Týrané ženy
Je to veľmi háklivá téma. Je to zväčšujúci sa problém v spoločnosti. Je to problém na ktorý akoby neexistoval žiaden zákon a pomoc sa hľadá veľmi ťažko, keď sa u nás objaví, už sa ho nezbavíme. Ba skôr sa ešte rozmáha a ono diktuje chod v našej domácnosti....
Kto sa odvoláva na Boha a tvrdí, že to predsa musí takto biť, lebo sme pred oltárom prisahali : -v dobrom aj v zlom... robí veľkú chybu! V DOBROM AJ V ZLOM, je rozšírené ďalej : V DOBROM teda V ŠŤASTÍ, V ZDRAVÍ . Lebo keď je človek šťastný a zdravý je to v tom dobrom. V ZLOM je v NEŠŤASTÍ , CHOROBE. Tu by som sa trošku zdržala. Keď si prisaháme pred oltárom, ja predsa nemôžem vedieť či nepríde nejaká prírodná katastrófa a neprídeme o dom, majetok, či nám dačo nepripravia deti, či sa mi nestane nejaký úraz a nebudem kalika, či nebudem mať rakovinu a bude sa treba o mňa postarať? Ale POZOR! To neide o nešťastie, ktoré si človek zapríčiní sám! Že príde o prácu, lebo porušil prac.predpisy, že ohrozí rodinu pre svoju ľahkomyselnosť, nezodpovednosť, že havaruje na aute spitý a ohrozí nielen seba ale aj iných, že príde o dom, majetok, lebo dal do záložne (automaty, ruleta) , leží na gauči doma,ľutuje sa a obviňuje (členov rodiny) že sú na nič... atď. toto nie je v zlom, toto je v príšernom! Nič z toho Boh nechcel! Boh dal človeku manželstvo, lebo ve dvou se to lépe táhne. Aby sa manželia dopĺňali. Nie súperili. Aby si boli oporou a všetky problémy zvládli spolu. Nie jednému ešte na plecia aj problémy toho druhého. Aby vychovávali deti v úcte, porozumení a láske v akej sami žijú a deti si ich zato ctili a milovali a taký by bol krásny celý svet... Boží zámer bol veľmi jednoduchý, ale človek ho veľmi zdehonestoval.
Boh nám dal slobodnú vôľu. Nezasahuje do ničoho. Do výberu partnera sa nemieša, ale dáva nám rôzne znamenia už počas chodenia, rözne situácie, ktoré nám ukazujú charakter partnera... ale my pre tie ružové okuliare nie sme schopné vidieť žiadne impulzy, žiadne znaky a aj keď vidíme, aj tak my chceme (To my chceme!) pokračovať a už vtedy veríme, že to bude inak! Už vtedy nemáme silu to stopnúť. Vlastne už vtedy zasa my naznačujeme násilníkovi , teda dávame mu ,,zelenú" do budúcnosti, že môže si dovoliť aj viac, že s tým vlastne súhlasíme
Verte, že Boh za to nemôže a či sa môže na to pozerať?! To som sa pýtala aj ja! Nemôže! Určite je mu z toho blivno. Ale zasa čaká na naše rozhodnutie. Keď v sebe nájdemu tú silu opustiť tyrana, On nám pomôže. Ale musíme si prejsť ďalsím peklom, ktoré nebude trvať určite tak dlho ako to -zotrvať v neustálom psychickom a fyzickom nátlaku! Aj ja som si hovorila, že kvôli deťom... a potom som si začala uvedomovať: -NIE! PRÁVE KVOLI DEŤOM!!!!!!!!! Deti si zaslúžia aby pozerali na moju zmangľovanú tvár?! Aby ma videli častejšie plakať ako sa smiať?! Aby od malička rozoznávali pretvárku (lebo v spoločnosti ľudí sa nič nedialo, on bol fantastický človek...) aby deti sa skrývali v kútoch a triasli sa ? Aby počúvali nezmyselné hádky z ktorých nebolo konca, lebo aj tak boli výplodom chorej mysle?! Veľakrát vyvolal hádku aby mohol vypadnúť z domu a obviniť mňa, že to so mnou sa nedá vydržať, preto ide do krčmy!!! a ďalšie a ďalšie nezmysly!!!!!!!! A samozrejme on ma nikdy nechcel udrieť, to ja som ho vyprovokovala.... MY SME ZODPOVEDNÉ ZA VÝCHOVU DETÍ, preto keď vidíme v akých pomienkach dieťa vyrastá, neuchránime ho od zlého???? chceme pre svoje dieťa zlé? Je horšie pre naše dieťa, keď jeho myseľ a vnímanie života deformujeme už od malička tým, že samo má z toho všetkého zmetok a bude sa mu to zdať normálne - hádky, bitky, pretvárka, láska (a dokola) Ponížiť sa na úroveň tyrana tým, že mu chcem vrátit to ako sa správa, aby pochopil?! nepochopí! Ešte sa to obráti proti vám! A vy budete tá bláznivá, ktorej treba zobrať deti.
