icon

Tvrdohlavosť manžela

janka2509
11. nov 2012

Ahojte, nemá niektorá z Vás skúsenosti s tým, že má hrozne tvrdohlavého manžela? Ten môj je neskutočne tvrdohlavý a v poslednom čase sa iba hádame pre hocijaké somariny. Aj keď sa snažím dohodnúť, tak vždy všetko vidí iba ako to najhoršie a nedá sa s ním vôbec o ničom normálne porozprávať.

a2303
11. nov 2012

Ja som baran a partner lev 😠 😠 😠 Aj u nás to je niekedy veselé 😀 😀 😀
Hudieme si svoje a to dokola-dokola... ani jeden nepustí zo svojej pravdy 😀 nakoniec sa do toho dokazovania pravdy unavíme a je 😀 ale zas keď je hádka, ja sa vykričím a je dobre.. on??! je ešte ofúknutý dva dni 😀
Ale za 11 rokov čo sme spolu, som aspoň toľko dokázala s ním spraviť, že si vie priznať chybu (sice asi len 2x za rok) a vie sa ospravedlniť (to asi 3x za rok 😀 😀 😀 ), toto je úspech 😀 doteraz ani to nebolo...
a s tou lopatou?? no mám také stavy aj ja 😀 😀 😀

simca06022011
11. nov 2012

@bazarocka no pretoze nemam kam ist a on to dobre vie, ja sa nezbalim a neodidem k mamicke ani babke.. a s malym dietatom nemozem chodit po hoteloch, kym si nieco najdem... a z rodicovskeho prispevku tazko vyzijem :P kym sa vybavi vyzivne a vsetko, nieco to trva a ja potrebujem chodit uz do prace... co sa neda, ked mala je stale chora 🙂)) Teraz mi povedal ze si mam zobrat priklad z inych zien co sa staraju o muza.. no nejdem to komentovat, upratane, oprane, ozehlene, navarene je.. no co mam este robit? On fakt iba provokuje a vyripuje a robi mi stresy, pretoze je totalny idiot... 🙂 ale hovorim si ze jemu sa to vsetko raz vrati 🙂 Robi mi nervy, lebo vie, ze musim vydrzat.

a2303
11. nov 2012

@simca06022011 ☹ ☹ ☹ to musíš mať naozaj ťažké...
takýchto mužov nechápem....

simca06022011
11. nov 2012

@a2303 to je vdaka za to ze som mu pomohla a urobila z neho milionara ;) neriesim, za par rokov bude u mamicky a ta sa o neho postara... 🙂))

a2303
11. nov 2012

@simca06022011 Tak Ti držím palce! a máš skvelý prístup, klobúk dole... teda psychicky za zničiť nedaj...

bazarocka
11. nov 2012

@simca06022011 nemáš vôbec nikoho, rodičia a tak ? lebo to čo popisuješ je psychický teror, nebuď na neho milá a dobrá keď on sa chová ako hajzel, keď budeš mať najbližšie chuť mu niečo vykričať tak to sprav a poriadne nahlas a všetko čo ťa napadne, uľaví sa ti a on si možno uvedomí že nie je stredom vesmíru, jáj normálne mám nervy za teba ten keby sa dostal mi pred nos tak by na neho nakričala že by chodil rok kanálmi od hanby, koľko ste spolu ?

simca06022011
11. nov 2012

@bazarocka ved my uz po sebe vrieskame ako sisi.. ja sa snazim pri malej udrzat klud.. ved ona za to nemoze chudatko 🙂 on si nikdy neuvedomi nic.. sme spolu 9 rokov v marci... a je to cim dalej tym horsie 🙂 ja po nociach pracujem aby sme stihali, cez den sa o vsetko staram a este aj vybavujem pracovne veci a stale som krava 🙂 Moji rodicia vedia a neriesia.. je to moj problem. Sestra mi viac problemov narobila ako pomohla, takze to mi je tiez figu platne 🙂
Papiere na sud mam pripravene uz mesiac, len sa bojim aby som neprisla o malu, kedze ja nemam vlastne byvanie... a ked od neho odidem tak aj prijem len tak-tak naskrabem nejaky...

