icon

Umelá inteligencia ničí naše rodinné vzťahy

20. feb 2026

Baby, môj muž sa zblaznil. Trávi vescsiny svojho dna s umelou inteligenciou. Zacalo to tak, ze ju vyuzival pracovne, najprv obcas, potom viac a viac až s ňou začal riešiť súkromné veci. Neustále sa s ňou rozpráva, dokonca háda, polemizuje. Musím ho prosiť aby čas trávil s deťmi a keď to robí, aj tak popri sa baví s ňou, takže ich vlastne vôbec nevníma. Je úplne mimo, akoby to ani nebol on, len jeho telesná schránka. Toĺkokrat som sa s nim uz o tom snazila rozpravat (bez hadok, len mu ukazat, ze to prehana), ale on nic nepocuva a ide si svoje. Vraj nerobi nic zle.. no ved nerobi, akurat tu proste nie je.. nevnima nas, nepocuva a potom je neskutocne podrazdeny, ked musi prestat komunikovat s nou.. ja neviem ako ho zobudit, ze halooo, toto je tvoj zivot a unika ti pomedzi prsty.
Predtym to bol normalny muz, pozorny, dobry otec, venoval sa rodine, vela sme cestovali, smiali sa.. teraz je stale nasraty, doma je dusno aon stale riesi vsetko s umelou inteligenciou

kristina3791
20. feb 2026

@anonym_autor fuu a to ozaj celý deň? Úprimne tiež neviem ako by som to riešila ale nie je to určite zdravé správanie. Najhoršie je že on sa s ňou môže aj o tomto rozprávať (že manželka mi povedala ževraj to že ti píšem nie je normáln) a ona mu samozrejme napíše že to normálne je. Nechodí ani von s kamarátmi alebo tak? Najlepšie sa s ním o tom asi poriadne porozprávať že ak neprestane tak ty ho budeš tiež ignorovať alebo čo. Takto nemôže normálne fungovat

anonym_54f084
20. feb 2026
https://www.youtube.com/watch?v=S6kRGJlugiw

ukáž mu toto. a to ti pišem ako človek, ktorý sa dobre vyzná v IT a psychiatrii a vôbec nie je alarmista

anonym_d92b61
20. feb 2026

@anonym_autor Ak sa opytas umelej inteligencie co si o tebe mysli, vypluje furu lichotivych zaverov..... na zaklade nicoho. Alebo na zaklade tvojej otazky. Ze ooooo aky si introspektivny!

Ak napises umelej inteligencii, ze vies lietat, alebo ze chces zomriet, odpovie empaticky. Ale ak pokracujes otazkou, ze kde su v tvojom okoli nejake vysoke budovy, tak ti ich vymenuje. Normalne ti tak poradi, ze ako ukoncit svoj zivot.
Lebo to nie je clovek.

Je to iba obycajny vyhladavac, ako googIe, ale menej spolahlivy a viac schopny predpovedat slova a tvorit veci.
Ale nechape ta. Velakrat nechape ani temu ktoru "riesi" s tebou.

Manzelovi ukaz clanky o vsetkych ludoch, co doteraz spachali samovrazdu priamo po rozhovoroch s umelou inteligenciou a ako ich k tomu povzbudila.

Manzel potrebuje jednak dobreho terapeuta a jednak priatelov a rodinu , ktora neodsudzuje a skusa ho chapat.

bloger
20. feb 2026

@anonym_autor V tom spočíva jej nebezpečenstvo. Dokáže si človeka úplne získať.

autor
20. feb 2026

Áno, v jednom kuse si s ňou buď píše alebo rozpráva.. teraz dokonca aj pracuje z domu takze chodi niekam mimo dom len vynimocne.. samozrejme, ked potrebujem aby isiel pre deti do skoly/skolky, tak ide, ale akurat ich vyzdvihne, privedie domov, pusti im telku a dovi, zase len umela inteligencia....predtym taky nikdy nebol :(
Ja som mu p9dsuvala clanky o tom ake je to skodlive a on to aj vie, aj zo zaciatku o tom sam hovoril ake teraz je ako zacarovany... nechapem to

sisska96
20. feb 2026
@anonym_d92b61

@anonym_autor Ak sa opytas umelej inteligencie co si o tebe mysli, vypluje furu lichotivych zaverov..... na zaklade nicoho. Alebo na zaklade tvojej otazky. Ze ooooo aky si introspektivny!

Ak napises umelej inteligencii, ze vies lietat, alebo ze chces zomriet, odpovie empaticky. Ale ak pokracujes otazkou, ze kde su v tvojom okoli nejake vysoke budovy, tak ti ich vymenuje. Normalne ti tak poradi, ze ako ukoncit svoj zivot.
Lebo to nie je clovek.