Keď sa vám zdá milé ženy, že to sa nedá, lebo je tu ešte majetok, dom, a to veru len tak nenecháte, alebo nevyplatíte ho, lebo nemáte z čoho, keď vás spútavajú takéto veci... povedzte si, čo keby prišla katastrófa,(cunami) ostanete z holou riťou ale žijete vy aj vaše dieťe v náručí (smiali by ste sa od radosti)! Nechajte delenie majetku na súdy. Keď vám sú prednejšie materiálne veci, potom niet rady.
Ja nehovorím, že sa hneď oslobodíte a budete šťastné... Ale Boh vás nenechá samé. Pošle svojich anjelov v podobe dobrodincov, ktorí vám pomôžu. A stále hovorím: Keď Boh neexistuje, tak už od prírody je to tak dané, že stále je cesta a stále je riešenie! len ten čo sa vzdáva a nechce vo svojom živote prekážky -upadá.
Prišla som k rodičom z holou riťou a s tromi deťmi ( tí ma pred rokmi skoro vydedili, a nevidela som ich skoro celých 8 rokov čo som sa proti ich vôli vydala) čiže som prišla akoby k cudzím ľuďom! Vedela som, že ma budú čakať výčitky, že deti si budú zvykať na nových ľudí, prostredie, že to bude hrozné!!!! Bolo !!!!! Trapenina! Rodiča si deti postupom času obľúbili, výčitky utíchli, chodila som do roboty, opravovala dom, dokonca kúpila auto, (to aby ste verili, že majetok je pominutelný aj nadobudnutelný) cirkevne rozviedla, opäť sa vydala a teraz čakám štvrté bábo... to sa udialo za 13 rokov odkedy som odišla od tyrana. Má to jednu podmienku- všetko s jasným odhodlaním a pokorou... vytvoriť pre deti krajší život. Stagnovanie, prešľapovanie na mieste tu nemá miesto. Život nám dá to, čo od neho chceme.
@renka40 Boh nám dal slobodnú vôľu, tvoja veta. Ja osobne som Boha nevidela, ale verím, že mám slobodnú vôľu.
Ak by mali viaceré ženy rodičov s otvoreným náručím, mali by aj vyriešené dočasne svoje problémy. Svoj príspevok by si mala adresovať niektorým predstaviteľom tohto štátu, ktorí blaho a rozvoj rodiny zapredali za svoje osobné ekonomicky prosperujúce šťastie a zamerali sa len na blaho vlastných rodín.
Skús vyriešiť trápenie ženy s deťmi, ktorá nemá kam ísť s deťmi a zákon ju nechráni a v pätách má neustále gaunera, vlastného manžela. A ani kvôli deťom to vždy nejde, ujsť.
Verte mi že všetko sa dá len treba chcieť!!! Veriaca či neveriaca, boh či neboh...
ja mám na to svoj názor, ale jedno viem že NIKDY by som nežila s tyranom a viem to z vlastnej kože, stalo sa to raz a aj posledný krát a sama on od neho ušla nebolo to ľahké, rodičov stovky kilometrov od nás ale pomohli mi známi 🙂
Moje dieťa sa nebude pozerať ako ma bije jeden debilko ktorý sa ventiluje na mne. A potom ako majú naše deti vyrastať??
Jednoducho si treba povedať čo chcem v živote!!
Som veriaca. A mala som to napísané včera sa mi zdá, že krajšie, výstižnejšie, nejako mi tie nyšlienky išli samé a v tom bummmm! došla baterka a vypol sa iPad 😀 joooj tote nervy do mňa 😀 tak som si hovorila, že to nevzdám a dnes to napíšem znovu!!!!! žiadne také,že nenapíšem! 🙂 Prinútili ma k tomu osudy žien ktoré tu písali ,, manžel mi dal facku.... a ,, môže si to muž dovoliť" (neviem či som to presne napisala. Ale aj toto je napísané v krátkosti k tomu čo som prežila.
@juliana77 vieš, ani ja som Boha nevidela... (povedala by som ti na to asi to čo povedal Bolek Polívka: -aale nebudem neslušná 🙂 )
Štát môže za hrozne veľa vecí!!!!! Ale človek si musí pomôcť sám. S tým mám tiež skúsenosti. Absolvovala som asi 60 pojednávaní a nikam som sa nedostala... aj teraz 13.1. mám súd.a celé roky mi neplatí výživné, úrady sú hluché, slepé
ALE MOMENT! JA SOM TOTO NEPÍSALA KVÔLI VLÁDE, ÚRADOM, BOHU... LEN ABY SME ZASA HĽADALI VINNÍKA!
