Tvrdohlavý člen rodiny odmieta navštíviť lekára?
Mate aj vy blizkych ludi co si za zivot vypestovali fobiu zo slovenskeho zdravotnictva a radsej sa liecia doma sami? Nedavno sa stala situacia kedy by som ja sla na preventivnu kontrolu ak by sa to stalo mne - pad z pol metra na zem a nasledne bolesti. Clen rodiny nie je najmladsi. Odmietol ist do nemocnice, lieci sa svojpomocne. Ako to riesite vy? Studovat medicinu uz nemozem :D
Keď človek nechce ísť do nemocnice, tak nič nepomôže. Je to jeho rozhodnutie.
vo vela pripadoxh plni doktor tak nejak ulohu policajta. Ty vies ze robis nieco zle a u doktora sa plati za to ucet. A ked tam nejdes tak mas pokoj....
Predstav si ze prekrocis rychlost a pitom hned zabocis na najblizsiu policajnu stanicu a priznas sa......to sa proste nedeje
Každy si za svoje zdravie zodpoveda sám. Teraz riešie podobne. Ja mám švagrinu slobodnu bezdetu mladu.Býva sama. Robí predavačku a muž išiel do obchodu a jej kolegyna hovori že neprišla do roboty.Volali sme jej 15 krát kolegyna hovorila a nedvíhala mobil vôbec. Tak muž išiel pozrieť domov ONA v horúčke 40 stupňov a že ju boli noha.A ON že úkaž nohu že sa úplne zhrozil ked to videl. Vieš čo obrovský tromb zapaľ na nohe až noha do fialova. A hadaj čo myslíš že išla k lekárovi na cievne no nie nešla kúpila si z lekárne nejake šunty voľno predajne a my s mužom čakame čo sa stane dalej.Ale tvrda hlava aj po dobrom sme na nu išli aj po zlom ONA ma svoj rozum.Povedala nám že ked príde o nohu tak že pôjde do zariadenia.A to je všetko.Tak ako my sme nemohli nič tak ani TY nič nezmôžeš.Presne ako TI tu píšu v diskusi každy je zodpovedný sám za seba a pokiaľ nie je zabvený svojpravnosti ma IQ aj OP.Tak zbytočne sa snažiš.
Vdaka za odpovede. Ano mate pravdu, je svojpravny ale ja sa na to budem raz musiet pozerat ked svojou nedbalostou sa stane nieco vaznejsie. Ale tak to je zivot, rozhodovat za neho neviem
môj muž spadol z posledného spodného schodíka rebríka na chrbát na zem a zlomil si stavec, určite treba ísť min. na rontgen
Mne vadí, keď následky rozhodnutia druhého musím ja riešiť. Áno, je dospelý a svojpravny, nech sa rozhodne sám. Ale nech potom odo mňa nechce pomoc, keď už bude neskoro.
no nasilu do auta... len potom keď sa cítia lepšie neberú lieky, nešetria sa, nesprávne sa stravujú, sú dehydrovaní čiže zase skĺznu do starých koľají a ženy aby ich ťahali z ťažkostí
@ace123 komu niet rady tomu niet pomoci
Za svoju prax som uz vela takych videla bud prisli na poslednu chvilu alebo ich bolo treba uz len obhliadnut
@alickapusinka dosť pravdepodobné, že švagriná do zariadenia nepôjde. Zrazenina sa uvoľní a krvným obehom sa dostane do pľúc a nastane koniec. Nebude zariadenie, bude pohreb. Z lekárne určite nebude nič voľnopredajné účinné...
@alickapusinka môžeš jej zavolať ešte 112... Veď trombóza sa dá krásne vyliečiť.
@mirro presne tak keby bola nejaka 18 nepoviem ale 52 ročna slobodna.Nie nechce a ja nejdem zavolať záchranku aby som zbytočne neplatila vyjazd ked niekto iný bude potrebovať horši pomoc.Nechce nechce. Ja som len kvôli tej teme písala že ako niekto nemá rád lekárov.Povedala nám že si bude robiť po svojom tak fajn.A ešte robi predavačku cele dni na nohách tak ako to môže dopadnuť.Ale ma OP aj IQ tak nech robi po svojom.Tie voľnopredajne sú na chviľu lieky.Mám aj kamarátku a ta vravela že lekárovi sa nevyhla lebo ako píšeš tak je to iba liek na voľno a na to treba odborne lieky od lekára chirurga alebo cievneho.Ona žila s mamou a ta zomrela tak asi rezignovala na život.
@alickapusinka ja rozumiem, že nechce. Ale ak ma ozaj trombózu, tam nie je pekný koniec... Možno o pár hodín bude chcieť, ale už bude neskoro.
Moja mama bola takýto pacient. Nie a nie a nie, otrava krvi, potom ze teda dobre o pár hodín. Povedali nám, že toto prežije 1 z milióna. Prežila, a ďalších 10 rokov fungovala.
@mirro ojoj vlastna skúsenosť .S ňou je to ťažko.
Môj ujo bol doktor v Ba nemocnici a doktorov sa bál.Aký paradox 😂Ku doktorovi v žiadnom prípade.Aj tak bohužiaľ dopadol,zomrel na rakovinu.
Nedonútiš!

Hm, no nepomôžeš si. Keď pacient nechce, môžeš sa aj na hlavu postaviť. Jeho zdravie, jeho rozhodnutie.