icon

Typické mužské správanie

24. máj 2025

Chcela by som len vediet, ci toto je pre muzov typicke, alebo nie.
Po 15 rokoch byvania a zivota spolu, nevie, kde sa nachadzaju napr papierove servitky, ked ho poprosim priniest nove. Ked ide z nakupu a ma vylozit tovar, nevie, kam ho ma dat. Ked nieco doma pouzije, casto to nevrati na miesto a ja to potom hladam. Je to pre mna velmi ubijajuce, nielen to hladanie, ale aj fakt, ktory nedokazem pochopit, ze teda on sa tu nachadza ako na dovolenke, ci co? Ako nemoze vediet, skade si ma zobrat nove mydlo. Samozrejme to nie je so vsetkym, mnoho veci, ktore naozaj pravidelne pouziva, tak vie, ale niektore nie, a pritom z mojho pohladu su to bezne veci dennej spotreby, nic specificke, ze aha, dobre, fakt neviem kde mas ty krem proti vraskam, rovnako ako ja neviem presne, kde mam hladat srobovaky.
Co sa tyka deti, detto, ked som ho poprosila, aby doniesol nieco z detskej izby, nejedenkrat, nejaky kus oblecenia, tak nemal tusenie, ale bohuzial, ani snahu, aby toto "dobehol".
Odniekal zoberie naberacku a po umyti ju odlozi uplne nde, nez odkial ju vzal a podobne.
Mam velakrat pocit, akokeby to mal v pazi, aj ked mu to vysvetlim, ze ja to potom hodinu hladam, ze nech si to "naskenuje" odkial to berie. On ked nieco hlada, tak je samozrejme jednoduche prist a spytat sa, kde mam hladat hento, tamto.
Vyskytuje sa toto castejsie u muzov, alebo je to individualne, nezavisle od pohlavia?

Strana
z2
earlgrey
24. máj 2025

A doteraz to bolo iné? alebo 15 rokov si to neriešila?

minenkaa
24. máj 2025

Môj muz napríklad vykladá nákup ,umývačku riadu,papierové utierky sú jeho starosť,čistiace prostriedky v kuchyni tak isto ,skôr ja sa pytam kde čo je

moze
24. máj 2025

Viac menej ano. Doteraz hadze papierovy odpad do kosa na plast a naopak. Mam 4 kose na spinave pradlo a svoje nikdy neda do toho spravneho. Inak je normalny, VS, sikovny, zarobi, postara sa o deti, navari, postavi, opravi. Ja myslim, ze muzi vo vseobecnosti myslia na ine veci a taketo "zbytocnosti" vypustaju. Napr. ja si nenatankujem, nenalejem vodu do ostrekovacov, lebo sa o to stara on. Ak by som bola donutena, tak to zvladnem. Myslim, ze takto to je aj s muzmi. Ja som s tym ok, ma ine kvality a toto viem v pohode tolerovat. My sme spolu 22 r. 🙂

deti95060810
24. máj 2025

máme to troška podobné ale mne to nevadí... má iné prednosti ktoré ocením, cez tento nedostatok sa prenesiem.
v manž. sme o čosi dlhšie ako uvádzaš ty...

zmrzlinka2021
24. máj 2025

Nebuď prísna na manžela. Proste vždy si bola ty ťa prítomná a k dispozícii, a čiastočne si mu bola matkou, nie manželkou, a proste žije to, na čo si ho aj ty naučila.

miriamzba
24. máj 2025

Ale ano, je ich dosť, aj môj je taký.

denkabemommy
24. máj 2025

Všetko bezproblemov urobí, stále hovorím, že môj muž je mama2 a jediný rozdiel je, že ja nedávam otázku “zlatko, kde mám…?” 🤣. V domácnosti sa veľmi dobre orientuje, napriek tomu, že veľakrát niečo preložím do iných poličiek. Okolo detí detto. Jediná vec, čo on nerieši je škola a škôlka, lebo pracuje dlhšie, než ja.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
tenerifka
24. máj 2025

ano, aj moj muz detto. V novom dome zijeme 7 rokov, ale nevie, kam presne idu po vylozeni umyvacky take a onake dozy, a pod. Kupodivu v restike ma vsetko vzorne ulozene a vie presne, kde je ta alebo ina vec. Mne to pride tak, ze nejako sa nastavil, ze dom je moje kralovstvo a restika jeho, kedze tam travi ovela viac casu ako doma.
Nenapadlo mi to riesit, nemam potrebu....