JA SOM TO PÍSALA V DOBROM, všeobecne. (keby som nešla k rodičom, šla by som do nejakého centra, do podnájmu, neviem kde, ale bola som odhodlaná ísť! A ukázala sa mi cesta (pre mňa to bola ináč nepriatelná, lebo ja som k rodičom ísť nechcela, aby som nemusela počúvať výčitky!) Sklopila som uši a kvôli deťom... ale určite by som od neho odišla... ja neviem ako by to bolo keby nebolo keby??? Neviem.
Naozaj s gaunerom v pätách (aj ja som ho mala) ale potom ho to prestalo baviť a našiel si novú obeť ...
Písala som tam , že aj odísť je trapenina
@renka40 Silna a odvazna zena. A ako teraz, ak sa smiem opytat? Dufam, ze po tych 13 rokoch uz dobre.
@renka40 uz som ti podakovala v inej teme. je uzasne, ze si ta z davu, ktora nasla silu odist, zmenit to zlo a rozpravas o tom. zena ako fyzicky slabsie stvorenie oproti muzovi sa nesmie nechat ponizovat.
ja ti zelam vela pekneho v zivote, prekonala si velku prekazku v zivote, som si ista, ze ta uz len tak lahko nieco nezrazi na kolena a zivot si uzivas s tymi krasnymi vecami v nom ovela viac 😉
Najlepšie čo som mohla urobiť pre svoje deti je odísť od klamára, tyrana, podvodníka, sukničkára, zlodeja! Nasledovali slzy, ale to bolo len zase kvôli nemu, lebo stále našiel spôsob ako mi zhoršiť niečo! Ale aj tak to boli iné slzy! Aj tak som bola svojim spôsobom slobodná. Teraz keď sa obzriem , ani nepravda čo som absolvovala 🙂 školu života 😉
Moji traja chlapci stáli stále pri mne a uvedomila som si, že si ma tak vážia, že nerobili problémy, len aby som nemala viacej trápenia (no aj vykazali niečo 🙂 ) keď som sa vydávala za terajšieho manžela, najstarší syn nám bol za svedka 🙂 dvaja starší sú po maturite, najstarší pracuje a mladší je na výške elektrotechnickej, najmladší je tretiak na gymnáziu. Teraz som v 6tom mesiaci tehotná a mala som pred pár dňami 40 🙂 Mne by bolo jednoduchšie užívať si teraz život, deti už odrastené, konečne by som mohla chodiť po dovolenkách ... ALE ja som si vybrala zase ťaťšie... On si ma zobral slobodný s tromi deťmi a ja mu chcem dať tiež dieťa 🙂 a celkom som chcela aby som mu porodila syna, aby mal aj on následovníka, ale bude dievčatko. My najviac chceme, aby bolo zdravé. @stanulienkat a ešte dačo : po rozvode zmenila som deťom priezvisko aj sebe (na moje dievčenské) Ani toto nebolo bez komplikácií!!!!!
@babaker mám fanušíčku 🙂 🙂 🙂 Ja ti ďakujem!
Strach býva väčší ako samotný problém. Ja som neprešla cez nič čo by mi nespôsobovala starosti a ja som ich stále riešila! Asi som neukázala strach, neupratala pod koberec, neodsúvala... lebo problém sa rieši a vtedy prestáva byť problémom... a strach sa ma zľakol 🙂 jooooj ale som sa nazažívala toho strachu! aj teraz... mám strach ako zvládnem pôrod. Mám strach ako budem zvládať nočné vstávanie, starostlivosť... a mám strach či vychovám dobre dieťa - Bohu na slávu , nám na radosť a svetu na osoh.... mám strach, či budem dobrá svokra, babka, stará žena 🙂 🙂 🙂
@renka40 ked niekto velmi chce, moze sa bat cely zivot. nasim narodenim sa zacina aj koniec nasej pute. nikto z nas predsa nevie, kedy a ako sa tato nasa pozemska put skonci. to aby sme sa teda bali od narodenia 😀
napisala si to presne, ked svoj problem pomenujeme, vtedy ho zaciname riesit, lebo si ho uvedomujeme. zatlkanim, obchadzanim, zatvaranim oci ho len zvacsujeme.
Som sice neveriaca, ale to nema nic spolocne s tym, ze mas moj obdiv, ze si to zvladla. A dieta v 40-tke nie je take hrozne, ja som mala druhe tesne pred 😉
Prajem Ti uz len stastny zivot!
@renka40 tak nech Vám to dobre dopadne 🙂 . A ak je muž psychopat a žena o tom nevie pred sobášom, je to dôvod na anuláciu kresťanského manželstva, alebo vlastne jeho súhlas (že budem ťa milovať ctiť... ) nebol platný, ak to nemylsel vážne a teda aj manželstvo bolo neplatne uzavreté, teda ani nebolo vôbec. Ale to treba na cirkevnom súde dokazovať, aby ho vyhlásili za neplatné a mohol sa človek v kostole vydať (oženiť) znova.
