icon

U susedov už týždeň hystericky kričí dieťa

16. dec 2021

U susedov uz tyzden hystericky ziape asi 3-5 rocne dievcatko. Krici NIEEE a reve ako by ju z koze drali (reve, nie place). Deje sa to cely den od rana do vecera s mensimi prestavkami. Jej rodicia po nej nekricia, pocujem ako sa jej pokojne prihovariaju, takze netusim, co sa u nich deje. Pracujem z domu so sluchatkami, ale uz si aj kolegovia stazovali, ze co sa "u nas" deje, lebo je to pocut aj cez sluchatka. Riesili by ste to nejako? Je to fakt neprijemne.

Strana
z2
tosomja
16. dec 2021

Mne včera známa povedala, že majú susedu s dvojičkami, ktoré od narodenia doteraz stereo revu, ráno, naobed, večer, v noci, nonstop. Že už má sto chutí jej ísť zatrepat na dvere, že tam nie sú sami, ale majú susedov. Len som na ňu čumela. Jej dcéra má jedno dieťa, ktoré len čo zamrnci už mu dáva jesť. Má polroka.
Ja mám 19 m syna a polročnú dcéru a oni keď spustia, musím ich normálne prekricat, aby ma počula najstaršia napríklad. Čiže u nás asi aj na sociálku 🤣🤣 že aj ja aj deti vreštime 🙈
Ale asi by som bola na prášky na jej mieste, keby vkuse mi tu vrieskalo dieťa. Nejaká príčina to musí byť a aj obdobie vzdoru má určite nejaké pravidlá.

desore
16. dec 2021

@tosomja Tvoja znama musi byt velmi egoisticka zena. Je to nedopina, ze matka dvojiciek musi byt absolutne vycerpana z celkovej starostlivosti o deti?
Pokial sa niekdo stazuje na deticky do 6 rokov, nech sa odstahuje na lazy a ma svaty klud. Nic ine nepomoze.

tosomja
16. dec 2021

@desore presne to som jej povedala, že nemá skúsenosť s deťmi, nieto ešte dvojičkami. Ona je taká stará škola, kedy v jej dobe deti neplakali 😄

evkamotka
16. dec 2021

Ja som bola obcas taka vynervovana zo synovho vrestania, ze ak by prišli (bezdetni) susedia oproti sa stazovat, normalne by som im ho ponúkla, ci nechcu dieta (boli v adoptivnom programe). To nie je snad mozne ako dokazu male deti vrieskat, aj hlasitosť aj dlzka. A uplne za nic. Za nic. Neskutocne. Bezne sa stalo, ze ked muz z prace prisiel domov a videl ma, poslal ma rovno prec (von sa prejst) so slovami, ze sa nemam ponahlat. Je to hrozne aj pre tych rodicov, nie len susedov

janage
16. dec 2021

Normálne by som zaklopala, že či sú v poriadku, že už niekoľko dní počuješ zúfalý plač.

kristina2412
16. dec 2021

U nás toto nieeee znamenalo " ja sama ,všetko sama" ak som jej s niečím pomohla , zapla zips, topánku ,podala príbor,pohar , rev akoby ju z kože drali. Všetko musela robiť sama,keď som ju zdvihla a dala do vane ,taký krik že som ju musela z vane vyložiť a vliezla do nej nanovo a sama. Učiteľky v škôlke jej tiež s ničím nemohli pomôcť. Výsledok týchto revov bol že v 3,5 roku ovládala perfektne všetky samoobslužné činnosti ale teda chudáci susedia🙈

lilope
16. dec 2021

@desore a nie je egoistické od susedov keď jeho dieťa/deti revú od rána do večera dokonca aj v noci v jednom kuse? Má sa odsťahovať na lazy, pretože problémom je práve tá rodina s takýmito deťmi, čo znepríjemňuje život aspoň 2 susedom ak nie viacerým, to má aký zmysel? Rodič ktorý si nevie poradiť s nonstop vrieskajúcim dieťaťom by sa mal pre pokoj všetkých ostatných odsťahovať na lazy.

sarahsamik
17. dec 2021

Ja si pamätám, ako sa raz prišla sťažovať naša susedka k nám kvôli mne. Revala som ako bláznivá bezdôvodne, teraz s odstupom času ma to veľmi mrzí kvôli rodine… Ak teda nepočuť rodičov, že by kričali, šla by som sa ich spýtať čo sa deje a možno budete mať z ich reakcie pokoj na duši, teda verím v to, že len dieťa nemá najlepšie obdobie a že sa tým nie je nič.

