Typické mužské správanie
Chcela by som len vediet, ci toto je pre muzov typicke, alebo nie.
Po 15 rokoch byvania a zivota spolu, nevie, kde sa nachadzaju napr papierove servitky, ked ho poprosim priniest nove. Ked ide z nakupu a ma vylozit tovar, nevie, kam ho ma dat. Ked nieco doma pouzije, casto to nevrati na miesto a ja to potom hladam. Je to pre mna velmi ubijajuce, nielen to hladanie, ale aj fakt, ktory nedokazem pochopit, ze teda on sa tu nachadza ako na dovolenke, ci co? Ako nemoze vediet, skade si ma zobrat nove mydlo. Samozrejme to nie je so vsetkym, mnoho veci, ktore naozaj pravidelne pouziva, tak vie, ale niektore nie, a pritom z mojho pohladu su to bezne veci dennej spotreby, nic specificke, ze aha, dobre, fakt neviem kde mas ty krem proti vraskam, rovnako ako ja neviem presne, kde mam hladat srobovaky.
Co sa tyka deti, detto, ked som ho poprosila, aby doniesol nieco z detskej izby, nejedenkrat, nejaky kus oblecenia, tak nemal tusenie, ale bohuzial, ani snahu, aby toto "dobehol".
Odniekal zoberie naberacku a po umyti ju odlozi uplne nde, nez odkial ju vzal a podobne.
Mam velakrat pocit, akokeby to mal v pazi, aj ked mu to vysvetlim, ze ja to potom hodinu hladam, ze nech si to "naskenuje" odkial to berie. On ked nieco hlada, tak je samozrejme jednoduche prist a spytat sa, kde mam hladat hento, tamto.
Vyskytuje sa toto castejsie u muzov, alebo je to individualne, nezavisle od pohlavia?
Aj môj je taký a to sme spolu už 33 rokov , ale zasa svoje veci vie kde nájde kde ich ma proste jeho a môj svet
No a aj mu to podate, poviete? Lebo ja teda niekedy poviem, ze no tam kde vzdy, vsak porozmyslaj. Ved tiez ma nejaku svalovu pamät.
Toto robí aj môj muž a som z neho no niekedy na prášky. Namiesto toho aby otvoril oči a zapojil mozog tak mňa sa furt dačo pýta kde to mame ..
Eblo by ma z takého..dobre ja neviem kde v pivnici má klince / srobovaky..ale zase je iné keď nevie kde sa nachádzajú veci dennej potreby 🙈
Prave dnes som mojho pri ranajkach pozorovala a rozmyslala o tom istom ako ty.
Mne tak vzdy schova cedidlo na cestoviny a "wok" panvicu, kuchynsku vahu, naberacky, ci lis na cesnak. Roky su tie veci na rovnakom mieste, roky to z tych miest vyberie, ale vzdy ked odklada umyte riady, odlozi ich vzdy na ine, rozne miesto.
Najprv som sa vzdy rozculila, teraz uz sa nejedujem, beriem to ako hru. Viem, ze to nevyhodil, ze to niekde v kuchyni je, len to staci najst.
Dnes som o tom rozmyslala v suvislosti s tym, ze furt chodi do flase medu alebo dzemu s nozikom spinavym od masla.
Aj ked som mu to uz tisickrat povedala, ze to nema robit.
Dnes otvoril novu sedmicku medu, odsruboval ciste viecko, odstranil cistu tesnicu foliu, taky ten upokojujuci proces a sup, strcil do toho cisteho zarovnanehi medu noz zababrany od masla. Som nevedela, ze ako mam reagovat. Ci mam nanho uz nejako fyzicky zautocit, alebo ci mu mam dat tisicu prednasku o zodpovednosti voci ludom/vcelam, co nieco produkuju, alebo ci sa mam "rozviest" alebo nereagovat.