@renka40 super, tlieskam Vam. Konecne zena, ktora riesila to co mala riesit (nie chudacika nepochopeneho muza, ale seba a deti) a nespoliehala sa na to, ze to tak asi ma byt lebo .... BOH. Nech sa Vam radi a nech si Vas pribeh precita kazda zena v podobnej situacii a este lepsie ta co sa chysta vstupit do manzelstva s muzom, ktori na nu siahol este pred svadbou. Vsetko dobre 😉
veľa vecí som nespomenula, lebo u každej, teda v každom prípade je to iné a každá rieši svoj problém po svojom (neexistuje doslovný návod)
Rozvodom neskončí vaše trápenie! Kým deti neodrastú nestrasiete sa peripetii. preplakala som si pár krát do vankúša a nadávala na tento systém. Myslela som si, že po rozvode budem mať od neho pokoj, ale stále je to tak, že s vami bude (svojim spôsobom) stále točiť! Najzranitelnejšie sme na deťoch... čo všetko im narozpráva ?! to sa dozviete vecí!!!!! Týranie netreba pred deťmi schovávať, zakrývať, klamať... pravda je najlepší spôsob! Aj keď príde dieťa s klamstvami od neho, treba mu v kľude, (alebo aj s nervami a plačom) vysvetliť pravdu a dať aj argumenty, ktoré si môže dieťa pamätať... nebojte sa ono si to v hlavičke poskladá a časom pochopí.... hovorila som si, že keď on je taký sviniar a dokáže očierňovať mňa, tak aj ja mám takú moc a môžem sa brániť (keď boli malí tak som ho spomínala čo najmenej, neštvala som deti proti nemu!!! ale keď on štval proti mne, a ja som sa starala o ne a vlastne o všetko, on ani neplatil, tak toto bola ďalšia nehorázna drzosť!!!!!)
všetko sa časom ukáže potvrdí samo... keď som vybuchla na súde (asi na 54 pojednávani) že čo je to za poriadok, že súd je inštitúcia pred ktorou je najvyšší rešpekt a ja tu chodím ako na promenádu...(ešte že ide o dobro máloletých detí) on zavolal pred pojednávaním, že je odcestovaný, že je chorý, že mu neštartuje auto, že... tak som sa ohradila, že to je výsmech súdu! že točí ešte aj so sudkyňou, že ja už na to skutočne nemám nervy... asi som sudkyňu ponížila, tak mi povedala, že som si nemala dať urobiť 3 deti a ona mi manžela nevybrala! ... a ja zasa s takou zaskočenosťou... že pri všetkej úcte pani sudkyňa, ale ja som už 11rokov rozvedená a presne preto som sa rozvádzala, toto je jeho prístup k povinnostiam! Potom som si porevala (doma do vankúša) a rozmýšľala, že toto povie žena žene ?! že takých máme sudcov?! Že za toľko rokov nie sú páky na grázla. Že oni sú zákonom chránení!!! Podala som sťažnosť na sudkyňu ale nemala som pravdu, veď vrana vrane oči nevykole a ďalšie pojednávanie som mala znovu s ňou! (len sa správala ako vymenená) .
