Túžim po dieťati a partner nechce o tom ani počuť
chcem sa opytat co by ste robili v mojej situacii, mam 31 rokov jedno dietatko uz mam a zacinam tuzit po druhom avsak partner o tom nechce ani pocut, ze na tom niesme tak ekonomicky dobre aby sme mohli ma druhe dieta, ja si myslim ze by sme to nejako zvladli ale on vzdy pri tej teme zacne byt nervozny ze deti su nevdacne ze do nich clovek investuje kopu nervov a penazi a ze on sa na to neciti ma 36 rokov, ze on chce pracovat na sebe obcas ma napadaju myslienky ze sa proste zbalim ( nemam ale vlastne byvanie ) pojdem k mame a zacnem hladat ineho chlapa aby som stihla este druhe dieta 😃 potom si ale hovorim ze mozno uz nikoho nenajdem a budem visiet matke na krku s terajsim dietatom a ze to asi nieje najlepsie riesenie, zaroven som ale smutna ked vidim inde maminy s malym dietatkom a aj ja chcem znovu zazit to pekne babatkovske obdobie a rozmyslam nad tym kazdy den, su dni kedy placem dni kedy som rozhodnuta odist dni kedy som ok a proste si poviem ze to bude dobre jedno dieta mi musi stacit a potom zas den kedy ken placem, neviem ako sa s tym vysporiadat cakat roky ci sucasny partner zmeni nazor vytlct si tu tuzbu nejako z hlavy ( co vooobec neni jednoduche) alebo sa proste zbalit a s holym zadkom zacat celkom nanovo, co si o tom prosim myslite vy, dakujem
Podla vsetkeho co pises by som takehoto chlapa nechcela. Tusila som uz po precitani povodneho prispevku, ze dieta nebude jeho, na zaklade tych jeho vyjadreni o detoch a ako vidim, nemylila som sa. Mozno by ma nezarazilo ani tak to odmietnutie deti v tomto momente, ale jeho celkove vyjadrovanie o nich - a z toho je ocividne, ze deti proste nechce. A reci o praci na sebe, jednoducho nie je rodinny typ, lebo keby bol, v 36 rokoch to uz poznas. S tebou zial nekompatibilny, zaver si uz urob sama.
Za mňa celé zle. Zjavne s terajším partnerom nezdieľate rovnaké hodnoty a otázku svadby a rodiny treba mať spoločne prediskutovanú. Asi by sa k tebe hodil niekto s podobnými názormi. Je síce pekné, že sa stará o tvoje dieťa, ale netúžite po rovnakých veciach, ani ho neberie ako vlastné dieťa, ako píšeš, čiže asi sa stará len z povinnosti mi z toho vyplýva...každopádne, koľko máš na účte zohráva rolu vždy a hlavne, ak ešte chceš ďalšie dieťa. Len si hľadaj naozaj niekoho, s kým sa v tom zhodnete a budete kompatibilní celkovo, aby z toho zas nebol partner len na urobenie dieťaťa a nerozumeli ste si v x ďalších veciach...
Hm, to ze zena mysli srdcom, neospravedlnuje to, ze nic nemas a ani nemas kam ist. Treba proste mysliet zaroven AJ na deti, AJ na to, ci im aj vies a budes vediet dlhodobo poskytnut strechu nad hlavou a jedlo. Ty sama. Nie tvoja mama, ani priatel, s ktorym sa hocikedy mozete rozist.
A partner nechce svoje vlastné dieťa nikdy alebo len teraz? Bolo by fajn sa o tom porozprávať ako to vidí do budúcnosti a potom sa rozhodneš co je tvoja priorita...ci on alebo mat ešte jedno dieťa...