nikha2809
24. máj 2025

Večne keď vykladá umývačku, neviem kde co mam.Vzdy, ale ze vždy mi dá všetko na úplne iné miesto...som myslela, že to len moj

dkethe
24. máj 2025

A ja napriklad neviem kam sa leje voda do odstrekovaca v aute. Teda, kedysi zaslobodna som to vedela aj robila. Ale uz to nerobim a zabudla som to.
Delba prace.
Nakupil, vyniesol tasky...
To je taka somarina toto... Na usmev, nie na zlost😏

lienka.7
24. máj 2025

@autorka ako si si ho naučila, tak mas. Keď si to 15 rokov robila za neho, tak sa teraz "necuduj"

thereisabear
24. máj 2025

Môj to isté. Ale tak kiežby sme mali len také starosti... Neriešim to.

mischy00
24. máj 2025

U nás rovnako, čo to sa už naučil ale väčšinou veta, nevieš kde mam hľadať???
On ma svoju dielňu, kde ma pracovný bordel a to mu vyhovuje. Len ma smolu, vnútri mam rada poriadok a nie všetko povytahovane krížom krážom.

autor
24. máj 2025

Dakujem Vam

barbie2023
24. máj 2025

To je tak keď si deti robia deti. A teraz nemyslím fyzický vek.

zuzanita1609
24. máj 2025

Tiež mám doma podobného,alebo ako tvrdí,že máme doma škriatkov,keď nevie čo kde je . A pritom ja som "prisťahovalec",on tu žije dlhšie,no ale vždy nájdem všetko rýchlejšie,mám prehľad 😁. Ale nevyčítam,nehnevám sa,ma náročnú prácu, odpúšťam,že nemôže mať zasa všetko v hlave. Keď počujem z chodby ráno "cicaaa,kde mám tie a tie papiere, nabíjačku, peňaženku atď" tak mu ja z kúpeľne "tam a tam,nezabudni si kľúče,mobil,hlavuuu mucoo" 😆. V kuchyni sa neorientuje vôbec,keď varí, všetko nájdem úplne inde ako dlhé roky boli zaužívané,ale zasa,aby som ho len nehanila, pomáha,operie, povysáva, navarí atď. Ale zasa,ja strácam orientáciu v garáži,je tam síce chaos,ale zaujímavé,že v tom chaose sa zasa on orientuje dokonalo 😁. Proste asi máme len v dome škriatkov,do garáže nechodia 😅.

nikpa
24. máj 2025

U nás je to to isté. A tiež mi to lezie na nervy.

lucia13022023
24. máj 2025

Záleží.. Napr co sa tyka kuchyne alebo kúpeľne (čističe, korenicky atď) to sa ma pýta, kde co je, kam ma co dat.. Ale ine veci ok

simsalabim
24. máj 2025

Moj muz je podobny, ale menej vyrazne, ako opisujes. A co pocuvam, je to u chlapov bezne. Horsie je to vsak u najmladsej dcery, takze nie je to limitovane na chlapov.

ivik4
24. máj 2025

Moj vie a aj je vsetko schopny spravit,akurat ze vela krat mu to treba povedat. Stale vravim ze mam 2 deti. Jeho a syna. Len poplatit vsetko spravi sam od seba ze nezabudne,to nemozem povedat. Jedine co nevie, je najst vhodne oblecenie pre maleho a to ma uz skoro 10

prasiatko30
24. máj 2025

No nie, nie vsetci to tak maju. Je jasne, ze ak 15r si mu to tolerovala a behala za zadkom, vsetko spratuvala a do ruk davala tak za jeden tyzden alebo mesiac urcite nepride na to kde vsetko je a ma byt. Stavila by som sa o co chces, ze vsetko vo vasej domacnosti je ulozene presne tam kde to chces mat ty a nedaj boh aby ulozil on niekde nieco tak aby sa to tebe nepacilo, hned mu to zmenis. Tak sa potom necuduj