@a2303 dakujem 🙂)) snazim sa nedat sa... 🙂))

helencek
Autor odpoveď zmazal
adrioska
11. nov 2012

@janka2509 No bohuzial nepomozem Ti, nemam ziadne finty a tipovala som teda skor toho leva. Moj otec je lev a s nim sa hadat bolo take, ze radsej by som bola skocila z 10. poschodia... 😅 Presne taky, co popisujes Ty...Ako lubim ho velmi, ale je to tazka povaha. Chuda moja mama. Ta si s nim uzila aj uziva. Ona je Vahy. 🙂 No a moj brat je byk, tak ked sa ti dvaja hadali, tak to bol tiez vzdy zazitok. Ale byk je taky, ze neustupi snad za nic na svete. Takze musel ustupit otec. A moj muz je strelec a tiez len tak lahko neustupi, ked sa dohaduje s mojim otcom... 😀 A Ty si ake znamenie? Inak celkom sa mi pozdava riesenie, co Ti ponuka @erika71. 🙂 Proste tazko s chlapmi. 😀

helencek
Autor odpoveď zmazal
horseshoe
11. nov 2012

Ja mam tiez velmi tvrdohlaveho manzela, navyse je to puntickar a ja som zas kapanek z ineho cesta. Prve roky spolu boli boj -hadali sme sa casto a hlavne kvoli drobnostiam -nepodstatnym veciam. Teraz po rokoch je to omnoho lepsie-akoby sme sa viac spolu zladili a ked sa chytime pre nieco a zas kazdy ma svoju pravdu a zacneme sa oduvat tak nam to pride strasne smiesne a zaver je taky ze sa sami na sebe dobre bavime 😀 😀 😀 Neviem, asi nas vztah ozaj presiel nejakym tym vyvojom a zistili sme, ze hadat sa a presadzat svoje nema vyznam a cele nas to iba obera o energiu a cas. Ako pochytime sa to je jasne, ale ako som pisala- nema to ziaden dramaticky priebeh - proste hadanie a oduvanie nas prestalo bavit 🙂
Netreba tieto hadky z tvrdohlavosti brat smrtelne vazne - poznam manzelov ktori su spolu cez 30rokov a nonstop sa hadaju - obaja tvrdohlavi ako polena, ale maju sa radi, pomahaju si, podporuju sa a to je dolezite 😉
Manzelstvo ci spoluzitie 2ludi je sklbenie 2 roznych povah a 2 roznych zivotov - nemozno cakat ze vsetko vzdy bude klapat ako svajciarske hodinky 😉 Najdolezitejsia je laska medzi vami - ta musi byt taka silna, ze vsetko prekona 😉

snopkulka
11. nov 2012

@adrioska býk a lev? Vážne? Môj manžel je býk a jeho tvrdohlavosť by som na stupnici do 10 ohodnotila asi 7-čkou 😉 ale možno práve preto, že proti mojej tvrdohlavosti (rak) by nemal šancu 😀 😀 ja mám skôr takéto "problémy" s baranmi - chlap baran je čistá katastrofa 🙄

jaruska8
11. nov 2012

Hehe a muźi váhy sú najmúdrejší na svete, všade boli, všetko vedia... 😝

janka2509
autor
12. nov 2012

@erika71 To som aj ja skúsila, že ho do ničoho nebudem zasvädcovať, ale to je tuším ešte horšie, to zas príde s tým, že na všetko sme dvaja prečo mu nič nepoviem a zas je oheň na streche ☹

janka2509
autor
12. nov 2012

@gabrielka Dúfam, že to tak nebude. My sme už o bábätko prišli, potratila som a hrozne ho obaja chceme a stále sme z toho takí nesvoji, dusíme to vo vnúri každý po svojom. Keď príde reč na dieťa, tak mi vždy povie, že to bude lepšie, že sa nebudeme vadiť............. ale to možno iba do chvíle pokým nepôjde do škôlky a školy, to sa zase budeme dohadovať kvôli výberu...... 😒

janka2509
autor
12. nov 2012

@adrioska ja som Váhy

gabrielka
12. nov 2012

@janka2509 to mi je luto ... ale ako som uz napisala, drzim palce ! akurat som docitala jednu knihu o pozitivnom mysleni, tak idem na to 😀 pozitivne myslienky pritahuju vsetko dobre a pekne, tak si nenicme zivot a nenechajme si ho znicit inymi !

gabrielka
12. nov 2012

@simca06022011 hm, to mas pravdu ... naco sa ma zena trapit ? keby som nebola v zahranici a mala pri sebe rodinu, priatelov, niekoho, na koho sa mozem obratit o pomoc a doverovat, tak by som neostala. ale situacia je ina a verim, ze slnko svieti pre vsetkych 😉 hoci teraz je zamracene ...

janka2509
autor
12. nov 2012

@gabrielka ďakujem pekne...... no tuším budem musieť aj ja navštíviť kníhkupectvo alebo knižnicu a niečo o pozitívnom myslení nájsť 🙂 aby som sa trošku naladila

adrioska
12. nov 2012

@janka2509 No tak presne kombinacia ako moji rodicia. Budete mat tak trochu talianske manzelstvo. 😅 Ale zas moji rodicia su spolu uz krasnych 33 rokov. Levy maju aj vela dobrych vlastnosti, takze...moj otec by sa pre rodinu aj pokrajal, je velmi zodpovedny, vzdy sa nas snazil zabezpecit, atd. Obcas mu treba ustupit (to uz Ty budes vediet, ze kedy), ale zas nie zakazdym...treba si aj svoju pravdu obhajit a presadit, najma, ak si presvedcena, ze ju naozaj mas. 😉
Dolezita je vzdy komunikacia a vsetko si vydiskutovat, aj ked to chlapi mnohokrat nechcu... 😒
@jaruska8 Juuuj Vsadebolovia, veru to je osobitna kapitola,ale ti sa najdu aj v Blizencoch, ci Vodnaroch... 😀 😉 (cest vynimkam!)