Máš prácu ak nie čo Ti bráni sa zamestnať.Odid zbytočne stracaš čas evidentne manželstvo nechce.Ja som si myslela ž mate spolu jedno dieťa a ON už dalšie nechce ale ked nemá deti s tebou žiadne a ani nechce ani jedno ani si ťa nechce vziať ja by som to ukončila.Pracuješ zarabaš ak áno našla by som si prenájom z nejakou inou matkou s deťmi a bývala tam z dieťaťom.A na chlapa ktorý si potrebuje len vložiť tak by som sa vykašľala.Nič s toho nebude ani sobáš, ani deti.Dívne je že nechce svoje dieťa.Pozri to je partnerstvo s výhodami TY mu navariš, operieš, nakupiš, má sex je spokojný. TY máš kde bývať s dieťaťom ON sa o vás stara.To je niečo za niečo.Necitim s tvojho príspevku žiadnu láska že TI prejavuje ani nič.Nemáš kam ísť okrem mamy čim viac tlačiš jedneho dňa sa môže stať ak bývanie je jeho že ťa môže vyhodiť.Normálne sa porozpravaj s tvojou mamou že či by si sa na nejaký čas mohla vrátiť.Postav sa na vlastne nohy aby si mala bývanie a potom rieš chlapa.Aby si sa nedostala do situácie že dieťa s niekým mať budeš ale nevezme si ťa a budeš tam kde si bola 3 roky.Aj to sa môže stať.
Autorka, stále si sa nevyjadrila, či chodíš do práce.
Veľa vás píše, že by takého chlapa nechceli, ale ja byť chlapom, tak zas nechcem mať takúto ženu .. čo len CHCE, a iba JA JA JA ....
prepac ale cele zle - este raz cele cele zle 🤷♀️
teba proste pohltila sebecka tuzba po druhom dietati, aby si si uzila babatkovske obdobie, jedno dieta uz mas, nemas kam ist, o tom, ci by si vas dokazala uzivit nepises ale asi by to nebolo take easy, ked chces ist k mame ale ty skratka chces druhe dieta - vyborne dovody, co tam po racionalnej a financnej stranke, hlavne, ze najdes oploditela cislo dva, ked sa aktualny partner nepodari ukecat
@jesenzima pozri mozno to vyzera ze som sebec ale niesom to iste mozem povedat ja o nom ze je proste len kazdy chceme v zivote nieco ine… ja si nepresadzujem len svoje len proste ma to trapi placem kvoli tomu, casto sa doma zlozim len na tom ze prve dieta som mala s muzom ktory sa na mna totalne vysral a doublizoval mi ako sa dalo a teraz niekoho lubim a on netuzi mat so mnou dieta citim sa tak ze vlastne ziadnemu muzovi v zivote som nestala za to aby si ma chcel vziat aby so mnou chcem mat dieta a uplnu rodinu a to ma boli velmi ma to boli za to som sebec ? aj teraz ked to pisem som sa rozplakala keby to mam niekomu povedat uprimne do oci ako sa citim a vyslovit to tak by som to ani nevedela tak poprosim tu zo mna nerobit sebca ani nic podobne za to ako veci citim
ja Ťa chápem, mrzí ma, že na mamičkovskom fore sa ti nedostalo viac pochopenia. chápem tvoju tužbu chtíč. ale nechápem to, ako sa vyjadruješ o partnerovi, ktorý to tak necíti. tak ja neviem, odstahuj sa , nájdi si ineho partnera ktory to dietatko bude s tebou chciet,. prečo stracate niektore životný čas ?
to, že je s tebou a stará sa o vás nie je dôkaz jeho lásky? Vy už ste rodina, aj keď bez papierov. Ako dlho ste spolu? A aký má vzťah s tvojim dieťaťom? Koľko má dieťa rokov? Chlapi si väčšinou rozumejú až do starším dieťaťom.
"citim sa tak ze vlastne ziadnemu muzovi v zivote som nestala za to aby si ma chcel vziat"
Ty places, ze si ta nikto nechce vziat. Chlap potom place, ked si vezme dievcinu, co nic nema, ze musi na ich zivot zarobit sam a pri rozvode pride este aj o byt,... Ty stracas iba iluzie, predstavy, co si mala, on straca strechu nad hlavou, ked si zoberie nespravnu zenu.