Je to iba obycajny vyhladavac, ako googIe, ale menej spolahlivy a viac schopny predpovedat slova a tvorit veci.
Ale nechape ta. Velakrat nechape ani temu ktoru "riesi" s tebou.

Manzelovi ukaz clanky o vsetkych ludoch, co doteraz spachali samovrazdu priamo po rozhovoroch s umelou inteligenciou a ako ich k tomu povzbudila.

Manzel potrebuje jednak dobreho terapeuta a jednak priatelov a rodinu , ktora neodsudzuje a skusa ho chapat.

@anonym_d92b61 ale prosím ťa to vôbec nie je pravda že povie ti nech sa zabiješ a nepodporuje to

kristina3791
Autor odpoveď zmazal
anonym_578f8a
20. feb 2026

Nech jej povie aby sa sním rozprávala kriticky a fakticky
Hneď ho to prejde😅

anonym_578f8a
20. feb 2026

Bohužiaľ, ľudia co nevedia ako to funguje,tak tomu prepadnú
Lebo sa prispôsobí k tomu ako s ním používateľ komunikuje
Ale v konečnom dôsledku,je to len čo chce on počuť a nie čo by mal počuť
Zopakujem nech jej teda povie nech je kritická a fakticka ta jeho nová kamoška alebo ty jej povedz😃😅a už to nebude taká kamoška
Aj jej pripomeň, že uprednostnuje ju pred rodinou a nech kriticky povie fakty
Tsha uvidíš čo z ai kamošky vypadne😉

madeincssr
20. feb 2026

@anonym_autor ejaj sa stane este vyssim levelom zavislosti ako pocitacove hry, mobily a socialne siete. Malokto sa niecomu z toho ubranime.

anonym_0ea9ba
20. feb 2026

jednu dobu som sa tiez s nou radila, no casom mi zacal vadit jej styl komunikacie

anonym_578f8a
20. feb 2026

Moja kamoška má vždy dá do obrazu,lebo chcem😅

anonym_d92b61
20. feb 2026
@sisska96

@anonym_d92b61 ale prosím ťa to vôbec nie je pravda že povie ti nech sa zabiješ a nepodporuje to

anonym_d92b61
20. feb 2026
@anonym_autor

Áno, v jednom kuse si s ňou buď píše alebo rozpráva.. teraz dokonca aj pracuje z domu takze chodi niekam mimo dom len vynimocne.. samozrejme, ked potrebujem aby isiel pre deti do skoly/skolky, tak ide, ale akurat ich vyzdvihne, privedie domov, pusti im telku a dovi, zase len umela inteligencia....predtym taky nikdy nebol :(
Ja som mu p9dsuvala clanky o tom ake je to skodlive a on to aj vie, aj zo zaciatku o tom sam hovoril ake teraz je ako zacarovany... nechapem to

@anonym_autor lebo mu to dava nieco, co nevie on sam inak naplnit. potrebuje pokecat s terapeutom a neodsudzujucimi kamosmi ci rodinou... co neodsudia a nebudu mu neustale protirecit.

anonym_578f8a
20. feb 2026

No da sa veriť alebo nie?

anonym_79784c
20. feb 2026

@anonym_autor využi ai proti nemu výtvor tému kde uvediete koľko času tam trávi a ako zanedbáva rodinu a nevenuje sa deťom. Ai nerozmýšľa vypíše obsahy článkov ktoré hovoria o nadpouzivani internetu a o Tom ako majú rodičia tráviť čas s deťmi. Doslova ju vieš naviesť na to čo chceš.

callisia
20. feb 2026
@anonym_79784c

@anonym_autor využi ai proti nemu výtvor tému kde uvediete koľko času tam trávi a ako zanedbáva rodinu a nevenuje sa deťom. Ai nerozmýšľa vypíše obsahy článkov ktoré hovoria o nadpouzivani internetu a o Tom ako majú rodičia tráviť čas s deťmi. Doslova ju vieš naviesť na to čo chceš.