pralinka25
24. máj 2025

byvaly frajer bol podobny aj moj muz (hoci za spolocne roky sa ku podivu uz urcite veci naucil) ale stale je milion veci ktore mame 10 rokov na rovnakom mieste a stale ich nevidi. syn detto a moj otec tiez to iste. a pritom moj otec je sikovny chlap (rovnako ako moj muz), nakupuje vari pecie vybavi kadeco porobi opravi ale skratka ma 40 rokov oblecenie v jednej a tej istej skrini a napriek tomu stale nevidi kde ma tricko gate alebo pyzamo.

darovanie
24. máj 2025

Mňa práveže až môj muž naučil dať všetkému svoje miesto a naučiť sa to po použití vrátiť. Okrem môjho oblečenia a kozmetiky má prehľad o celej domácnosti🙂. Aj v domácnosti robí skoro všetko, aj na nákupy chodí (bez zoznamu), lebo ja neznášam tie veľké obchody. Čo je u neho zas tabu je všetko okolo prádla (aleZas je to jeden z mála chlapov, čo ho nebaví vŕtať sa v autách a robiť domáceho kutila, čiže na veľa vecí okolo domu a tak si musíme volať ľudí😁Tak sa musíš zamerať na to dobre, čo doma robí a to iné jednoducho prijať.

oliolijanka
24. máj 2025

Prave dnes som mojho pri ranajkach pozorovala a rozmyslala o tom istom ako ty.
Mne tak vzdy schova cedidlo na cestoviny a "wok" panvicu, kuchynsku vahu, naberacky, ci lis na cesnak. Roky su tie veci na rovnakom mieste, roky to z tych miest vyberie, ale vzdy ked odklada umyte riady, odlozi ich vzdy na ine, rozne miesto.
Najprv som sa vzdy rozculila, teraz uz sa nejedujem, beriem to ako hru. Viem, ze to nevyhodil, ze to niekde v kuchyni je, len to staci najst.
Dnes som o tom rozmyslala v suvislosti s tym, ze furt chodi do flase medu alebo dzemu s nozikom spinavym od masla.
Aj ked som mu to uz tisickrat povedala, ze to nema robit.
Dnes otvoril novu sedmicku medu, odsruboval ciste viecko, odstranil cistu tesnicu foliu, taky ten upokojujuci proces a sup, strcil do toho cisteho zarovnanehi medu noz zababrany od masla. Som nevedela, ze ako mam reagovat. Ci mam nanho uz nejako fyzicky zautocit, alebo ci mu mam dat tisicu prednasku o zodpovednosti voci ludom/vcelam, co nieco produkuju, alebo ci sa mam "rozviest" alebo nereagovat.
Rozhodla som sa zachovat pokoj, ale ked o tom pisem, asi to este nemam spracovane🙈🙈🙂

Dodam, ze to je clovek, ktory si nenaleje vodu dvakrat do rovnakeho pohara, ale zoberie vzdy novy pohar..😀

mamamasama
24. máj 2025

Nie sú vsetci taki. Moj muz vie dokonca lepsie, kde maju nasi chalani olecenie a podobne, kedze ho sklada, zehli a odklada on.

januska12323
24. máj 2025

Je to diagnóza chlap spojená s onaviekdetojetaknačobysomotvoriloči.

dixitka
24. máj 2025

Môj je tiež taký 🤦‍♀️ dvojročný syn má väčší prehľad o tom, čo kde býva a kam to patrí než on. Tak snáď aspoň drobcovi to vydrží, lebo ak by boli obaja takíto motáci, určite scvoknem.

sulavikova
24. máj 2025

U nás je to rovnako, akoby sme sa len včera nasťahovali, a to sme 22 rokov spolu. Predpokladám, že jeho mamka vie, kde čo máme, kto kedy prišiel na návštevu atď- nepotrebujeme kamerový systém. Stačí znudená dôchodkyňa.

kavasmliekom
24. máj 2025

Aj môj to robí a neriešim. Ale on mi ani nevie povedať, kde to odložil, povie, že to niekde videl 😀

Strana
z2