Na úrady keď sa obrátite, podľa zdravého rozumu je všetko nad slnko jasnejšie , ale ich nepustia tabuľky! Keď som stratila už úplne nervy lebo chlapcom nepatrilo ani štipendium, mne životné minimum a dala to do telky, po odvysielaní sa dalo všetko! Na úrade im urobili kontrolu a odrazu ma všetci tam poznali 🙂 dali mi smiešnu ale naozaj smiešnu prácu, len aby si zaslepili svedomie a bola vec vybavená... ale hovorím, že žena urobí všetko preto, aby uživila svoje deti a on sa môže smiať. znovu sa ozenil, rozviedol, žije asi zo 4tou ženou, urobil ďalšie 3 deti a to je v poriadku! Proste on nemá na platenie výživného
buďte pripravené na to, že si kopnú do vás, že si kopnú do vaších detí. Že ľudia sú veľmi falošní, zákerní, a to počnúc od detí, dospelých , úradníkov... deti k deťom ( to znamená že si vás doma rozoberajú a deti povedia len to, čo počujú doma) dospelí si rypnú ani nevedia ako, ale vám sa musí ukázať kto aký je... Na druhej strane sa nájdu dobrí ľudia, ktorí vám pomôžu, je ich veľmi málo, ale po čase si uvedomíte, že pomohli (tak ako časom si uvedomíte, keď vám niekto krivdí, keď vás pri nejakej poznámke zabolí pri srdiečku)
Aj najlepšia kamarátka, ktorá si myslíte, že je vám oporou sa môže stať, že bude mať strach, že idete po jej manželovi (a pritom vy nemáte zájem o žiadneho chlapa na svete)
Neviem ako mám žačat nemala som pekné detstvo môj otec je alkoholik tyran všetko si pamätám ako keby bolo to včera mamu mlátil a mam nakoniec začala s ním pit dostala sa s toho kôli jej mame ale aj tak dnes si vysadí lieky a dá si alkohol začas bývala u nej od 13rokov som bývala u babky rodičia sa nevedeli postarat o nás mám aj mladšieho brata aj on býva u babky a druhý brat je gembler je čierná ovca rodiny vela má dlhov povyhražal sa a ani mu dali peniaze aj vyplatili mu pôžičiek dlhov.oni si ho tak aučili boja sa ho vyhodit s domu.Nemala som štastie v láske ani si najst partnera a konečne som si našla zo začiatku som nevedela aký je bol alkoholik agesívný tyran trpela som to až som to psychicky nezvládla dostala som sa na psychiatrické liečenie vo Velkom Záluží bola som tam skoro 2mesiace zatial sa o deti staral muž potom muž mal zdravotné problémi mal zápal srdca aj vysoký tlak má užíva lieky tie ho zbrzdili pit alkohol aj tak niekedy si radšej nedá lieky a dá si alkohol dojde napitý ponižuje ma čo ma velmi bolí toto je môj smutný príbeh a najhoršie je to atom že mi nikdo neverí čo som prežila môj muž bohvie čo natáral doktorke a okoliu Proste mi nikdo mi neverí že ja som bola Týraná žena vie to len pár ludí z mojej rodiny aj jeho rodičia to vedia a stím nič nerobia oni ho ešte podporujú pit alkohol aj oni dost piju nerada tam chodím!!!!!!!
Velmi krasne napisane, mas moj obdiv, ja som si presla tiez niecim podobnym, nastastie moj muz sa spamatal a prestal pit, vsetko sa zmenilo, je z neho iny clovek...A mas pravdu...Boh nas neopusti, ak my neopustime jeho...
@renka40 akože brutálne som si poplakala....... BOŽE!!!!!!!!!!!! Pred 8.mesiacmi som tu hľadala pomoc.... Dnes ....dnes od októbra nežijem s manželom. Vyhostila ho polícia. V decembri ma dobil pred očami našej dcérky, za ktorou prišiel na návštevu na verejnom priestranstve, pred kostolom... Pred tým sa bol ešte ukloniť k soche Márie. Nikde ani živého ducha na ulici ,obecný kamerový systém ho však zachytil. Teraz v januári sme mali rozvod, ktorý som podala ja. Nechce sa rozvádzať ako fanatický kresťan chce udržať rodinu, všade aj na súde tvrdí, že to zlý duch mi poradil rozvod, rozbiť rodinu, zobrať dcérke otca......... Je privolaný súdny znalec, ktorý bude šetriť môj psych. stav...... žiada ,aby mi bolo dieťa odobrané, dcrérku chce do svojej starostlivosti,maličkú kojím.....má 2,5roka od útoku prežíva psych. problémy,chodíme psychol.aj psychiatričke................... je toho veľa čo všetko ma bolí, desí, ale ........UROBILA SOM TO........ODIŠLA SOM OD SFANATIZOVANéHO ORTODOXNÉHO KATOLÍKA ,ktorý káral, desil, vydieral, požadoval, zakazoval,... neskôr aj udieral.....UROBILA SOM KVôLI MALIčKEJ!!!!!!!!!!!! Z chorého vyrastie len choré!!!! A naše manželstvo, naša domácnosť bola chorá!!!! Dnes som na materskej, môj príjem je 222,70€ nechal mi úver -mesačne 196€, plyn 160€, elek.26€,....... o inom nehovorím. Pomáhajú mi rodičia , moja sestra...... bez nich...... Je mi ťažko,ale toto, čo čítam mi dáva benzín, naftu, vzduch, vodu....... NÁDEJ!!!!!!!!!! VERÍM V PÁNA!!!!! VERÍM V BOHA!!!!! PO SVOJOM ,ALE VERÍM V NEHO!!! Aj keď ako katolícku vieru od manžela som zažila pekelnú tmu,bolesť, smútok,chlad,ale hlavne,že vedel citovať Bibliu,chodil do kostola, príjmal svoju eucharistiu.......... je mi zle...... je mi zle,keď mi zvoní mobil, ak zvoní niekto na zvonček, bojím sa chodiť po ulici, chodíme ako myši po kánaloch............STRACH...... ale dnes aj nádej, pretože bojujem!!! A boj nemôže byť bez nádeje, bez vízie, bez predstavy..... tá moje je o tom, že budem môcť dýchať s dcérkou v zdravom a bezpečnom prostredí zvanom DOMOV! ĎAKUJEM,že ste tu napísala..... ĎAKUJEM!