sorciera24
17. dec 2021

@lilope povedala ta, kt. nechape, ze s tym dietatom nespravis nic...ale neboj, naucis sa....tiez som si toto kedysis myslela.....život ma naucil, že to nie je take jednoduche.... myslis, ze ti rodicia chcu, aby ich dieta revalo a nic pre to nerobia?.....egositicke by bolo, keby chceli a naschval toto robili....nie takto, kedy su asi s nervami v koncoch a nie je im to prijemne.... neboj, raz si na tieto slova spomenies;)

letfenixa
17. dec 2021

@lilope jasné, že je to egoistické, veď rodičom to vyhovuje, keď deti vrestia

desore
17. dec 2021

@lilope Kazde dieta place, inac nedokaze vyjadrit, co chce. Sice je fakt, ze ked place, dokaze zneprijemnit zivot susedom. Vsetci si musia uvedomit, ze byvanie v bytovom dome prinasa aj negativa. Preto je idealne, ked v domoch byvaju priblizne stari ludia. Mne napriklad vadia hadky v supermarketoch, stazovanie sa na ceny, korona, atd. Jednoduche riesenie - sluchadla s hudbou.
Pokial place dieta do 6 rokov, neriesim. Starsiemu uz slusne poviem, preco stale place, ci mu niekdo berie hracky, atd. Normalnou formou nech sa rodicia neurazia a funguje to. 🙂

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
flavica
17. dec 2021

kludne moze mat proste len take vzdorove obdobie a s tym proste nenarobis nic. ono aspon pre tvoj pocit je fajn, ked pocujes, ze sa mu rodicia prihovaraju tak povediac v dobrom. no podla mna len dufat, ze ho to prejde

karmen118
17. dec 2021

Normálne sa choď opýtať čo sa deje, tipujem, že je dieťa choré a odsávajú mu sople 🙈, U nás vždy vresk pri odsávaní, mimo toho susedia tvrdili, že sme nejako potichu 😀, zvyknutí, že iné deti z vchodu vreštia neustále. Takže ak počuli naše deti vrieskať ako odušu, tak keď stretli muža na schodoch rovno im popriali skoré uzdravenie 😅

jana_eyre_2
17. dec 2021

Na túto diskusiu len toto: 🤭

cimage
17. dec 2021

@lilope od rodicov to urcite nie je egoisticke, kedze to nerobia naschval. Ziadny rodic nechce aby jeho dieta revalo. Vela rodicov deti podplaca aby “drzali hubu”, takze si na to postupne zvykaju a potom vydieraju revom. Ale ked ma dieta take obdobie, tak to je naloz najma pre rodica. Ja zvyknem byt strasne vyflusnuta z toho kriku, mala prestane a pokracuje si vo svojom ako keby sa nic nestalo. Pocas revu nepomoze nic, ani sa prihovarat, objat, este zvysi obratky. Jednoducho musi si to spracovat sama, co ju trapi. Vacsinou totalne chujoviny, pre nas. Robi to len doma, na stastie. Okolie si mysli, ze ake krasne, mile dievcatko, anjelik. Nie je to ani vychovou, kedze mam aj starsie dieta. Nikdy to nerobil.

zuzuliennka1
17. dec 2021

@lilope a ty si kolko deti vychovala??

zuzuliennka1
17. dec 2021

@cimage presne toto mi trvalo najdlhsie, uvedomit si, ze cim viac sa snazim, aby amok prestal, tym je to horsie.
Dieta ma v tomto naucilo dost podstatnu vec do zivota, ktoru som dovtedy neovladala - nenechat sa rozhodit nazormi druhych, hlavne cudzich ludi a nebrat si vsetko k srdcu a mat tak zdravo “v pazi”…. a ked naoko syna ignorujem, tak po case vrieskat prestane aj sam (a fakt si vsetci naokolo myslia, ze sa v tom vyzivame? ako tuto napr. lilope? 🙄🤦🏼‍♀️)
mne vadia stekajuci psi, fajciaci susedia,… a teraz co, hold zijem v bytovke, to k tomu patri…

Strana
z2