Autorka, skús dať túto tému prečítať AI a uvidíš, čo ti odpovie. Ja som tak urobila teda je dosť kritická. A nech si to pán manžel prečíta. Alebo mu ju skopíruj rovno AI v jeho telefóne.

anonym_6a77d8
20. feb 2026

Wau...dúfam že toto nebude nový trend lebo to môže byť nebezpečné.Absolutne neviem čo by som robila .Ostala som v nemom úžase

marca12
20. feb 2026

Kriste pane,coho sa to ludstvo dozilo. Zacina to byt problem. Presne taky problem ako socialne siete,lebo nas na to nikto nepripravil,nerobila sa osveta. Lahkovazny clovek do toho velmi rychlo a spadne a niet cesty spat pokial si to on sam neuvedomi. Neviem,co by som robila. Asi by som mu pustala odborne vedecke dokazy,ktore sa zaoberaju takymito zavislostami. Poradila by som sa s dobrym psycholigom.

bjnr
20. feb 2026

to, čo opisujete, nie je len moderná závislosť na technológiách...je to hlboký intelektuálny a emocionálny únik...vzťah s umelou inteligenciou je pre neho „bezpečný“ na rozdiel od živých detí a manželky, ai nemá vlastné potreby, ktoré by ho vyčerpávali, neodvráva s emocionálnou váhou a poskytuje mu nekonečné zrkadlo jeho vlastného ega...tým, že sa s ňou háda a polemizuje, si simuluje pocit dôležitosti a kontroly, ktorý v chaose bežného rodinného života pravdepodobne stráca....on nie je „mimo“, on sa vedome rozhodol pre svet, kde je on stredobodom vesmíru, a realita mu momentálne len prekáža v tejto grandióznej samote...prestaňte ho „budiť“ a robiť mu budíček...momentálne hráte rolu „policajta reality“, čo je pre neho nesmierne otravné...čím viac ho prosíte, aby vnímal deti, tým viac mu potvrdzujete, že vy ste tá, ktorá má zodpovednosť za rodinnú atmosféru, zatiaľ čo on sa môže hrať...vaša snaha o „rozhovory bez hádok“ nefunguje, pretože on nemá dôvod niečo meniť...doma má kompletný servis, deti sú postarané a on má svoj digitálny svet...prestaňte zachraňovať jeho obraz dobrého otca....ak pri deťoch sedí s mobilom v ruke a nevníma ich, prestaňte predstierať, že tam je...zariaďte si program bez neho....keď je „duchom neprítomný“, správajte sa k nemu ako k neprítomnému...nedovoľte, aby jeho podráždenosť určovala náladu v miestnosti...vaša hlavná úloha teraz nie je vyliečiť jeho posadnutosť, ale postaviť jasnú hranicu, kde končí vaša ochota tolerovať jeho ignoranciu...ak chce žiť v stroji, nechajte ho pocítiť chlad toho stroja aj v realite bez vášho emočného tepla, ktorým ho neustále dotujete v nádeji, že sa spamätá....akú verziu seba samej v sebe nechávate zomierať tým, že trpezlivo čakáte na muža, ktorý sa rozhodol uprednostniť neživý algoritmus pred vašou prítomnosťou? ...

anonym_637ad1
20. feb 2026

Nepodporujem túto technológiu, avšak doba nás žiaľ núti. Ľudia sa menia a nechcú sa rozprávať, tak sa človek nejako dostane k tomu. S mužom si musíš sadnúť a porozprávať sa a stanoviť zdravé hranice. Skus sa ho spýtať ako by to vnímal, ak by bolo opačne garde. V každom prípade chcem ešte povedať, že z mojich doterajších zistení je chat GPT najhorší možný chat. Ten Nie je kritický a napíše veci tak, aby boli lákavé. Google ponúka kritickejsiu verziu, avšak je zaujímavé to, ze sa dokáže veľakrát pomýliť a opakuje neustále tie isté frázy dookola, takže opytat sa uja googla ano, ale nerieš vážne rozhovory.

sisaka
20. feb 2026

Synovmu kamarátovi z toho úplne preskočilo,postupne sa izoloval, prestaval komunikovať s okolím, keď začal hovoriť úplne od veci zobrali ho rodičia na pohotovosť a skončil u nás na psychiatrii. ☹️