erika71
12. nov 2012

@janka2509 ano, oni tak reagujú 😠 . Nikdy im nevieme byť dosť dobré ☹

lila69
12. nov 2012

Riadneho tvrdohlavca ma moja svagrinka a u nej doslova plati: co s nim nevyhladi, to s nim neuhada. Existencia s takymto clovekom je obzvlast tazka a na nervy a vyzaduje si neskutocny herecky a manipulacny talent zo strany zeny. Pokial nefunguje normalne argumenty a diskusia, asi by som si riadne preskumala co na draheho plati a potom to velmi rafinovane a cielene vyuzivala a potichu sa bavila na tom, ako som ho obabrala ako male decko.
A len v jednu vec dufam - ze zo svojho syna nevychovam takeho hulvata tvrdohlaveho ako tu niektore opisujete, za ktoreho by sa mi raz jeho zena "pekne podakovala."

fra
12. nov 2012

Strašneho tvrdohlavca mam doma aj ja... nam to ale funguje po tych rokoch vcelku dobre, rozhodla som sa že budem davať pozor nech s ním nemanipulujem a celkom sa snažím odosobniť sa od presviedčania ho na čokolvek a jednoducho ho len mám rada... kedže som skor mvp typ, dari sa mi nechať ho, nech robí veci po svojom, len vopred podotknem (bez hadania) čo si o veci myslím... v poslednom čase sa už niekolkokrat stalo, že si urobil po svojom a potom prišiel s tým že som mala pravdu ja ... to pohladí ego 🙂 ... a viac začína ovela viac počúvať čo hovorím a snažiť sa pochopiť, ako predtym ked som sa s ním viac hadala...

danuska0302
12. nov 2012

@baboadel ahoj, trocha odbočim, ale ak manželovi hrozi invalidny dochodok tak to nemusi byt take hrozne ak si si uver poistila a je teda hlavny žiadatel ON - v pripade trvalej - plnej invalidity ti poistovna preplati cely uver (teda dlžnu čiastku - zostatkovu)... skus sa spytat v banke a vydrž to s nim 🙂 D

baboadel
12. nov 2012

@danuska0302 Ďík za info, ale problém bude v tom že zatiaľ mu doporučili len čiastočný inv.dôch. a to by mal popri dôchodku pracovať a problém je zamestnať sa na plný úvazok nieto ešte že by niekto zamestnal osobu ktorá je na čiastočnom. A poistenie uveru sme dali, tak aspoń to je dobré.

lucia2207
12. jan 2013

@adrioska no môj je blíženec a tiež sme jeden nedaj sa a druhý neboj sa 😀

nellushka
13. jan 2013

Baby,ja som levica 🙂 partner je baran. Vzdy som si stala za svojim,ale pri ňom nemám sancu. Takú tvrdohlavost som nikdy nezazila 😒 A ešte jedna vlastnosť,ktorú na ňom nemám príliš v láske 😉 Buzeruje takým kludnejsim jemnejsim spôsobom. S chlapi je to ťažké... Občas ani ťa bitka lopatou nepomôže 😉

adrioska
13. jan 2013

@nellushka moj otec je lev a brat byk...tiez vzdy vyhral brat, otec nemal sancu... 😀

nellushka
13. jan 2013

My levy sme tvrdohlavi, ale vieme ustúpiť. Aspoň u žien (podľa mna) je to tak, že chceme mat pravdu a vety zakoncujeme ...áno,ale aj tak mám pravdu ja 😀 Nie vždy nám to vyjde. V mojom prípade je to veľmi mizivá percento 😒 na moju smolu 😉 baby ale poraďte mi. Ako toho tvrdohlavca tvrdohlaveho presvedčiť, že je už cas na druhé dieťa. môžete mu dávať akýkoľvek logicky argument, ale to ako keby ste hrách o stenu hádzali. Dosť dôležitý argument v tomto prípade je,že mi po preventívne u gynekologa vyšli zle výsledky a poradil mi tehotenstvo. Hmmm ale ako presvedčiť toho môjho "spolupachatela"? 😉

nellushka
13. jan 2013

A ospravedlňujem sa za preklepy, program na iPade mi hrádze automaticky slova a neviem si to prenastavit