@visteria Veľmi Vám držím palce. Čo Vás nezabije to Vás posilní... Na takých katolíkov treba pevné, ale fest pevné nervy! Poznám to... môjmu sa aj Panna Mária zjavila v base 🙂 a ako všetko oľutoval, a ako si to uvedomuje ako mi ubližoval, ... ale keby ja som nebola taká a onaká, tak ani on by taký nebol... takže asi tak to ľutoval!!! A na arcibiskupský úrad čo všetko popísal!!!! Mala som čo vysvetľovať a odôvodňovať každú vetu, ale nestratila som ani nervy ani trpezlivosť a všetko som uvádzala na pravú mieru! Každú jeho prekrútenú verziu jeho pravdy v jeho chorej hlave, mysli a celej jeho chorej bytosti... Teraz sužuje asi 5. ženu, ktorá je na prášky, dokonca porodila skôr a dieťa jej zomrelo! (kvôli nemu) A toto jej otvorilo oči, zocelila ju smrť vlastného dieťaťa a začala bojovať...dokonca viem o tom všetkom, lebo mi zavolala a uverila mne (lebo predtým verila, že za všetko môžem ja) Ten katolík vie úžasne klamať!!!!! Ten katolík je maskovaný diabol! Preto Vám prajem veľa, veľa síl... a nezanevrite na Boha. On naozaj ochraňuje a dopustí, ale neopustí!!! naozaj.Som toho živým dôkazom. Odporúčam prečítajte si knihu Chatrč. možno ste o nej už počuli... je to besceler ,odporúčala by som ju každému.
Všetkým Vám, ktoré ste zatulali na tuto tému a zvládli sa vzoprieť tyranovi Vám skladam úctu a držím palce a všetkým tým, ktoré nad tým rozmýšľajú, prajem veľa veľa síl a trpezlivosti. A tie, čo si niesu iste a vlastne pre všetky ženy, odporúčam si prečítať www.zenavtiesni.sk. Táto stránka mi otvorila oči na uvedomenie si, že moje zdravotne problémy a vzťah s mojim teraz už expert manželom už od začiatku vykazoval známky tyranie, ktore sa jasne ukázali, keď som sa prestala slepo sústrediť na otehotnenie, ked som už v mojej beznádeji prosila pána Boha, aby spravil, čo je treba, čo je pre mna dobre, aby som si už zaslúžila konečne svoje dieťatko. Keď som nechala svojmu životu a vzťahu voľný priebeh a začala načúvať a sledovať a pociťovať... Boh mi dal do cesty iného muža, s ktorým som vse cítila, o com mi môj manžel len rozprával ! Trpela som veľkými výčitkami a ten psych. teror čo došiel od manžela by ma priviedli na psychiatriu, nebyť tých úžasných ľudí okolo mna, čo mi pomáhali. Môj manžel sa mi vyhrážal zabitím psov, podpalenim našeho domu, a sebevrazdou ( cely nás vzťah som sa o neho, seba a naše nenarodeného deti bála, bo kriminálcil, bol v styku s kriminalitou, klamal ma, podvádzal, nezodpovedne jazdil, celkovo nezodpovedný, exekúcie, zatajoval sa mi, vypínal si mobil, fajčenie, alkohol, kamosi, gamblerstvo ) takze som nehorázne trpela, nespávala som, v robote som sa nedokázala sústrediť, neustále som mu volala a ak sa mi hneď neozval, mala som paniku a tie výčitky, že on musí zomrieť, ak ja chcem ŽIŤ a nakoniec som sa dozvedela, že on si s jeho kamoskou robili zo mna srandu a dával mi to jasne hnusne najavo, že ho otravujem s tým mojim strachom o neho a ak to bude chcieť spraviť, tak to urobí ale veľkorysé by to rad ešte pred rozvodom, aby som bola bohatá vdova... Mala som vážne psych. problémy, ktore som si neuvedomovala, paranoje a výbuchy zúfalstva a hrôzy a už som nedokázala mlčať a tváriť sa, že vse je ok a mame všetko a je nám úžasne, ako to on robil cely nás vzťah, a neustále riešil a kritizoval len a len moje správanie !!! Padla som na úplne dno, len spala, plakala, a chodila na záchod, z domácich prác mi bolo na grcanie, niekoho odskakovat ani nehovorím, alkohol a cigarety nemôžem doteraz cítiť, na faloš a klamstvá reagujem príliš citlivo a vse čo sa týka smrti zďaleka obchádzam. Veľmi mi pomáhajú pochopiť moje psych. blokády moje denníky, ktore som si poctivo písala a teraz s odstupom času, ked si čítam o jeho správaní a mojich pocitoch celkom na začiatku, take 2 roky vzťahu, tak sa sama sebe nedokážem prestať čudovať, prečo som ten vzťah už vtedy neskončila, prečo som nedávala na svoje pocity, a znamenia, ktore boli JASNE PROTI našemu vzťahu...
