icon

Ukončí choroba moje manželstvo?

dynka13
26. dec 2016

Som zufala, stratena, bez stipku sil. Nevladzem. Tak som ho milovala. Odpustila. A znenavidela. Opisem to v skratke. Moj manzel ma par rokov dozadu podviedol. Nie je na vine sam, aj ja mam v tom podiel viny. Bola som nevsimava, zla furia, co ho deprimovala ked prisiel unaveny z prace. Mozem si za to sama. I ked viem aj on to vie, ze takto kriza sa neriesi. Odpustila som. Odvtedy sa vela zmenilo. Dychame jeden pre druheho. Dve deti su toho dokazom. Az donedavna pri beznej gynekologickej kontrole. Verdikt: onko bunky na krcku maternice sposobene virusom HPV. Zufastvo. Neviem co cakat. Zibrali mi dalsie stery a cakam vysledky. Precitala som si vsak, ze tento virus sa prenasa pohlavnym stykom. Ten chlap by za nas dychal, ale ja uvazujem, ze zatiahnem oponu a koncim. Za to odpustenie mi dal rakovinu? Co mam robit?.som zufala.... stoji pri mne je mi oporou..ale ja stale rozmyslam co urobim.ak mi potvrdia zle vysledky.. dakujem, ze som sa mohla vyrozpravat :(

Strana
z2
maxiva
26. dec 2016

😢

alaguema
26. dec 2016

@dynka13 a on je jediný muž, s ktorým si mala pohlavný styk? Lebo ak nie, nakaziť si sa mohla aj pred x rokmi od iného partnera. Nemusí dôjsť ani k penetrácii, stačí kontakt pokožky v oblasti pohlavných orgánov. A on ten vírus tiež mohol prenášať roky, ešte od predošlých partneriek, teda za predpokladu, že nebol panic, keď ste sa zoznámili. Tá nevera s tým vôbec nemusí súvisieť.

pribinak
26. dec 2016

Ano, prenáša sa vírusom HPV, ale tuto chorobu mozu dostať sj zeny, ktore nikdy pohl.styk nemali
A mozu ju dostať aj zeny, ktore mali za cely život 1sex.partnera a ich partner tiez len 1sex.partnerku

Zavolaj si do poradne, ktoru prevádzkuje Liga proti rakovine, viac ti to vysvetlia

dorottka
26. dec 2016

HPV virus je velmi casty, skoro ako herpes virus... nelam si tym hlavu, rozchod nic nevyriesi a minulost aj tak nezmeni. Mohla si ho ziskat uplne nezavisle od svojho partnera...

katkakovac
26. dec 2016

Tieto virusy sa bezne vyskytuju v populacii. Nieco si o tom precitaj. Mozes ho mat v tele peknych par rokov a prejavil sa az teraz. Treba to predychat, poinformovat sa a neriesit veci z horucou hlavou. Z manzelom sa porozpravaj, povedz mu co sa deje.

dynka13
autor
26. dec 2016

@pribinak
@dorottka baby dakujem. Neviem kam sa obratit, s kym sa len tak porozpravat. Muz mal len mna a tu druhu osobu. Ja len jeho jedineho. Pozname sa od 14 rokov.

dynka13
autor
26. dec 2016

@dorottka
@katkakovac dakujem. Uz som sa s nim bavila o tom. Nieco mi ale vnutorne vravi, ze to on je pricina. Ja uz neviem. Nic ine nerobim, len rozmyslam, co spravim, ci mi ta obeta stala za to. Furt dookola citam o tejto chorobea cakam co bude dalej.

dynka13
autor
26. dec 2016

Zacinam sa lutovat. To nie je dobre. Musim sa postavit a ist dalej. Len ma ubija ten pocit, ze vdaka nemu...som mu dala mije zdravie...
viem mozno on nic neurobil, ale ja ho z toho v jutiku duse obvinujem.

yollanda
26. dec 2016

A je tam vyslovene rakovina? Alebo sa to da vyriesit konizaciou krcka?

dynka13
autor
26. dec 2016

@yollanda neviem, doktorka mi len zasomrala hpv a ze musia este raz uribit stery. Ked som sa opytala co to je, tak kukla na mna, ze rakovina krcka. A ze uvidime aky bude druhy vysledok. Tot vsetko. Pristup ako za par drobnych.
@pribinak dakujem kuknem

pribinak
26. dec 2016

@dynka13 inak podla mna tvoja doktorka nie je velmi profesionál. Dost ta straší, este nemas nic potvrdené a uz hned rakovina

dynka13
autor
26. dec 2016

@pribinak mas pravdu :( ale ten virus hpv ta bol. Pochybujem, ze teraz zmizne. Takze som zmierena s tym, ze mi to povedia druhy krat. Potom neviem co sa bude diat.

majka99999
26. dec 2016

@dynka13 ja som mala tiez podozrenie na HPV a druhy ster bol negativny. Ake cislo si mala? Ja 3. Po porode opat 2, cize vsetko ok.