Rozhodla som sa zachovat pokoj, ale ked o tom pisem, asi to este nemam spracovane🙈🙈🙂
Dodam, ze to je clovek, ktory si nenaleje vodu dvakrat do rovnakeho pohara, ale zoberie vzdy novy pohar..😀
@oliolijanka med sa pokazí keď tam dam nožík od masla? Alebo čo sa stane? 😅
Ty zijes s mojim muzom?😄😄😄🤷.... Ano oresne to iste este mam aj co stolicka to jeho veci🤷..a ano rozculujem sa nad tym.a vlastne sa hadame vylucne len kvoli tomu ze domov chodi ako do hotela..all inclusive 🤷... Je pravda ako pisu vyssie ako sme si urobili tak mame..ano zo zaciatku som bola akcna ale pri dvoch detoch to uz nedavam az takto ...a ak sa mne mohol zmenit popri detoch zivot o 360 tak mohol zmenit nieco aj muz..ale to je zbytocne...uz sa mi nechce hadat niekedy su dni kedy rezignujem ale potom sa to vo mne nazbiera a vybuchnemm...ale nema to zmysel aj tak to otoci proti mne ze ci sa chcem hadat🤷... Ale zase musim povedat ze je pracant,pracuje aj mimo hlavneho prijmu,financne sa o nas stara,nevykrikuje mi peniaze nez si kupim cokolvek,dozici mne aj detom,okolo domu urobi o auta sa postara takze z vacsej casti to mame podelene ja mam na starosti domacnost,deti(skola,skolka),financie ...ale tak ja mu nekazem umyvat podlahy ani prach utierat ani prat ja si to vsetko spravim, ale na druhej strane to ze chodi a zaraba neznamena ze mu mam spunave ponozky a slipy zbierat po zemi..zase ako odtial potial..a tiez by mohol vediet kde co je ..nieje na navsteve ale doma.. aj ja chodim do prace sice len na polovicny ale chodim a okolo deti tiez nieje med lizat... No ale zbytocne,nepohnem s nim .. on nema cas,on na to zabudol,uz znova zacinam,pride domov a už sa chcem hadat🤦🤦🤦... Nebavi ma to pocuvat stale tak som sa uz na to vybodla ale veci zo zeme uz nedviham... Nech tam su aj rok dva 🤷..
@oliolijanka med sa pokazí keď tam dam nožík od masla? Alebo čo sa stane? 😅
@pikachu999 To si robis srandu, ci naozaj sa pytas?
Ak do medu pri naberani nanesies necistoty, omrvinky chleba, maslo... skysne a mozes ho vyhodit, ak z neho nechces robit medovinu.
Uz nejednu pokasenu flasu medu som za tie roky vyhodila.
Ak by aj med neskvasil, je to jednoducho pre druhych nechutne, nachadzat v mede zvysky jeho ranajok.
Ak ides spinavou lyzicou do dzemu, splesnivie. A nie, neodoberiem iba plesen a nedam to ranajkujucim konzumovat dalej.
Mne vadi ale hlavne jeho lahkovaznost, alebo nevdacnost, nezodpovednost? Neviem ako to nazvat.
V nasej rodine sme si med vzdy vazili. Vcela vyprodukuje za svoj zivot kavovu lyzicku medu.
On si to prosto vobec nevazi. Keby cista lyzica nelezala vedla neho na stole a musel by vstat a urobit tri kroky, aby zobral cistu lyzicu zo zasuvky, tak ho to nestoji nic. Ale tu cistu lyzicu na stole ma a aj tak j.bne omaslovany, odzemovany noz do toho medu.
Ked ho poziadam, nech to nerobi, smeje sa a ze ved ked sa med pokazi, kupime novy.
To je, ako keby si prave zotrela podlahu a on ti po tej podlahe prejde so spinavymi baganzami a s usmevom povie, ze nestresuj, nehysterci, potom to poumyvam. Ale tie topanky mohol mat za dve sekundy dole a poumyvat mohol pred tebou.
Malu, minimalnu, nulovu namahu musi vynalozit, aby ukazal, ze si vazi usilie, hodnoty druhych.