Už teraz zrejme živí troch, nemá momentalne zaujem živiť štyroch.. Si vieš predstavit ako je to cele finančne naročne, taku zodpovednost dat na chlapa ? Tvoj argument finančne to " nejako zvladneme " je dost odveci. Dieta by malo byt z lasky oboch rodičov, potom na tom trpi len ono, čo si tu samo život nepytalo. Chod do prace, zarob si a potom rieš druhe dieta a znova chod na matersku.. Keby niesom finančne na tom ok nezaobstaram si ani psa, nie to ešte druhe dieťa..
@jj298 ja mam pracu hypo mame spolocnu platime vsetko na polovicu a moje dieta ma vsetko co potrebuje kazdy ho ma rad kazdy mu venuje cas a po materialnej stranke ma vsetko co potrebuje
Autorka, ty chceš dieťa "ako dôkaz lásky a naplnenia". Jedno už máš, a prilis láska a naplnenie asi v tom vzťahu nebola, keď si ostala slobodná matka.
On ti jasne povedal, že nechce dieťa, nechce svadbu, o tvoje dieťa sa stará, len aby sa nepovedalo, no bohvieky záujem tirz zrejme nemá. Na základe čoho si došla k záveru že toto je super budúci otec? A silou mocou ch es, aby ti urobil dieťa?
Nechce nič z toho, čo chces ty... Môžeš plakať, prosiť, presviedčať ho... Proste to tak necíti... Bud to akceptujes, alebo sa zbaliť a ísť preč... Co iné chceš počuť?
Druha tema dnes. Zeny, to vam nieje debilne zvazovat ci ostat s muzom len kvoli tomu, lebo nieste schopne uzivit same seba a svoje dieta? Podla tvojho prispevku presne ako ti uz bolo napisane, ze ho mas len ako darcu spermii. Nedokazes zapezpecit jedno svoje dieta a chces druhe a este hadzes vinu na partnera a vidis len svoju 'pravdu'?
Neuveris, ale dieta nieje naplnenie vztahu. Na to, si snad už aj sama prisla.
Ocividne ste sa o tom nerozpravali tak preco sa teraz stazujes?
Temy ako svadba, dieta atd maju byt jednymi s prvymi, aby sa predislo presne takymto situaciam.
Máš prácu, spoločne platíte hypo, tak sa veľmi ospravedlňujem kvôli tomu vydrziavaniu 😔❤️ Si zodpovedná žena. Ale potom tvoríte rodinu.
Buď partner zmení názor, alebo sa prispôsobis a počkáš na vnuca, alebo ti neostane nič iné, len odísť. U mňa bolo tiež prirodzene nemať len 1 dieťa. Ja by som tomu dala cas
presne tak, to, ze prve dieta nie je jeho, si mala napisat hned. je to dost podstatne a meni to celu situaciu. v takom pripade asi vidi, co vsetko ta starostlivost o dieta obnasa a cukol. tak este nie je pripraveny, no. mali by ste najst nejaky kompromis, alebo teda zvazit, ci vobec sa oplati zotrvat v takomto vztahu, ked mate uplne rozdielne ciele a tuzby.
Za mňa veľmi smutne. Dieťa s ním nemáš, asi sa len rýchlo na niekoho nalepíš aby si nebola sama.
Ak tlačis na partnera v niečom , s čím nie je stotožnený, lebo to TY CHCES, tak áno, si sebec. Jednoducho asi k sebe nepatríte. Ja chápem, že ti je to ľúto, ale naozaj nemôžeš nikoho nútiť mať dieťa ....
To je pekne, ze ty chces zazit babatkovske obdobie, ale sama mas holy zadok ako vravis, a tvoj partner na tom nie je asi o nic lepsie. "Nejako by sme to zvladli", to je ako, nejako? Peniaze padnu z neba? Nerobim to casto, ale asi musim v tomto dat za pravdu jemu.

autorka - dám ti takú otázku - ty sama by si sa dokázala po finančnej stránke postarať o dve deti? Zabezpečiť im bývanie, stravu, krúžky a všetko čo budú potrebovať?