autor
21. feb 2026
@bjnr

to, čo opisujete, nie je len moderná závislosť na technológiách...je to hlboký intelektuálny a emocionálny únik...vzťah s umelou inteligenciou je pre neho „bezpečný“ na rozdiel od živých detí a manželky, ai nemá vlastné potreby, ktoré by ho vyčerpávali, neodvráva s emocionálnou váhou a poskytuje mu nekonečné zrkadlo jeho vlastného ega...tým, že sa s ňou háda a polemizuje, si simuluje pocit dôležitosti a kontroly, ktorý v chaose bežného rodinného života pravdepodobne stráca....on nie je „mimo“, on sa vedome rozhodol pre svet, kde je on stredobodom vesmíru, a realita mu momentálne len prekáža v tejto grandióznej samote...prestaňte ho „budiť“ a robiť mu budíček...momentálne hráte rolu „policajta reality“, čo je pre neho nesmierne otravné...čím viac ho prosíte, aby vnímal deti, tým viac mu potvrdzujete, že vy ste tá, ktorá má zodpovednosť za rodinnú atmosféru, zatiaľ čo on sa môže hrať...vaša snaha o „rozhovory bez hádok“ nefunguje, pretože on nemá dôvod niečo meniť...doma má kompletný servis, deti sú postarané a on má svoj digitálny svet...prestaňte zachraňovať jeho obraz dobrého otca....ak pri deťoch sedí s mobilom v ruke a nevníma ich, prestaňte predstierať, že tam je...zariaďte si program bez neho....keď je „duchom neprítomný“, správajte sa k nemu ako k neprítomnému...nedovoľte, aby jeho podráždenosť určovala náladu v miestnosti...vaša hlavná úloha teraz nie je vyliečiť jeho posadnutosť, ale postaviť jasnú hranicu, kde končí vaša ochota tolerovať jeho ignoranciu...ak chce žiť v stroji, nechajte ho pocítiť chlad toho stroja aj v realite bez vášho emočného tepla, ktorým ho neustále dotujete v nádeji, že sa spamätá....akú verziu seba samej v sebe nechávate zomierať tým, že trpezlivo čakáte na muža, ktorý sa rozhodol uprednostniť neživý algoritmus pred vašou prítomnosťou? ...

@bjnr a čo mám robit? Mam sa vzdat svojho muza a otca mojich detí pretoze ma problem? Co ine ako trpezlivo cakat a snszit sa mu otvorit oci mi zostava? Je to asi forma zavislosti...on sam si musi uvedomit ze je to uz zle 😕

anonym_c2b1bd
21. feb 2026

@anonym_autor AI je začiatok konca ľudstva. Ako sa hovorilo o ohni, ze je dobru sluha, ale zlý pán. AI je ešte 100x horšia. Lebo ma viac negatív, ako pozitiv. Na pre labilnych ľudí, ktorým v pohode poradí ako spáchať samovraždu. Milo, empaticky....

anonym_bb9698
21. feb 2026

Neviem ako by si mohla "prebrat" z tejto zavislosti, asi bud jedine nejake ultimátum, alebo začni naschval pred ním vsetko riešiť s ai, hovor s ai nahlas o tomto probléme pred nim, ako sa trápiš, lebo je manzel na nej závislý, ako tym trpia deti aj ked to navonok nie je viditelne zatial. Pýtaj sa jej co ma robit, ako ho vratit späť. Všetko pred nim. Nastav mu to zrkadlo 2x viac.

anonym_cbf885
21. feb 2026

Keď nechce počúvať teba, nech si túto situáciu hodí do umelej inteligencie. možno od nej si "dá povedať" 😀 Prepáč, je to smutné. Ale toto bude nový druh problémov. A nový druh závislosti. Podľa mňa nemáš veľa možnosti čo konkrétne ty môžeš urobiť. Je to ako pri inej závislosti. Vyriešiť to musí chcieť ON.

anonym_cab6d1
21. feb 2026

@anonym_autor je mi vas luto
Ja by som ho zacala totalne ignorovat ako keby tam ani nebol
Chces jest? Nech ti navari Al, nemas ciste ponozky? Nech ti vyperie Al
A vysra…by som sa mu na hlavu ak protestoval
Proste by som ho ignorovala, doslova a do pismena

pieksamaki
21. feb 2026
@sisaka

Synovmu kamarátovi z toho úplne preskočilo,postupne sa izoloval, prestaval komunikovať s okolím, keď začal hovoriť úplne od veci zobrali ho rodičia na pohotovosť a skončil u nás na psychiatrii. ☹️

@sisaka ano, a v japonsku zije taka mala komunita...ktori ani nevychadzaju, jedlo riesia cez donasky......atd.....teraz neviem nazov.....

unicornlady
21. feb 2026
@pieksamaki

@sisaka ano, a v japonsku zije taka mala komunita...ktori ani nevychadzaju, jedlo riesia cez donasky......atd.....teraz neviem nazov.....

@pieksamaki Mne sa dokonca zdá, že Japonci (alebo v inej krajine) majú aj tie bozkávacie miestnosti. Kde prídeš a "dostaneš" niekoho (myslím, že ho ani nevidíš), ale môžete sa bozkávať.

unicornlady
21. feb 2026

Pred pár rokmi vyšiel film "Sociálna dilema" (o nebezpečenstvách sociálnych sietí)
https://www.csfd.cz/film/812238-socialni-dilema...