Ale bola to škola života, posilnila ma, naučila ma, a SOM VĎAČNÁ PANU BOHU, ŽE NÁM NEDAL DIETA, ĎAKUJEM !!!
@renka40 cha tak to ten môj bol Bohom vyvolený a mal ma uzdraviť , a ukázať mi tú pravú cestu. Nič iné len prísnosť a tvrdú ruku som si vraj nezaslúžila ,pretože som bola psych.chorá, pokrivená, posadnutá diablom,rozmaznaná,slepá a nevedomá. Mal so mňa diabla vyhnať.... Pritom k dcérke sa správal až choro, bol a je ňou úplne posadnutý..... neprimerane a až prehnane sa zaujímal o jej intimitu, chcel ju prebaľovať a kúpať, ja som to nejak od začiatku necítila a nikdy som mu to nedovolila, pretože môj akoby 6-zmysel mi hovoril, "NEDOVOĽ MU TO!!! " Prával jej nohavičky, často ju ovoniaval tam dolu,často býval vzrušený pri kúpaní maličke.... to už presiahlo všetky medze a som to začala riešiť. Na verejnosti sme pôsobili ako ideálna rodina. Skoro všetky ženy mi ho závideli...... ako chodil kočíkovať, ako sa len o malú staral..... nikto mi neveril,ale tí čo spoznali a uvideli...boli zhrození!!! Dnes v kostole pred hlavným oltárom s ružencom omotaným okolo rúk , kľačí a modlí sa........ Najhoršie na tom je a to mi naháňa najviac strach je to, že on to dokáže uhráť, neskutočne!!!!! Presne ako píšeš ,dokáže rozprávať svoju pravdu tak presvedčivo a s takým zapálením.... to preto ,lebo tomu verí a je o nej presvedčený. Bojím sa ,že súdny znalec nič nezistí na ňom ,ani jeho úchylný vzťah k maličkej. Je to neskutočný herec ,ale on si to myslí o mne.Klame,zapiera, prekrúca všetko,všecičko.Tak čo môže znalec zistiť za pár hodín,keď doma je človek medzi 4stenami iný???!!! On nikdy nepil, nikdy mi nevynadal vulgárne, ale to by ste žasli s akým pokojom a " šarmom" dokázal zhodiť moje sebavedomie, sebaistotu, ženskosť, cítenie, myslenie , mojich rodičov, kamarátky...... všetko čo vyšlo zo mňa, okrem maličkej! V jeden večer ma držal pod krk a škrtil, na druhý deň bol štedrý večer, on odpríjmal a v kľude sme rozbalili darčeky,kde som si našla aj parfum 🙂 Finančne nás zabezpečil,ale........ chcel zotročiť a pokriviť to čo dal človeku Boh do vienka. Chatrč som čítala 2-krát 🙂 🙂
@visteria Tvoj manžel je pravdepodobne psychopat a to nemyslím ako urážku. Psychiatrické vyšetrenie manžela by si mala požadovať ty a ak je pravda všetko čo píšeš, tak aj zákaz styku.
Mimochodom v katolíckej cirkvi na "vyháňanie diabla" je exorcista ani nie bežný kňaz a už vôbec nie veriaci laik. Tvoj manžel patrí na liečenie.
@sandracs u nás to takto chodí! Ženu s deťmi pošlú na psychiatrické vyšetrenie a zase tá žena prechádza cez skúšku či je normálna, a pritom na muža majú milion záznamy z polície, žena má za sebou lekárske vyšetrenia z fyzických napadnutí (dokonca môže byť aj kamerový záznam), može mať na polícii aj iné obvinenia, napr. podvody, krádeže atď... A ONI budú skúmať ženu a deti či hovoria pravdu, či nie me zaujaté, či my nechceme ublížiť tomu fajn chlapovi čo za nič nemôže!!!!!!!!!!!
