Tvári sa, že jeho dieťa nikdy neexistovalo
Ahojte s priateľom máme dlhodobý vzťah. Čakali sme bábätko.. No už tu s nami nie je. Nebývame spolu no dohodli sme sa že keď bude jednému z nás ťažko tak sa vždy o tom porozprávame aby sme to preklenuli. Je tomu ešte len týždeň a vďaka zdravotným problémom chodím hore dole po doktoroch každý deň vidím kvantum bábätiek a dnes mi prišlo mimoriadne ťažko nakoľko maličké plakalo a nevedeli ho utíšiť a v mysli som stále držala svoju maličkú Amálku (neviem pohlavie no tušila som že by to bolo dievčatko) a hneď mi vyšli slzy do očí že ju nikdy nebudem môcť utíšiť v náručí.. Nikto z rodiny o tom nevedel nakoľko sa veľmi nezaujímajú nemám kamošku nemám nikoho komu o svojich pocitoch povedať. Mám len jeho resp som si myslela. Povedal že tu bude vždy keď to na mňa dôjde. Napísala som mu že mi došlo veľmi ťažko z toho že som videla to pár dňové bábätko a všetko vo mne ožilo. Sprdol ma načo mu to píšem. Sľúbil že sa porozprávame. Dnes som to prvýkrát potrebovala. Nikdy nezačal tému dieťatko ani keď som bola tehotná. Nikdy sa nepýtal ako mi je. Neobjal keď som plakala. Keď som išla zničená z nemocnice nebol so mnou. Nikdy u žiadneho lekára keď sa to toho týkalo so mnou nečakal v čakárni. Toľko mužov chodievalo so ženami to som bola milo prekvapená. Pár dní potom som mala hrozné bolesti ako som išla z injekcie na vyčistenie. Chytili ma kŕče cestou domov. Písala som mu či príde po mňa len napísal že dnes už vymrzol dosť ze príde inokedy. Strašne mnou mávajú hormóny uznávam, som príliš citlivá v týchto dňoch, chcela som ale veľa? Trošku podpory a pomoci od neho? Býva len cca 10 km odo mňa to nie je veľa. Vraj načo mu to píšem čo s tým má robiť akú reakciu som čakala. Len som túžila počuť že je so mnou nech sa deje čokoľvek. Veľmi to bolí. Aj strata bábätka aj to že som na to ostala úplne sama. 😔Čo robiť?
Nájsť si psychoterapeutku - tá ti pomôže spracovat traumu
A vymeniť partnera
@unicornlady zvykol mi pomôcť vo veľa veciach. Nie vždy bol až taky. Je celkovo tvrdší nakoľko bol tak tvrdo vychovaný a nie vždy vie zo seba všetko dostať von, nechcem sa ho zastávať kvôli tomu.
Pretože, ešte by som vedela pochopiť, že každý spracováva smútok inak.
Avšak, keď tebe bolo fyzicky zle, a aj tak sa na teba vykašlal, taký partner nie je oporou.
Nie, nechcem sa ho zastavat, aj podla mna je jeho reakcia prilis "studena". Ale niektori chlapi su taki, ze nevedia davat najavo svoje city. Verim, ze aj jeho to trapi a jeho sposob, ako sa s tym vysporiadat, je tvarit sa, ze to nebolo. Sama pises, ze mal odmeranu vychovu, proste ho nenaucili davat najavo city. Bud budes s tymto systematicky pracovat a ucit ho to dlhe roky ty alebo sa zmieris s tym, aky je alebo sa s nim rozides.
tak výmena partnera môže jednoznačne pomôcť 😇
Musíš si uvedomiť, že toto muž nikdy nebude prežívať rovnako ako žena. Nie všetci muži sú rovnakí, ale pre neho to dieťatko možno ešte naozaj neexistovalo. Muži sú veľmi racionálny a ich hlavný zmysel je zrak. Keďže tvoj partner dieťatko ešte nevidel, nevytvoril si k nemu žiaden vzťah. Okrem toho dnešný svet sa celkovo k plodu správa, akoby neexistoval, dostáva sa to do povedomia ľudí a ovplyvňuje to ich reakcie.
Ženy toto prežívajú úplne inak (samozrejme sú aj výnimky), dieťatko je pre nich skutočné od začiatku.
Tiež chlapom treba všetko povedať polopate, nemôžeš sa spoliehať na to, že sú domyslia. Ak si chcela, aby po injekcii po teba prišiel, mala si mu povedať na rovinu "mám strašné kŕče, ledva chodím, príď po mňa!" Ak si to takto povedala a jeho odpoveď bola taká, aká bola, tak by som sa zamyslela nad jeho charakterom.
Muz nikdy nebude prezivat tie veci ako zena, ale tento muz nepreziva vobec nic.
Posli ho do ritky palovej a bud rada, ze vas nic nespaja. Je to osud.