Ako som pisala, viem, ze to nerobi naschval, viem, ze nema kapacitu to pochopit, resp.ma uplne inu vychovu, ine hodnoty. Preto som to vcera s nim vobec neriesila. Iba som sa zamyslala, tak ako autorka, ze ci to len on, alebo vsetci🙂
Môj nebohý manžel bol na tom obdobne a môj veľký syn je synom svojho otca...Je úplne zbytočné vysvetľovať, že vrátiť veci na pôvodné miesto je základ poriadku a fungovania domácnosti.Syna strasim,ze zatiaľ si pamätám,ze kde co ja dávam, ale keď zostarnem a začnem zabúdať, tak väčšinu času budeme tráviť hľadaním, keďže ani jeden z nás si nebude pamätať, že čo je kde,co kde dal
Ak do medu pri naberani nanesies necistoty, omrvinky chleba, maslo... skysne a mozes ho vyhodit, ak z neho nechces robit medovinu.
Ak by aj med neskvasil, je to jednoducho pre druhych nechutne, nachadzat v mede zvysky jeho ranajok.
Ak ides spinavou lyzicou do dzemu, splesnivie. A nie, neodoberiem iba plesen a nedam to ranajkujucim konzumovat dalej.
Mne vadi ale hlavne jeho lahkovaznost, alebo nevdacnost, nezodpovednost? Neviem ako to nazvat.
V nasej rodine sme si med vzdy vazili. Vcela vyprodukuje za svoj zivot kavovu lyzicku medu.
On si to prosto vobec nevazi. Keby cista lyzica nelezala vedla neho na stole a musel by vstat a urobit tri kroky, aby zobral cistu lyzicu zo zasuvky, tak ho to nestoji nic. Ale tu cistu lyzicu na stole ma a aj tak j.bne omaslovany, odzemovany noz do toho medu.
Ked ho poziadam, nech to nerobi, smeje sa a ze ved ked sa med pokazi, kupime novy.
To je, ako keby si prave zotrela podlahu a on ti po tej podlahe prejde so spinavymi baganzami a s usmevom povie, ze nestresuj, nehysterci, potom to poumyvam. Ale tie topanky mohol mat za dve sekundy dole a poumyvat mohol pred tebou.
Malu, minimalnu, nulovu namahu musi vynalozit, aby ukazal, ze si vazi usilie, hodnoty druhych.
Ako som pisala, viem, ze to nerobi naschval, viem, ze nema kapacitu to pochopit, resp.ma uplne inu vychovu, ine hodnoty. Preto som to vcera s nim vobec neriesila. Iba som sa zamyslala, tak ako autorka, ze ci to len on, alebo vsetci🙂
@oliolijanka nikdy sa mi med nepokazil pre to tá otázka , maj peknú nedeľu 🍀
@oliolijanka nikdy sa mi med nepokazil pre to tá otázka , maj peknú nedeľu 🍀
@pikachu999 No... pikachu... zabila si!!!🙈
@oliolijanka Nie, med sa nemôže pokaziť od masla. Med je vďaka svojmu vysokému obsahu cukru a nízkemu obsahu vody prirodzene veľmi stabilný a má extrémne dlhú trvanlivosť, prakticky neobmedzenú, ak je správne skladovaný.
Maslo, naopak, je mliečny výrobok, ktorý sa kazí oxidáciou tukov a pôsobením mikroorganizmov.
Keď zmiešate med s maslom, maslo sa stále bude kaziť svojím vlastným tempom, ale med zostane stabilný. Prítomnosť medu dokonca môže mierne spomaliť proces kazenia sa masla kvôli jeho antimikrobiálnym vlastnostiam, ale nebude to mať zásadný vplyv na celkovú trvanlivosť masla. Med sa však od neho nepokazí.
Med sa môže pokaziť len v dvoch prípadoch: keď je zle skladovaný (18°C je ideál, izbová teplota je už nesprávna) alebo je nekvalitný (je v ňom veľa vody).