Jedna hrozná nehoráznosť! A drzosť aj zo strany súdu a nehovorím o tých znalcoch cvokaroch! Fuj! hnus! Ale prešla som si aj cez to! A to že ty sa bojíš o svoje deti, aby ich neštval proti , aby ten hnusák nemal vplyv , aby im nedajbože neublížil, aby ich nezneužíval na svoju stranu, aby neboli zmetené výmyslami a klamstvami a potom doma si nevieme s nimi rady, lebo oni chcú veriť aj ockovi (prezlečenému za líšku, dobráka) to tývh na súdoch nezaujíma!!!! cez aké trápeni zasa musia prejsť matky a to nehovoriac o detkej hlavičke, aký musí mať zmetok!..ale nikto nemôže nič urobiť, kým nie je naplnený skutok. A potom keď zabije, potom sa môže vo veci konať, lebo majú dôkaz! Kým vy sa dovolávate ochrany, lebo sa bojíte, lebo viete kam to smeruje, každý ma ruky zviazané, lebo nie je naplnený skutkovy stav.... proste a takému človeku máte zveriť dieťa bez dozoru, aj keď len na 3hodiny každú druhú sobotu! A takému debilovi stačia aj 3hodiny na to, aby zbalamutil detskú hlavičku a vy máte najmenej 3dni na to, aby ste dostali svoje dieťa do normálu.. o týžden-dva príde znovu a zasa vyzvedá čo je doma, či mamka niekoho má, či dieťa nebije....... a vy zasa máte čo robiť to dávať do starých koľají... proste neustály boj!!!!! A toto je normálne! Na bľuvane!
@visteria tú odpoveď čo som písala sandrecs to patrila aj tebe.... ale naozaj je mi z toho na zvracanie. Mala by si toto čo sa týka malej, presne to čo si teraz napísala... napísať na arcibiskupský úrad... aaaa ani neviem... predpokladám, že keď tak kľačí v kostole s ružencom okolo rúk, že je veľký kamarát s miestnym farárom, a o jeho hereckých schopnostiach nepochybujem, ale ver tomu, že aj kňaz si svoje myslí a mal by poznať aj tvoju verziu, lebo jeho pozná určite aké on má s tebou trápenie!
A naozaj existujú aj u nás exorcisti, teda kňazi čo sa tým vážne zaoberajú.... tu neide o to či dokážu vyháňať diabla z iného, ale viem, že by ťa istotne pochopili a veeeeľmi pomohli. Ochránia ťa svojimi modlitbami (viem to).Keď som sa zverila ja , tak som pocítila pochopenie, súcit a nemohol urobiť nič, len povedal, že bude na mňa pamätať vo svojich modlitbách.... a určite pamätal, lebo všetko sa mi pratalo akoby samo z cesty. vážne. to tiež pokladám za taký malý zázrak. Za tie roky ako sa tu striedali kňazi , striedali sa aj moje problémy a ja som sa zverovala, keď bolo už ťazko... ku cirkevnému rozvodu som sa odhodlala až po 8 rokoch po rozvode a to tiež vďaka kňazovi, ktorý ma v tom podporil. Poznal , vlastne poznali všetci čo tu pôsobili mojich synov, môj život, moju výchovu.. joooj to je na dlhé písanie, ale keď chceš a nevadí ti čítať moje dlhé príspevky, napíšem ti čo potrebuješ vedieť 🙂
tomu ver
@sandracs on im naozaj vetí!!!!!! a to čo ona s ním zažívala, to snáď ani nie je človek! v mnohých prípadoch to je tak (neviem či nie vo všetkých) že z toho čo taký debil obviňuje iného, to on sám robí! Čiže keď on tak veľmi chcel vyháňať diabla z niekoho, v prvom rade ho treba vyhnať z neho! Ten čo upodozrieva a obviňuje z nevery (aj keď nemá žiadny dôkaz) ten sám býva neverný. Ten čo vyžaduje poslušnosť, ten sám si robí čo chce ... atď
@honey777
@visteria
@lili_mia prepáč, že až teraz odpisujem, nejak som si neuvedomila, že som neodpovedala na tvoju otázku: - nie , neskopírovala som to, prežila som si to. Ináč by som o tom nedokázala tak napísať. Áno som veriaca .
@mariasimkova
na vaše príspevky som nemohla dať, že sa mi to páči, lebo je to hrozné čítať... veľmi súcitím s tými ženami (s vami) a veľmi rada by som im pomohla nájsť v sebe tú silu zastaviť to. Čím skôr zastaviť, odísť, aby neboli na prášky, aby sa nakoniec skutočne nezbláznili a nakoniec ešte z toho bude mať ten debil radosť! Lebo zlý človek sa nezblázni! Skôr sa zbláznia iní z neho!

@renka40 Páči sa mi to. Reálny pohľad na ľutujúcich sa hajzlov, ktorí ešte aj dobrovoľne podajú výpoved, aby mohli byť s kamošmi, šak žena dostáva materskú. Toto som začula od chlastačov na lavičke, fuj.
Jeho žena sa tu na koníku posťažuje, samozrejme veľmi veľa rád a komentárov, aby odišla a niekoľko hviezd, ktoré jej budú prehovárať do duše, že to je iba obdobie a manžel sa trápi, že nemôže zabezpečiť rodinu. Pche!
Môžem osobnú otázku? To je skopírované, alebo to tak cítiš? Si veriaca?
Ďakujem.