janickadr
26. dec 2016

@dynka13 Preco by HPV nezmizol sam, ked sa to vo velkej vacsine pripadov stava, imunitny system sa s tym dokaze relativne v pohode vysporiadat. HPV ma vyse 50% obyvatelstva a ani zdaleka nie vsetky typy potencialne sposobuju rakovinu. To keby kazdy HPV analyzoval tak ako ty, tak je rozvodovost 90%, rakovinu krcka maternice ma kazda druha zena a kazda pravidelne sedava u psychologa ci psychiatra...

majka99999
26. dec 2016

Mimochodom, sestricka mi volala s hlasom typu "mate posledne stadium rakoviny". Vyplasila ma, akurat som bola tehotna, si to vies predstavit. Nakoniec mi to len sledovali a po tehotenstve som mala vsetko v poriadku.

robin30
26. dec 2016

@dynka13 konizacia krcka maternice a viac citaj ked uz a neobvinuj ho mozu za to aj caste zapaly

dynka13
autor
26. dec 2016

@majka99999 ja vobec nevoem cislo. Nic mi doktorka nepovedala. Len viem,,ze sa potvrdil rovno ten hnusny virus. Ja som z toho soku ani otazky nekladla, nic ma nenapadlo a doktorka mi ani nic nevysvetlila :(

pribinak
26. dec 2016

@dynka13 ved počkaj, co sa hned pochovavas? Uvidis ake budu vysledky a co ti navrhnú
Mozno ta pošlú do špecializovanej ambulancie a budu ta len sledovať a mozno je tu aj otazka konizacie krcka

dynka13
autor
26. dec 2016

@majka99999 paneboze :( tak toto je sila

katarinapekna
26. dec 2016

Keby si mala tumor mozgu na koho to zvalis?

dynka13
autor
26. dec 2016

Ja viem baby, vsetky ste zlate, ze ste mi napisali. Prisla na mna slaba chvila. Uvidim ako to dopadne. Najhorsie je cakanie. Nejdem riesit muza, v prvom rade budem ja. 🙂 dakujem baby ze ste ma vypoculi

dynka13
autor
26. dec 2016

@katarinapekna na nikoho nic nezvalujem, iba som pisala ako zufala zena co caka na vysledky a hlada vsetko co kde yrobila chybu, pripadne co by mi mohlo pomoct. Clovek co ma v sebe zufalstvo ano aj obvinuje. A? Nehanbim sa za to...neviem ci si niekedy zazila ten pocit cakania, beznadeje a nahanania subislosti. Kiez by si to nikdy nezazila..je to strasny pocit

katarinapekna
26. dec 2016

A k comu je to dobre? Keby si mala 10 sex. Partnerov tak ktoreho by si obvinila? Alebo by si si to radšej rovno hodila lebo si sa opovazila hľadat lasku u nespravnych???

225lenka25
26. dec 2016

Tento vírus má veľa ľudí, ktorí O tom niekedy ani do konca života netušia.

225lenka25
26. dec 2016

A podľa mojich informácií HPV sa nevylieci A myslím že ani sám od seba nezmizne.

kleopatra114
26. dec 2016

Preboha, HPV nie je rakovina...virus HPV sa u zien vyskytuje castejsie ako prechladnutie v zime. Okrem toho, nie vsetky HPV mozu sposobit rakovinu. Niektore zeny o nom ani nevedia, pokial nesposobuje nejaku "sarapatu". Mne pocas 7 rokov opakovanych zapalov a infekcii vznikol tazky predrakovinovy stav, ale kedze som uz bola v 20 tt, tak mi konizaciu chceli urobit po porode - nebolo vsak treba, abnormalne bunky same vymizli. PS: moj muz bol moj prvy , jediny a snad aj posledny , ale neobvinujem ho z nicoho 🙂

janinah
26. dec 2016

Pogoogluj si odborné informácie,máš v tom chaos...

majka99999
26. dec 2016

@dynka13 uvidis, zatial este nechystaj pohreb. Aj po konizacii krcka mozes vynosit dietatko a dozit sa staroby v zdravi. Je to ako tripple testy, niekto ma 1:25 a cely je poplaseny, pritom 24 deti z 25 s tymi vysledkami je zdravych. Pockaj na nove vysledky, pogoogluj si o jednotlivych cislach vysledkov cytologie a hlavne podebatuj s dr., ona ti to musi objasnit alebo ta posle na konzultaciu k onkogynekologovi. Ja by som tiez mohla obvinit mojho muza, kedze pred nim som mala vysledky v poriadku. Ale tak chytit HPV nie je koniec sveta vo vacsine pripadov, telo sa dokaze same toho zbavit.

sense
26. dec 2016

pockaj na kompletne vysetrenia... neopustajj sa hned... mojej mame tiez zistili zle vysledky zo sterov pri pravidelnej prehliadke, operacii sa nevyhla ale je ziva a zdrava len castejsie kontrolovana...

Strana
z2