@oliolijanka to s tým medom úplný súhlas. Tiež si vážim med a všetky opelovače, včielky určite. No u nás ho jem len ja,niekedy fakt až na niekoľko veľkých lyžíc, pretože chlap mi je naň alergický, čiže u nás tento tvoj prípad nehrozí,že nožíkom od masla šup rovno do medu 😁. Ale tatko bol taký istý a veru,tiež mi to neprišlo "s kostolným poriadkom".
@oliolijanka keď myslíš 🤷
@oliolijanka Nie, med sa nemôže pokaziť od masla. Med je vďaka svojmu vysokému obsahu cukru a nízkemu obsahu vody prirodzene veľmi stabilný a má extrémne dlhú trvanlivosť, prakticky neobmedzenú, ak je správne skladovaný.
Maslo, naopak, je mliečny výrobok, ktorý sa kazí oxidáciou tukov a pôsobením mikroorganizmov.
Keď zmiešate med s maslom, maslo sa stále bude kaziť svojím vlastným tempom, ale med zostane stabilný. Prítomnosť medu dokonca môže mierne spomaliť proces kazenia sa masla kvôli jeho antimikrobiálnym vlastnostiam, ale nebude to mať zásadný vplyv na celkovú trvanlivosť masla. Med sa však od neho nepokazí.
Med sa môže pokaziť len v dvoch prípadoch: keď je zle skladovaný (18°C je ideál, izbová teplota je už nesprávna) alebo je nekvalitný (je v ňom veľa vody).
@jockey Prestan mudrovat. Med sa nepokazi, ak je cisty a kvalitny a dobre skladovany. Ano vydrzi tisice rokov.
Ale ak do medu vopchas noz, ktorym si si predtym natieral chleba maslom, tak do medu nanesies to maslo a omrvinky chleba, med zacne kvasit. Mozno 100% kvalitny med by neskvasil(o com tiez pochybujem), ale taky med, ktory kupujeme u nas, kvasi. A je jednoduchsie, ze chlap prestane pchat spinavy noz do masla, ako ze ja si budem zo slovenska nechavat dovazat kvalitnejsi med, aby chlap donho mohol natrusit, a nepokazil sa.
Vopchat omaslovany moz s omrvinkami chleba do medu je nechutne. Ja uz si z toho medu nenaberem, aj keby sa nepokazil. Ale med sa kazi.
Snazis sa ma presvedcit, ze sa mylim a muzovi mojou chybnou uvahou o kazivosti medu zneprijemnujem zivot? Myslis, ze ked ma presvedcis o tom, ze znecisteny med nekvasi, ze mi to bude menej vadit, ze si u nas niekto olizanou lyzicou nabera zo spolocneho?
O tom, ci sa med kazi, alebo nekazi, je na internete popisanych desiatky ak nie stovky clankov. O tom mozes debatovat tam.
@jockey Prestan mudrovat. Med sa nepokazi, ak je cisty a kvalitny a dobre skladovany. Ano vydrzi tisice rokov.
Ale ak do medu vopchas noz, ktorym si si predtym natieral chleba maslom, tak do medu nanesies to maslo a omrvinky chleba, med zacne kvasit. Mozno 100% kvalitny med by neskvasil(o com tiez pochybujem), ale taky med, ktory kupujeme u nas, kvasi. A je jednoduchsie, ze chlap prestane pchat spinavy noz do masla, ako ze ja si budem zo slovenska nechavat dovazat kvalitnejsi med, aby chlap donho mohol natrusit, a nepokazil sa.
Vopchat omaslovany moz s omrvinkami chleba do medu je nechutne. Ja uz si z toho medu nenaberem, aj keby sa nepokazil. Ale med sa kazi.
Snazis sa ma presvedcit, ze sa mylim a muzovi mojou chybnou uvahou o kazivosti medu zneprijemnujem zivot? Myslis, ze ked ma presvedcis o tom, ze znecisteny med nekvasi, ze mi to bude menej vadit, ze si u nas niekto olizanou lyzicou nabera zo spolocneho?
