icon

Ufrflaný chlap

modravlna
7. aug 2018

Ahojte, bola by som rada, ak by ste mi napisali vas nazor na naše spolužitie s manzelom. Mame jedneho
2 ročného syna, byvame sami v 3-izb. byte.
Moj manzel nepije, nefajci, miluje nasho syna, a nema problem vyvesat opranu bielizeň, vytiahnuť z umývačky, a obcas niečo navarit. Skratka nie je to ten typ, co len frfle a nic nerobi.
Ale teraz k veci. Mozno by som chcela prilis vela, preto sem aj pisem. Ale on je stale nespokojny, , stale ma za nieco ritizuje. Vlastne, ked sa nad tym zamyslím, sam od seba mi nepovie nic, nic neutralne, nic pozitívne, iba kritizuje. Pritom su to maličkosti, ma poznamku k tomu, kedy otvorim vecer okno, kedy pustim klimu, ako krajam zeleninu, ked syn nieco urobí a ja som s nim doma, nemam oci vsade. A uz mi to vycita. Nebudem tu vypisovat konkrétne príklady, ale manzel mi niekedy v nasej domacnosti pride ako nonstop ufrflana svokra, ktora vie vsetko najlepsie. A mna ide z neho uz pomaly porazit. V spoločnosti je mily, sympatický, pekny chlap. Doma sa usmeje akurat tak na syna,.inak je vazny, o tom, ze by rozosmial mna, alebo o dobrej nalade, to ani nehovorim.. Sex mame tak dvakrát za tyzden, vacsinou z jeho iniciatívy, ale nikdy som ho neodmietla, sex je asi jedina vec, ktora nam ako tak funguje. Prosim vas mate niekto takéhoto chlapa doma?

Strana
z3
mindy112
7. aug 2018

@modravlna nemáme toho istého chlapa? :D Ako keby som čítala sama po sebe príspevok. Takže áno mám doma to isté. Dokonca mám chlapa, ktorý je presne typ, všade som bol, všetko som videl a všetko viem. Akákoľvek výmena názorov končí tým, že má pravdu a ak ho chcem presvedčiť o opaku musím uviesť pádny argument, ktorý pochopí zo svojho pohľadu a sám ho uzná ... Akurát, že žiaden môj argument pre neho nie je dostatočne pádny na to aby ho uznal :D Inak je to šikovný chlap, rodinný typ, vie variť, v domácnosti porobí čo treba, dá sa na neho spoľahnúť vo všetkom... až na to že veľa vecí ktoré robím kritizuje presne ako tvoj :D Ako držím nôž pri krájaní, prečo robím to či ono... ale pochvaly sa nedočkám..niekedy ale to len vo veľmi výnimočných prípadoch.. Takže nemáš to doma sama :D

bodka70
7. aug 2018

@modravlna , nabudúce. Keď budete mať sex, s poriadne zachmúrenou tvárou začni mať kritické poznámky a nezabudni frflať - ako to robí, ako pri tom dýcha, sťažuj sa na kvalitu, dĺžku, polohu... naviguj ho, že to robí zle a má to robiť takto a takto. Možno mu dôjde 😀.

modravlna
autor
7. aug 2018

@mindy112 toto co si opisala, presne rodinny typ, môžem sa na neho spoľahnúť, a samozrejme vo svojej dokonalosti, nechape, co od neho este vlastne chcem a preco nie som vdacna za tak úžasneho chlapa, akym je. Pomoze mi, PORADI MI, nepije, nefajci, navari... A ja nevdacnica, este mam aj nervy ne neho...

modravlna
autor
7. aug 2018

@bodka70 no to by ho asi porazilo😂😂😂.

bodka70
7. aug 2018

@modravlna , prečo by si mala byť nevďačnica? Ako fajn ostatné veci, veď zato si mu vďačná, či? Ale prečo by si mu mala byť vďačná, že okolo seba rozosieva zlú a pochmúrnu náladu, že sa pri ňom necítiť šťastná a veselá, že ti pernamentne dáva dole sebavedomie?

