčiaci sa nad celým centrom mesta.. Ale to parkovanie sa mi nepáči a dosť ma odrádza.
@0silvia0 platí sa za parkovanie v celom TN. Čo mne osobne príde na hlavu aby si ľudia platili za parkovanie na sídliskách - zvlášť ak koľkokrát ani nemajú kde zaparkovať - jednoducho, nič sa nemení, parkovanie obyčajné ako na iných sídliskách v iných mestách, akurát TN je výnimočný a tam sa za to platí.
@fantaandsprite ale počítaj s tým, že v Trnave feeeeeeeeeest fuka :D
@montemotherone len co sa tyka tej prasnosti, tak ja som teraz v zime zacala pozerat stranku, kde uvadzaju level znecistenia pre jednotlive mesta a trencin bol na tom teda dost biedne, zakazdym, ked som to pozerala, vychadzal z toho horsie ako napr. Bratislava: visual.com/slovakia/trencin
(som z TN)
Ale inak sa mi tu byva dobre, mas pravdu, ze sa tu vela za posledne roky zmenilo.
@adelakom12 ale ked vsade okolo leje, tak v TT je sucho. To som si mohla opat vyskusat tento tyzden. Z Pieštan lejak na dialnici a dojdes po Trakovice a dalej sucho🙊
@janinka007 fakt? Je pravda, že v TT je suchšie, ale teda tento týždeň pršalo poriadne aj tu... do záhrady sa mi nedá stupit, čo je tam samé blato🤨
Poznam TN velmi dobre a uz 10 rokov zijem v TT. Vyhody uz boli spomenute, ale co mne fakt vadi lebo nie som odtialto, je ten neskutocny vetrisko nonstop. Ide ma porazit a nemozem si zvyknut. Plus horucava ovela citelnejsia ako v hornatejsom kraji a ano, treba ratat s hufmi Srbov a Ukrajincov v tescu napriklad. A co sa prace tyka, no az take terno to nie je. Mam kamosku v tn a zarobi ovela viac ako ja, obe mame vs a celkom ok pracu. Plus este jedna nevyhoda, ceny nehnutelnosti a sluzieb skoro ako v ba, v tn urcite priaznivejsie. Tolko k negativam
@0silvia0 no ja vzdy ked mam ist z roboty a v PN totalne leje, tak sa pytam syna, ci prsi aj v TT. A cuduj sa svete, skoro nikdy neprsi 😂 A fakt, ze je malokedy naprsane, ked do TT prideme.
Ja som v Trenčíne dva mesiace, prišli sme s manželom z Levíc a to sa nedá ani porovnať. Trenčín úplne super zatiaľ vo všetkom 🙂
Viac poznam Trnavu, takze asi Trnava, ale vyberala by som si podla toho kde budete pracovat.
V Trencine su zas lacnejsie byty.
@marguay na ten vietor som si ani ja nevedela zvyknúť 😒 keď som chodila s malou von, pamätám že som niekam šla a fúkalo mi do tváre , dúfala som že keď pôjdem späť, bude mi fúkať do chrbta. Logicky. Ale nikdy to tak nebolo 😂 Ono to fúka všetkými smermi. Ja mam dosť problém s ušami, hneď ma ofúka a bolí hlava, uši... Ešte aj pri mori si musím dať do nich vatu... Strašne mi to tam liezli na nervy. Potom sme s mužom z hornatých krajov a ten pocit, že sa pozrieš do diaľky a široko-ďaleko len vrchy striech a NIČ... čistá depresia. Ľudia ktorí tam žijú od narodenia to možno tak nevnímajú. Ale ja sa potrebujem "oprieť" o niečo pohľadom. Fakt ma to vie vyplašiť 😏
@erienka tak to je prekvapujúce 🤔 je pravda, že s budovaním priemyselných parkov ťinkťongov, prichádza nielen práca, ale aj záťaž pre životné prostredie... ale teda žeby TN tromfol aj BA?
@montemotherone presne, žijem v TT od narodenia a nikdy som si ten večný vietor neuvedomila...

Viem ti pomôcť iba co sa týka TT. Ma veľmi výhodnú polohu - rovnaká vzdialenosť do NR, BA, blízko do Piešťan, Senice, Hlohovca... Nepises kde budete s budúcim manželom pracovať, či chcete stavať dom, či kupovať byt. Trnava za posledné roky veľmi pookriala, stále sa organizujú rôzne kultúrne a spoločenské podujatia. Známa je aj tým ze sa všade dostaneš bicyklom ktorý si môžeš zapožičať (tzv bikesharing), je tu veľa cyklotrias. Taktiež sa v nej nachádza veľa detských ihrísk, parkov.... Niekomu tu môžu chýbať hory, no neďaleko sú Male Karpaty ktoré ich ako tak nahradzuju aj keď nie sú ozaj veľké. V blízkosti je veľa miest na výlety s deťmi a do TN sa pohodlne dostanete vlakom ak by ste šli na návštevu k rodičom 😉