O tom, ci sa med kazi, alebo nekazi, je na internete popisanych desiatky ak nie stovky clankov. O tom mozes debatovat tam.
@oliolijanka si kúp ten med čo je vo fľaši a nemusíte nikto nikam dávať nôž 😂
Akoby som o mojom tatovi citala 🤣
@oliolijanka si kúp ten med čo je vo fľaši a nemusíte nikto nikam dávať nôž 😂
@pikachu999 Pikachu... to nie je podstatou mojho prispevku... ja si nepytam radu, ako neznecistovat med, alebo ako odnaucit muza neznecistovat med.
Tak ako autorka sa postazovala, ze jej muz nevynalozi ani minimum usilia, aby zabranil autorkinej velkej namahe, tak som prispela aj ja, aby som autorku podporila, ze nie je sama a tiez sebe ulavila, lebo uz nemam chut to doma riesit.
Nejde o kazivost medu.
Tvoje presvedcenie, ze sa med nekazi, je s mojim presvedcenim, ze sa med kazi v tejto diskusii zarovno. To tu nevyriesime.
Ty mozes naberat med spinavym nozom aj olizanou lyzicou.
@oliolijanka Nebuď drzá láskavo. Ja som absolútne na teba neútočil, tak sa toho zdrž aj ty.
Ja som nič nepísal o tom, či neznepríjemnuješ život svojmu mužovi kázaním, ani nič o tom, či je chutné alebo nechutné pchať špinavý noz, to si si našla medzi riadkami len ty sama.
@oliolijanka Nebuď drzá láskavo. Ja som absolútne na teba neútočil, tak sa toho zdrž aj ty.
Ja som nič nepísal o tom, či neznepríjemnuješ život svojmu mužovi kázaním, ani nič o tom, či je chutné alebo nechutné pchať špinavý noz, to si si našla medzi riadkami len ty sama.
@jockey Tu mozno pekne pozorovat, ako to v diskusiach graduje.
Takze uz som drza?😀
Este raz. Tato diskusia nie je o kazivosti medu. Tvoju prednasku o mede si mozes nechat na diskusie, kde sa riesi kazivost medu. Su ich stovky.
Samozrejme mas pravo napisat nam tu aj skripta o mede a ja mam pravo napisat ti, ze mudrujes. To ma ale nerobi nijako drzou.
@jockey Tu mozno pekne pozorovat, ako to v diskusiach graduje.
Takze uz som drza?😀
Este raz. Tato diskusia nie je o kazivosti medu. Tvoju prednasku o mede si mozes nechat na diskusie, kde sa riesi kazivost medu. Su ich stovky.
Samozrejme mas pravo napisat nam tu aj skripta o mede a ja mam pravo napisat ti, ze mudrujes. To ma ale nerobi nijako drzou.
@oliolijanka Áno výrazy ako "prestaň mudrovať" sú drzé a neúctivé
@oliolijanka Áno výrazy ako "prestaň mudrovať" sú drzé a neúctivé
@jockey Ano, rozumiem. Pre muza, ktory, namiesto opravovania motorky, travi rana citanim modreho konika, je slovo mudrovat strasne drze.
Prepac.
@jockey Ano, rozumiem. Pre muza, ktory, namiesto opravovania motorky, travi rana citanim modreho konika, je slovo mudrovat strasne drze.
Prepac.
@oliolijanka zase drzé a vysmievavé... Zrejme ti to robí dobre.
Aj by som ti niečo obdobné odpísal, ale neznížim sa na tvoju úroveň. Už aj tak je na Slovensku dosť zloby.