laska201
7. aug 2018

U nas to je tak ze ja mam vzdy pravdu aj ked ju nemam a zasmejeme sa na tom.a ja neznasam ufrflanych muzov takze ked muz frfle a ja dlho drzim potom vybuchnem on si to uvedomi a hned to toci na srandu a ja tiez nevydrzim dlho sa nesmiat.ved smiech je najlepsi liek na vsetko.takze som stastna ze mam chlapa ktory aj po x rokoch ma dokaze tak rozosmiat ze az placem a na bruchu svalovicu.Aj pri 4 detoch.

mindy112
7. aug 2018

@modravlna ako po tebe čítam, ten môj asi vedie dvojitý život :D a tá tvoja veta...samozrejme vo svojej dokonalosti, nechape, co od neho este vlastne chcem a preco nie som vdacna za tak úžasneho chlapa, akym je.... Prepáč že sa smejem ale presne to isté mám doma... do slova :D

modravlna
autor
7. aug 2018

@bodka70 presne si to vystihla. Som mu vdacna, aj si to uvedomujem, aj preto som to spomenula, ze nema iba zle vlastnosti, sme spolu 9 rokov, z toho 4 roky manzelia a po takom case uz zacinam pochybovať, ci nie je chyba vo mne, ze fakt som ja ta nevdacnica, a chcela by som dokonaleho chlapa. Ale je to velmi tazke, ked zena na materskej, velakrat sama doma, stereotyp... A on pride domov, a stale frfle. Konecne nejaky dospelak a ked teda uz nefrfle, tak mlčí...

bodka70
7. aug 2018

@modravlna , ale ak si chcela radu, môj priateľ bol tiež taký kritický a ufrflaný, teraz síce už spolu nie sme, po 17 rokoch to skončilo, ale to by bol iný príbeh. Ale tie prvé roky, keď mu ešte na mne záležalo, tak na neho platilo preháňanie a žartovanie. Akonáhle začal preháňať s kritizovaním a poučovaním, nahodila som prehnane zbožňujúci a neveriaci výraz a vykríkla: "Bože, ty si taký múúúdry!" alebo " Ja nechápem čo som prvých 30 rokov v živote bez teba robila, ako som to vôbec mohla prežiť", alebo "Ach, ukáž mi prosím ťa ako sa to robí, budem veľmi ˇvďačná za tvoju radu" a tak podobne. Samozrejme žartom, so smiechom. Väčšinou to na neho zabralo a uvedomil si, že to preháňa.

bodka70
7. aug 2018

Hlavne si prestaň z toho robiť ťažkú hlavu, buď to ignoruj alebo obráť na žart. On to možno nerobí vedome, ale je to taký trochu boj o moc. Chce ti ukázať aká si "horšia" aby on vyzeral, bol ten lepší. Proste nenahrávaj mu na smeč. Možno je to trochu kruté ale poviem to takto, podrypovači často podrypujú proste preto, lebo ich to baví, lebo to má úspech.

modravlna
autor
7. aug 2018

@laska201 to mas super, ale ten moj, ten sa smeje velmi malo. On ani na komedii sa nevie zasmiat. Sme v kine, vsetci placu od smiechu a jeho ani nehne😂😂😂. Nech neprehanam, obcas sa na niecom zasmeje, ale to uz fakt musi byt. Na dennom poriadku to nie je. A ja som z 5 surodencov, co sa spolu vzdy veeela a staaale smiali. Kamosky, s ktorymi sa tiez vela smejem.. A teraz ked som uz vela doma a cas travim so synom a s manzelom vacsinou tak mi to chyba, coraz viac.