Takehoto chudaka si drzat lebo si sama!!!?
vyhladaj odbornu pomoc- v takychto situaciach ju potrebujes a pomoze ti to preklenut
k tvojmu partnerovi- to ze nesmuti s tebou, neznamena , ze nesmuti sam... ak sa o tom ale nedokazete spolu rozpravat, je to zaciatok konca
City nemusí vedieť vyjadriť slovami ale on sa k tebe správa horšie ako k nejakej muche na okne. Nepodporil ťa keď si čakala jeho dieťa, nešiel s tebou k lekárovi keď si o dieťa prišla, dokonca píšeš, že ti je zle a on chudáčik vymrzol dosť?? Toto nie je partner ale decko. Posielam objatie, daj sa dokopy fyzicky aj psychicky a jeho pošli kam si zaslúži.
Píšeš ze bábätko tu už s vami nie je. Ty si porodila a umrelo, či ako sa to stalo?prepáč za takú indiskretnu otázku, len som to nepochopila.
A v ktorom tyzdni si bola? Ak na zaciatku, tak muzi to nevnimaju ako dieta, ak ma len par cm. Mozno dieta nechcel, tak bol rad, ze to priroda sama vyriesila. Nemozes od neho ocakavat, ze bude prezivat rovnaky smutok, ked smutny mozno ani nie je. U nas je povolene UPT do 12 tyzdna, kedy vela ludi neberie dieta ako dieta, ale ako plod. V zahranici dokonca aj dlhsie. Aspon vies, ze do buducna s nim uz nemas pocitat a treba hladat vhodnejsieho adepta na otca.
každý prežíva smútok inak, ale tento chlap sa javí ako zvlášť necitlivý. Aj keď mu možno nebolo až tak ľúto za bábätkom (mnohí muži to majú tak), mal prejaviť ohľaduplnosť aspoň voči tebe. Veľmi by som nerátala s tým, že sa to v budúcnosti zmení, toto bola záťažová situácia, ktorá ho preverila a veľmi neobstál. Ale ešte mi chýba informácia, či dieťa bolo plánované vami oboma, či si ho plánovala len ty, aké máte podmienky na výchovu dieťaťa... to je dosť dôležité pri posudzovaní jeho reakcie, ktorá je ľudsky voči tebe necitlivá, ale voči dieťaťu, otcovstvu a založeniu rodiny možno trochu pochopiteľná. Ale asi by som si s ním budúcnosť a rodinu neplánovala
och, tvoja strata ma velmi mrzi ❤
ked mas pocit, ze priatelov pristup ti nevyhovuje, porozpravaj sa s nim. povedz mu co by si potrebovala, co by ti pomohlo. ja som musela povedat tomu svojmu, ze ja len potrebujem objat a len nech ma drzi, to mi najviac pomaha.
taktiez sa mozes obratit na organizaciu Tanana, oni pomahaju rodicom vysporiadat sa s smutkom po strate dietatka, maju aj online psychologa. ak by ti online nevyhovoval tak si najdi offline psychologa, ktory ti bude oporou
Az ked narazi par na problem kde treba zachovat chladnu hlavu alebo charakter - tak clovek pozera s kym zije.
Si si ista, ze chces za otca svojho dietata muza ktoreho si opisala? Je uplne jedno ako bol vychovavany. Samozrejme ta to moze mrziet a mat pre to pochopenie. Ale je to dostatocne dobry dovod, ze ty odtrpis svoj zivot po boku muza ktory ta ignoruje? Chces cely zivot platit za chyby niekoho ineho?
On pre teba nebude oporou ani pri dalsom tehotenstve, ani pri narodeni dietata a pochybujem ze zvladne citovo naplnit potreby vaseho spolocneho dietata. A veta - ale on mal tazke, nie je dovod na obhajovanie jeho nevhodneho spravania dalsich 40+ rokov.
Mozno toto bolo znamenie, ze s nim nemas mat dieta. Chapem, ze ta to mrzi, ale asi to tak malo byt (a to pisem ako zena, ktora tiez potratila). tento exemplar asi nebude dobrym otcom a urcite by som si nerobila dieta mimo manzelstva.
Pozri poviem ti uprimne- toto chlap nikdy nemoze pochopit. Moze byt smutny suciti s tebou ale nepochopi.A nechapu tu bolest ani mnohe zeny- je im to luto ale nechapu aka je to bolest. A preco to viem? Lebo ani ja som nechapala zeny ked som pocula ze kolegyna potratila- tak som si povedala tie hnusne otrepane tkxicke fraxy- tak asi neboli ok, este budes mat deti ved si este mlada, ved mas 2 deti tez sa z nich......teraz mi je samej zo seba zle🤮. Lebo aj mne sa to stalo v 8tt a v 18tt. A az ked som na vladtne usi pocula tie vety uvedomila som sa a zistila co je to za bolest. Niet vacsiej bolesti, niet. Uz je to 5 rokov no jazva stale boli niededy kvoli tomu este placem( aj teraz). Najdi si niekoho kto tym presil ci uz odbornika alebo aj tu. Niekto sa zo stratou vyrovna tak ze o nej potrebuje hovorit, iny sa uzavrie a tvari sa ze je to ok. Kazdy z nas je iny a inak to vnima a preziva. Muzi neradi hovoria o svojich pocitoch je to pre nich znak slabosti, radsej sa tvaria ze su ok.