Ty zijes s mojim muzom?😄😄😄🤷.... Ano oresne to iste este mam aj co stolicka to jeho veci🤷..a ano rozculujem sa nad tym.a vlastne sa hadame vylucne len kvoli tomu ze domov chodi ako do hotela..all inclusive 🤷... Je pravda ako pisu vyssie ako sme si urobili tak mame..ano zo zaciatku som bola akcna ale pri dvoch detoch to uz nedavam az takto ...a ak sa mne mohol zmenit popri detoch zivot o 360 tak mohol zmenit nieco aj muz..ale to je zbytocne...uz sa mi nechce hadat niekedy su dni kedy rezignujem ale potom sa to vo mne nazbiera a vybuchnemm...ale nema to zmysel aj tak to otoci proti mne ze ci sa chcem hadat🤷... Ale zase musim povedat ze je pracant,pracuje aj mimo hlavneho prijmu,financne sa o nas stara,nevykrikuje mi peniaze nez si kupim cokolvek,dozici mne aj detom,okolo domu urobi o auta sa postara takze z vacsej casti to mame podelene ja mam na starosti domacnost,deti(skola,skolka),financie ...ale tak ja mu nekazem umyvat podlahy ani prach utierat ani prat ja si to vsetko spravim, ale na druhej strane to ze chodi a zaraba neznamena ze mu mam spunave ponozky a slipy zbierat po zemi..zase ako odtial potial..a tiez by mohol vediet kde co je ..nieje na navsteve ale doma.. aj ja chodim do prace sice len na polovicny ale chodim a okolo deti tiez nieje med lizat... No ale zbytocne,nepohnem s nim .. on nema cas,on na to zabudol,uz znova zacinam,pride domov a už sa chcem hadat🤦🤦🤦... Nebavi ma to pocuvat stale tak som sa uz na to vybodla ale veci zo zeme uz nedviham... Nech tam su aj rok dva 🤷..
@oliolijanka
@petra5333 asi žijeme s rovnakým mužom toto čo si ty napísala ako keby som ja písala do bodky
Moj vie presne kde su ktore veci, Sam ich tam uklada ked ich sklada zo susiaka alebo vyklada nakupne tasky. Ked je treba doplnit vodu na stieracoch, vzdy ma zavola mu asistovat, nech viem ako sa to robi a nie som nanho v tomto zavisla. Technicke veci mi tiez ukazuje ako sa robia.
Je to diagnóza chlap spojená s onaviekdetojetaknačobysomotvoriloči.
@januska12323 presne. Najlepsie je sa spravit hlupym a neschopnym, vsak zena to spravi;)
Nechapem,co je na tom ubijajuce. Moj sa dost podiela na domacnosti,ale tiez veci nevie vratit na svoje miesto. U nas vacsinou umyvacku vyklada on a za cele tie roky nevie,co kam patri. To iste vreckovky,mydlo a podobne. Mne je to skor smiesne. Vzdy sa potom pytam,kam schoval naberacku a tak. Neriesim to. Ja tiez neviem,kde mame skrutkovace,utahovacku a podobne veci. Minule som hladala krizovy sroubovak,tak som sa musela pytat.
Prepac.
Nie, moj to nerobi. Vie presne kde co mame. A ten maslovy noz v mede ci lekvare co spominala @oliolijanka by nasral aj mna. Ved je to nechutne, znecistovat obabranym nozom zvysok medu ci lekvaru. V tomto pripade by som mu vyhradila jeho vlastny med, ja by som sa takej babranice nedotkla, nedala by som to do ust. Nech si to papa on, ja by som si otvorila vlastny, cisty pohar.

Moj taky nie je, lebo chodi na nakupy a ten nakup nasledne aj dava na svoje miesto. Nepyta sa teda kam co dal, lebo si to pamata. Prave naopak - ked si ja nieco nove niekde ulozim a nepaci sa mu to, tak za mnou pride, ze toto tu je neprakticke, dal som ti to sem, ok? 🙈
Ale parkrat do roka sa mu stane, ze nevie najst nejake kuchynske naradie. Kuchyna nie je neho rajon a nevari, tak nema taky prehlad. A zase ked ma posle do dielne, ze mu mam nieco priniest, tak amen tma. Na 99% vie co ma ulozene a ja to tam aj tak neviem najst, lebo velakrat ani neviem co hladam.