modravlna
autor
7. aug 2018

@bodka70 toto sa mi celkom paci, co si mi poradila. To určite vyskusam, uz len kvoli jeho reakcii, ako zareaguje, lebo on je taky frflos, ze on to nepochopi, ze si z neho srandu robim😂

laska201
7. aug 2018

@modravlna vies smiech je tiez nakazlivy presne ako ufrflany depkovy chlap.tak ti radim smej sa nasilu a dlho a uvidis tvoj smiech bude ozajstny a zasmeje sa aj muz.uz len s toho ze sa smejes ako blazniva.ja som tak minule rozmiala celu komplet rodinu.

mixi27
7. aug 2018

Tak. Isto🙂akurat,ze niekedy poviem svoje dojde mu to sice neskor ze mam pravdu🙂

petrakvetinka
7. aug 2018

Až na ten sex (menej často ale od začiatku vzťahu) máme doma rovnakého chlapa...a my máme dve deti,inak presne rovnako😂ja už neviem čo s ním robiť ale neskutočne ma to už vytáča niekedy,ja naozaj nefrflem,keď rozleje,keď niečo zabudne,keď mu dieťa spadne lebo sa blázni pri ňom...som ticho a dúfam,že pochopí,že nemusí sa o Tom ešte hodinu mlet...ale doteraz nepochopil...abuz mu to aj poviem,že pozri ako ja reagujem a ty o Tom ešte poldna rozprávaš a poučuješ...ale zatiaľ nereaguje😂

modravlna
autor
7. aug 2018

@laska201 v tom mas pravdu, ze smiech je nakazlivy. A musim ho asi premoct. Lebo zatial skor on nakazil mna svojou zlou naladou, ako ja jeho tou dobrou. Skusim sa oproti nemu obrnit, a zacat od seba s pozitivnou energiou

petrakvetinka
7. aug 2018

...aspoň ma potešilo,že nie som v Tom sama...že je dobrý človek,má náš rád ale to neskutočne poucovanie,frflanie....pán dokonaly

laska201
7. aug 2018

@modravlna a prave ked je najviac ufrflany zacni sa smiat aj taky hruby smiech potom tenky proste blaznivy bude sa divat nechapat ale zasmeje sa uvidis.

modravlna
autor
7. aug 2018

@petrakvetinka presne aj ja som mu povedala, ze ako by sa mu pacilo, keby ja jeho za vsetko kritizujem, a povedal mi, ze vsak mozem, asi si je isty, ze nie je za co ho kritizovat. Vsak on vie vsetko najlepšie. 😂🤣

petrakvetinka
7. aug 2018

A posledný príspevok,mne obrátenie na žart nepomáha,to som skúšala,dala som zbožňujú či pohľad a že rozprávaj...tak mávol rukou a odišiel...ako frflat prestal ale určite sa nesmial ani nepochopil,že to preháňa

pininka
7. aug 2018

Aj moj je taky, ale len na ostatnych. Ked zabudnem vypnut terminal na telke, hned mi to rano ukazuje, ked sa to stane jemu, je ticho a plno dalsich veci ktore nejdem rozvadzat. Moj to ma vsak z oboch stran a hlavne svokor nikdy nikoho nepochvali, len seba, a ked zrobi nieco zle, najde si obet preco to zle urobil. Uz som sa naucila byt rovnaka a zkritizujem muza hnee ked daco zrobi, lenze na rozdiel odo mna sa on urazi a tyzden so mnou nerozprava. Zaujimave ze im nevadi ze maju doma cely servis a to my mame tri deti....

danyb
7. aug 2018

chlap okrem sexu a dobrého jedla potrebuje od svojej partnerky uznanie, úctu, vďačnosť.. skús porozmýšľať, či mu dávaš dostatočne najavo, že si ho vážiš, lebo toto mi pripadá ako ten prípad, keď si potrebuje pred tebou dokázať, že vie všetko lepšie ako ty.. možno stačí viac chváliť a občas poďakovať.. ale chvíľku to potrvá, kým sa to napraví 🙂 a samozrejme komunikácia bez výčitiek 🙂 prajem veľa trpezlivosti 🙂 určite to zvládneš 😉

stanulienkat
7. aug 2018

@modravlna keby nefrflal,tak je dokonaly. Lenze dokonaly chlap neexistuje 🙂. Tak bud spokojna,alebo tie jeho poznamky obrat na zart a podpichni ho.