Môj manžel chodil so mnou od začiatku na všetky poradne a vyšetrenia, aj keď čakal len na chodbe. Lebo chcel. A to som mala ukážkové tehotenstvo 🤷♀️ toto si ja neviem predstaviť
Muži to berú o dosť racionálnejšie. Pre nich kým sa to nenarodí, alebo aspoň kým nevidno na ultrazvuku ako dieťa, nie je dieťa. Iba plod. Ak si potratila v skorom týždni tehotenstva (keďže nevieš pohlavie), tak asi to takto ten chlap aj berie - že to ešte ani poriadne tehotenstvo nebolo.
😶
Je to len priateľ, očividne najmä sexuálny, ani s Tebou nebýva, decko očividne nechcel, tak čo od neho čakáš? Navyše, chlapi tehotenstvo až tak neprežívajú, najmä takéto náhodné a zrejme si potratila skôr, než sa s tým vôbec nejako vyrovnal. Pre neho to dieťa ešte nebolo.
Prestaň dramatizovať a radšej skús prehodnotiť vašu nekompatibilnosť. Zrejme ti túžba po dieťati úplne zatemňuje úsudok. Ak by sa toto nestalo, skončila by si ako slobodná matka.
Toto určite nie je partner do života. Nehnevaj sa namna, ale viac podpory by ti dal hocikto kto ma srdce na pravom mieste. Akože fakt mačka ti urobí väčšiu službu, vycíti bolesť a príde utešiť, ten tvor partner za nejakou mackou zaostáva pár svetelných rokov. Nemyslím si že by si s ním niekedy bola šťastná, keď ho teraz tvoja bolesť obťažuje. Navyše si myslím, že keď niekoho milujem, nebudem žiť niekoľko rokov kazdy inde….nevydrzali by sme bez seba. Zvaz, na čo si mu bola dobrá
@heleninamama decko? A nech prestane dramatizovat? Ja snad zle vidim.
Je mi velmi luto,co sa stalo. Bohuzial u priatela pomoc nemozes hladat. Chlap moze byt trvdy a neviem aky. Ale aby odmietol prist a hoc ta len objal,snad by z neho neubudlo. Toto ti musi otvorit oci,aky je. Dak sa dokopy,ak to nezvladas,najdi si psychologa a ked najdes svoju silu,rozhodla by som sa ukoncit aj tento jednostranny vztah. Prave v tazkych chvilach ti ma byt partner oporou a on ukazal svoju pravu tvar.
Cakali ste spolu babatko. Nebyvate spolu. Ty nemas nikoho ineho, kto by sa o Teba zaujimal...teda byvas sama predpokladam. Preco nebyvate spolu, ked ste spolu cakali (pravdepodobne) planovane babatko? Preco tak kratko po potrate s tym, ze mas este komplikacie nie je s Tebou maximalny mozny cas? Toto nie je o "tvrdej" vychove, toto je o totalnom nezaujme o Teba ako o svoju dlhodobu partnerku.
@marca12 Aké dramatizovanie? Chlap, ktorý chce rodinu, teda aj dieťa sa správa celkovo inak. Bývali by spolu, požiadal by ju o ruku, staral by sa o ňu aj bez tehotenstva. Tu žena očividne chcela vzťah a dieťa, rovnako ako teraz chce záujem a nechápe, že od tohoto človeka ho nedostane, resp. dostane len taký vlažný ako bol celý ich pomer.
Najlepšie je čím skôr sa pozbierať a brať ten potrat ako výhodu, že si môže hľadať niekoho iného. S dieťaťom by to bolo ťažšie.
@heleninamama Aha,takto si to myslela. Ja som to inak pochopila,prepac. Len dufam,ze sa jej otvoria oci a uvidi,s kym straca cas.
Je mi luto tvojej straty, ano, chlapi to prezivaju inak, ako zeny. Ale chlap, ktory lubi svoju partnerku a naozaj s nou chce dieta, tak ju podpori, utesi, pomoze jej, ak jej je psychicky/ fyzicky zle. My sme sice prekonali "len" 2 biochemicke tehotenstva, ale mala som v muzovi 100% oporu. Nerozpitvavali sme to, ale ked som nala bolesti, ked som si poplakala, tak ma nechal odychnut, objal, utesil.
Urcite sa obrat na nejakeho psychologa alebo organizaciu, ktore pomahaju zenam po potratoch a hlavne, vymen toho chlapa...lebo ak s nim ostanes, necaka ta pekna buducnost..predstav si, ze budem mat 39,8 teplotu, dieta 39 a on ti povie, ze on musi ist do prace a ty sa mas postarat bez fnukania..
že muzi preživaju inak - už som vymrzol dost je adekvatna odpoveď niekomu kto odpadava? alebo čo ma tym otravuješ? tieto vaše pomyslene vankušiky, čo podkladate mužom pod zadok, ked sa sprava ako hulvát, už su cez čiaru

Ten dlhodobý vzťah je na čom postavený, keď sa partner správa k tebe tak odmerane?