modravlna
autor
7. aug 2018

@stanulienkat presne tak, preto si hovorim, ze asi chcem prilis vela... Len by som asi radsej chcela veseleho bordelara, ako poriadkumilovneho ufrflanca, teda aspon si to myslim, s bordelarom som este nezila. Ale chapem, viem, ze nedajú sa vyskladat vlastnosti podla želania 😄.

deti95060810
7. aug 2018

žienky tento klon mám doma aj ja...Môj síce fajčí, nenavarí ani čaj, ale frfle za troch....už mi ide s tým na nervy...niekedy som rada keď je v robote... čo viem, v práci je obľúbený - pekný pred každým, nepriateľov nemá ale doma frfle za troch....
čo s týmto chlapom...🙂

pininka
7. aug 2018

@deti95060810 presne toto aj moj, kazda mi ho zavidi, vsetci jeho kamarati a kolegovia ze aky je super. Reku ja vam ho raz nahram a uvidite aky v skuyocnosti je.

bodka70
7. aug 2018

@danyb , tak toto bohužiaľ na chronických frfľošov a kritikov nefunguje, vyskúšané pár rokov mnou a mnohými inými ženami s podobnými mužmi. Takýto muž je pevne presvedčený, že je super, takže keď ho prehnane chváliš a uznávaš, tak si len pomyslí niečo ako: "no jasné, veď ja som to odjakživa vedel, že všetko robím dobre a veľa". To ho len utvrdí v tom, aká je jeho žena oproti nemu "pánovi dokonalému" nemožná a preto ma dôvod stále ju zhadzovať. Celkovo neverím vo veľkú zmenu charakteru a povahy akéhokoľvek dospelého človeka, možno len jemne korigovať správanie. Vraví sa, ak chceš mať zložitý život, pokús sa zmeniť iných. Jediné čo človek môže, zmeniť seba, svoj vlastný postoj, nedať sa vďaka jeho rečiam "dole", uchovať si svoj humor, optimizmus do života, odstrihnúť sa od toho a nedať sa tým opvlyvniť.

lucilaines
7. aug 2018

ahoj, aj moj je niekedy taky, ale celkom sa mi dari ho od oho oducat 🙂 u mna funguje to, ze najprv som mu s kludom zvykla hovorit, ze ci napriklad vari on alebo ja, ked chce kritizovat..ze ak mieno mat poznamky, moze to robit on.. a ked to nezaberalo, tak som to naozaj tak par krat spravila..varila som veceru a on prisiel a zacal mi do niecoho kecat a kritizovat, tak som proste s kludom a bez slova polozila vsetko z ruky a sadla si na gauc, zapla telku a povedala mu, ze nech sa paci, mozes to spravit ty ak to vies lepsie..chvilu si myslel, ze srandujem, ale ked sa zacalo na sporaku palit jedlo a ja som nereagovala, tak dobehol do kuchyne a uz si pytal rady ako to zachranit :D to iste som raz spravila pri zehleni, ze som nechala zapnutu zehlicku na stojane a jeho pokrcene koselena kope v strede obyvacky..a raz dokonca som to spravila pri soferovani, ked nieco zase frflal, tak som normalne odstavila na krajnici a presadla som si dozadu :D u mna sa tato taktika celkom osvedcila

bobricek1979
Autor odpoveď zmazal
bodka70
7. aug 2018

@lucilaines , aj ja som to takto často robila, horšie, keď mal poznámky na to, čo už bolo urobené, popr. narážky na moju výchovu detí a podobne.

Strana
z3